Dziekuje Napinacz =nie skorzystam.....nie na moje serducho:(
-
-
Cracovia - Wisła Kraków 05.11 20:00 - piłkarsko
Cracovia musi zapłacić karę finansową w wysokości 3 tys. zł za wulgarne okrzyki kibiców gospodarzy kierowane pod adresem jednego z piłkarzy Wisły Kraków podczas meczu derbowego.
źródło: Ekstraklasa SA
to chyba NAJNIŻSZA kara poderbowa jaka "łykneliśmy" za ostatnie 7 lat :)
ale to sa jaja jakies, a Maleckiego nei ukarali za bluzganie dziennikarzy ?
Baylay Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Sasin tak gra zawsze. Przeciwnik ma 10 metrów
> luzu i spokojnie może przyjąć i dośrodkować.
> Ta piłka nie miała prawa dotrzeć do Kirma a
> jeśli już , to nie miała prawa dotrzeć w pole
> karne. Mam nadzieję , że Szatałow w miarę
> szybko rozezna się w możliwościach grajków...
On tak gra teraz, ale na wiosnę tak nie grał! Wtedy robił skuteczne wślizgi, teraz tylko biernie asystuje. Dla mnie jest oczywiste, że w końcowej fazie rajdu Kirma powinien zaatakować piłkę wślizgiem, ale tak, żeby w razie czego Kirm nie dał rady uciec; w ostateczności byłaby czerwień i rzut wolny jak z kornera, a mogło skończyć się nawet na aucie bramkowym. Ale to jest również wina Ulatowskiego, bo zawodnicy to są proste chłopaki i nie należy od nich oczekiwać, że wszystko potrafią wymyślić sami - inaczej, od czego byliby trenerzy?
No i cóż" Szatałow, w parę dni nie był w stanie tego zmienić, zwłaszcza że pierwotnie na tej pozycji miał zagrać Tomek Moskała.
Jest jeszcze drugi problem z Sasinem: jak zawodnik popełnia błędy i jest (zapewne słusznie) odstawiony od składu, to nie można od niego oczekiwać wielkiej pewności siebie, to przychodzi wraz z grą i z kilkoma udanymi występami. Moim zdaniem jak na długą przerwę w występach on nie grał źle, ta feralna sytuacja to był w zasadzie jedyny jego poważny błąd w meczu. Straty z przodu były, ale były też udane akcje, które spieprzył w końcowej fazie kto inny. Ja uważam, że zamiast jeździć po nim, należy po prostu życzyć mu powrotu do dobrej dyspozycji. I niech częściej występuje w ME.
Dziwna ta kara, doprawdy dal mnie zdumiewająca. Przecież na każdym stadionie jest mnóstwo powiedzmy wulgaryzmów. Jeszcze nie słyszałem o takim przyczynie nałożenia kary finansowej przez ekstraklase, dla mnie to są jaja!
Warto zapłacić drugie tyle aby usłyszeć te jakże piękne rymy...Maku.wałecki pe.ał rzekę sprzeda!!!
Khalid Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> to chyba NAJNIŻSZA kara poderbowa jaka
> "łykneliśmy" za ostatnie 7 lat :)
Witam ponownie,
akurat takie kary dzialaja na mnei jak plachta na byka.
stadion to nie kosciol, mimo ze jest swiatynia. tu wulgaryzmy i deprymowanie rywala to rzecz naturalna. Radze wam walczyc o swoje. Kara z "dupy", tak jak 15 tysiecy dla nas, za mecz ktory nawet nie zostal przerwany. A sluzby porzzadkowe kto ukarze?
Taka kara bo nie bylo sie do czego przyczepic phi... a norme kar trzeba wyrobic pff. Lepiej bylo przygotowac pomalowany swinski ryj dla pana poszkodowanego hah.
Już prawie zapomniałem o tym ryju! Był zajefajny :)
Ja oficjalnie dementuję plotkę, jakoby świńskiego ryja nie było na piątkowych derbach.
Ryj był jak najbardziej, co prawda nieumalowany, ale tym razem ubrany w strój GTS, w dodatku piastował funkcję kierownika drużyny gości.
Aż dziw bierze, że nie dostaliśmy kary od Komisji Ligi za wpuszczenie ryja i usadowienie go na gwardyjskiej ławce. To był prawdziwy skandal i uważam, że tow. Mięta powinien stanowczo interweniować!
Kibicowanie Cracovii to - wzniosły i krańcowy idealizm,
kibicowania drużynie z R22 to prymitywny konformizm połączony z hedonizmem.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)