Mkacy mogę Cię zapewnić, że determinacja to nie jest wrodzona cecha charakteru i można ją dowolnie modelować ;)
-
-
Jurij Szatałow....
mknacylopez Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Szatałow postawił diagnozę o braku determinacji
> itd. Problem w tym, że to nie jest brak w
> zaangażowaniu. Oni tacy są po prostu:)
Dokładnie - stanowią typowy anty team. Jeśli to prawda, że Jurek stosuje "ciężkie treningi" to będzie należało zatrudnić w Klubie kardiologa :)
Przecież po dotychczasowym truchtaniu na Wielickiej nie wytrzymają prawdziwych obowiązków piłkarzy ekstraklasowych.
Na obecną chwilę trudno powiedzieć, czy Rusek nas zbawi, ale niech no tylko któryś z grajków spróbuje płakać do mediów...
Pamietacie mecz z PB na ich terenie? Oni w 10 prawie cały mecz, a nasze pipy nie dawały rady. Mam nadzieje widziec taka Cracovie.
Ruscy do sportu maja dobre podejscie. Czasem nawet przeginaja w druga strone ale akurat mnie to nie martwi. Wycisk ciponiom dobrze zrobi.
Nie sądze by było miejsce na układy koleżeńskie, by ktos grał bo wrócił po 16 latach z Holandii itd. Akurat ja wierze ze Arek jak zacznie zapierdalac bedzie podstawa druzyny ale musi zaczac pracowac.
Kolejna sprawa to to ze za tydzień derby. Zadziała "miotła' a przed tym trenerem bedzie sie trzeba bardzo pokazac. Co wiecej PB chyba zawsze sobie radziła przyzwoicie z kolezanka milicjantką?
Reasumujac, odczucia jak u wszystkich. Najpierw zdziwienie i brak emocji, a po dłuzszym przemysleniu jednak optymizm. To chyba najlepsze rozwiazanie. Twardy i solidny trener. Tego trzeba na nasze panienki.
Wazne tez ze jest to ze na papierze my mamy kilku dobrych kopaczy i jednego piłkarza Saidiego. W Poloni tego nie było, a zawsze ta druzyny potrafiła wywalczyc troche punktów. Teraz tylko dobrze ustawic Saidiego, zmusic kopaczy do ciezkiej pracy i dobrac kilku statystów, których w zimowej bedzie trzeba wymienic.
Piłkarze: Saidi
W tej chwili dla mnie kopacze to : Slusarski, Radomski, Klich, Suvorov, Suart, Cabaj, Merda, Mierzejewski, Matusiak, Szeliga, Janus
Statysci: cała reszta i w niej niestety 3/4 obrony
panowie powoli nie ma co się tak podniecać , po ostatnim meczu pucharowym Cracovii powoli dochodzę do siebie i...
pomyślałem czy my przypadkiem nie wygramy z Lechem na wiosnę ,w końcu w piłce jest wszystko możliwe a fryzjer do tego potrzebny nie jest.Cracovia w meczu z Polonią W.... kilka akcji przeprowadziła bardzo dobrych ,brakło wykończenia ale tak czasem bywa .W tym zespole jest uśpiony sukces ,który może obudzi nowy trener ,co do Wasiluka i Polczaka i jeszcze kilku kopaczy trudno mieć nadzieje ,że się coś zmieni ale może cud się wydarzy na Kałuży.
Jak z Szatałowem nie będzie lepiej to może być weselej, zmienmy Cracovia i jej barwy dwie na Rozcwietały jabłoni i gruszi a zamiast WTSK czastuszki HEj hej Dunia ma....w sumie to zamienił stryjek....a kasa została...
Taaaa jeszcze tego brakowało, żebyśmy Katiuszę śpiewali :D
Wg mnie znacznie lepiej wpasuje się do drużyny niż Ulatowski. Z naszymi grajkami trzeba twardo a nie po koleżeńsku. Widać, że potrafi utrzymać stałą mobilizację w drużynie.
Jak piłkarzykom nie podejdzie twarda ręka szatałowa to znów, jak mają ponoć w zwyczaju, zagrają pod Jego zwolnienie i tyle Go widzieli, nikt mu nie pomoże bo zamiast wymienić tą kupę gnoju filipiak woli zmienić widły..
przesluchałem ten wywiad - zamienić Bytom na Cracovię i można słuchać tego samego ;)
http://www.youtube.com/watch?v=B2Nw6tjYWf4
Na poważnie.Proszę mi powiedzieć czym Jurij Szatałow może zmusić nasze tuzy jak Radomski,Matusiak,Ślusarski do zap... na boisku?Czym? Wszyscy oni mają dwa razy większą pensję,10x wieksze konto i co najmniej tyle samo jak nie więcej piłkarskiego abecadła.A może mi ktoś udowodni ,że istnieje ruska szkoła piłki i do niej chcemy się przymierzyć/Banialuki bo oni sami kupują trenerów i zawodników na zachodzie tyle ,że co najmniej II klasy a nie odrzuty.Otóż liczyłem,że Michniewicz zmobilizuje po starej znajomości Ślusarskiego i Golińskiego a oni pociągną innych.Inna moja wersja to Stawowy który wiecej zrobił dla Cracovii niż ostatnich 7 trenerów i to mogło być jego atutem by zmusić nasze pseudogwiazdy do zapiepszania .Uważam wybranie Szatałowa za kolejny blamaż naszego zarządu i jednoczesne pogodzenie się Filipiaka ze spadkiem.
Witam wszystkich Forumowiczów po kilku latach przerwy. Pozdrawia Stary Pasiak i Krakus, od czterech lat zamieszkujący w Liverpoolu.
Nowemu trenerowi mogę tylko życzyć wszystkiego najlepszego i jak wszyscy mieć nadzieję, że wreszcie coś drgnie...
A przewietrzenie składu z pewnością by się przydało, ale to pewnie dopiero zimą :)
Nowy treneiro jest fanem hokeja, więc może wedle sugestii kibiców drużyna piłkarzy odwiedzi Siedleckiego żeby zaczerpnąć wzoru prawdziwej, męskiej walki.
Albert,
Stawowy spierniczył puchary mając historyczną szansę, a w awansach pisząc dyplomatycznie pomógł mu Duch Święty. Biorąc pod uwagę Twój tok myślenia - to Stawowy obecnie mógłby zmobilizować jedynie...Cabaja :( Szkoda tylko, że przed nim jakieś małpiszony skaczą i dosłownie chowają głowę .
Też mam ogromne obawy, czy gwiazdorzy się podporządkują "twardej ręce" . No, ale nie ma już czasu/wyjścia - nie podporządkują się to won z Cracovii. Przecież i tak nie będą mieli ochoty truchtać na boiskach pierwszo ligowych. Im wcześniej tym lepiej!!!
Twarda ręka i ciężkie treningi to dopiero w przerwie zimowej, teraz tylko atmosfera bo gołym okiem było widać, że jej nie ma (proszę przeczytać wpisy po meczu z górnikiem zabrze - na trybunie Wasiluk, Sasin, Krzywicki - każdy w innym rogu jakby się nie znali) - to nie była drużyna. Byc może teraz zaczną być po odsunieciu kilku zawodników.
Lepiej niech wezmie naszych kopaczy na trening hokejowy to zobacza co to jest prawdziwa walka jak sie od band troche poodbijaja
Dobra decyzja bo już nic do stracenia nie ma.... Zdecydowanie lepszy wybór niż Stawowy, który mimo, że zrobił nam wynik to miał ku temu sprzyjające okoliczności.... Trzon drużyny stanowili zawodnicy z którymi długo pracował i to mu ułatwiło zadanie.... Tyle, że nowy trener może przekreślić szanse na utrzymanie już w pierwszym meczu i celu jaki mu założono nie osiągnie..... Można powiedzieć, że w debiucie walczy o... 9 pkt!!!
Z GTS o 9 punktów?
Super. Lenczyk, Ula i Szatałow. Mam wrażenie, że schodzimy coraz niżej. :(
Może to tylko trener do końca rundy ? ( może i sezonu). A kogoś lepszego będziemy dopiero szukać.
Le[b]N[/b]czyk. Dalej się nie nauczyliście?
Tu akurat literówka. Sory szefie już edytowałem...
ehh.
VelVet Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Tu akurat literówka. Sory szefie już
> edytowałem...
>
>
> ehh.
A kogo byś wolał zamiast Szatałow. Stawowego żebym znowu musiał naczytać się tych smutów o Pasiastym sercu??
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)