Eee bez paniki.. Ja to sobie tlumacze tak: Chłop jako młodzieniec żył w ZSRR i nawet gra w piłke nie wybroniła go przed wojskiem ( u nas to przynajmniej szło się do GTS, Legii albo innego Sląska) potem jak ma dwadziescia kilkalat dowiaduje sie że jest Ukraińcem a na dodatek mieszka i pracuje w Polsce w której spędza większość dorosłego życia.... No i jak tu mieć jakąś identyfikacje z narodem??????
-
-
Jurij Szatałow....
Jego sprawa kim się czuje, ważne żeby coś z tej drużyny zrobił. Nie jestem entuzjastą, ale na pewno lepszy on niż Stawowy. Trzymam kciuki, mam nadzieję, że przyjdzie mi przeprosić za słowa z innego wątku, w których ironicznie odnosiłem się do jego doświadczenia w Kani Gotyń i Promieniu Opalenica.
Ponoć Diego Maradona szuka pracodawcy...
Bishop - przecież Polska podobnie jak Ukraina też była swego czasu kolejną Republiką ZSRR, a czujemy się Polakami - prawda?
Željezničar - generalnie mamy przesrane, także trzymam kciuki, abyś miał możliwość przeproszenia
Trenerze - jesteśmy w trakcie kolejnej WOJNY o utrzymanie - zrób z giermków, biało-czerwonych Rycerzy !!!
Jim Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Kuźwa - wiadomo, że każdy Trener ma swoich itd,
> ale w naszej obecnej sytuacji kontraktem
> należałoby to powstrzymać.
> Najbardziej jednak zaniepokoił mnie wpis kolegi:
>
> Bishop Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Tyle w temacie narodowości... :
> >
> > Mówią, że jest Ukraińcem. - Choć na
> Ukrainie
> > poznałem żonę, tam urodził się mój
> starszy
> > syn, to wcale dobrze się tam nie czułem.
> > Stanowczo stwierdzam, że Ukraińcem nie jestem
> -
> > przekonuje trener.
> >
> > Kim jest? Najpoprawniej byłoby napisać, że
> > Rosjaninem z ukraińskim i polskim paszportem.
> Sam
> > nie przywiązuje do tego wagi. - Nie jestem
> > patriotą, ale Polaków cenię za to, że
> czują
> > się patriotami - mówi.
> >
> > Wyrwane Z:
> > http://www.sport.
>
> Cholera :( Każdy przecież człowiek musi czuć
> jakąkolwiek przynależność - nie można być -
> zwłaszcza w swoim WŁASNYM mniemaniu "NIKIM"
> No chyba, że ma ochotę być TYLKO Trenerem(
> karierowiczem) bez względu na wszystko. Na
> obecną chwilę to może być zbawienne, ale w
> dalszej perspektywie...
>
> Za późno to wszystko - gramy w rosyjską
> ruletkę niestety :(
E tam, typowy problem znacznej części mieszkańców byłego ZSRR. Jeśli wierzyć wikipedii, to będziemy mieć trenera z innego kontynentu - prawie Chiny, ściślej mówiąc.;)
Nie wiem zresztą, po cholerę poruszać wątek jego tożsamości narodowej. Nie ma to przełożenia na trenerkę.
EEEEch . pożyjemy zobaczymy.
Co to za różnica czy to Polak, Ukrainiec czy też Obywatel Wysp Salomona?
Ważne, że biegle włada językiem polskim by mógł trafić do naszych zawodników.
Ja jestem bardzo dobrej myśli i powiem szczerze, że jeśli taki typ szkoleniowca naszych grajków nie wyciągnie z tego syfu, to już chyba nikomu się nie uda.
Gość stawia na rzetelną pracę, ma charakter. Oby tylko te cechy przeniósł na kopaczy.
I kompletnie mi to lotto czy ściągnie do nas Czechów, Słowaków czy Ormian, jeśli Ci mieliby stanowić o sile drużyny i posiadać wolę walki. A o to drugie, jestem jakoś dziwnie spokojny patrząc na pracę Szatałowa i styl gry Polonii przez ostatnie 2 lata.
Jestem zalamany ONLY WOJTEK STAWOWY!!!
Bardzo dobrze , życzę powodzenia . Koledzy forumowicze co poniektórzy niech dadzą sobie na luz z fobią "anty wschodnią" jest to na pewno lepsze rozwiązanie niż Stawowy.Co do reszty jakoś mam przeczucie , że rozmowy na temat przyjścia gościa do Nas były już wcześniej prowadzone.
Przemas78 Napisał(a):
> Bardzo dobrze , życzę powodzenia . [b]Koledzy
> forumowicze co poniektórzy niech dadzą sobie na
> luz z fobią "anty wschodnią" jest to na pewno
> lepsze rozwiązanie niż Stawowy.[/b]
Przecież muszą na coś ponarzekać :)
jestem rozgoryczony liczyłem na zupełnie inną osobę w tak trudnym dla nas momencie.
Dla Profesora priorytetem powinien być trener z najwyższej półki
Proponuję, żeby naszym baletnicom w ramach muzykoterapii puszczać rosyjski zespół Lube: albo "Dawaj za", albo "Sołdat". Obydwa do odsłuchania na youtube.
jarojarecki Napisał(a):
> jestem rozgoryczony liczyłem na zupełnie inną
> osobę w tak trudnym dla nas momencie.
> Dla Profesora priorytetem powinien być trener z
> najwyższej półki
A jaki to jest trener z wyższej półki i jak takiego znaleźć w trakcie toczącego się sezonu ?
http://sportowacracovia.wordpress.com/2010/10/30/jurij-szatalow-nowym-trenerem-cracovii/
Wcześniej myślałem o trenerze zagranicznym ale raczej z zachodu.No cóż,taka teraz moda-na ruskich.Wpieriod mołodcy!! Pesymistycznie- po kilku nieudanych meczach, z pierwszej ligi zawsze nas może wyciągnąć Stawowy.
zac:
Szatałow niczego spektakularnego jako trener nie osiągnął, kibice Bytomia za nim nie rozpaczają,
Myślałem że będzie ktoś z grona : Michniewicz,Urban,Bakero,Kaczmarek
czyż nie mam kolego zac racji.
pozdrawiam
Kolego jarojarecki. Gdy zwolniono Lenczyka zdecydowana większość forum grzmiała, iż musi być Ulatowski i nikt inny.
Jak się okazało to był błąd. Teraz też w mediach szumiało od plotek. Część z tych trenerów niemal sama wpychała się do Cracovii byleby tylko mieć znowu posadkę na jakiś czas i sporą pensję dostawać. A tu nagle trener, o którym wcześniej nie słyszeliśmy w kontekście pracy w Cracovii. Wszystko załatwione po cichu. Również jestem tym zaskoczony ale należy dać mu szansę. Może to być strzał w dziesiątkę, kiedyś w końcu zarząd musi podjąć jakąś dobrą decyzję a wg mnie Jurij to odpowiedni kandydat. Oby nas wszystkich zaskoczył.
Kibice Bytomia to gorsi malkontenci niż my sami.
Kto był na meczu w Bytomiu to wie jakie niemiłosierne komentarze płyną tam z trybun bez względu na to co się dzieje na murawie.
Szatałow wycisnął z grajków Polonii 150% ich piłkarskich i mentalnych możliwości.
Oczywiście nie jest to gwarantem, że powiedzie mu się w Cracovii, ale nie można człowieka tak a priori skreślać.
Zdecydowanie z tych trenerów, którzy byli "do wzięcia" na teraz to najlepszy wybór.
Ciekawe co wyjdzie jak zderzą się polski "ład korporacyjny" ze wschodnioeuropejskim sposobem "bycia" :D
Jako kibic Polonii Bytom mogę się wypowiedzieć o Juriju. Nie jest on złym trenerem, zwłaszcza jesienią sezonu 2009/2010 wycisnął z drużyny niesamowite rzeczy, preferuje grę techniczną, lecz ma sporo wad...Na wiosnę poprzedniego sezonu graliśmy dno, a odszedł z naszej drużyny JEDEN zawodnik, na, którym poukładana była gra zespołu (Rafał Grzyb) i po jego odejściu Jurkowi skończyły się pomysły na grę, jedyny jaki miał to stały fragment gry i wrzutka na głowę. Wbrew pozorom Polonia nie ma tragicznej sytuacji kadrowej, jest paru bardzo ciekawych zawodników, niektórym z nim jak np. Milenkovic, nigdy nie dał prawdziwej szansy na pokazanie swoich umiejętności, nie mniej na początku może wam dać naprawdę dużo, gdyż potrafi sobie radzić w naprawdę trudnych warunkach. W Bytomiu nikt za nim raczej nie zatęskni, a wam życzę utrzymania w lidze! Do zobaczenia na stadionie.
Czymek Napisał(a):
> (...) na początku
> może wam dać naprawdę dużo, gdyż potrafi
> sobie radzić w naprawdę trudnych warunkach. (...)
W sytuacji w jakiej się obecnie znaleźliśmy TYLKO taki trener może nas uratować.
My w tym momencie mamy pożar i o żadnym długofalowym myśleniu nie może być mowy.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)