1) Wrócić do gry dwoma napastnikami.
2) Jeden defensywny pomocnik wystarczy.
3) System powinien wyglądać tak:
Bramkarz
4 obrońców
Defensywny Pomocnik
Rozgrywający
2 skrzydłowych
2 napastników
Czyli 4-1-3-2
4) Co do obsady pozycji:
Bramka: Tylko Cabaj.
Środek obrony: Posadzić na ławkę Jarabicę. Spróbować Polczaka z Kosanoviciem.
Prawa obrona: Mierzejewski.
Lewa obrona: Na ten moment chyba najlepszy będzie Suart (ewentualnie Janus) - żadne Sasiny i Wasiluki.
Defensywny pomocnik: Szeliga (Radomski na razie ławka)
Rozgrywanie: Klich
Lewe skrzydło: Saidi
Prawe skrzydło: Spróbowałbym Suvorova (jak nie wyjdzie to Pawlusiński)
Atak: Ślusarski, Matusiak (w razie kontuzji - Dudzic) - broń Boże Krzywicki.
-
-
Jak z tej mąki upiec chleb. Porady dla przyszłego trenera - wątek tymczasowy
Merda-Janus,Polczak,Jarabica,Sasin-Pawlusiński,Goliński,Suworow,Suart-Saidi,Dudzic
Panie przyszly trenerze. Saidi to skrzydlowy. Nie wysuniety napastnik jak sie uli wydawalo...
Przesunąć do ME Cabaja, Wasiluka i Polczaka. Z Cabajem nie przedłużać umowy, a z pozostałymi drewnami za wszelką cenę je rozwiązać.
A o Gizie ani mrumru? Trzeba myśleć perspektywistycznie!
cabaj
mierzejewski jarabica polczak suart
sacha radomski klich saidi
matusiak slusarski
Tu nie ma rad... Ten kto się podejmie trenowania tej drużyny jest samobójcą, dlatego pewnie do końca rundy dociągniemy z trenerem Sadko jako tymczasowym. Nie wierzę by jakikolwiek trener mógłby to poukładać, bo nie ma odpowiedniej jakości u tych graczy by to przełożyło się na grę. Potrzeba mocnego wietrzenia kadry. Nie ma takiego pewnego bramkarza, w obronie, w pomocy, w napadzie wszędzie potrzeba nam wzmocnień, wszędzie!!!
jak dla mnie to nawet nie jest kwestia takiego czy innego ustawienia, ale wiecznie tych samych błędów:
- słabe wznowienia od bramkarza
- brak strzałów zza pola karnego
- stałe fragmenty gry są marnowane
- wykopywanie na oślep z własnego pola karnego
- granie wzdłuż albo do tyłu zamiast do przodu
- formacje daleko od siebie
- niskie zaangażowanie zawodników w grę
- brak prostopadłych podań
- niedokładność
Fake Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> jak dla mnie to nawet nie jest kwestia takiego czy
> innego ustawienia, ale wiecznie tych samych
> błędów:
>
> - słabe wznowienia od bramkarza
> - brak strzałów zza pola karnego
> - stałe fragmenty gry są marnowane
> - wykopywanie na oślep z własnego pola karnego
> - granie wzdłuż albo do tyłu zamiast do przodu
> - formacje daleko od siebie
> - niskie zaangażowanie zawodników w grę
> - brak prostopadłych podań
> - niedokładność
może i ustawienie nie jest ważne, ale co do tych rzeczy które wypisałeś to jak mają być na + jesli pół składu jest do wyje.....
Z tej mąki może wyjść co najwyżej zakalec jeśli ktoś nie wytłumaczy im paru podstawowych zasad .
Na przykład że istnieje coś takiego jak asekuracja, że nie wolno pozwalać na dosrodkowania z boku boiska a nie truchtać obok przeciwnika (vide mecz z Polonią i Lechem starring Wasiluk).
Albo też że na bramkę przeciwnika się strzela a nie kombinuje milion podań wkoło 16-ki.
Jarabica out do ME. ja już nie mogę na niego patrzeć nawet poza boiskiem. Kosanović na boisko.
Różaniec w rękę i w sobotę na trybuny.
Był bym zapomniał.
W piątek obowiązkowo na drogę krzyżową bo to nie są ćwiczenia. Niech Bóg ma nas w swojej opiece.
prawda jest taka ze dobre kluby tak graja. tzn dopuszczaja do wrzutem bo te i tak musza pasc łupe stoperów wiec nie ma poco agresywnie atakowac skrzydłowego bo gdy Cie objedzie to stwarza przewage liczebną a piłkę wrzuconą poprostu trzeba wygrać. ale mamy zbyt słabych stoperów na to wiec musimy ryzykowac w bocznych sektorach a najlepiej podwajac
Jarabica za kartki nie zagra!!! TYLKO PASY!!!
Z Tą drogą krzyżową to było nz zasadzie im więcej modłów tym lepiej. Nie sugerowałem się okresem liturgicznym.
Bądzmy realistami. Niech Bóg ma nas w opiece.
ja to widze tak:
nowy bramkarz
nowy prawy obrońca, nowy stoper, nowy DOŚWIADCZONY stoper, nowy lewy obrońca
nowy doświadczony defensywny pomocnik, Klich, nowy doświadczony defensywny pomocnik
Saidi, Matusiak, Ślusarski
(a na ławce nowy napadzior i nowy skrzydłowy)
;)
marzenie...
leszeczek rzekł:[i]Jeszcze jest jedno nad czym się zastanawiam. Czy piłkarzyki chcieli się Uli pozbyć i specjalnie popełniali błędy w obronie, czy niestety rzeczywiście są tacy słabi?[/i]
Rzekłeś,może coś więcej???
Okazuje się,ze nie tylko ja miałem takie dziwne obawy.Wmówiono im jacy są świetni z najlepszą w lidze parą stoperów ,i tylko trener kazał im "jakoś i czegoś" się uczyć ,oraz wymagał ,cholera biegania na boisku, a czasmi jeszcze kazał im przychodz 2x dziennie na treningi....przecież od biegania miał być Saidi ,reszta po co? My to przecież Big Star ! Versace! Galeria Bonarka! Tam tyle się nachodzimy,że i za 2 treningi wystarczy :o
Zibiland Napisał(a):
> ............i tylko trener kazał im
> "jakoś i czegoś" się uczyć ,oraz wymagał
> ,cholera biegania na boisku, a czasmi jeszcze
> kazał im przychodz 2x dziennie na
> treningi....
No co za sk..syn z tego trenera... biegać kazał??? a to bezczelny typ.... Ale do kopania piłki mam nadzieję ich nie zmuszał??? By jeszcze tipsy na paznokciach u stop połamanli... A jęśli jednak się ośmielił to powinni zbiorowy pozew o mobing do sądu pracy wysłać......
knur Napisał(a):
> ja to widze tak:
>
> nowy bramkarz
> nowy prawy obrońca, nowy stoper, nowy
> DOŚWIADCZONY stoper, nowy lewy obrońca
> nowy doświadczony defensywny pomocnik, Klich,
> nowy doświadczony defensywny pomocnik
> Saidi, Matusiak, Ślusarski
>
> (a na ławce nowy napadzior i nowy skrzydłowy)
>
> ;)
Przydaliby się jeszcze nowi kibice!
;)
Ogólnie to wszystko nowe by się przydało, trener, grajki, zarząd, kibice.
W końcu mamy NOWY stadion :D
Na wstępie chciałem bardzo serdecznie przywitać wszystkich fanów Cracovii.
Oglądałem w tej rundzie większość spotkań Cracovii i muszę przyznać, że zdarzały się Wam słabsze mecze jak chociażby ten w Gdańsku czy ostatnio w Warszawie, ale w dużej mierze za każdym razem zastanawiałem się jak można mieć takiego pecha ? Fakt faktem, że nie wszyscy Wasi zawodnicy nadają się do gry w ekstraklasie (skąd ja to znam...), ale generalnie to macie skład, który spokojnie powinien się w lidze utrzymać. Przed sezonem stawiałem Was w pierwszej ósemce...
Co do Waszych dywagacji nt. składu, to żaden z Was nie zaproponował tutaj systemu 4-3-3, a według mnie macie idealny skład do gry w takim systemie: Merda - Mierzejewski, Radomski, Polczak / Kosanovic / Jarabica, Janus - Klich, Szeliga, Suvorov - Saidi, Matusiak, Ślusarski. W przypadku wzmocnienia środka defensywy, Radomski do środka za Szeligę, a do środka obrony nowy stoper. To tylko takie moje prywatne przemyślenia.
Pozdrowienia z Gdyni !!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)