piłka w grze i tylko spokój może uratować Cracovię a to ,że piłkarze zaczęli człapać to prawda.
Gdy wygrają mecz z P.W. a to możliwe jak wszystko w ekstraklasie ,to wróci wiara i zaczną grać.
Ciekawe będą derby.I trzeba pamiętać ,że po nocy przychodzi dzień a po burzy wschodzi słońce.
-
-
Walka o utrzymanie - podliczenia, spekulacje, analizy - SEZON 2010/2011
6 kolejek do końca - 18 punktów do zdobycia...
[b]wariant optymistyczny[/b]
Bytom bez licencji, a my przed Arką w tabeli na koniec sezonu
[b]wariant realistyczny[/b]
W najbliższych 3 meczach 7 punktów i walczymy do końca o ligowy byt
[b]wariant pesymistyczny[/b]
porażki z obiema Poloniami i na Derby jedziemy już jako 1-ligowa Cracovia...
Nie jesteśmy jeszcze bez szans, kluczowy będzie mecz z Polonią Bytom, jak tam przegramy to już lecimy na 100%.
Kluczowe dla wszelkiej analizy jest to ,że Polonia B. i Arka walczą na boisku ja o życie.
Nasi kolejny raz nie walczą!!!
Zeby się utrzymać trzeba spełnić jeden podstawowy warunek : Chcieć.
Kornik ma niestety rację.
Zebrał wszystko to co rzuca się w oczy w grze "naszej drużyny". Jako tako wyglądało to jeszcze gdy defensywę trzymał Nawotczyński, gdy go zabrakło defensywa się posypała. Zachwycamy się wygranymi meczami, zapominając o ogromie szczęścia z Lechem i fartownych bramkach Klicha i cudach w bramce Kaczmarka. Te 3 zwycięstwa trochę przysłoniły prawdę o drużynie, której tak naprawdę nie ma.
Ja myślę, że to nie jest tak, że im się nie chce tylko są po prostu za słabi mentalnie i gra o taką stawkę jak utrzymanie ich paraliżuje. A kiedy prowadzą grając u siebie zaczynają grać zupełnie inaczej. Niestety spadek jest już przesądzony :(
Utrzymanie dalej byłoby realne, ale do tego potrzeba drużyny z charakterem, a my niestety takiej nie mamy :(
Khalid Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Kluczowe dla wszelkiej analizy jest to ,że
> Polonia B. i Arka walczą na boisku ja o życie.
> Nasi kolejny raz nie walczą!!!
Podpisuję się pod tym co napisał Khalid. O utrzymanie trzeba walczyć, tak jak walczy Arka i Bytom (tych bardziej podziwiam - bez kasy i z perspektywą nie dostania licencji) . Nie sprawiedliwością byłoby gdybyśmy my się utrzymali a oni nie. Po prostu Nam się nie należy gra w Ekstraklasie. I to nie tylko za ten sezon, za poprzedni tak samo, kiedy zastąpiliśmy ŁKS w całym tym bagnie licencyjnym.
Zostało 6 spotkań - 18 punktów. Matematycznie to jeszcze bardzo dużo, ale realia są takie, że z taką postawą jak dziś nie mamy na to już żadnych szans.
Trzeba szczerze powiedziec - zima bylismy najgorsi, wiasna - sa gorsi o nas, suma sezonu - zasluzona 1 liga, co nie zmienia faktu ze jak do sosnowca jezdzilem to i na 1 lige zawsze bede chodzil Cracovia Pany!
KodiGa - skończ już gloryfikować ten żałosny Bytom !!
Oni tak zajebiście walczą że gdyby nie podkładka Ruchu u siebie i znajomości z Probierzem wczoraj to mieli by tyle punktów co my!
Najgorsze jet to że czekają na nich jeszcze 3 punkty do zainkasowania od Zabrza (ślunska spółdzielnia cd)
Jeszcze ten fałszywy rudzielec Radzewicz - dobrze pamiętam co nam pokazywał na jesień łachudra jeden
Ja uznam dopiero spadek Cracovii jak faktycznie przegramy z nimi w Bytomiu i nie chodzi wcale o licencje - bo jej nie powinien dostać ŻADEN ze ślunskich klubów !!
Przypominam kiedy my nie mieliśmy kaski żaden hanys nie ronił łez - graliśmy w III-lidze na skraju bankructwa i nie było zmiłuj...
Myśląc logicznie to lepiej gdyby sie utrzymała Arka niż Polonia Bytom. Arka byłaby grożniejszym rywalem w walce o przyszłoroczny awans...
A ja tak:
najbliższe 5 meczów:
u siebie - Polonia Warszawa, Jagiellonia, Widzew
- wsyztskie te druzyny są do SPOKOJNEGO ogrania, nie z takimi kadrami wygrywaliśmy w tym sezonie u siebie
dwa wyjazdy - Polonia - ona jest słaba, wiadnmo że to mecz o życie i to JEST DO WYGRANIA
GTS Wisła - co to za wyjazd, a poza tym tam prawie sama gwardia zaciężna wiec nei nbardzo wiedzą co to akurat TE derby - to tez można wygrać
Wtedy przed ostathią kolejką jest 35 punktów i do Bełchatowa możan jechać na wycieczkę, bo to starczy, a jakby się coś nie udało to w Bełchatowie też można zapuntować
[b]TYLKO GRAĆ TRZEBA, KURCZĘ BLADE, GRAĆ!!!! bo ich na to stać![/b]
PS. Proszę mnie nie wkurzać uwagami że ktoś może nie dostać licencji. Co nas to obchodzi? My mamy grać swoje. szanse jeszcze są i wcale nie takie małe.
PS2. Podziękowanie należy się dla Pawła Nowaka. Były nasz zawodnik pomógł... Gdyby nie jego bramka, byloby znacnzie gorzej choćby psychologicznie...
Natomiast Grodzicki zagrał dzis kapitalnie. Cóż.. profesjonalista... :( Nie mam do neigo pretensji (szkoda ze nie gra u nas) ale mam jedno pytanie - dlaczego cały ruch, w tym on, nie wypruwał sobie tak flaków w meczu z Polonią? Komentatorzy zgodnei twierdzili że Ruch grał tak jakby mu sie nie chciało i żadnego innego meczu w tej rundzie tak nie grał... Ciekawe jak będzie z Górnikiem...
Wszystko jeszcze jest mozliwe..W koncowce sezonu nawet Chelsea zaczela wygrywac..
My tez mozemy...
Jaga i Widzew do ogrania owszem. Ale Polonia W-wa... Czarno widze... Gdyby np najpierw byl Widzew. Inny szyk, a takto gdyby przegrali, moga sie pogodzic psychicznie ze spadkiem. Jednak trzymamy kciuki. niech wkoncu jakas zgoda da nam punkty a nie ciagle nas spuszcza.
CracoviaNH Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> KodiGa - skończ już gloryfikować ten żałosny
> Bytom !!
>
> Oni tak zajebiście walczą że gdyby nie
> podkładka Ruchu u siebie i znajomości z
> Probierzem wczoraj to mieli by tyle punktów co
> my!
>
> Najgorsze jet to że czekają na nich jeszcze 3
> punkty do zainkasowania od Zabrza (ślunska
> spółdzielnia cd)
>
> Jeszcze ten fałszywy rudzielec Radzewicz - dobrze
> pamiętam co nam pokazywał na jesień łachudra
> jeden
>
> Ja uznam dopiero spadek Cracovii jak faktycznie
> przegramy z nimi w Bytomiu i nie chodzi wcale o
> licencje - bo jej nie powinien dostać ŻADEN ze
> ślunskich klubów !!
>
> Przypominam kiedy my nie mieliśmy kaski żaden
> hanys nie ronił łez - graliśmy w III-lidze na
> skraju bankructwa i nie było zmiłuj...
Tu masz definicję słowa GLORYFIKOWAĆ http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2559357 wg. PWN, bo chyba nie wiesz co to znaczy...
To był mój pierwszy post mówiący o tym, że Polonia B. i Arka walczą (bo w tej kolejce walczyły).
Natomiast muszę pochwalić Twoją wyobraźnię - temat oddania punktów przez Jagiellonię Polonii i działalności "niejakiej Spółdzielni", nadaję się na idealną powieść dla dzieci w stylu Andersena czy też Brzechwy - ja już jestem za stary, przykro mi wyrosłem...
Co do reszty masz po części rację bo i Bytom, i Chorzów i (?) Zabrze w obecnej kondycji finansowej nie powinny występować w E-klasie. I dlatego też zgadzam się z postem kolegi 'mcz_', że lepiej by było gdyby Polonia B. spadła ponieważ ona niestety w pierwszej lidze stoczy się jak Odra Wodzisław, która bez kasy z C+ ledwie wiąże koniec z końcem i nie będzie kandydatem do awansu.
Zgoda? Jaka zgoda...to tylko kibice a co do piłkarzy to zapomnijcie Panowie....
Wytłumacz mi w takim razie dlaczego ta kochana Areczka dostrzeliła nam 3 bramę? Co?A jesienią PW dała nam tylko 3! Pozwolą sobie na odwrotny wynik? Wojciechowski by ich rozstrzelał...
Łudzic sie mozna. Jescze nie wychdozimy na mecz z Polonia jako 1 ligowa druzyna.
liczyć 2 raz że ktoś licencji nie dostanie ? frajerskie by było te pozostanie w ekstraklasie . 0 HONORU , tyle z mojej strony :)
Podobno każdy mecz jest inny itd bla bla bla
Każdy jest inny poza naszymi meczami wyjazdowymi
Przeciez to co odwalają "wybrańcy Szatałowa" to jest kompletna padaka.
Po co my sie mamy utrzymywać w ekstraklasie prezentując takie coś?!
Truchty, zero agresji w grze indywidualnej,
bo pojecie czegokolwiek z przymiotnikiem: zespołowy kompoletnie odpada
Ciekawe ile krokomierz napikał takiemu kapitanowi Radomskiemu?
8 kilometrów?
Tylko ja się pytam po co?!
Też żyję złudzeniami, że coś się jeszcze wydarzy.
Napisałem i skasowałem przed opublikowaniem juz kilka postów w ostatnich tygodniach
bo zawsze nachodziła mnie refleksja ze po co siać defetyzm
Trzeba sobie jednak to w koncu uzmyslowic, ze aktualnie nie mamy zespolu.
I spadliśmy już w Gdyni
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)