Pieprze karne degradacje, rozszerzania ligi i inne takie.
-
-
Walka o utrzymanie - podliczenia, spekulacje, analizy - SEZON 2010/2011
Ogladam wlasnie mecz Areczki i chlopy wiedza o co graja!!!!!!!!! a My pierdolimy mecz z lubinem tracimy frajerska bramke z ruchem co to ma byc!!!!!!!!!!!!!
Arkaaaaaaaaaa Goooolllll bo tyle nam pozostało!!!!!! my nie zaslugujemy na ekstraklase
Zibiland Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A może się okazać ,że
> nastąpi przesunięcie(karne,licencyjnie) jednej
> z drużyn na ostatnią pozycję i przesuwamy się
> w górę....
To jest najgorsze, co mogłoby się nam przytrafić. Powody są tak oczywiste, że aż nie chce mi się tłumaczyć dlaczego.
Zresztą temat jest akademicki, bo właśnie Arka dobiła betonów :)
Arka wygrała szkoda gadać!:(
ja p.er. dole... Szkoda Arki
Walczymy do końca.
Ja pi.e.rdolę, najgorszy możliwy scenariusz............
2-2 lol jak tego nie wykorzystamy to frajerstwo na maxa
Aston1906 Napisał(a):
> Zresztą temat jest akademicki, bo właśnie Arka
> dobiła betonów :)
prawie dobiła frajersko tracąc bramkę w 96 min
Śmiejcie się z mojego posta, ale niech pierwszy rzuci kamieniem, kto po bramce na 2-0 dopuszczał możliwość remisu. Podejrzewam, że prędzej taki jegomość zostałby gremialnie odesłany pod opiekę specjalistów z zakresu psychiatrii.
Aston1906 Napisał(a):
> Śmiejcie się z mojego posta, ale niech pierwszy
> rzuci kamieniem, kto po bramce na 2-0 dopuszczał
> możliwość remisu. Podejrzewam, że prędzej
> taki jegomość zostałby gremialnie odesłany pod
> opiekę specjalistów z zakresu psychiatrii.
Ależ nie Astonie ....a już zapomniałeś o naszych 5 minutach z GKS?
:)
18 pktow zostalo na boiskach do zgarniecia, liga tak slaba ze wygrywa kazdy z kazdym, nie rozumiem czemu w poczynaniach naszych czuc rezygnacje, niech sie wezma w garsc k.. zesz jego...
Zostało 18 tak?
A my tracimy 6 do bezpiecznego tak?
To znaczy że musimy zdobyc o 6 wiecej niż Polonia Bytom
i o 5 niż Arka
Jako że Bytom ma 3 punkty od Zabrza to znaczy ze my musimy zdobyć przynajmniej 9 w tym 3 z Bytomiu
Niezależnie od wyniku naszego meczu Z Polonią Warszawa już w nastepny wtorek będzie pozamiatane
Diabel Napisał(a):
> 18 pktow zostalo na boiskach do zgarniecia, liga
> tak slaba ze wygrywa kazdy z kazdym, nie rozumiem
> czemu w poczynaniach naszych czuc rezygnacje,
> niech sie wezma w garsc k.. zesz jego...
My słabsi niż ta liga, nie ma złudzeń 1 liga.
Trzeba wierzyć do samego końca w utrzymanie.
Z mojej analizy wychodzi, że tabela będzie wyglądała tak:
Korona - 38 ptk
Widzew - 36 ptk
Cracovia - 33 ptk
Arka - 33 ptk
Zagłębie - 32 ptk
Polonia - 29 ptk
Polonia wygra jeszcze tylko z Górnikiem.
Zagłębie ptk już nie zdobędzie.
Arka wygra z Bełchatowem, Ruchem, Polonią B.
My remisujemy z Polonią W. i wygrywamy z Polonią B [najtrudniejszy mecz], Widzewem, Jagiellonią, Bełchatowem
Miejmy nadzieję, że się nie mylę, albo, że się mylę i ugramy coś więcej z Polonią W. i w derbach ;)
....a UFO wyląduje na Błoniach :D
Włączę się do dyskusji. Jestem kibicem Polonii Wawa, ale po dzisiejszym meczu z Ruchem zajrzałem na Wasze forum.
Szczerze mówiąc, uważam, że spadniecie z ligi, bo... macie bardzo słabych piłkarzy. Ale to paradoksalnie nie jest źle. Bo na 100% za rok wrócicie do Ekstraklasy i wtedy pewnie będziecie rozpędzeni i atmosfera będzie bojowa. Dokładnie jak w 2004, kiedy awansowaliście kilka lat temu i pierwszy sezon w Ekstraklasie zagraliście super. Są takie drużyny, które jak spadną do I ligi, to już się nie podniosą, ale nie Wy. Z takim stadionem, stabilnym sponsorem, kibicami, to nie będziecie mieli problemów. Tym bardziej, że nie będzie jakieś poważnej konkurencji (Piast, Sandecja?). [b]Więc nie ma co się martwić.[/b]
Natomiast wracając do tego sezonu, to sezon został ewidentnie zawalony przez nieudane dobranie kadry. Ulatowski? Mieliście za słabą drużynę. Pierwszą rundę przegraliście przez karygodne błędy obrony. O czym to świadczy? O słabych stoperach i bocznych obrońcach. Ja myślę, że Ulatowski nie był złym trenerem gdyby miał dobrą kadrę. Ale selekcjonerem okazał się beznadziejnym.
I wiecie co? Wszyscy się śmieją z naszego Wojciechowskiego, że w gorącej wodzie kąpany. Tymczasem Filipiak nie chciał być taki, popierał Ulatowskiego ... o 4, 5 meczy za długo. Wojciechowski pewnie zwolniłby go po trzeciej porażce i uratował sezon.
Najgorsze jest to, że "wzmocnienia" zimowe też nie okazały się dobre. Poza Saidim zmiennicy okazali się nie lepsi (Jesli nie gorsi!). A z pustego i Szatałow nie naleje. Dodatkowo na potwierdzenie tej tezy wystarczy spojrzeć na tabelę Młodej Ekstraklasy.
Jadąc dalej po Waszych selekcjonerach, to załamałem się, jak dowiedziałem się, że na kłopoty ma być Nawotczyński. Zawodnik, który był za słaby na Jagiellonię w I lidze, na Koronę miałby być wzmocnieniem?
Natomiast do napisania tego postu skłoniło mnie coś innego. Oglądam tą Cracovię i widzę, że od kilku meczy oni nie walczą. WTF?!! Nie gryzą trawy, nie biegają, gra wygląda tak, jakby to był spokojny środek tabeli. Zryw w meczu z Zagłębiem na 3 min przed końcem tego nie zmienia. Dziś przez cały mecz człapali, nie stosowali pressingu, jakby im nie zależało. I zaraz nasuwa się znana myśl: Po co mają się starać, skoro po sezonie i tak wszystkich wyrzucą.
Myślę, że spadniecie, bo po drużynie widać, że morale jest katastrofalne. Nawet taki Klich, który we wcześniejszych meczach zapier....ł, teraz dostosował się do reszty.
Nie ma ani jednego zawodnika z charakterem, co by krzyczał na resztę, opierd...
A liga jest taka, że tutaj gryzieniem trawy, pressingiem można wygrywać mecze. Poza Jagiellonią z jesieni, to nie ma drużyny, która grałaby jakąś wirtuozerię. Cracovia po prostu fizycznie, szybkościowo, agresywnie odpadła w tym sezonie.
Polonia co sezon walczy o utrzymanie, więc zawsze zafokusowany jestem bardziej na niej, niż na walce o mistrzostwo. I od kilku sezonów nie widziałem drużyny, która by tak słabo grała mentalnie jak Cracovia.
Ta drużyna to wielka pomyłka. Zasługujecie na lepszych piłkarzy.
Dlatego już chyba nie ma nadziei. Rozkład jazdy (Wisła, Jagiellonia, Polonia) też nie jest optymistyczny.
I kończąc tym naszym meczem następnym meczem. Pewnie nie jeden przypomni mecz sprzed 5(chyba) lat, kiedy Polonii zabrakło do utrzymania 1 pkt i przegrała u siebie z o nic nie grającą Cracovią. Będzie Wam ciężko, a mi będzie ciężko kibicować.
Ze smutkiem pozdrawiam.
Daruj sobie, Polonię rozjedziemy ale i tak się nie utrzymamy. Liga jest przewidywalna jak wybory na Białorusi.
A ja to widze tak
Polonia W-wa sie podlozy
Z Bytomiem to bedzie najwazniejszy mecz
Z Wisla remis
Belchatow tez sie podlozy
Jaga obawiam sie ze tez juz nie bedzie o nic walczyc
WIdzew pokonacie
Powinniscie sie utrzymac
My naprawdę dziękujemy za takie analizy, ten się podłoży tamten też i jak za sprawą czarodziejskiej różdżki Pasy będą walczyły w przyszłym sezonie o mistrza.
kornik Napisał(a):
> I kończąc tym naszym meczem następnym meczem.
> Pewnie nie jeden przypomni mecz sprzed 5(chyba)
> lat, kiedy Polonii zabrakło do utrzymania 1 pkt i
> przegrała u siebie z o nic nie grającą
> Cracovią. Będzie Wam ciężko, a mi będzie
> ciężko kibicować.
> Ze smutkiem pozdrawiam.
Jak kocham Polonię to piszesz Kolego nieprawdę. Byłem na tamtym meczu i pamiętam doskonale, że Cracovia również walczyła o utrzymanie.
Nam nie są potrzebne punkty podarowane od rywali, nam potrzebny jest wstrząs (spadek), który uzmysłowi pewnym osobom, że nie mają zielonego pojęcia o zarządzaniu klubem sportowym
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)