Nikt nie musi tonować mojej dumy z porażek ŻGTS, gdyż takowa nie istnieje.
Sprawę wyjaśniłem już na tyle jasno, by się więcej nie powtarzać.
Z mojej strony EOT
-
-
Walka o utrzymanie - podliczenia, spekulacje, analizy - SEZON 2010/2011
Po paru kolejkach będzie można zobaczyć czy nie założono spółdzielni,bo jeśli tak to nic Cracovii nie uratuje.
I jeśli Wisła ,Legia czy nie ważne kto, będzie odbierać punkty naszym przeciwnikom ,to tylko należy się cieszyć.
Co do tego aby Cracovia wygrała 10 meczy to jest niemożliwe ,zostało 14 a ten najważniejszy w piątek i jeśli ten przegramy ba nawet zremisujemy to spadek coraz bliżej.
Nie ważne czy wygramy pierwszych osiem meczy czy ostatnich
Pierwsze cztery mecze i zakładam że cztery remisy co daje nam 4pkt czyli 12, później przychodzi seria zwycięstw np:4 co daje nam 12pkt czyli już mamy 24pkt po 8 kolejkach , a jeszcze zostaje 7 do rozegrania w których do zdobycia jest 21 pkt a nam przypuszczam że wystarczy 10pkt.
Czyli np:
Cracovia 3-3 Legia Warszawa
Śląsk Wrocław - Cracovia 1pkt
Cracovia - Lech Poznań 1pkt
Cracovia - Korona Kielce 1pkt
Górnik Zabrze - Cracovia 3pkt
Cracovia - Lechia Gdańsk 3pkt
Arka Gdynia - Cracovia 3pkt
Cracovia - Zagłębie Lubin 3pkt
Ruch Chorzów - Cracovia 0pkt
Cracovia - Polonia Warszawa 3pkt
Polonia Bytom - Cracovia 3pkt
Wisła Kraków - Cracovia 0pkt
Cracovia - Widzew Łódź 3pkt
Cracovia - Jagiellonia Białystok 1pkt
GKS Bełchatów - Cracovia 1pkt
To tylko przykład 35pkt na koniec sezonu powinno wystarczyć, więc proszę nie panikować :D
napinacz- Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Wisła Kraków - Cracovia 0pkt
Wszystko fajnie, ale tu się zapędziłeś :D
Wierze w utrzymanie, ale w punkty w psiej budzie nie za bardzo i mam nadzieje że grubo się mylę.
> Wisła Kraków - Cracovia 0pkt
Co to dzisiaj dzień kobiet?
Widzę że gruby przypał zrobiłem, ale zmieniać juz nie będę trzymam się tego że zrobią mi niespodziankę i zdobędą 3pkt.
Derby to co innego ,każdy wynik możliwy,kto jeszcze pamięta jak III ligowa Cracovia wygrała z I ligową Wisłą i czy jeszcze pamiętacie wynik.
Co, tam, a to (szczerze się przyznam, że miałem braki w znajomości tej pięknej historii):
"19.01.1975 IV-ligowy średniak rozniósł naszpikowaną srebrnymi medalistami MŚ 1974, grającą w pełnym składzie Wisłę aż 4:1, i to na dodatek na Reymonta."
za http://www.sciaga.pl/tekst/42815-43-derby_krakowa_swieta_wojna
Z tą małą różnicą, że teraz w zasadzie nie ma zawodników, którzy by zrozumieli czym jest święta wojna. Dla nich to co najwyżej "mecz derbowy"
JEST DWUCYFRÓWKA!!!!!!!
Po Śląsku:
Wiadomo graliśmy pyte ale...
optymistycznie:
1. Trzeci mecz bez porażki z rzedu
2. Punkt na wyjeździe
3. Po tym co pokazał dziś Krzywicki będzie grał Masaryk (nie moze być gorszy od Krzywickiego bo to jest niemożliwe).
Zwycięstwo z Lechem da nam wielkiego kopa!
Co z nowymi? Boljević, Masaryk, Visnakovs? Jeśli sa słabsi od Klicha, Radomskiego, Suvorowa czy Dudzica to po co ich kupowaliśmy?
dario
w zupełności się z tobą zgadzam
to mieli być piłkarze stanowiący trzon drużyny a nie jego uzupełnienie
tym meczem derbowym 1- 4 możemy jeszcze długo żyć a co do dzisiejszej walki to I liga coraz bliżej.
...I będziemy mogli się pomodlić o derby w PP
JEST 10 PUNKT...w 17 kolejce !!!
Teraz to już pójdzie z górki ;)
Wierzyłem w to że gra się zmieniła ale dzisiejszy mecz pokazał że po mimo wymiany składu gra nadal jest do dupy!Co jest kurna?Cracovia nie może pięknie grać w piłkę?Ja piernicze kupiliśmy tylu zawodników aby zmienić Cracovie i dalej to samo!Co z zawodnikami zagranicznymi?Ponoć mieli być b.dobrzy-są dużo gorsi od tych którzy odeszli chyba najwyrażniej tak.Dlaczego Hubnik czy Abbot z Ruchu mogą grać od razu a Masaryk nie?!Jest b.ciekawie i smutno że gramy dalej taką padake!
Będziemy zyskiwać po punkcie w stosunku do rywali co kolejkę i utrzymamy się spokojnie z pięcioma oczkami przewagi :).
Khalid Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> JEST 10 PUNKT...w 17 kolejce !!!
>
> Teraz to już pójdzie z górki ;)
Czyli co raz niżej.....? :D
to gdzie się kurna zatrzymamy?
Dario dziś akurat ten Radomski był jednym z niewielu, którzy grali w piłkę w naszej drużynie... Do tego bramkarz... Nawotczyński, Puzigaca... ?
Myślę że kolejnym fantastycznym pomysłem Prezesa było pozbycie się Ślusarskiego i Matusiaka.Spokojnie utrzymamy sie bez napastników.Obaj wymienieni ponieśli zasłużona karę za fatalną postawę obrońców w poprzedniej rundzie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)