Myślę że TEFAL troche przesadzasz z tymi pochwałami w kierunku grajków, choć trzeba przyznać że stwarzali okazje. W naszym przypadku liczą się już tylko punkty a tych po dzisiejszym meczu nam nie przybyło...
-
-
Cracovia-Polonia Bytom sobota 30 października, 17:00
Matiomo Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> pawlik Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Pasiak64 Napisał(a):
> >
> --------------------------------------------------
>
> > -----
> > > jezeli Sacha dzisiaj grał dobrze to ja chyba
> > > byłem na innym meczu
> >
> >
> > No to chyba niestety byłeś gdzie indziej.
> > Chłopak zagrał naprawdę dobry mecz. Walczył
> i
> > coś próbował zdziałać w ofensywie. Jeden z
> > tych którzy ciągnął gre do przodu.
>
> ze co ??? Sacha był dzisiaj najgorszy na boisku.
> Mogole nie myślał ! eh... Gdzie ten Sacha z
> tamtego roku ?
Jeżeli był najgorszy to co powiesz o Radomskim, Klichu i Ślusarskim? Szeliga też jakoś nie błysną.
Dno...
Po prostu nie mamy piłkarzy.Niby przewaga.Niby prowadzą grę.A któryś sezon z rzędu bronimy się przed spadkiem-teraz to już nawet od połowy 1 rundy.
Sacha-jeździec bez głowy powinien być zmieniony najpóźniej w przerwie przez Suvorova i wtedy była by szansa na zwycięstwo
bo co za debil wpuszcza Suvorowa na osatatnie minuty !!! Alex od pierwszej minuty powinien grac ewentalnie od drugiej polowy, a Krzywicki i Dudzic? kim oni w ogóle są? Pozbyć sie ich trzeba i to jak najszybciej choć napewno będzie ciężko, dołożyć jeszcze MArka W . Mecz uważam za dobry ale skuteczność trzeba poprawić, jest to kolejny mecz gdzie mamy sytuacje a ich nie wykorzystujemy, przez większość czasu przeważaliśmy ale jedna głupia sytuacja ... czy piłka wyszła czy nie grajki powinni grać a nie stać jak piz.dy .
Jasne można mówić dopóki piłka w grze... Powiem tak liczę na cud, a co tam może się wydarzy, wierzę że jeszcze może jakoś się uda utrzymać, ale... patrzę też dość chłodno na tą całą sytuację i nie ma co ściemniać że praktycznie jedną nogą jesteśmy już w 1 lidze. Fakty są takie możemy walczyć i myśleć o przebudowie która jest po prostu koniecznością, obojętnie czy spadniemy czy nie. Możemy też udawać że walczymy, nie przebudowywać składu, spaść i za rok obudzić się w 1lidze z ręką w nocniku... Niestety z tymi grajkami będziemy w 1lidze zespołem dolnych rejonów tabeli. Wolę pierwszą opcję. Czyli do końca tej rundy nasi kopacze walczą na maksa (mam nadzieję że choć na to ich będzie stać), zrobią co zrobią, a zimą zaczynamy patrzeć realnie na sytuację a nie kierując się emocjami. Dokonujemy przebudowy składu pod kontem budowy nowej drużyny która powalczy o awans w 1lidze, ale zawodnicy przez pół roku w ekstraklasie muszą pokazać że warto na nich stawiać i mają walczyć o utrzymanie, mają nie odpuszczać. Możemy dalej słuchać że mamy najlepszą parę stoperów, że mamy wielki talent na rozegraniu, możemy dalej słuchać że mamy potencjał w ofensywie i takie tam pierdoły, które nijak mają się do rzeczywistości albo wreszcie przeprowadzić rewolucję kadrową.
Dla mnie czas takich graczy jak Polczak, Wasiluk, Dudzic, Krzywicki, po prostu się skończył bo ile można być wiecznym talentem? Polczak gdy do nas przychodził rzeczywiście był naprawdę bardzo dobrym graczem, z roku na rok gra coraz gorzej. Wasiluk? Poza kilkoma meczami w których chciało mu się chcieć (Derby, Legia, Arka na otwarcie stadionu), grał żenująco. Wydaje się że jego problem jest w głowie, ale ile można czekać aż wreszcie będzie tak grał w każdym meczu? Sasin, Moskała, Pawlusiński, Ślusarski, kolejni gracze z którymi trzeba się pozegnać. Nie ma co ściemniać, potrzeba bramkarza, bocznych obrońców, doświadczonego stopera, skrzydłowego a może i dwóch, ofensywnego pomocnika z prawdziwego zdarzenia, defensywnego pomocnika potrafiącego podać piłkę, i dwóch snajperów z prawdziwego zdarzenia a nie przypadkowych ludzi. Ogólnie totalna przebudowa zespolu, około 9-10 nowych graczy.
Poraz kolejny masa ekspertów wylewa na forum siódme poty, ale po co? To że trzeba zrobić "zakupy" każdy wie, że drużyna gra jak by nie grała też, i na tym się trzeba skupić czemu ta drużyna nie gra, choć wiemy że potrafi (nie mówcie że nie, wczoraj do straty bramki było prawie wszystko ok, poza skutecznością) co prawda nie można zapominać że to była mimo wszystko tylko Polonia B. w piątek będzie zupełnie inny mecz i właśnie w tym widzę nadzieję. Jak każdy z nich w piątek będzie zapierd@lał to jest szansa na dobry wynik, zdobyć przed końcem rundy przynajmniej 6 pkt. kupić paru grajków w przerwie i ekstraklasa jest do uratowania, pod warunkiem że ten Szatałow nie będzie kolejnym niewypałem naszego zarządu. CRACOVIA TO MY !
Oglądałem mecz w Tv. Przykro mi to mówić ale szału nie było. Pierwsza połowa w miare nam wyszła, początek drugiej też do przyjęcia, ale później było już tylko gorzej, po bramce posypaliśmy się całkowicie. Polonia miała jeszcze co najmniej dwie "setki" a u nas jedynie strzał Stuarta i dobitka a raczej próba dobitki.. Cóż pozostaje wierzyć że jakimś cudem się utrzymamy.
Jakby nasz zawodnik był z piłką przy linii jak przy akcji bramkowej to z pewnością Polonista posłał go na glebę poza boisko i nie pozwolił jeszcze dograć piłkę a Klich zamiast dostać kartkę za ostrą grę dostaje za pyskówkę a w walce zachowuje się jak panienka
PreCeL_NH ...wszystko do straty było ok ,tylko skuteczności brak....no chłopie graliśmy z drużyną z dołów tabeli! To jak było ok to wg Ciebie tylko skuteczność i rozkładamy teraz zwisłą ,Bełchatów i CWKS! TAK?
Nie wiem ,czy chodzimy na ten sam stadion.Wiem ,że grajkowie przyzwyczaili nas do "gry o utrzymanie",więc jakakolwiek ciut lepsza gra to szukamy samych pozytywów.Czekamy na miejsca pucharowe,no nie?Ale wybacz nie przy takiej grze.
kiedy do gry wruci Matusiak ???
Wróci bo wracać ...Lukaszu!
lukasz1906pasy Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> kiedy do gry wruci Matusiak ???
Nie [b]wruci[/b] nigdy, ale mam nadzieję, że po derbach już [b]wróci[/b]
No bez przesady, pierwsza połowa dobra gra??? Wiem że Cracovia od dawna nie gra dobrze, ale żeby taką grę nazywać dobrą? Sorry, ale jakoś nie jestem w stanie tego czegoś nazwać dobrą grą. Owszem kopacze zagrali ambitniej, była pewna poprawa w stosunku do tego co oglądaliśmy ostatnio, ale naprawdę dla mnie to była bardzo, bardzo przeciętna gra i tyle.
A co do Matusiaka, wszyscy płaczą że go nie ma itd. a wcześniej wszyscy jechali po nim równo. Nie ma co ściemniać, Radek od dawna nie ma formy i naprawdę nie sądzę by miał być naszym zbawieniem.
Widać brak Matusiaka to jedyny zawodnik u nas który potrafi stzrelić na bramkę ( no moze Suworov). Te "strzały" co oddawaliśmy to żenada była.
[url=http://www.wikipasy.pl/Galeria:2010-10-30_Cracovia_-_Polonia_Bytom_0:1][b][u][color=#0033CC][size=large]WikiPasy.pl zdjęcia z meczu[/size][/color][/u][/b][/url]
Sacha nie był najgorszy na boisku. Gorszy był Szeliga. Specjalnie na niego patrzyłem w tym meczu. Prawie same straty. Nie wychodził do gry. Co prawda przerywał akcje, ale po tym podawał do przeciwników lub w aut
Teraz Ja na spokojnie
Mecz mielismy wygrany,walki i zaangazowania nie brakowalo,niestrzelilismy bramki w pierwszej polowie i to sie zemscilo,spokojnie moglismy zagrac tak jak z Zaglebiem,zachowawczo i ugrac remis,jednak za bardzo zaryzykowalismy i rzucilismy sie do ataku,a Polonia nas skontrowala i wygrala,zal straconych trzech punktow,ten mecz przegralismy w ofensywie.
Co do trenera Sadki mam tylko zal ze nie wpuscil od poczatku Suworowa.
Ciekaw jestem kiedy klub zacznie podawać faktyczną liczbę kibiców na meczu, bo te 8500 na oficjalnej, to liczba chyba wzięta z sufitu.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)