Chłopaki nie chcą przyjść do nas bo pewnie ostrzą się na trenerkę w Lechu, który to najprawdopodobniej też szuka trenera.
-
-
Giełda wolnych trenerów
Moj typ Bobo,Wojtek, Czesiek w takiej kolejnosci na szanse
Wie ktoś co obecnie robi Bobo Kaczmarek i jak się zapatruje on i nasz klub na jego ewentualne zatrudnienie?
Jakoś nie padło tu ani razu, nazwisko najbardziej znanego na świecie i wolnego obecnie trenera, jakim jest Diego Armando Maradona :D
Komplet widzów, dzienikarzy i wszytkich mediów na każdym meczu zapewniony, utrzymanie w ekstraklasie też :) Pewnie przywiózł by ze sobą z Argentyny całą drużynę do uzpełnienia obecnego składu: Cabaj, Ślusarski i Matusiak. Za rok zdobywamy mistrzostwo, za dwa lata gramy w lidze mistrzów i cała Polska i świat mówią o Cracovii !!! :) :) :)
Rozmarzyłem się ;)
Jak już sobie fantazjujemy to ja osobiście chciałbym Piotra Nowaka. Był świetnym piłkarzem teraz jako trener jest w Stanach bardzo ceniony. Jego zespół (Philadelphia Union) właśnie skończył sezon i nie zakwalifikował się playoff. Taki kandydat ma wszystko: autorytet u piłkarzy, doświadczenie jako trener, no i zna języki więc profesorowi by się spodobał.
moja fantazja to : WĘGRZYN KAZIMIERZ, facet z jajami,charyzmą, niestety bez uprawnień i przychylności decyzyjnych osób
Maradonie trzeba by chyba płacić akcjami klubu i po kilku miesiącach by się okazało że ma pakiet większościowy i sam siebie zatrudnia
gronix Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jak już sobie fantazjujemy to ja osobiście
> chciałbym Piotra Nowaka. Był świetnym
> piłkarzem teraz jako trener jest w Stanach bardzo
> ceniony. Jego zespół (Philadelphia Union)
> właśnie skończył sezon i nie zakwalifikował
> się playoff. Taki kandydat ma wszystko: autorytet
> u piłkarzy, doświadczenie jako trener, no i zna
> języki więc profesorowi by się spodobał.
Tylko czy ma najwazniejsze - WYNIKI ?
Z tego co można teraz przeczytać w mediach, realne szanse na kontrakt mają tylko Stawowy i Bakero. Tak się nad tym zastanawiam... Stawowy mówi w wywiadach, że niby ma w kontrakcie klauzulę odejścia i może przejąć Cracovię, ale nie musi, a kluby muszą się dogadać. Niby są prowadzone rozmowy z działaczami GKS, ale bez pośpiechu, prezes mówi, że trener może być za parę godzin, albo za parę dni i jeszcze pojawia się kandydatura Bakero, którego wymienia się jako realną alternatywę, a Ulatowski niby odchodzi, ale kontrakt ma jeszcze nie rozwiązany i w razie czego może prowadzić drużynę w najbliższym meczu.
Mogę się bardzo mylić, ale może to wszystko nie jest obliczone na zmiękczenie działaczy Gieksy, żeby się wyluzowali z tą bańką na odchodne za Stawowego, bo mogą nie obejrzeć złamanego grosza?
TEODOR - co do Nowaka to wyniki ma. Poszperałem po wikipediach i:
Pracował w MLS przez trzy sezony z D.C. United:
sezon 2004: mistrz ligi (2. miejsce w sezonie zasadniczym)
sezon 2005: ćwierć playoff (2. miejsce w sezonie zasadniczym)
sezon 2006: półfinał playoff (1. miejsce w sezonie zasadniczym)
lata 2007-2009 trener reprezentacji USA do lat 23 i jednocześnie asystent trenera w pierwszej reprezentacji USA
W tym roku prowadził Philadelphia Union nie zakwalifikował się playoff ale to nowa drużyna/klub i to był jej pierwszy sezon w lidze.
To pewnie kompletnie nierealna kandydatura, ale jak dla mnie to w tego typu gości warto inwestować a nie np. w Bakero.
gronix Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> TEODOR - co do Nowaka to wyniki ma. Poszperałem
> po wikipediach i:
>
> Pracował w MLS przez trzy sezony z [b]D.C. United[/b]:
Choćby z racji nicku popieram:) choć również uważam, że kandydatura mało realna, a dodatkowy "minus" - ciężko trenerowi "z zewnątrz" przejąć drużynę w trakcie rozgrywek; zanim pozna(przynajmniej jako trener) specyfikę naszej ligi, możliwości drużyny, to w naszej sytuacji może być już za późno...
Jasne, że to wszystko fantazje, ale Nowak ma jeszcze jednego plusa. Mianowicie swoje najlepsze piłkarskie lata spędził w Bundeslidze jako rozgrywający TSV Monachium. Dla Filipiaka to byłby bonusik bo jego niemieccy kontrahenci z Bawarii muszą go dobrze kojarzyć.
Sory Gronix , nie wiem dlaczego zacytowalem akurat Ciebie , chodzilo mi o wyniki Diego i nie bynajmniej te z zawodow wciagania najdluzszej kreski a te czysto trenerskie.
Wedlug mnie Nowak bylby dobrym posunieciem ( moze i pilkarzy zza wielkiej wody by przyciagnal ) niestety nie realnym w czasie , my potrzebujemy trenera na wczoraj , a kontrakt z Nowakiem moglby sie ciagnac w czasie.
No ale zawsze moze profesor obiecac Majewskiemu MILION za utrzymanie , a od nowego sezonu podstawic np , ow Nowaka.
Nowak nieralny ale w koncu powialo by profesjonalizmem w NASZYM KLUBIE
O kurcze to, ze jest makabra dla mnie najlepiej obrazuje fakt, iz niektorzy przywoluja rumcajsa:D Rozumiem Stawa, piekna epoka i tak dalej. Rozumiem, ze ktos wierzy w Czeska, Kasperczaka czy Kaczmarka. Rozumiem nawet, ze ktos chce trenerska noge, ale wczesniej wybitnego pilkarza mianowicie Bakero. Ale Stefek...
razdwatrzy
Stefan osiagnał najlepszy wynik od czasu naszego powrotu do ligi. A prócz tego ustawił by naszą obronę-które obecnei gra żałośnie. Uważam iż jest to całkiem sensowana opcja.
w przypadku najgorszego scenariusza spadku, Stefan może dać nam jedno :
świadomość że, ktoś gnębi, znęca sie, prześladuje i z sadystyczną satysfakcją doprowadza tych pseudo-piłkarzyków do rozpaczy
jeśli nie mozna czerpać radości z gry Cracovii można czerpac satysfakcję że ci którzy za to odpowiadają mają gorzej
Bliżej pucharów było przy 5. miejscu Stawowego, niż 4. Majewskiego. Zresztą tyle w tym zasługi Majewskiego, że heeeej
i blizej Wroclawia . . . niestety
Panowie spokojnie
jest pewne ze jutro na PP zasiadzie na ławce nowy trener.zapewniam was w hiszpani naprawde jest duzy kryzys finansowy Polska w chwili obecnej jest b.atrakcyjna.
Nie wyobrazacie sobie trenera "U" na meczu z Lechem wygwizdanego ja bym nie wyszedł na taki mecz jako trener jak bym miał honor.
nieUdacznik zrobił sie medialny przy Leo a okazuje sie ze nic nie umie.
Dla mnie to po Koronie juz powinien poleciec w piz...du.
No ale miał PASje nie nikt nie powiedział PASS.
kto? BAKERO
TYLKO CZY TO POMOŻE ?MOŻE MOŻE MOŻĘ POmożę POmoże .
k..wa nie wytrzymam 25 lat czekania na Pasy w najwyższych rozgrywkach i patałachy bez pomysłu otwarci na holenderski futbol sciagneli albo emeryta albo nieudaczników ich doswiadczenie polegało na daniu pracy kolegom.A stary wyga prof. dał sie wykiwac.Panie Januszu nie jest Pan alfa i Omega warto słuchać mądrych ludzi ale mądrych i majacych swoje zdanie a nie klakierów jakubków tomaszków .
a jak pasy spadna tfu co wisi nad nami od kilku sezonów to chyba sie zaje...bie.
BO TAKIE Wypryski piłkarskie jagielonie lechie BOTy i inne miedziane pajace potrafia z rozsadkiem i bez wiekszych gwiazd grac w naszej lidze
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)