raf_jedynka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> ale pamiętajmy, że w pozostałych 26 spotkaniach
> jest do zdobycia aż 78 punktów
78 powinno styknac na mistrza ;)
-
-
Aktualna sytuacja w tabeli SEZON 10/11
Aktualna sytuacja jest taka że po 4 kolejkach mamy 0 pkt i ostatnie miejsce a do bezpiecznej 14 lokaty 4 pkt straty .
Jednym słowem TRAGEDIA .
Sytuacja jest KATASTROFALNA !!!
Tak jak pisałem wczesniej albo zmienimy trenera albo za 3 kolejki bedziemy miec taki dystans do odrobienia, że możemy zacząć na nowym stadionie ogrywać już młodzież przed ciężkimi zmaganiami I-ligowymi w nowym sezonie...
Mecz z Górnikiem urasta do miana konfrontacji za 6 punktów - każdy inny wynik niż nasze zwycięstwo to ulokowanie się w strefie spadkowej na bardzo długie jesienne tygodnie...
Niestety obok Bytomia jestesmy GŁÓWNYM kandydatem do spadku wobec nadwyraz dobrej postawy GKS-u Bełchatów...
Masakrą jest to że nawet w wypadku wygranej będziemy na miejscu spadkowym... Takiej sytuacji chyba nie było nawet rok temu że zwycięstwo chociaż na chwilę nas nie ratowało od dwóch ostatnich miejsc...
A CracoviaNH dalej tylko czarno widzi!
Nie róbmy wielkiej dramaturgi. Za nami dopiero 4 kolejki!
Dajmy Ulatowskiemu szansę. Ja mu daję ostatnią, ale warunkiem nie jest zwycięstwo w meczu z Górnikiem tylko wystawienie wreszcie optymalnego składu bez Krzywickiego i Dudzica, z Suvorovem w pomocy i Ślusarskim z Matusiakiem w ataku,
Zastanawiam się właśnie, czy w którymkolwiek momencie poprzednich dwóch dość nędznych sezonów mieliśmy kiedykolwiek 4 punkty straty do bezpiecznego miejsca....
Jeśli nie to gratuluję zawodnikom i trenerom "osiągnięcia".
Zaprezentuję wam tabelę, w której odjąłem punkty drużynom, które na nas zainkasowały 3 punkty...wynik jest tragiczny.... bo jak się okazuje ich pozycja nie świadczy o tym że owe drużyny punktują na wszystkich wręcz przeciwnie gdyby nie punkty z Cracovią były by drastycznie nisko.
1. Polonia Warszawa 4 10
2. Jagiellonia Białystok 4 10
3. GKS Bełchatów 4 9
4. Wisła Kraków 4 9
5. Górnik Zabrze 4 6
6. Widzew Łódź 4 5
7. Lechia Gdańsk 4 5
[b]8. Korona Kielce 4 4[/b]
9. Zagłębie Lubin 4 4
10. Ruch Chorzów 4 4
11. Arka Gdynia 4 4
[b]12. Legia Warszawa 4 3[/b]
[b]13. Lech Poznań 4 2[/b]
14. Polonia Bytom 4 1
[b]15. Śląsk Wrocław 4 1[/b]
My automatycznie nie bylibyśmy na ostatnim.
Wynika z niej to iż drużyny, z którymi przegraliśmy wcale nie prezentują dobrego poziomu, slask i Lech nie wygrały nawet w 3 pozostałych meczach, legia byłaby ledwo ponad kreską gdyby nie zwycięstwo z nami, Korona nisko ale bez problemów.
Co to oznacza chyba każdy wie...
dla mnie i tak cracovia powinna byc znacznie wyzej prezentujecie naprawde dobra piłke po prostu nie macie szczęscia Pozdrawiam Lech Arka Cracovia!!!!
Villa_KS Napisał(a):
> Zaprezentuję wam tabelę, w której odjąłem
> punkty drużynom, które na nas zainkasowały 3
> punkty...wynik jest tragiczny.... bo jak się
> okazuje ich pozycja nie świadczy o tym że owe
> drużyny punktują na wszystkich wręcz przeciwnie
> gdyby nie punkty z Cracovią były by drastycznie
> nisko.
>
>
> 1. Polonia Warszawa 4 10
> 2. Jagiellonia Białystok 4 10
> 3. GKS Bełchatów 4 9
> 4. Wisła Kraków 4 9
> 5. Górnik Zabrze 4 6
> 6. Widzew Łódź 4 5
> 7. Lechia Gdańsk 4 5
> 8. Korona Kielce 4 4
> 9. Zagłębie Lubin 4 4
> 10. Ruch Chorzów 4 4
> 11. Arka Gdynia 4 4
> 12. Legia Warszawa 4 3
> 13. Lech Poznań 4 2
> 14. Polonia Bytom 4 1
> 15. Śląsk Wrocław 4 1
>
> My automatycznie nie bylibyśmy na ostatnim.
>
>
> Wynika z niej to iż drużyny, z którymi
> przegraliśmy wcale nie prezentują dobrego
> poziomu, slask i Lech nie wygrały nawet w 3
> pozostałych meczach, legia byłaby ledwo ponad
> kreską gdyby nie zwycięstwo z nami, Korona nisko
> ale bez problemów.
> Co to oznacza chyba każdy wie...
Masz racje i to mnie przeraża. Przegrywamy z drużynami bez formy. Co będzie z Polonią?? Jagiellonia?? Z taka grą jak teraz nie widzę wielu przeciwników w zasięgu. Lech nas rozjechał 5-0 a do formy z wiosny mu daleko!!!!
Jak to się mówi.. Mecz meczowi nierówny ;) Pożyjemy, zobaczymy..
Mecz meczowi nie, ale póki co forma naszych piłkarzy to równia pochyła:/ Regres!!
To chyba najsłabszy początek sezonu od... hmmm początku lat 70-tych??? Niemniej początek sezonu to nie cały sezon. 4 mecze w tym 3 wyjazdy - na Legię i Lech to najcięższe wyjazdy w tym sezonie obok Derbów i Polonii Warszawa, do tego Korona która u siebie jest mocniejsza niż na wyjazdach. Gdyby w terminarzu te mecze przedzielone były meczami u siebie, nie byłoby biadolenia, bo i punkty jakieś by były. Jest przerwa na kadrę i drużynę czeka praca nad zgrywaniem się, przynajmniej tych którzy zostają. I jeśli obrona nam sie rozjeżdża to powinniśmy zgrywać 2 linię bo tutaj też jest dużo do zrobienia.
Jaki mamy cel na ten sezon? Mistrz? Pudło? A może każdy byłby zadowolony ze SPOKOJNEGO środka tabeli, z wisienkami w rodzaju ogrania Legii czy Wisły? Może warto siąść i pomyśleć o co tak właściwie gramy? O sukces jak zwykle może być łatwiej w PP i tutaj upatrywałbym szansy na puchary czy dobre zaprezentowanie się drużyny, bo lepiej w lidze mieć spokojne 9 miejsce, grać wiosną o pietruchę i zdobyć PP niż np szarpać sie do końca maja o 5 miejsce w lidze i odpaść szybko z PP.
Heh kaiser jak nie wyrobimy w piłkarzach, działaczach i w ogólnej opinii społeczeństwa wizerunku drużyny walczącej o wysokie cele to będziemy cały czas walczyć o utrzymanie aż spadniemy. Klub bez mentalności zwycięzców i bez ambicji to nie klub. Po co w ogóle grac??
KDt_1906 Napisał(a):
> Jak to się mówi.. Mecz meczowi nierówny ;)
> Pożyjemy, zobaczymy..
ale 3 pkt równe 3 pkt :D
Mieliśmy jednak trudny terminarz, bo wyjazdy do Warszawy, Poznania i Kielc trzeba do takich zaliczyć. Jednak jeśli teraz w meczach z KSG, betonami, Arką, Zagłębiem i śmierdzielami nie zdobędziemy dużej liczby punktów to będzie kompletna tragedia bo te drużyny już na pewno powinniśmy teoretycznie z taką kadrą i trenerem pojechać.
Ja wierzę w to, że zaczniemy punktować.. Jest chwila przerwy od ligi, wróci Saidi, Suworov.. Będzie dobrze! ;)
Kraker - mentalność zwycięzców powinniśmy wyrabiać w drużynie zaszczepiając w piłkarzach cel - zagrać dobry najbliższy mecz albo metodą Małysza zagrać dwie dobre, równe połowy (z czym był problem cały zeszły sezon). Do tego cele pośrednie jak np wygranie Derbów czy meczu z Legią co dodatkowo powinno zmotywować piłkarzy, a wbrew tabeli ligowej są to mecze o wiele więcej niż tylko 3 punkty. I do tego jakis sukces - ja upatruję tutaj szansy w PP, półfinał, finał - cel glówny zdobycie PP. I dopiero wówczas możemy być postrzegani jako drużyna grająca o wysokie cele, grająca o coś, najlepiej w każdym sezonie. Samo mówienie, że gramy o wysokie cele, puchary etc., na razie sytuuje nas na 16 miejscu w rozgrywkach o MP.
Ja generalnie uważam, że jesteśmy 4 punkty poniżej tego, co mogliśmy zdobyć wg. optymistycznego założenia. Kto przed sezonem liczył na punkty z Lebią i Lechem na wyjeździe był nadmiernym optymistą. Tak, że starciliśmy "tylko" 3 punkty ze Śląskiem i 1 z Koroną. Do realistycznie nie możemy liczyć na więcej niż zwycięstwo u siebie i 50% remisów na wyjeździe. Mam nadzieję, że zdarzą się jeszcze jakieś zwycięstwa na wyjeździe i poprawią nam dorobek i sytuację w tabeli, ale nie róbmy tragedii, że po dotychczasowych meczach mamy zero punktów. Problemem jest postawa zawodników w dwóch ostatnich meczach, ale od KSG musi być marsz w górę!
Dokładnie, a jak grajki mają swój własny cel?? Utrzymanie?? Wydaje mi się że tak właśnie jest:/ To są minimaliści i więcej niż utrzymanie z nimi nie osiągniemy. Daj Boże żeby choć to utrzymanie. Może się Filipiak wqrwi pozytywnie i ze zrobi rewolucje
O ile się nie mylę, to ostatni tak "udany" (a nawet bardziej "udany") start mieliśmy w sezonie 1970/71 w II lidze. Wtedy zanotowaliśmy 6 porażek z rzędu.
http://www.wikipasy.pl/1970/71_II_liga
Jak się skończyło ? Każdy (kto kliknie) widzi....:(
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)