A.W.B. Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Czy to prawda ze jego zarobki to 150 tys zlotych
> miesiecznie ? Jeżeli tak to największy niewypał
> transferowy w dziejach Cracovii.
byli tacy - sa - co chcieli miec na sile Murzynow w zespole
no to mamy teraz 2 super grajkow oraz jednego jada wozy kolorowe ze Slowacji
-
-
Saidi Ntibazonkiza-Witamy w Cracovii!!
Uspokajam: napewno 150 000 tys. zł miesiecznie nie zarabia. W skali roku to jest ok. 450 tys. euro! Bez przesady... Najwiecej w Polsce zarabia bodajże Vrdoljak i to jest około 300-350 tys. euro z bonusami za wejsciówki, premie etc.
Bardziej wygląda na to że zarabia podobnie co Matusiak, Ślusarski i Radomski koło 600-700tys zł rocznie. Ale np. Radomatu dostaje ok. 400tys. zł a reszte ma w bonusach.
Nie przeglądałem całego wątku, ale chcę zwrócić uwagę na dwie sprawy.
Pierwsza to forma sportowa. Zaczął rewelacyjnie. Później kontuzja, ramadan, treningi u Ulata, coraz słabsza gra całej drużyny.
Druga to sprawa rodziny. Wiemy jak ważna to sprawa dla niego. Brak rodziny był problemem już podczas jego gry w Holandii. Czy nie potraficie powiązać również tego problemu z formą zawodnika? Przypomnę, że nasi grajkowie narzekali jak byli na zgrupowaniu niecałe 2 tygodnie i nie widzieli swoich żon i dzieci.
Dlatego uważajcie z tą krytyką. Jak obie sprawy zostaną uporządkowane to jeszcze będziecie go przepraszać.
Chyba tylko Ty bo nikt nie ma zamiaru przepraszac ( nawet gdy odbuduje forme ) murzyna za to, że zawodzi ostatnio na całej linii i biorąc pod uwagę jego zarobki jest niewypałem transferowym ( tak jak Slusarski ).
BoRut - no proszę Cię. Tak można napisać o każdym zawodniku :)
Tak,tak...złej baletnicy to i rąbek u spódnicy przeszkadza....
aLBO AMATOR ALBO PROFESJONALISTA....
Zadałem w innym wątku takie mniej więcej pytanie : Kto ze sztabu trenerskiego widział w grze na żywo Saidiego i czy w ogóle widział ? Nie jakieś tam DVD tylko w meczu ...i czy było wiadomo o jego i jego rodziny ,problemach wizowych w UE ,o jego niepunktualności i jego specyficznej diecie tej codziennej jak i wynikającej z jego wyznania?Czy poznano jego historię zdrowotną- kontuzje ,przykurcze mięśniowe ....
Czy opinia jego kolegi A. wystarcza do wydania tak dużej kasy?Czy powiedziano mu że polscy obrońcy stosują generalnie metody de Jonga w zatrzymaniu atakujących?
Może ,mam taką nadzieję , w końcu Saidi przełamie się i zacznie grać to co oczekujemy po nim! Gdzieś zgubił swoj strzał ,podanie i kiwkę...to jest inny zawodnik po kontuzji niż w meczach przedsezonowych i w meczu ze Śląskiem...
Wiadomo jest że jak spadniemy to "baletnica" odejdzie.Już drugi raz nie wyłożą 700tyś euro za zawodnika z płyty dvd.
A co jest wogóle z Saidim kontuzja poważna czy nie!!!
Już po tych kilku meczach można niestety napisać, że Saidi to piłkarz zupełnie nieprzydatny dla zespołu. Wygląda jakby był nie przystosowany do gry kolektywnej.
Ni to napastnik - sytuacji wykorzystywać nie potrafi, ni to pomocnik - nie wraca do tyłu po stracie piłki, ni to rozgrywający - wiele niecelnych podań. Słowem - ni pies, ni wydra.
Chyba, że istnieje druga ewentualność to drużyna nie pasuje do jego poziomu. Tak czy inaczej Cracovia jak na razie nie ma z niego prawie żadnego pożytku. A tak niemal wszyscy naiwnie liczyliśmy, że będzie super-wzmocnieniem.
Teraz pytanie: jak odzyskać te 700 tys. euro?
Temu Panu już dziękujemy!!!
Saidi moze zostac , jak znalazl na 1 lige
Nesta Napisał(a):
> Saidi moze zostac , jak znalazl na 1 lige
W 1 lidze Seidi nie będzie zbyt wiele grał. Pierwszy mecz w którym przyspieszy (zakładam ,że jego i całej druzyny "szwendanie" się po boisku zamiast przyspieszenia to efekt znakomitej pracy "obiecującego trenera z jego sztabem szkoleniowym") bedzie najpewniej jego ostatnim.... Po prostu wytną go równo z trawa i już długo nie wstanie...
to zresztą byłby dobry argument jeżeli trafi się frajer ,który będzi nam chciał za niego cokolwiek zapłacić ale
Saidiemu zaoferuje niższą pensje niż u nas dostaje...trzeba go będzie wtedy grą wśród rzeźników postraszyć.:D
ps: Podobno z wdzięczności za rozwalenie Cracovii Ulatowski dostał propozycję pracy z ŁKS;):D
http://www.cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/niegrozna_kontuzja_ntibazonkizy
Niezły ściemniacz z niego :) Nie chodzi o to, że zszedł, bo to go naprawdę miało prawo zaboleć, ale po meczu mówił, że ma skręconą kostkę;] W takim razie niepotrzebnie edytowałem tamtego posta o stłuczeniu :)
Jak można nie strzelić bramki z takich sytuacji i to jeszcze Pawełkowi po prostu nie wiem :/
Spoko,spoko w CRACOVII wszystko stoi na głowie.
Pierniczycie i tyle. Nasze grajki nie potrafią z nim grać bo ani podać ani przyjąc pilki nie potrafią. A to, ze smaścił sytuacje??? A wy myśleliśce, że on będzie strzelał wszystko z zamkniętymi oczami??? Możecie mnie beztać ale sprawdzie sobie to. Jedynym zawodnikiem który biega po całym boisku jest Saidi. Reszta to albo stoi z przodu albo z tyłu i czeka.
No tak talent nie z tej ziemi.
Gość wychodzi 1 na 1 i biegnie z piłką wszerz boiska.
Na Dudzica nadawałem nieraz, ale gość ma jedną zaletę z piłką biegnie w strone bramki.
Saidi w meczu z zaglebiem sie nie popisal a mial okazje ku temu z Polonia w-wa,i zwisla tez,a byloby juz moze 13 punktow.TYLKO CRACOVIA
calder Napisał(a):
> Pierniczycie i tyle. Nasze grajki nie potrafią z
> nim grać bo ani podać ani przyjąc pilki nie
> potrafią. A to, ze smaścił sytuacje???
Nie no - czekaj. Straty piłek przy udziale Saidiego, nie dzieją się wtedy, kiedy zagra komuś do nogi, a ten ktoś nie przyjmie piłek. Saidi traci piłkę uwikłany w drybling albo po kooooompletnie nieudanym prostym podaniu. Z pamięci mam 5 takich w samych derbach.
A to, że zmaścił sytuację? 1. Polczak dał mu wymarzonego pasa, a on nie potrafił minąć Pawełka na 40 metrze. Pawełka robiącego wślizgi! To jest elementarz. 2. No też bym się nie spodziewał, że mi piłka na buta w polu karnym spadnie...
Czyli Saidi"baletnica" Ntibazonkiza będzie grał z piątek? Myśle że Szatałow go posadzi na ławie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)