Na Wielickiej już za niedługo nie będzie się kupowało biletów.
-
-
(GLOS) Karnety , bilety , karty kibica, punkty referencyjne, zdjęcia , jak załatwić wszystko , jak kupować przez net ...
Zaraz spadnę z krzesła. Czyli według Tabisza i drugiego mądrego inaczej np. Muszyna ,czy Zakopane musi zapierdalać kilkadziesiąt kilometrów żeby sobie fotkę zrobić , bo bez tego wcześniej biletu kupi!!! POPIERDOLIŁO ich do reszty!
Pogratulować taką decyzja uderza sie w osoby z FC dla których miał to byc pierwszy mecz na Cracovii ,a zapewne biletu w dniu meczu nie kupią w kasie
Dev- osobom, o których piszesz, została przedstawiona PALĄCA POTRZEBA zorganizowania punktu referencyjnego w tych miejscowościach, w których mamy silne FC. To znaczy: pakujemy sprzęcik do auta, uzgadniamy, kiedy sprzęt będzie w danej miejscowości, zawiadamiany osoby ogarniające dany FC i w danym dniu, w danej miejscowości osoby z FC i inne robią sobie bez problemu fotkę, rejestrując się w bazie.
Prosty i tani sposób ułatwienia kibicom życia.
dlaczego mieli by nie kupic ? wierzysz w to, że przy obecnej grze zejdzie 15 tys biletów w przed sprzedaży ?
przyjadą 3h wcześniej zrobią zdjęcie, kupią bilet.
Pomysł z objazdowym punktem referencyjnym super. Tylko czy klub zdąży to zorganizować ? Zostały już tylko 3 tygodnie !!
Nic prostszego jak zorganizowanie dzień przed i w dniu meczu kilka więcej stanowisk do wyrobienia karty kibica oraz przeprowadzenie takiej akcji na osiedlach Cracoviackich.
Po wakacjach czas wszystko pozałatwiać, nie wiem czy dobrze wszystko rozumiem ale jak coś to mnie oświećcie :). Po pierwsze muszę jechać na Wielicką i zrobić sobie zdjęcie. I teraz mam pytanie o kartę kibica. Rozumiem że nie jest ona niezbędna do tego by móc kupić bilet, ale ogólnie rzecz biorąc będzie dawać sporo możliwości (kupowanie biletów przez internet itd.) tak więc chyba warto ją posiadać. I teraz moje pytanie ile płaci się za wyrobienie karty? I drugie pytanie kiedy będą karty kibica wydawane, bo z tego co rozumiem to jeszcze nikt karty nie dostał.
I jeszcze na koniec chciałem się spytać czy karta kibica będzie zastępować bilet? Czy kupując bilet w klubie, lub przez internet będzie ten bilet jakoś wklepywany na kartę, czy nadal będzie trzeba chodzić z papierowymi biletami?
PS. Jak widzę że wprowadza się na stadionie tyle elektroniki to strach się bać... Póki co nie wyobrażam sobie że u nas będzie wszystko działać jak w szwajcarskim zegarku. Raczej spodziewam się że na pierwszym meczu z Arką przed kołowrotkami może być ciekawie, bo padnie system...
Wyrobienie karty kosztuje 10 zł, kiedy będą wydawane karty prawdopodobnie za tydzień. Mając kartę kibica nie będziesz miał papierowych biletów tylko będziesz miał wbijany na tą kartę bilet.
Željezničar Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Mam pytanie i proszę o odpowiedź bez tekstów w
> rodzaju "przeczytaj cały temat". Czy w dniu meczu
> z Arką będzie można przed stadionem zrobić
> zdjęcia biometryczne? Jest to info ważne dla
> znajomych Arkowców, którzy przyjeżdżają
> własnym transportem w dniu meczu i będą chcieli
> kupić sobie bilety na jeden z naszych sektorów.
> Dwa - czy będę mógł kupić im bilety
> wcześniej aby w dniu meczu nie czekali w kolejce,
> czy obowiązuje kolejność "zdjęcie -> bilet"?
> Jeśli temat był poruszany to przepraszam, ale
> chciałbym uzyskać konkretną odpowiedź.
Musicie jeszcze wziąć pod uwagę że 25 września pod stadionem stawi się pewnie kilkaset osób które z różnych względów nie zrobiły sobie takiego zdjęcia wcześniej. Jeden punkt referencyjny obsługuje w ciągu godziny około 20 osób więc łatwo sobie wyobrazić co tam się będzie działo. Mam nadzieję że klub będzie przygotowany na taką okoliczność i nikt nie pocałuje przysłowiowej klamki.
mariusz Napisał(a):
> Nic prostszego jak zorganizowanie dzień przed i w
> dniu meczu kilka więcej stanowisk do wyrobienia
> karty kibica oraz przeprowadzenie takiej akcji na
> osiedlach Cracoviackich.
Jeśli masz na myśli, żeby przenośny punkt referencyjny jeździł po cracoviackich osiedlach, to ja mam lepszą propozycję. Niech "kibice" z Krakowa, którym się d...py do klubu ruszyć nie chce, wyślą do klubu mejlem adres domowy, a gościu z punktem referencyjnym odwiedzi ich w domu. (sarkazm)
Tak naprawdę lepiej nie zostawiać zrobienia sobie zdjęcia i kupienia biletu na ostatnią chwilę. Przynajmniej nie przed meczem z Arką. Nie spodziewam się by w przedsprzedaży zeszło 15tys. biletów, ale wielu ludzi przeczyta 1-2 dni przed meczem o otwarciu nowego stadionu, pomyślą sobie dawno nas tu nie było, trzeba zobaczyć jak to wygląda. Przyjdą z ciekawości na ostatnią chwilę. Do tego pewnie przyjedzie jakaś grupa z Gdyni, niektórzy jak to mają w zwyczaju zostawią sobie wszystko na ostatnią chwilę. I tak kolejki gwarantowane.
prosty rachunek, 5 pktow na stadionie, przerob 20/h na punkt, czyli 100/h, zalozmy ze na otwarciu bedzie 5 tys (pesymistyczne zalozenie), 5% zostawi zdjecie na ostatni dzwonek, 250 osob, 2,5 godziny stania
i powyzszy scenariusz jest raczej rozowy, bedzie gorzej :D
Diabel- żeby usprawnić rzecz trzeba byłoby to robić tak: zdjęcie, podanie imienia i nazwiska, następny! zdjęcie, podanie imienia i nazwiska, następny!
Okienek kasowych jest więcej niż punktów referencyjnych, więc należy podawanie PESEL i sprawdzanie dowodu przerzucić właśnie na kasy, aby maksymalnie zwiększyć przepustowość wąskiego gardła, jakim jest cykanie fotek.
To mówiłem ja, Jarząbek.
http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=7362&x=0
W poniedziałek ruszy sprzedaż karnetów, które będą obowiązywały na naszym nowym stadionie. Kasy zostaną otwarte punktualnie o godzinie 8:00.
Sprzedaż karnetów będzie odbywać się w dwóch formach. Ci kibice, którzy wykonali już sobie zdjęcie biometryczne udadzą się do pierwszego punktu przy ulicy Kałuży.
W nim otrzymają wydrukowaną Kartę Kibica, a następnie będą mogli zakupić karnet. W tym punkcie do dyspozycji będzie pięć kas podzielonych alfabetycznie.
Drugi punkt przewidziany będzie dla tych fanów, którzy nie mieli jeszcze okazji wykonania zdjęcia biometrycznego. Punkt ten będzie się mieścił również przy ulicy Kałuży i oprócz Punktu Referencyjnego znajdzie się w nim pięć kas.
Oba punkty będą otwarte siedem dni w tygodniu (do 16.09 włącznie) od godziny 8:00 do godziny 20:00 - Poniedziałek ? Piątek a w weekendy od godziny 10.00 do 16.00. - Chcemy, by wszyscy kibice zainteresowani zakupem karnetu, mieli możliwość odwiedzenia naszych punktów - tłumaczy Rafał Ościak, dyrektor handlu i marketingu MKS Cracovia SSA.
Co więcej, 17 września ruszy sprzedaż biletów na mecz z Arką Gdynia (25.09.2010). Wejściówkę na ten mecz będzie można nabyć aż w czterech punktach (dwa przy ulicy Kałuży i dwa przy ulicy Kraszewskiego).
- Do dyspozycji kibiców będą wtedy dwadzieścia cztery kasy, a także cztery Punkty Referencyjne, w których będzie można wykonać zdjęcia biometryczne - wyjaśnia dyrektor Ościak.
Kasy z biletami będą otwarte w dniach 17.09-24.09 w godzinach 08:00 ? 20:00. W dniu meczu sprzedaż ruszy o godzinie 8 i potrwa tak długo, jak będzie to konieczne.
- Przez cały ten czas będziemy na bieżąco monitorowali sytuację przy kasach. Będziemy gotowi na uruchomienie kolejnych kas, jeżeli tylko będzie taka potrzeba - przyznaje dyrektor Ościak.
A czy na Kałuży będzie można też zakupić bilet na Górnika i potem kupić karnet ze zniżką tą co jest za obecność na 2 meczach na SS czy trzeba jechać na Wielicką kupić bilet a potem pod stadion?
I czy przy zakupie karnetu trzeba okazać bilety z meczów na SS czy mają to już w bazie danych?
pawlus17 Napisał(a):
> A czy na Kałuży będzie można też zakupić
> bilet na Górnika i potem kupić karnet ze
> zniżką tą co jest za obecność na 2 meczach na
> SS czy trzeba jechać na Wielicką kupić bilet a
> potem pod stadion?
Bardzo dobre pytanie!
Mam nadzieję, że w choć jednej kasie przy ul. Kałuży będzie można dostać bilety na Górnika. Jeśli nie to to jedno niedopatrzenie narobi sporo kłopotów dużej liczbie Pasiaków...
W poniedziałek jadę na Kałuży, cykam fotke, dostaję karte kibica i kupuję karnet? Tak to będzie wyglądało czy będzie czekać na KK?
Prawie. Kartę Kibica też kupujesz (10 zł)
Może ktoś wyjasni taką sprawę.
Odbieram kartę i idę do jednej z kas / podział kas alfabetycznie wg.nazwiska/ i kupuje karnet.
A co z moimi znajomymi którzy kupują karnety w innych kasach,w jaki sposób kupimy karnety,żebysmy mieli miejsca koło siebie?
Jeśli nie mam jeszcze zdjęcia to mogę je zrobić już tylko na Kałuży? Na stronie jest napisane że można zrobić zdjęcie i następnie kupić karnet, tylko ja nie planuję kupowania karnetu. Tak więc czy jeśli nie kupuję karnetu to też mogę zrobić sobie zdjęcie na Kałuży czy trzeba jechać na Wielicką? No i jak wygląda sprawa z kartą od razu ją wyrabiają czy będzie trzeba czekać na odbiór?
krak 06 Napisał(a):
> Może ktoś wyjasni taką sprawę.
> Odbieram kartę i idę do jednej z kas / podział
> kas alfabetycznie wg.nazwiska/ i kupuje karnet.
> A co z moimi znajomymi którzy kupują karnety w
> innych kasach,w jaki sposób kupimy
> karnety,żebysmy mieli miejsca koło siebie?
hmm tez mam taki problem, ale rozumiem ze alfabetyczny podzial tylko w celu ulatwienia odbioru kart, potem mozesz sie przeniesc do innej, i zrobic zakup "rownoczesnie ze znajomym" ...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)