Właśnie wróciłem do domu...
szkoda, szkoda i jeszcze raz szkoda.
Ale powiem Wam jedno tak wkur...go Radzika jak po ostatnim golu to dawno nie widziałem... ojjj dawno.
Trudno... teraz przed nami PO i tylko to się liczy!
CRACOVIA PANY!!!
-
-
Pucharu Polski sezon 2010/11
No tak, powodów do radości raczej nie miał. Jak dla mnie bramki, które traciliśmy były po dość głupich błędach...
Przy ostatniej bramce dla Unii na 3-2 Jaros ewidentnie odbił krążek nogą w polu bramkowym.
I w związku z tym powstaje pytanie: czy zawodnik przy strzelaniu bramki może pomagać sobie nogą w polu bramkowym trącając krążek?
http://sport.tvp.pl/hokej/wideo/pp-cracovia-unia-23-decydujacy-gol-jarosa/3690799
Dość słaby mecz w naszym wykonaniu, nasi nie są w formie.
Ja odzyskamy formę z PK to Unia nam nie podskoczy...
[b]Jeśli[/b] odzyskamy...
Panowie - prawda jest taka,ze przegralismy po bledach indywidualnych...
Takie bramki na 1:1 i 2:3 nie powinny padac jak chcemy wygrywac.... tyle - choc wielka szkoda.
*REVENATOR* Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Kurde po tym meczu juz nawet nie chodzi by
> wywalczyć majstra ,teraz by w ogóle był jakis
> medal ??
:D
post roku :)
Karvin Napisał(a):
> *REVENATOR* Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
>
> > Kurde po tym meczu juz nawet nie chodzi by
> > wywalczyć majstra ,teraz by w ogóle był
> jakis
> > medal ??
>
> :D
>
> post roku :)
Bo widzisz w odróżnieniu od Ciebie uważam ze Cracovia zawsze powinna walczyć o jak najwysze cele (szczególnie teraz kiedy mamy dobrego sponsora i możliwosci )ale prowadzimy niezbyt dobrą politykę transferową(szczególnie zawodników zagranicznych oraz młodych)a wkurza mnie to ze to juz któryś raz pod rząd ,ze nie wyciągają żadnych wniosków z tego ??
Karvin Napisał(a):
> *REVENATOR* Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
>
[b]> > Kurde po tym meczu juz nawet nie chodzi by
> > wywalczyć majstra ,teraz by w ogóle był
> jakis
> > medal ??[/b]
>
> :D
>
> post roku :)
Rev,
Karvin ma racje... ochłoń z emocji, tak źle nie jest. Równie dobrze my mogliśmy to wygrać... taki jest hokej przy czym instytucja "złotej bramki" pogorszyła sprawę... tyle.
Pozdrwiam!
Dwie bramki faktycznie po indywidualnych błędach. Szkoda.... Nie po żadnej świetnej akcji "paluszków" (sponsor Oświęcimia), lecz po naszych błędach...
Z tą trzecia bramką to same znaki zapytania: Najpierw Radzik dostaje w kask, później paluszek będąc już w polu bramkowym odbija krążek nogą i kieruje krążek do bramki. Zna ktoś jak dokładnie brzmi ten przepis o spalonym w polu bramkowym ?
Nawet sam paluszek przez chwilę z napięciem patrzył na sędziego, czy ten gola uzna.
Co do tego rzekomego ataku Leszka kolanem na głowę paluszka, to nadal twierdzę, że to g... prawda. Owszem zaliczył paluszek kolanem w twarz, ale przypadkowo.
Przegrywamy bo mamy słabszą drużyne niż w zeszłym roku.Brakuje mi takich walczaków jak Dudas,Bondarevs,Drzewiecki,Csorich.Już nie mówie o takich zawodnikach jakich mieliśmy przed laty Prima,Gusow,Fatikow,Steblecki.To była jakość! Dzisiejsi obcokrajowcy Hoda,Prokop,Simka nie mają doświadczenia,nie są silnymi punktami zespołu Pasów.Wzmacniamy sie przed play-offami Sarnikiem :D Skład bardzo mocno został odmłodzony i nie ma co się spodziewać cudów.
A ja powiem, a raczej napiszę, tak - jak tak będą grać to faktycznie z medalem może być problem...
Biorąc pod uwagę poziom gry w Rouen a dzisiaj to nie wiem czy Cracovia zagrała 40% swoich możliwości, tak oczywiście nie można być cały czas w gazie, nie mozna mieć dwóch szczytów formy etc. ale turniej w Rouen był miesiąc temu... i wczoraj wystarczyło bez gazu zagrać trochę mądrzej, zresztą trener Unii nie był zadowolony z gry swojej drużyny
Straciliśmy bramki po indywidualnych błędach zgoda, ale myśmy strzelili przez 60 min jedną bramkę z akcji a drugą z przypadku, jak będziemy strzelać po jednej bramce w meczu to.... z medalem może być problem.
Cracovia oddaje mało strzałów na bramkę, gramy po kątach , za bramką a nie strzelamy na bramkę abstrachuję od tego że poza Kłysem żaden nasz obrońca nie umie strzelić z pierwszego krążka z niebieskiej...
ale po kolei
I atak - jedna koronkowa akcja i ekstra gol, drugi gol narzutka Wajdy i przypadkowe odbicie,, i bez sztycha bez strzałów kręcenie po kątach jak to kolega w Rouen powiedział "gramy jakby na czas" tzn. kontrolujemy krążek, gramy w tercji przeciwnika tylko nie strzelamy na bramkę ja to nazywam "polski hokej" ( Repra ma ten sam problem- nie umiemy strzelać bramek) i zgadzam się z tezą że Leszek Laszkiewicz ma juz najlepsze lata za sobą- to nie te czasy kiedy LL rozstrzygał ważne mecze... przypomnę że w Rouen w dwóch pierwszych najważniejszych meczach LL nie zrobił sztycha, zaczął strzelać dopiero w meczu z najslabszym Metalurgiem
II - atak Damian coś próbował, Sarnik i Piotrowski słabiutko
III - atak Kostuch szarpał indywidualnie, Dvorak szarpał indywidualnie, Martynowskiego problem zauważyć na lodzie
IV - atak niegrał i nie wiem dlaczego, jeśli to był świadomy wybór to błąd, jeśli były jakieś kontuzje to cóż musimy czekać na powrót Łopuskiego i Bieli
Obrońcy słabo - przy każdej bramce udział indywidualny obrońcy najpierw Kłys objechany przez Rihę, potem Simka spóźniony po odbiciu Radzika przed siebie, przy trzeciej Jaros ucieka Noworycie i drugiemu naszemu grajkowi (sorry ale już nie mam czasu patrzeć komu)
Radzik - dobrze, bez rewelacji, solidnie, ale też nie tak jak z Rouen- przy pierwszej bramce może mógł szybciej ruszyć do krążka, przy drugiej nie powinien odbijać przed siebie, przy trzeciej zrobił co mógł i ciekawostka z tą łyżwą ale jeszcze jedno Jaros chyba uderzył kijem Radzika w kask obejrzyjcie bo ja już nie mam czasu
Resume - Unia grała przeciętnie a my jeszcze słabiej i temat zagranicznych zawodników ich jakości, Riha bez rewelacji ale pokazał jedną akcję klasa na 1:1 (LL juz tak nie potrafi) Krajci ten to jest gość ma nadgarstek dwa strzały w słupek, tylko ci zawodnicy mają kontrakty po 4000 EUR a nasi cudzoziemcy po 1500 EUR i nie chodzi o to aby naszym podnieść tylko prawdopodobnie ni ma kasy na lepszych, ale my w tym sezonie budujemy drużynę z wynalazków, (dotychczas z powodzeniem) uzupełniliśmy skład i czas pokaże czy wystarczy nam jakości, polskiej jakości gdyż nasza drużyna zawsze stała na polskich zawodnikach a cudzoziemcy byli dokładką - szkoda mi Łopuskiego, nie wiem czy gość po kontuzji dojdzie do formy a był w niesamowitym gazie- aha ostatnia rzecz komentator Matuszak podniecał sie tempem meczu, niech potwierdzą ci co byli w Rouen tam graliśmy jeszcze o jedno tempo szybciej
boniekKrK Napisał(a):
[b]> Przegrywamy bo mamy słabszą drużyne niż w
> zeszłym roku.[/b]Brakuje mi takich walczaków jak
> Dudas,Bondarevs,Drzewiecki,Csorich.Już nie mówie
> o takich zawodnikach jakich mieliśmy przed laty
> Prima,Gusow,Fatikow,Steblecki.To była jakość!
> Dzisiejsi obcokrajowcy Hoda,Prokop,Simka nie mają
> doświadczenia,nie są silnymi punktami zespołu
> Pasów.Wzmacniamy sie przed play-offami Sarnikiem
> :D Skład bardzo mocno został odmłodzony i nie
> ma co się spodziewać cudów.
Mysle, ze nie masz racji i moim skromnym zdaniem mamy lepszą drużynę niż rok temu. Czas pokaże.
A co do ostatniej bramki to też mam mieszane uczucia, a Radziszewski protestował po niej jak nigdy.
L.Laszkiewicz swietnie się rozumial z Csorichem i to wlasnie Marian podawał mu super krazki co nieraz decydowało o koncowym wyniku.Teraz to raczej L.L dogrywa Pasiutowi.Tak mowiliśmy że Marian robi punkty przy L.L,a teraz ani Wajda ,ani Kłys jakoś nie punktuja .Maniek w tych Tychach też chyba słabiej???
ja się zgadzam z klekotem w 100% z jego oceną
teraz pytania !! kto zagwarantował druzynie z Sanoka awans do finału Pucharu Polski??Ivinic pięknym strzałem z niebieskiej (u nas takie strzały to rzadkosc),w druzynie przegranej z Tych kto strzelał bramki między innymi Vitek.Teraz nasz mecz z Unią kto strzelił 2 bramki dla Unii , tez gracze z zagranicy .a w ubieglym sezonie w walce o majstra kto w druzynie z Podhala grał i rostrzygał o losach meczu (przypomnę stranierii i wychowankowie ).Nasi zagraniczni w tych ocenach tylko zagrali !!
Wniosek czy tego chcemy czy nie w walce o najwysze cele gracze z zagranicy muszą być motorem napędowym każdej druzyny a u nas tym bardziej bo wychowanków brak !!
Dlatego nie rozumie ze wolimy utrzymywać 5 zagranicznych(sredniaków) niż mieć 3, no nawet 2 ale decydujących o losach meczu ?No niby plus jest z tej piątki zagranicznych, mamy szeroką kadrę ,ale w meczach o wysoką stawkę przy kontuzjach i tak walczymy na 3 piątki jak z Unią wczoraj !!
Zapraszamy na obszerną fotorelację z meczu pucharowego Unia vs Cracovia: [url=http://dailysport.pl/index.php/2010/12/29/pp-aksam-unia-vs-comarch-cracovia-3-2d-foto/]przejście do fotorelacji[/url]
jaki wynik finału typujecie??
PS:dobre zachowanie na wczorajszym meczu (od kilku lat coraz więcej ludzi w Ośw i okolicach nienawidzi zwisły...)
gośćAntyZwisła Napisał(a):
> jaki wynik finału typujecie??
>
> PS:dobre zachowanie na wczorajszym meczu (od kilku
> lat coraz więcej ludzi w Ośw i okolicach
> nienawidzi zwisły...)
Wyp......j stąd sierściuchu..
*REVENATOR* Napisał(a):
> Bo widzisz w odróżnieniu od Ciebie uważam ze
> Cracovia zawsze powinna walczyć o jak najwysze
> cele (szczególnie teraz kiedy mamy dobrego
> sponsora i możliwosci )ale prowadzimy niezbyt
> dobrą politykę transferową(szczególnie
> zawodników zagranicznych oraz młodych)a wkurza
> mnie to ze to juz któryś raz pod rząd ,ze nie
> wyciągają żadnych wniosków z tego ??
Sugerujesz że nie uważam że powinniśmy grać o najwyższe cele? :) No to teraz mnie dopiero rozbawiłeś :)
Ta zła od lat polityka w ciągu 6 sezonów przyniosła:
3xMP
1xsrebrny medal
2xbrąz
i dwa razy półfinał PK co było nieosiągalne dla innych polskich drużyn przez lata
można narzekać - bo zawsze może być lepiej, ale przegraliśmy po akcji rozpaczy Unii w dogrywce w której dominowaliśmy, nie wyszło, trudno zdarza się - ale wieszczenie apokalipsy bo przegraliśmy z jednym z głównych rywali do tytułu w jednym meczu po dogrywce, w meczu który był co najmniej wyrównany. Więc Twój post o braku medalu mnie rozśmieszył tylko - zaraz napiszesz że walczymy o utrzymanie :)
Odkąd piszesz tu na forum to cały czas ta sama śpiewka - piętnasc e wykrzykników na post, pisanie z capslockiem i wieszczenie jak to wszystko będzie źle i niedobrze bo nie kupiliśmy jakiegoś tam obcokrajowca - Twoich postów nawet nie trzeba czytać bo wiadomo co w nich będzie - zawsze jest powód do narzekania na coś :)
Tyle rzekłem i nie wchodzę więcej w polemiki z Tobą bo to nie ma sensu - zakrzyczysz mnie swoimi wykrzyknikami
a hokeiści i Rohacek pozdrowią Cię na wiosnę z najwyższego stopnia podium MP :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)