Ktoś wie czemu Radomski nie grał?
-
-
Sparingi przed sezonem - Mistrz Algierii, MC Alger piątek Dankowice 17
jedno jest pewne: potrzebujemy pilnie bramkostrzelnego napadziora
bastardKSC Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ktoś wie czemu Radomski nie grał?
Najprawdopodobniej z tego samego powodu co Matusiak, później od reszty wznowili treningi.
[quote=Szczęśliwy]
(...)Po raz ostatni raz zaufam profesorowi.Ale różnie bywa,może sam Radomski odmieni naszą drużynę.
[/quote]
Niestety ale zauważyłem u siebie podobny przypadek. Po każdym okienku transferowym, wmawiam sobie, że już nigdy nie zaufam profesorowi, a po ochłonięciu czyli przed kolejnym sezonem czytając te jego wypowiedzi łudzę się, że może tym razem dotrzyma słowa...cóż taka chyba nasz natura i pozostaje nam tylko mieć nadzieję, że tym razem będzie lepiej.
Początek niezły, zobaczymy czy doczekamy się czegoś więcej niż Radomski.
Czekamy na konkretne relacje obecnych na sparingu!!!
Zaufałem mu tylko z perspektywy budowy stadionu i przyciągnięcia ludzi na ten stadion nowymi dobrymi zawodnikami.A wogóle to pierwszy sparing,zobaczymy co pokaże już gotowa kadra.
No jasne, że tak. Mam nadzieję, że Ulatowski dokona dobrych wyborów przy selekcji i ze sparingu na sparing nasz zespół będzie wyglądał coraz lepiej. Obyśmy trafili z formą już na pierwsze mecze sezonu.
Przestańcie pieprzyć. Interesuje mnie WYŁĄCZNIE opinia osób, które oglądały sparing. I to konkretne opinie. Kto jak się prezentował, jak wyglądało zgranie, jak kondycja poszczególnych graczy w tydzień po urlopach, itp.
Nesta Napisał(a):
> ludzie przestancie plakac! graja nie zgrani
> zawodnicy w wiekszosci 89% rezerwowi lub wracjacy
> z wypozyczen a tu taki placz
>
> zalozcie odrazu kolejny watek '' ulatowski musi
> odejsc ''
zgadzam sie bylem na meczu ogladalem dokladnie przygladajac sie zawodnikom z testowanych stoperow patrzac na gra Adriana Marka z Zaglebia to mysle ze serb moze jechac do domu Krzywicki mimo ze nie mial za duzo sytuacji to calkiem niezle sobie radzil z pilka na plus Sasin ktory fajnie podłączał sie do akcji ofensywnych klich ktory dobrze dyrygowal srodkiem Kaliciak, Kaszuba ktory mimo ze nie strzelili bramki mieli sytuacje widac ze pilka ich szuka w polu karnym Slusarski robil sporo zamieszania jak i pawlusinski ale skutecznosc szwankowała z lewej strony calkiem calkiem moskala ale nie zachwycił, na minus zgranie zespolu skutecznosc
Uszalewski - moze go wezma spowrotem do Katowic
Łuczak - sukcesow w ME zycze
Baran - powodzenia w Poloni Bytom...
ale to dopiero piewszy sparin moze sie obudza a moze lepiej przygotuja :)
nie plakac!!
mam wrazenie ze niektorzy czekaja tylko na okazje zeby sobie pojojczyć jak to zle mamy
tydzien po urlopach, pierwszy sparing, sklady eksperymentalne to malo powiedziane
jak dla mnie wystarczy zeby dac sobie na wstrzymanie.
Ślusarski grał tragicznie multum niewykorzystanych 100 %
Klich najlepszy na boisku widac ze to jest klasowy gracz jak na swój wiek :)
Pawlusiński walczył starał sie cos mu strzaly nie wchodzą
Kaszuba widac ze ma papiery na granie , próba lobowania bramkarza cód malina
o tych graczach sie wypowiadam :) reszty nie oceniam dodam jeszcze od siebie smieszna sytuacje z Merdą który wyszedł do piłki podał piłkę po czym połozył się z bólem na 30 sekund , wstał i kontynuował mecz :)
Jak dla mnie w sparingu:
Cabaj - raczej ciężko go ocenić, ładna interwencja przy sam na sam Wosia
Merda - tak samo jak Cabaj, dobra interwencja po rzucie rożnym, naprawdę pięknie się wyciągnął
Derbich - nie rzucił mi się niczym w oczy, ani dobrze, ani źle
Sosnowski - nie rzucił mi się niczym w oczy, ani dobrze, ani źle
Uszalewski - ciężko powiedzieć, raz spóźniony do gościa, łatwo odpuszczał krycie
Kosanović - co miał piłkę to ją sprzedawał, spokoju to on napewno nie ma, raz Woś go kupił na raz - dla mnie słaby
Wasiluk - słabo, druga bramka na jego konto - tak mi się wydaje
Polczak - Bezbarwnie, raczej jak zwykle
Marek - fajnie krótko krył zawodników - może się przydać
Baliga - często próbował się włączać, ale albo za wolno, albo go obrońcy uprzedzali, w obronie też bez rewelacji
Sasin - fajne ofensywne wejścia, bardzo dynamiczne, fajne wrzutki - występ na plus
Moskała - standardowo
Jeleń - przeszedł obok meczu
Ślusarski - jak zwykle dużo szumu robił, ale nic nie strzelił, miał jedną bardzo dobrą sytuacje z główki i jedną z gry, skuteczność Panie Bartku!
Suvorov - słabo jak na niego, sporo niedokładności
Klich - dobre zagrania przeplatał ze słabymi, potrafił naprawdę błysnąć, a zaraz podać pod nogi przeciwnika
Szeliga - przeszedł chyba obok meczu
Dynarek - przeszedł chyba obok meczu
Baran - już niestety nie ta forma, jednak jak zwykle agresywnie
Łuczak - dużo chciał, dużo biegał, widać chłopak ma serce do gry, jednak dużo niedokładności - ale za serce do gry "+"
Kaszuba - bardzo łatwo dochodzi do sytuacji strzeleckich, piłka go szuka, jednak jest dramatycznie nieskuteczny, przynajmniej dwie bramki mógł strzelić - dla mnie "+", zimnej krwi więcej i będzie naprawde bardzo dobrze, a próba lobu - przednia
Sacha - jak zwykle, szybko i dynamicznie, jednak bez rewelacji
Snadny - słabo, a liczyłem, że pokaże się z dobrej strony
Pawlusiński - jak zwykle na boisku zostawia wszystko co ma, fajny strzał z daleka - "+"
Krzywicki - Bardzo fajnie gra tyłem do bramki, obrońcy nie mogli mu zabrać piłki, fajnie potrafi się odwrócić, zastawić, podwajając krycie nie mogli sobie z nim poradzić i go faulowali, dla mnie bardzo pozytywne zaskoczenie, inny gracz niż pamiętam, jednak do sytuacji strzeleckich nie dochodził, no raz, kiedy nie trafił w bramkę. - ogólnie "+"
Dudzic - Chłopak jak kiedyś dynamiczny, szybciej biega niż myśli i mu sie boisko kończy, jednak czegoś mi w nim brakuje - poobserwowałbym go trochę, bo może być bardzo ciekawy, a może być strasznym niewypałem
Kaliciak - Mniej szumu niż Kaszuba, jednak też nieskuteczny - więcej sie po nim spodziewałem.
[b]Ogólnie jak na pierwszy sparing chyba tragedii nie było, jestem dobrej myśli. Dajmy im czas![/b]
Byłem widziałem i powiem krótko. Wyszedłem przy stanie 0-2. Tego się nie dało ogłądać szczególnie pierwszej połowy. Gra do tyłu bez ruchu i dokładności. Raz tylko Pawlusiński ładnym strzałem zaskoczył.
Panie Ulatowski bardzo dużo pracy przed panem.
moj komentarz do sparingu to tylko tyle ze potrzeba nam lewego obronce, a najlepiej dwoch od razu
Jak Barana chce Polonia Bytom to go sprzedac
Czy Filipiak i Rząsa nie widzą że nie ma w Cracovii kto strzelać goli i że trzeba kupić 2 napastników ? Tylko nie takich jak Korzym co strzelają średnio 2 bramki na sezon .
To był pierwszy z serii test-meczów pod tytułem "Kto zostaje, kto odchodzi, kogo wypożyczamy".
Jak slysze ze wszyscy skreslili juz PAWLUSINSKIEGO to chłopak pokazał jak sie walczy daj BOZE ZDROWIA chlopakowi a bedzie jeszcze z niego pozytek dla CRACOVII PLASTIK TRZYMAJ SIE pozdrawiamy PROKOCIM
mlody3xL Napisał(a):
> Jak dla mnie w sparingu:
> Wasiluk - słabo, druga bramka na jego konto - tak
> mi się wydaje
> Snadny - słabo, a liczyłem, że pokaże się z
> dobrej strony
Również widziałem sparing i sądze że Wasiluk dobrze rozgrywał piłke, wiec to na pewno na duzy +
Snadny tez duzo biegał i dawał dobre dośrodkowania
Reszta opinii sie zgadza.
Najlepsza akcja meczu po podaniu serba. Miał przynajmniej ze 2-3 zajebiste prostopadłe podania. Dla mnie wcale nie odstawał od reszty.
Cały mecz tragiczny. Odra jak sadze nie jest w rytmie meczowym również....
Krzywicki mi sie podobał na rozgrzewce, liczyłem i licze ze odpali w końcu ale w meczu nic nie zrobił.
Klich najlepszy, miał oczywiscie błedy i troche mało dynamicznie, mógł kilka razy ruszyc z piłka do przodu a tego nie robił. Brakuje mu jeszcze pewnosci siebie i takiego myślenia kreatywnego w rozgrywaniu akcji ale kilka zagrań miał zajebistych. Bardzo dobre piłki wrzucał w pole karne!
Mnie wynik sparingu ucieszył.Pokazuje on że ,,król jest nagi''i na kilku pozycjach są nie ekstraklasowi piłkarze tylko sztuki .Potrzebujemy na wczoraj :
-klasowego stopera znacznie lepszego od pary Wasiluk -Polczak(krótko mówiąc profesora takiego jak był Kazek)
-bocznego obrońcę (na tej pozycji na teraz nie ma wg zmienników ,a ci co są to rzemieślnicy)
-lewoskrzydłowego (na tej pozycji zawodnika brak -może grać Sasin lub Derbich )
-skutecznego napastnika o klasie sportowej Robaka
Do odejścia z klubu :Grzegorzewski,Dynarek ,Moskała
Do wypożyczenia Baliga,Dudzic ,Uszalewski,Snadny ,Kaliciak i 1 z dwójki Kaszuba ,Krzywicki
Dobrze ze nie wygraliśmy wysoko bo obraz zespołu czyli tego co przejmuje Ulatowski byłby zamazany i profesor mógłby dojść do podobnie absurdalnych wniosków jak ten z ktorego śmieje się każdy ,,Polczak i Wasiluk 'to najlepsza para stoperów w Polsce''.A tak profesor na meczu i widział dokładnie tą kopaninę -wniosek może być wyciągnięty tylko jeden (CRACOVIA POTRZEBUJE KILKU BARDZO DOBRYCH NOWYCH ZAWODNIKÓW BY MOGŁA IŚĆ DO PRZODU ,A NIE DREPTAC W MIEJSCU)Takich zawodników u nas nie ma ,albo są nie na naszą kieszeń.
Trzeba ich wyszukać ,sprowadzić z zagranicy .Nie mogą to być kolejne młode talenty(bo ci poziomu sportowego nie podniosa) tylko doświadczeni i ukształtowani piłkarze .Tacy kosztują sporo ,ale jak pokazuje przyklad Krivca ,Stilica,Marcelo,Diaza,Kirma ,Bruno,Bueno,Bazika,Choto,Arboledy warto bo ONI ROBIĄ RÓŻNICĘ!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)