Co my na to? Dokładnie nic.
-
-
Transfery - wątek kolejny (prywatne pogaduchy będą usuwane)
Do Wisły? :)
W sumie w meczu z nami dobrze wykonywał stałe fragmenty gry ale nic pozatym tak napisałem dla żartu :P
Zrobiłem przegląd kadr klbów ekstraklasy i zastanawiałem się kogo mozna do nas sprowadzić, rozczarowałem sie bo nie jest za ciekawie,za jednych kluby zycza sobie wielkie pieniądze nieadekwatne do umiejętności a reszta która by pasowała to ma koło trzydziestki, mi to osobiscie nie przeszkadza ale wielu forumowiczom sie nie spodoba, oceńcie sami :
Piast-Wilczek,Smektała,Glik(jedynie rozsądna cena),Olszar(kończy sie kontrakt,nawet mozna na rok podpisac i zobaczymy jak sie bedzie spisywał)
Odra-Stachowiak(konczy sie kontrakt),Piechniak(nie jest młody ale warto go wziąć),Bueno ( nie grał zle w takiej Odrze)
Arka-Trytko,Budziński(to jest myśle dobra opcja rocznik 90, drugi Klich tylko ciekawe za ile?),Tsibamba(mówcie co chcecie ale bramki umie strzelać)
Polonia-Mierzejewski (najlepszy piłkarz Poloni,dostał powołanie,wart sporej kasy),Marcelo Sarvas (mało koło 30 ale podoba mi sie jego gra),Dziewicki(na pewno duzo lepszy od Tupala)
Zagłębie-Bartczak(kończy sie kontrakt chyba, solidny obrońca),Bryła(młody skrzydłowy,kibic Cracovii,ma talent chłopak)
Bytom-Bazik(stary ale podaje swietne piłki,konczy sie kontrakt)
Korona-Edi (to samo co Bazik),Kiełb(młody i naprawde ładnie sie rozwija),Hernani (solidny gracz)
Gks-Rachwał(konczy sie kontrakt,sprzydałby sie bardzo),Pietrasiak(koniec kontraktu,Orest go zna),Kuświk(koniec konstraktu,wchodził na końcówki meczów,strzelał bramki,nawet Smuda chciał go powołać),Cetnar(spory wydatek ale trzeba próbować),Nowak(koniec kontraktu)
Legia-Grzelak (mimo wszystko chciałbym go u nas zobaczyc,odchodzi z Legii),Giza(chciałbym aby wrócił mimo wszytsko,nawet dla szatni),
Komorowski(mało grał ale zaliczył epizod nawet w kadrze,mysle ze byłoby wzmocnienie)
Ruch-Baran(koncówka kontraktu chyba,moze brat go namówi),Janoszka (swietna runda)
Lech-Tanevski,Henrquez(Lech sie z nimi zegna zwłaszcza tego pierwszego bym chetnie ujrzał)
Inni-Kazmierczak(mam nadzieje ze temat wróci),Golański(podobno cos tam Legia złozyła ale mozna ja przebic,jesli maja byc powazne transfery to jest to idealna sprawa),Hrymowicz(Pogoń,zaciekawił mnie ten gracz ),Banaś(chyba konczy mu sie kontrakt,jezeli tak to warto ),Białkowski(nie gra w Southampton,młody i do tego ogromy talent, i do tego mozna go sprzedac pózniej za niezłe pieniądze,potrzebny nam bramkarz),Łagiewka (gra w Rosji kilka ładnych lat nie wiem czy regularnie ale na nasza lige na pewno dobry).
Weźmy Cantoro i Brasilię z Odry
Do tego Clebera i Jopa na środek obrony.
Mając tych gości P.N. wróci najbliższym Intercity z Gdańska gdyż będzie u nas połowa składu grającego onegdaj w jego ukochanym zespole spod znaku białej piz...y
Takim sposobem zyskamy 2 obrońców,defensywnego pomocnika, skrzydłowego, i napastnika- czyli tych,których potrzebujemy :)
I wylądujemy w I lidze, czyli to , czego potrzebujemy :)
Dość sensowny ten przegląd kolego Pyciak. Poza kilkoma pozycjami, z którymi osobiście się nie zgadzam, reszta raczej wzmocniłaby naszą kadrę.
rozrabiaka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Weźmy Cantoro i Brasilię z Odry
> Do tego Clebera i Jopa na środek obrony.
> Mając tych gości P.N. wróci najbliższym
> Intercity z Gdańska gdyż będzie u nas połowa
> składu grającego onegdaj w jego ukochanym
> zespole spod znaku białej piz...y
> Takim sposobem zyskamy 2 obrońców,defensywnego
> pomocnika, skrzydłowego, i napastnika- czyli
> tych,których potrzebujemy :)
bramkarzy mieliśmy w ostatnich latach zwariowanych, wszyscy się godzą, że trzeba zmian, ale dalej trzeba się wyróżniać, no to ja głosuję na Nalepę- opcja gruby bramkarz, do tego dodać mu grubego stopera, zerkając na PNA widziałem takiego bodaj w reprezentacji Mozambiku, a przy okazji zrealizujemy postulat czarnoskórego piłkarza w Cracovii, z takim duetem to zajedziemy...
Pyciak -naprawde konkretnie to napisales..... jest wielu z tej listy ktorych bym widzial.
Z tej listy Bartczak juz nie aktualny bo podpisal juz kontrakt zaraz po Stasiaku w polowie marca.
Fajnie by było gdyby Orest z Profesorem mieli podobną listę i co najmniej 3-4 z niej ściągnęli...
jak dla mnie połowa z tej listy jest bez sensu,ale 1 czy 2 nazwiska mi wpadły w oko :
Fajnie by było jakby Filipiak pomyślał o Patryku Bryle(Zagłębie Lubin) chłopak 90 rocznik ,gra po prostu świetnie i już w tym sezonie włączony do kadry 1 zespołu zagłębia,zna się z kadry i z boisk małopolski z Klichem,szybki,dobry technicznie,dobry strzał,ma wszystko żeby grać na wysokim poziomie -brakuje mu jeszcze trochę masy i oczywiście doświadczenia.Znam go bardzo dobrze i z boiska i prywatnie mógł kiedyś już grać w Cracovii tylko propozycja wtedy mu nie odpowiadała.Może grać na bokach pomocy jak i w środku transfer na kilka lat tylko ciekaw ile zagłębie by chciało (a i wierny Kibic Cracovii jak to napisał Pyciak)
Jaki on miałby wpływ na naszą gre.... myślmy o realnych wzmocnieniach
ze spadkowiczów to wziasc mozna
z piasta : np. Glika,Wilczka,Smektałę,
a z odry Filipa Luksika, Daniela Bueno
Luksika ze wzgleędu na to że strzell gola Polonii W-wa w ostaniej minucie czy masz jakies inne powody :D ?
http://www.transfermarkt.de/de/kolakowski-jaroslaw/details/berater_602.html
Z Kołakowskim mamy dobre układy!!
Kończą się kontrakty:
Bartoszowi Białkowskiemu,
Pawłowi Golańskiemu,
Przemysławowi Kaźmierczakowi,
Cezaremu Wilkowi
Można ich mieć za friko!!
Tabisz do dzieła!!! :-)
Kto to jest Cezary Wilk? Czy on gra w jakimś serialu?
wilka juz kiedys chyba chcielismy tylko ze on wtedy postanowil zostac w Koronie
A może Adrian Sikora,nic nie gra w APOEL-u ,myśle,że wielkiego problemu z wyciągnieciem go nawet za grosze by nie było a do tego dobrze się zna ze Ślusarem,z Moskałą też grał w Groclinie - może namówią kolege :D Atak Ślusarski,Matusiak,Sikora na papierze prezentowałby sie nieżle.
TEN ATAK TO BYŁ BY TAKI SZYBKI sms ;)
- Czy będą wzmocnienia w defensywie?
- Powiem coś, co jest moim prywatnym zdaniem, ale bardzo w to wierzę. Uważam, że Polczak i Wasiluk są w tej chwili najlepszą parą stoperów w Polsce. Tego będę się trzymał. Dwa, czy trzy lata temu miałem bardzo doświadczonego managera z Anglii, który doskonale znał ligę polską i który przyznał, że Wasiluk będzie jednym z lepszych stoperów i że będzie mógł absolutnie grać w najwyższej lidze angielskiej. W to wierzę. Żadnego doświadczonego stopera nam nie potrzeba, bo Wasiluk z Polczakiem grają super. To nie obrona była naszym problemem. (J.F)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)