Orest i jego mądre mądrości, czyli coś o piłce, jedzeniu i takich tam..
http://krak.tv/kategoria-9,film-1307.html
-
-
OREST LENCZYK - Treningi, sparringi, taktyka... (wątek zbiorczy)
gambrinus84 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Orest i jego mądre mądrości, czyli coś o
> piłce, jedzeniu i takich tam..
> http://krak.tv/kategoria-9,film-1307.html
hehe Lista to może być Schindlera:)
Orest jest wielki!
Lista jak w czasie wojny. Może nie dziesięciu , ale z mnożnikiem. Dziadek ma potrzeby.
Jak wstał z ławki , wszystko postawione na nogi, kopacze biegali, Don Filipe pobudzony.
Pobudzić wzbudzenie, czyli miarka na pobudzenie - takie zasady jak co roku.
Cwaniactwo i schizofrenia, a kto się łapie na te lepy. Bez przypominania , bo to krok do
rozkroku- nie kojarzyć z czymś nieapetycznym.
Chcemy walczyć o coś więcej niż ostatnio / zniekształcone/ ale w domyśle cele.i chwała
Profesorowi za to. Byle słowo było autentyczne, a nie obciążone pijarem.Pijar raz obciążony
zmyłką jest fałszem.
Na co stać Pasy w temacie zakupy i na co postawić, by wilcze zapędy były spełnione
a owieczka / sponsor/ był cały. Taki Pietrasiak jak się nie mylę to ma kontrakt 2-razy
wyższy od naszej piramidy. Czysty absurd, Zeby były kwasy. W tym układzie Wasiluk
z ławki ma pobierać korepetycje. Podwójny absurd. Zeby dodać coś od siebie to uważam
, że w/w będzie w najbliższym sezonie jednym z lepszych stoperów w naszej ukochanej
lidze.
Marzenia,ambicje , jakie w zderzeniu z realizmem mogą wyniknąć efekty. Zainwestowano
w dwóch , a każdy w wartóści słabszy, niż Dudzic i Kostrubała skazani na banicję.Oczywiście
nie dotyczy tych za wschodniej granicy. A. granica, jaka to liczba, może dwa a może trzy.
a taki Sadlok, to wyzwanie na cztery banie. Jesteśmy żydami. a Tabisz jak podwójny
sknera, może zdziała ,że koszty będą w połowie. Ale co dalej z ambicjami, znowu przez
połowę. Więc wszelkie dywagacje, wysokie w pionie listy nadają się do wychodka.
Jak chcesz na kogoś liczyć , to najlepiej licz na siebie. Czyli własne podwórko.Co z tego
wynika. Z powyższego wywodu wniosek jest dość prosty. Rynku transferowego nie
zawojujemy. Co potrzeba i jak pulę pieniędzy przekształcić na wartość.Strategia , / Luczak,
Kaliciak/ to wrzucanie szmalu w błoto. Więc moja propozycja jest taka. Dwóch dobrych i
idziemy silnie górę. Co do jednego to jestem pewien . Sadlok załatwia od razu dwie
sprawy. Załatwia vacat na lewej obronie, w razie potrzeby może grać na stoperze. a
Wasiluk się rozwija na placu , czyli nie na ławce.
Pozycja newralgiczna w swej słabości to defensywny pomocnik. Każmieczak raczej ten typ
można zaliczyć do naszej aktualnej bezsilności. A, więc kto / tutaj głupieję/ może Rząsa
wykaże się działaniem. Kostrubała był dla mnie takim cichym kandydatem, ale chyba nasz
trener nie chce na niego spojrzeć - czyżby starcze urojenia. Ale jak już wspomniałem, a trener
w Bełchatowie ma swoje przyjażnie , to jest tam kopacz i zwie się Gol. Dość perspektywiczny
na moje skromne oko.
Teraz oszczędności takie by z tego co mamy zrobić solidną drużynę. Matematyka jest prosta
Dwie ręce, czyli kopaczy tyle, pomijając cabajonadę. Dwóch wytypowanych , a teraz reszta.
Przechodzimy na 4-3-3 , a wtety ten zasób potencjału jest ekstremalnie na korzyść wykorzystany
dla dobra zespołu. W czym rzecz. W 4 -4-2 nasi czołowi piłkarze się na pozycjach dublują
/ Klich, Goliński, Suvorov/ , w dwaj środkowi napastnicy nle współpracują/ Slusarski, Matysiak/
nie mamy wartościowych bocznych pomocników do wymogów gry w 4-4-2. A nie będzie / jak
wspomniałem kasy na rewolucję/
O wymogach w 4-3-3 , żeby choć paru przekonać, trzeba by tekst ze dwa razy wydłużyć.
W skrócie moja propozycja. Jest ewolucja,choć droga, ale idziemy w jakość.
Bramka - ?
obrona -
Mierzejewski / Sasin/ - Polczak - Wasiluk - Sadlok
Def. pom. - Gol
środkowi wys. - Klich , Suvorov/ Goliński/
boczni napastnicy / pomocnicy/ Sacha, Slusarski
Srodkowy nap. - Matusiak / Owsiany. Kaszuba/
Pozdrawiam
KMPasy1 może jestem już śpiący, bo niewiele z tego zrozumiałem :)
Ale nie przejmój się pisz dalej.
Orest nie jest już trenerem Cracovii
http://www.cracovia.pl/main_index.php
rewolucja?
Wielka szkoda :( Co ten Filipiak kombinuje... ciekawe
No to pięknie ciekawe co się znowu dzieje. Ale Filipiak wykombinował.
Dziękuje za utrzymanie drużyny w tak trudnych dla Cracovii chwilach i za wielkie derbowe emocje!
Wielki szacunek panie Oreście i powodzenia w przyszłości!
Pewnie poszlo o to ze Filipiak chce znowu produkowac pilkarzy a Lenczyk chciał doswiadczonych ... brawo profesorze teraz zatudnij Majewskiego i za rok 1 liga wita
To ciekawe kto teraz przyjdzie
Ulatowski u nas?
Moim zdaniem zla decyzja o zwolnieniu Lenczyka.Silnego zespolu NIE zbuduje sie na mlodziezy!
Cos czuje ze w przyszlym sezonie beda cyrki...
no, to zamykamy. szlus.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)