Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • TRANSFERY - konkretne informacje, doniesienia prasy, oficjalne informacje. Post bez konkretnej informacji = BAN!

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 22.05.2010 o 13:49
      Ostatnia aktywność 03.04.2012 o 12:54
      404280 wyświetleń
    • żółta kaczka

6.1K
      808
    • 29.06.2011 o 10:27
      Post #746211 29.06.2011 10:27
    http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/ben-starosta-dzis-wiem-ze-chcialbym-wrocic-do-pols,1,4774008,artykul.html Ben Starosta do wzięcia
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 29.06.2011 o 10:38
      Post #746214 29.06.2011 10:38
    Cracovia jest żywo zainteresowana pozyskaniem obrońcy Polonii Bytom, Mateusza Żytki. - Mogę powiedzieć, że kontakt między klubami jest - powiedział Robert Górski, agent stopera. - Mateusz, niestety, nie ma klauzuli odstępnego, która uaktywniłaby się po spadku Polonii z Ekstraklasy. Nie interesuje go jednak gra w I lidze, tylko w najwyższej klasie. Myślę, że wszystko będzie jasne w ciągu kilku dni - zapewnia menedżer piłkarza. Żytko ma na koncie 84 występy w Ekstraklasie, w których strzelił dwie bramki (w tym jedną Cracovii). Wcześniej reprezentował barwy Śląska Wrocław, Zagłębia Lubin i Polonii Warszawa. Maciej Kmita źródło: dziennik polski
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 29.06.2011 o 15:41
      Post #746266 29.06.2011 15:41
    Budziński w Cracovii.. Mateusz Klich był liderem Cracovii w rundzie wiosennej Ekstraklasy. To w dużej mierze dzięki niemu Pasy utrzymały się w elicie. Po sezonie 20-letni pomocnik podpisał lukratywny kontrakt z niemieckim Wolfsburgiem. Nam udało się ustalić, kto go zastąpi w Krakowie! Marcin Budziński z Arki Gdynia. Marcin jest bardzo utalentowanym pomocnikiem, a w dodatku sądzimy, że uda nam się go wykupić za niewielkie pieniądze z Arki. Myślimy, że piłkarz się skusi, w końcu Ekstraklasa to nie pierwsza liga, a poza tym Cracovia w tym sezonie chce mierzyć wyżej niż w walkę o utrzymanie. Oferta będzie wiec dla niego atrakcyjna - zdradziła nam jedna z osób ze sztabu krakowskiego klubu. Cracovia interesowała się utalentowanym Budzińskim już od dłuższego czasu. Kiedy Arka Gdynia spadła z Ekstraklasy, a do Niemiec odszedł Mateusz Klich, pod Wawelem postanowiono dłużej nie zwlekać z transferem. - Obiło mi się o uszy, że Pasy są mną zainteresowane, ale na razie konkretów nie ma. Niedawno wyleczyłem kontuzję, wszedłem już w normalny trening, ćwiczę z Arką Gdynia. W poniedziałek wyjeżdżamy na zgrupowanie do Wronek. Na razie nic więcej nie wiem, ale w przyszłym tygodniu moja sytuacja będzie już jasna. Zdecyduję, czy zostanę w Arce, czy zmienię klub powiedział nam Marcin Budziński. Budziński szóstego lipca skończy dopiero 21 lat. Jest wychowankiem klubu Mamry Giżycko. Później trafił do juniorów Arki Gdynia, a od sezonu 2008/2009 regularnie występuje w zespole seniorów. W ekstraklasie rozegrał dotychczas 57 spotkań, zdobył jedną bramkę. źródło: http://m.eurosport.pl/pilka-nozna/budzinski-w-cracovii_sto2852242/m-story.shtml
    • BumBumVip

142
      0
    • 29.06.2011 o 23:20
      Post #746362 29.06.2011 23:20
    Piłkarze Cracovii przegrali w sparingu z pierwszoligowym Ruchem Radzionków 0:2. Zaraz po końcowym gwizdku prezes MKS Cracovia SSA, prof. Janusz Filipiak przyznał, że klub cały czas szuka zawodników, którzy mogliby wzmocnić drużynę. W rozmowie padły nazwiska dwóch takich graczy. - My jako zarząd szukamy piłkarzy. Sytuacja jest trudna, każdy piłkarz, którym się interesujemy ma też inne oferty, nie tylko z Cracovii. Jeszcze jesteśmy w tej fazie, w której gracze kombinują gdzie pójść i nie chcą podjąć decyzji. Szukamy piłkarzy i bardzo chcemy ich znaleźć - przyznaje prof. Janusz Filipiak. Wśród nich są również zawodnicy zagraniczni. W ostatnich dniach media informowały, że Cracovia interesuje się pozyskaniem Andrzeja Niedzielana, który w ostatnim sezonie reprezentował barwy Korony Kielce. - Jest taki temat, prowadzimy rozmowy - potwierdza prof. Filipiak. Cracovia (poza napastnikiem) szuka również m.in. środkowego pomocnika, ale i obrońców. - Będziemy prowadzić rozmowy z Żytko (Mateuszem - przyp.). Jesteśmy zainteresowani sprowadzeniem go - zdradza prezes najstarszego klubu w Polsce. DG http://www.cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/prof_janusz_filipiak_o_planach_transferowych
    • zac

7.2K
      1.5K
    • 30.06.2011 o 10:19
      Post #746404 30.06.2011 10:19
    Andrzej Niedzielan negocjuje z Cracovią Napastnik Korony Kielce, Andrzej Niedzielan negocjuje możliwość transferu do Cracovii - donosi "Gazeta Wyborcza". Zawodnik potwierdził, że rozmowy są prowadzone. - Negocjuję też z wieloma innymi klubami, nie tylko z Cracovią. Cieszy mnie duże zainteresowanie moimi usługami. Kiedy podejmę decyzję? Może lada dzień, a może za dwa tygodnie. Sam nie wiem jeszcze nic na temat mojej przyszłości - stwierdził Niedzielan. W ostatnim sezonie napastnik Korony Kielce zdobył 12 goli i zajął drugie miejsce w klasyfikacji strzelców za Tomaszem Frankowskim (14 trafień) onet.pl
    • zxc-1988

1
      0
    • 30.06.2011 o 13:18
      Post #746438 30.06.2011 13:18
    Kędziora trenuje z Cracovią http://naszsport.iq24.pl/default.asp?grupa=132006&temat=112068
    • eredin

9.1K
      4.1K
    • 01.07.2011 o 00:53
      Post #746532 01.07.2011 00:53
    http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Cracovia-chce-Niedzielana,artykul,111566,1,714.html
    • zac

7.2K
      1.5K
    • 01.07.2011 o 08:35
      Post #746550 01.07.2011 08:35
    Wczoraj na treningu piłkarzy Cracovii pojawił się 31-letni napastnik Wojciech Kędziora, który przez ostatnie trzy lata był graczem Zagłębia Lubin. - Zostałem zaproszony do Krakowa przez trenerów. Znam Jurija Szatałowa, jeszcze lepiej Dietmara Brehmera, z którym razem kopałem w piłkę w Carbo Gliwice - on na obronie, ja w ataku - powiedział Kędziora. - Sprawa mojego przejścia do Cracovii toczy się od dłuższego czasu, najważniejsze, że już biorę udział w treningach. Liczę, że w nadchodzącej rundzie zagram w "Pasach" i udowodnię, że potrafię dobrze grać w piłkę. Wszystko powinno wyjaśnić się w najbliższych dniach - dodał piłkarz, który jest wychowankiem Sośnicy Gliwice, potem grał w innych klubach z Gliwic - Carbo i Piaście, a w 2008 roku trafił do Zagłębia Lubin (w ekstraklasie rozegrał 28 spotkań, strzelił 5 bramek). Wiosną Kędziora nie grał jednak w ligowych meczach. - Na początku rundy przyplątała się kontuzja mięśnia dwugłowego, dość długo trwało leczenie, nie załapałem się do pierwszej drużyny, zdołałem rozegrać tylko trzy mecze w Młodej Ekstraklasie. Takie jest życie, ale teraz patrzę przed siebie, mam nowe plany związane z Cracovią - dodał Kędziora, który jest typowo ofensywnym graczem. - Zawsze grałem z przodu, w Zagłębiu trójka napastników grała wymiennie. Mogę grać z lewej strony, z prawej, zdarzało się, że występowałem w środku ataku. Trener Jurij Szatałow stwierdził krótko: - Zawsze podobała mi się gra Wojtka. To silny zawodnik, obdarzony bardzo dobrymi warunkami fizycznymi (187 cm wzrostu - przyp.), dobrze spisuje się w roli "podwieszonego" napastnika. Jeśli zostanie dobrze fizycznie przygotowany do sezonu, powinien być dla nas wzmocnieniem. Szatałowa nie martwi wynik środowego sparingu z Ruchem Radzionków, który jego zespół przegrał 0-2. - Zawodnicy są po bardzo ciężkich treningach, ćwiczą dwa razy dziennie. Są na razie "zajechani". Wynik sparingu to sprawa drugorzędna. [b]Dobrze, że na meczu był prezes Janusz Filipiak, bo zobaczył, że mamy luki w kadrze - powiedział szkoleniowiec Cracovii.[/b] Dyrektor sportowy Tomasz Rząsa potwierdził słowa prezesa, że Cracovia prowadzi rozmowy z Andrzejem Niedzielanem i Mateuszem Żytko. - Nie ukrywam, że rozmowy są trudne. Chcielibyśmy zamknąć kadrę przed wyjazdem na zgrupowanie do Holandii (7 lipca - przyp.), ale obawiam się, że może się to nie udać - przyznał Rząsa. źródło: DP
    • docent

8.8K
      3.4K
    • 01.07.2011 o 12:10
      Post #746577 01.07.2011 12:10
    Za wp.pl: "Franciszek Smuda nie ustaje w poszukiwaniu dyrektora sportowego kadry. Nowym kandydatem jest [b]Tomasz Rząsa[/b], który obecnie pełni tą funkcję w Cracovii. W przyszły wtorek były reprezentant Polski ma spotkać się w tej sprawie z prezesem PZPN Grzegorzem Lato."
    • zac

7.2K
      1.5K
    • 01.07.2011 o 15:34
      Post #746611 01.07.2011 15:34
    Łuczak odchodzi z Cracovii http://www.cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/luczak_odchodzi_z_cracovii
    • kludi

3.2K
      927
    • 01.07.2011 o 20:27
      Post #746659 01.07.2011 20:27
    Andrzej Niedzielan chce zarabiać milion złotych http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/andrzej-niedzielan-chce-zarabiac-milion-zlotych,1,4778497,wiadomosc.html
    • pik_pok

500
      0
    • 02.07.2011 o 08:56
      Post #746732 02.07.2011 08:56
    http://www.dziennik.krakow.pl/pl/sport/pilka-nozna/1154746-pasy-po-slowie-z-niedzielanem.html,0:pag:2,0:pag:1#nav0
    • pik_pok

500
      0
    • 02.07.2011 o 09:10
      Post #746733 02.07.2011 09:10
    http://www.90minut.pl/news/161/news1612153-Czornomorec-Odessa-testuje-Lukasza-Mierzejewskiego.html
    • Kamaz

3.5K
      712
    • 02.07.2011 o 18:43
      Post #746850 02.07.2011 18:43
    [b][i][u]Tomasz Rząsa: - Niedzielan? Jesteśmy bardzo blisko..[/u][/i][/b] [b]- Cracovia nadal rozmawia z Andrzejem Niedzielanem?[/b] - Wciąż rozmawiamy. Sprawa pozyskania Andrzeja Niedzielana jest nadal otwarta. Jesteśmy bardzo blisko. Liczymy, że jutro lub pojutrze (niedziela lub poniedziałek - przyp. Crac) zapadnie decyzja. [b]- Do rozwiązania się jeszcze sprawy z Niedzielanem czy z Koroną Kielce?[/b] - Z zawodnikiem. [b]- W przypadku transferu Cracovia będzie musiała zapłacić Koronie?[/b] - Z Koroną doszliśmy już do porozumienia [b]- A jak wygląda sprawa pozyskania Mateusza Żytko z Polonii?[/b] - W tym przypadku sytuacja jest odwrotna jak z Niedzielanem. Uzgodniliśmy wszystkie szczegóły z zawodnikiem, ale nadal rozmawiamy z klubem. Myślę, że ta sprawa też powinna wyjaśnić się w ciągu dwóch dni. [b]- Czy z poza Niedzielanem i Żytko przed wyjazdem na obóz do Holandii (7 lipca) może jeszcze ktoś dołączyć do Cracovii?[/b] - Tak, jest takie prawdopodobieństwo. Cały czas rozmawiamy. [b]- Latem odeszli Klich i Giza. Cracovia szuka rozgrywającego?[/b] - Absolutnie tak. Próbujemy Kędziorę, który dzisiaj (w meczu z Piastem) fajnie się zaprezentował i będziemy mu się przyglądać nadal. Oprócz tego szukamy innych zawodników. [b]- Marcin Krzywicki wrócił z Wołynia Łuck, gdzie miał być wypożyczony. Co dalej z tym zawodnikiem?[/b] - Wiele klubów z pierwszej ligi jest zainteresowanych "Krzywym". Zadecydujemy jeszcze czy go wypożyczamy i ewentualnie gdzie. Był na testach w Wołyniu Łuck, pozostawił po sobie dobre wrażenie i ta sprawa jeszcze nie "umarła" jeśli chodzi o zespoły ukraińskie. [b]- Łukasz Mierzejewski trenuje w Czernomorcu Odessa. Jest już jakaś decyzja?[/b] - Czekamy na decyzję klubu i pewnie będziemy wkrótce działać. [b]- We wszystkich trzech sparingach grali Vule Trivunović i Bojan Puzigać, którym trener dał wolną rękę w poszukiwaniu nowych klubów. Czy to oznacza, że jednak zostaną w Cracovii?[/b] - Przygotowują się z zespołem, bo nadal są naszymi zawodnikami, ale menadżerowie intensywnie poszukują dla nich klubów. Więcej na http://terazpasy.pl/index.php/cr_site/Pilka-nozna/rozmowki/Tomasz-Rzasa-Niedzielan-Jestesmy-bardzo-blisko
    • pilkarskie-newsy

2
      0
    • 02.07.2011 o 18:50
      Post #746855 02.07.2011 18:50
    [quote]Nowymi podopiecznymi trenera Jurija Szatałowa zostali w ostatnim czasie Dawid Krieger z rezerw Energie Cottbus, Krzysztof Nykiel z Ruchu Chorzów i Słoweniec Rok Straus z Publikum Celje. [b]Cracovia poszukiwania nowych graczy kontynuować będzie na Bałkanach i stamtąd możemy oczekiwać następnych transferów.[/b] Drużynę Pasów opuścili natomiast Piotr Giza, Marian Jarabica (wypożyczenie do bułgarskiego Ludogorecu Lazgrad), Mateusz Klich (VfL Wolfsburg), Sebastian Kurowski i Pavol Masaryk.[/quote] http://pilkarskie-newsy.pl/news.php?readmore=30
    • żuaw1863

3
      0
    • 03.07.2011 o 12:09
      Post #746965 03.07.2011 12:09
    http://www.sportslaski.pl/wywiad-dariusz-fornalak-nie-posiadamy-nawet-zalazka-druzyny,sport-slaski,29302,info.html Z tego należy wnosić, że do przyjścia Żytki daleka droga. Łatwo powiedzieć [Rząsa], że "sprawa powinna wyjaśnić się w ciągu dwóch dni", skoro Polonia nie chce się go za bardzo pozbywać, a Fornalak chce wokół niego budować nowy zespół.
    • Pasiak 89

905
      0
    • 03.07.2011 o 22:43
      Post #747067 03.07.2011 22:43
    Cracovia blisko pozyskania Andrzeja Niedzielana Działacze krakowskiego klubu od kilku tygodni toczą twarde negocjacje w sprawie pozyskania Niedzielana. Napastnik był pierwszoplanową postacią kieleckiego zespołu, a władze Korony wystawiły go na listę transferową, bo nie mają pieniędzy. - Jesteśmy dogadani z klubem, pozostał zakończyć negocjacje w zawodnikiem - podkreśla Tomasz Rząsa, dyrektor sportowy Cracovii. Decyzja należy do Niedzielana, który na łamach "Gazety" przyznał, że przebiera w ofertach. 32-letni snajper ma rozwiązać problemy Cracovii w ataku. W poprzednim sezonie zdobył 12 bramek, czyli o jedną więcej niż wszyscy krakowscy nominalni napastnicy: Bartosz Ślusarski (5), Bartłomiej Dudzic (3), Radosław Matusiak (2) i Marcin Krzywicki (1). Wraz z zakontraktowaniem Niedzielana zmieni się też ustawienie ofensywy krakowian. Trener Jurij Szatałow będzie mógł korzystać z pomysłów, które w ostatnich latach sprawdziły się w Ruchu i jesienią w Koronie. Wówczas za wysuniętym snajperem występował drugi nieco cofnięty napastnik, który współpracował z szybkimi piłkarzem. Duety Niedzielana z Arturem Sobiechem (ewentualnie Łukaszem Janoszką) w Chorzowie oraz z Edim Andradiną w Kielcach owocowały golami. W pierwszym przypadku Ruch w sezonie 2009/2010 zajął trzecią pozycję i wywalczył sobie prawo gry w europejskich pucharach. Korona na półmetku ostatnich rozgrywek zajmowała czwarte miejsce. Przy Kałuży do roli partnera Niedzielana przymierzany jest Wojciech Kędziora. W sobotnim sparingu z Piastem Gliwice 31-letni gracz kilka razy błysnął ładnymi podaniami, ale zmarnował dwie dobre okazje. - Spełnił nasze oczekiwania - podkreśla Dietmar Brehmer, drugi trener Cracovii. Wszystko wskazuje na to, że Kędziora podpisze roczny kontrakt. - Podwieszony napastnik to dla mnie odpowiednia pozycja. Współpraca z Niedzielanem? Andrzej to klasowy snajper. Nie wiem, jak to widzi trener, ale razem chyba dalibyśmy radę - uważa były zawodnik Zagłębia Lubin. Sparing z Piastem pokazał, że krakowianie mają duże problemy ze skutecznością. Dopóki na boisku przebywali zawodnicy z pierwszego składu rywali, podopieczni trenera Szatałowa nie potrafili zdobyć gola. Szkoleniowiec miał nosa, bo zwycięstwo zapewnili rezerwowi. Najpierw 20-letni Dawid Rupa popisał się pięknym uderzeniem z 25 metrów, a kropkę nad "i" postawił Marcin Krzywicki, który najprawdopodobniej zostanie wypożyczony. http://krakow.gazeta.pl/krakow
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • 04.07.2011 o 00:17
      Post #747078 04.07.2011 00:17
    [quote=jeszcze raz o Żytce z www.sportslaski.pl] Mateusz Żytko: Trener Jurij Szatałow zaczyna się niecierpliwić Data: 18:42, 2011-07-03 Autor: Krzysztof Kubicki Obrońca Polonii Bytom nie ukrywa, że dostał konkretną propozycję Cracovii i chce się do tego klubu przenieść. Tymczasem Dariusz Fornalak ostrzega, co grozi, jeśli i ten piłkarz odejdzie z Olimpijskiej. - Nie wyobrażam sobie, aby Mateusz Żytko, Łukasz Tymiński czy Lukas Killar odeszli. Wtedy wypadałoby "zgasić światło" - powiedział nam w sobotę szkoleniowiec Polonii. Tego samego dnia rozmawialiśmy również z Żytko. - Polonia znów gra swoimi "kartami'. Działacze obiecali, że wypłacą całość zaległości, a dostałem tylko 1/4 tej kwoty. Nie mam już sił dłużej czekać, bo moja cierpliwość była wystawiona na próbę od początku stycznia - przypomina. Żytko skierował pismo do PZPN-u z wnioskiem, by jego umowa z Polonią została rozwiązana. - Wiemy o tym. Mateusz to nasze ważne ogniwo. Dlatego chcemy jak najszybciej dogadać się i go spłacić, dzięki czemu do rozwiązania umów nie dojdzie - zapowiadał 20 czerwca Damian Bartyla, były prezes, a obecnie członek zarządu. Żytko nie ukrywa, że dostał propozycje z innych klubów. - Zaakceptowałem je. Problem w tym, że klub z Bytomia chce jeszcze na mnie jak najwięcej zarobić - wzdycha. Dokąd może on zatem trafić? Opcja z Ruchem Chorzów wydaje się być nieaktualna. Żytko przyznaje, że ma ofertę z Cracovii. - Trener Jurij Szatałow zaczyna się niecierpliwić - nie kryje 29-latek. Niebawem PZPN ma zbadać, czy są podstawy, by kontrakt Mateusza Żytko z Polonią unieważnić. [/quote]
    • LucasKsc

911
      182
    • 04.07.2011 o 09:10
      Post #747110 04.07.2011 09:10
    http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Andrzej-Niedzielan-zagra-w-Cracovii-albo-w-Bundeslidze,artykul,111765,1,714.html
    • pik_pok

500
      0
    • 04.07.2011 o 19:34
      Post #747179 04.07.2011 19:34
    http://www.cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/dabrowski_na_testach_w_cracovii

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie