hm, Kaczynscy grali w "grali w stalinowskim przemyśle fimowym jako dzieci", a Wajda rezyserowal filmy zapewne w jakims innym...
(...) W zawodzie debiutował u boku Aleksandra Forda przy filmie Piątka z ulicy Barskiej. Jego pierwszym samodzielnym filmem było Pokolenie z 1954. (...)
dla mnei Andrzej Wajda nie jest zacnym Polakiem, tylko koniunkturalista - moge miec takie zdanie?
-
-
KATASTROFA RZADOWEGO SAMOLOTU POD SMOLENSKIEM
100kg Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> I znowu obrażasz zacnego Polaka
W kontekście róznych wydarzeń mam wątpliwości, czy Wajda zasługuje na termin "zacny Polak". Świetny reżyser, prawda. Ale czy zacny Polak? Czy zacny Polak moze publicznie grzmeić i krytykować słowa księdza biskupa po katastrofie smoleńskeij, puszczała to TV - ale słowa te w ogóle nie zostały wypowiedziane? Nie dostrzegłem przeprosin "zacnego Polaka"...
> - Andrzeja
> Wajdę, któego ojciec został w Katyniu
> zamordowany przez NKWD,
Tym bardziej zaskakujące, że on, który tyle o tym wie, twierdzi że Katyń to nie ludobójstwo.
Wygląda na to że (w nawiązaniu do tego co w artykule) "salon" dostał jakieś instrukcje z góry.... Niestety, źle to świadczy o Wajdzie, bardzo źle...
> który coś w
> przeciwieństwie do Jarosława Kaczyńskiego w
> życiu dokonał.
???
Obaj czegoś dokonali. Można nie lubić Wajdy, można nie lubić Kaczyńskiego, ale obaj dokonali w życiu bardzo wiele.
Chciałoby się zapytac gdzie
> zginał towarzysz Rajmund Kaczyński , który to
> zdradził i kolaborował z NKWD za co rodzna
> spokojnie sobie przaz lata żyła na Zoliborzu w
> willi ,a synkowie grali w stalinowskim przemyśle
> fimowym jako dzieci???
Pisać że "O dwóch takich co ukradli księżyc" w kontekście stalinowskiego przemysłu filmowego to lekka paranoja...
To przepiekna książka, jeśli nie czytałes, 100 kg, radzę - przeczytaj, Więcej Ci da niż to co czytasz teraz, sądząc z tego co piszesz. A propos stalinizmu, przypomnę, że w tej książce Jacek i Placek nawzajem się uczyli kawałków "Ojcze nasz..."
> Pożniej zrobili za komuny doktoraty a jeden nawet
> habilitację.
Ty taki głupi jesteś czy tylko udajesz?
Tu akurat komuna wiele do gadania nie miała. Istotnie, zdarzały siew pewnych dyscyplinach pewne nieliczne doktroaty "układowe" układowe nominacje profesorskie - ale układy dotcyzycły raczej często docentów bez habilitacji... Ogromna większość doktoratów i habilitacji, wręćz prawei wszystkie, były merytoryczne - rzetelne. To co, każdy doktor czy habilitowany za czasów komuny to pieszczoszek reżimu? No nie rozśmieszajcie, mnie, kumie...
>Tak oto cierpiała rodzina
> Kaczyńskich podczas komuny.
> Jak zwykle obrażac zanmienitych POLAKÓW to
> Kaczyńskiemu i jego klakierom to łąwto bo sami
> nic w życiu wartościowego dla Polski nie
> zrobili.
A jak obraża ta druga grupa, to nie zauważyłeś?
> Takie typowe , zakompleksiony , samotny, stary
> kawaler, którego mamusia majteczki mu dalej
> pierze
Taaak... zwłaszcza jak leży poważnei chora w szpitalu...
>- śni o potędze co wieczór.
> MAKABRA. PLUĆ na innych to Kaczyński umie, oj
> umie. Widac że to życiowy frustrat, tacy sa
> najgorsi bo zaraz 5000 wojska by wysłał do
> Libii.
Oj, 100 kg, ale chamskie rzeczy piszesz...
> Boze jak to dobrze że on wyborów Prezydenckich
> nie wygrał. To by dopiero teraz było!
Nie wiem co by było. Widzę co jest jak wygrał Bronisław. I jest to czego się obawiałem. I to dopiero jest! :(
Oj, 100 kg, ale Ty jesteś zaślepiony... Popatzr, co robią z cenami, z gospodarką, z polityką międzynarodową, ze śledztwem smoleńskim, z rozmaitymi ustawami (szkoły, służba zdrowia) Twoi faworyci. Jak można być tak zaślepiony, to nie wiem...
Kuroń (pewnie twój faworyt) kiedyś mówił w pewnych okolicznościach o ludziach chorych z nienawiści. Zastanów się czy to do Ciebie nie pasuje...
Ja bym uważał na Jarosława K- w koncu to pośrednik w sprzedaniu naszego meczu Zagłebiu L. ;-)
> > Boze jak to dobrze że on wyborów
> Prezydenckich
> > nie wygrał. To by dopiero teraz było!
>
> Nie wiem co by było. Widzę co jest jak wygrał
> Bronisław. I jest to czego się obawiałem. I to
> dopiero jest! :(
>
Kaczory mialy juz swoja szanse ... jak sie skonczylo bylo widac , wybory przed czasem i sromotna porazka ... jak zadzili nie trza chyba przypominac chociazby pamietny sojusz z Lepperem ...
wiLLu Napisał(a):
> > > Boze jak to dobrze że on wyborów
> > Prezydenckich
> > > nie wygrał. To by dopiero teraz było!
> >
> > Nie wiem co by było. Widzę co jest jak
> wygrał
> > Bronisław. I jest to czego się obawiałem. I
> to
> > dopiero jest! :(
> >
>
> Kaczory mialy juz swoja szanse ... jak sie
> skonczylo bylo widac , wybory przed czasem i
> sromotna porazka ... jak zadzili nie trza chyba
> przypominac chociazby pamietny sojusz z Lepperem
> ...
No nie moge tego czytac....Czlowieku, PiS byl zmuszony do sojuszu z oszolomami pokroju Leppera i Giertycha chcac miec wiekszosc w parlamencie, przypomnij sobie wyniki wyborow w 2005.
niby czemy Giertych ma byc oszolomem? zycze kazdemu tutaj obecnemu chocby polowy Jego wiedzy.
fajnie ze byl zmuszony ukladac sie z kims takim jak Lepper to pokazuje tylko ze ci ludzie powinni sie leczyc a nie walczyc o wladze ...
a jezeli uwazasz ze koalicja z kims takim byla sluszna to milego dnia ci zycze ;)
Mr Right & Mr Wrong Napisał(a):
> niby czemy Giertych ma byc oszolomem? zycze
> kazdemu tutaj obecnemu chocby polowy Jego wiedzy.
no wiedze musi miec ogromna skoro obala teorie ewolucji ;)
po pierwsze pomyliles Giertychow, ten, ktory jest krytykiem teorii, podkreslam TEORII ewolucji, jest akurat genetykiem :)
Romek tez sie na ten temat wypowiadal chociazby na konfie gdzie :
"minister edukacji, wezwał z kolei do "dużej dyskusji", czy teoria ewolucji powinna być jako jedyna nauczana w szkołach"
PS: ale fakt ;) pomylilem ich na starcie no ale od rana siedzi sie w robocie to i w glowie sie pierd... :)
dobra ide cos popracowac bo znow z kims z forum przez polityke sie pokloce :D
Agnan ty jestes w PISie czy co?
Powiedz mi tylko jedną rzecz co takiego DOKONAŁ JAROSŁAW KACZYŃSKI???
A do reszty: polityka międzynarodowa jest całkiem dobra - za czasów Kaczyńskich - wszyscy sie z nas śmiali -WSZYSCY- tak żałosnego rządu jak rządy braci Kaczyńskich nie było nigdy w historii Polski. Jak rządziły bliźniaki był tylko WSTYD, WSTYD i WSTYD. Jak występowała Fotyga- to ludzie myśleli że maja do czynienia z psychicznie chorą albo niedorozwinięta umysłowo, jak Kaczyński zrobił z buraka Leppera ministra - to ludzie w głowe zachodzili - CO SIĘ DZIEJE??? Takiego pohańbienia Polski jakiego dokonali bliźniacy Kaczyńscy, nikt nie dokonał. Stalismy sie przygłupami Europy z którychy się wszcy śmieja oprócz Gruzji i MOngolii
Agnan wiesz co to jest ludobójstwo??? ja mówie o aspekcie prawnomiędzynarodowym ???
Ludobójstwo to byłoby wtedy gdyby ruski mordowały nie oficerów policji, wojska, służb mundurowych itp ale gdyby mordowali WSZYSTKICH jak leci. to była ZBRODNIA WOJENNA z punktów iedzenia prawa międzynarodowego ma to ogromne znaczenie. no ale coż tu tłumaczyć.
Czy "zacny Polak" moze krytykowac ks.biskupa ??? no właśnie czy Jarosłąw Kaczyński może krytykowac biskupa Rzymu, Papieża POLAKA JANA PAWŁA II??? Czy moze? Jarek publicznie krytykował Jana Pawła II - który publicznie mowił że kara smierci jest barbarzyństwem , ale Kaczyński co może???
Sledztwo smoleńskie prowadzi NIEZALEŻNA PROKURATURA - szefa Prokuratury Generalnej - powołał nie kto inny jak nieżyjacy juz LECH KACZYŃSKI, zatem to była jego decyzja. Sledztwo wg mnie i tak idzie za szybko , w sprawie awarii samolotu i lądowania na rzece Hudson- gdzie nikt nie zginał - sledztwo w USA trwało prawie 1,5 roku. Czyli że co że USA to "kondominium" rosyjskie???
"Oj, 100 kg ale Ty jesteś zaślepiony... Popatzr, co robią z cenami, z gospodarką, z polityką międzynarodową, ze śledztwem smoleńskim, z rozmaitymi ustawami (szkoły, służba zdrowia) Twoi faworyci. Jak można być tak zaślepiony, to nie wiem... "
Powiedz mi Ty żyjesz gdzie?w Polsce? kto ustala ceny ? kto Tusk siedzi w gabiniecie i ustala ceny??? Ty sie dobrze czujesz???
z gospodarka robią dobrze prawie 4 % wzrost gospodarczy- nie rozumiem Cię
Ze szkołami to co - ustwa o szkolnictwie wyższym - bardzo dobra ogranicza nepotyzm likwiduje układy i układziki przy habilitacjach i profesurach
Służba zdrowia to jeszcze przez następne 10 lat będzie kołem dopoki nie zostanei przejeta w pracownicze społki i sprywatyzowana.
Im mniej związkowców w zakładach pracy tym lepiej dla pracowników.
Nawet pewnie nie wiesz że w Krakowie nie istnieje inna niż Prywatna służba zdrowia- Wszystkie ZOZY i NZOZY to prywatne firmy i powiedz mi jak idziesz z dzieckiem do lekarza płacisz za cos czy nei placisz? ja chodze z dziciekiem do przychodni i nie płacę. Jak chce isc prywatnie sam to ide i płacę.
AGNAN ja nei wiem jak można byc aż tak zaślepionym!!!
Pamietasz Anne Fotygę i Antka Macierewicza jak pojechali do USA , padli przed byle jakim kongresmenem na kolana i co???NIC!
tylko się PONIŻYLI. ANI HONORU , ANI KRZTY HONORU Fotyga i Macierwicz nie zachowali.
Pojechali jak kiedy Leszek MIller do Moskwy i wasale, służba - dla mnie to zwykli ZDRAJCY i kolejny RAZ ZHAŃBILI POLSKĘ
AGNAN PRZEJRZYJ NA OCZY- zobaczy komu służysz, służysz zwykłym prymitywnym zdrajcom POLSKI co bez krzyty HONORU jeżdza i się proszą - daj daje , daj daje... HAŃBA!
dawniej 100 kg tak bredził nocą, zapewne na większej bani, teraz bredzi w środku dnia, widać stan się pogarsza, albo godziny konsumpcji sie wydłużyły, co w sumie na jedno wychodzi.
100kg Napisał(a):
> Agnan ty jestes w PISie czy co?
>
> Powiedz mi tylko jedną rzecz co takiego DOKONAŁ
> JAROSŁAW KACZYŃSKI???
>
> A do reszty: polityka międzynarodowa jest
> całkiem dobra - za czasów Kaczyńskich - wszyscy
> sie z nas śmiali -WSZYSCY- tak żałosnego rządu
> jak rządy braci Kaczyńskich nie było nigdy w
> historii Polski. Jak rządziły bliźniaki był
> tylko WSTYD, WSTYD i WSTYD. Jak występowała
> Fotyga- to ludzie myśleli że maja do czynienia z
> psychicznie chorą albo niedorozwinięta
> umysłowo, jak Kaczyński zrobił z buraka Leppera
> ministra - to ludzie w głowe zachodzili - CO SIĘ
> DZIEJE??? Takiego pohańbienia Polski jakiego
> dokonali bliźniacy Kaczyńscy, nikt nie dokonał.
> Stalismy sie przygłupami Europy z którychy się
> wszcy śmieja oprócz Gruzji i MOngolii
>
> Agnan wiesz co to jest ludobójstwo??? ja mówie o
> aspekcie prawnomiędzynarodowym ???
> Ludobójstwo to byłoby wtedy gdyby ruski
> mordowały nie oficerów policji, wojska, służb
> mundurowych itp ale gdyby mordowali WSZYSTKICH jak
> leci. to była ZBRODNIA WOJENNA z punktów
> iedzenia prawa międzynarodowego ma to ogromne
> znaczenie. no ale coż tu tłumaczyć.
>
> Czy "zacny Polak" moze krytykowac ks.biskupa ???
> no właśnie czy Jarosłąw Kaczyński może
> krytykowac biskupa Rzymu, Papieża POLAKA JANA
> PAWŁA II??? Czy moze? Jarek publicznie
> krytykował Jana Pawła II - który publicznie
> mowił że kara smierci jest barbarzyństwem , ale
> Kaczyński co może???
>
> Sledztwo smoleńskie prowadzi NIEZALEŻNA
> PROKURATURA - szefa Prokuratury Generalnej -
> powołał nie kto inny jak nieżyjacy juz LECH
> KACZYŃSKI, zatem to była jego decyzja. Sledztwo
> wg mnie i tak idzie za szybko , w sprawie awarii
> samolotu i lądowania na rzece Hudson- gdzie nikt
> nie zginał - sledztwo w USA trwało prawie 1,5
> roku. Czyli że co że USA to "kondominium"
> rosyjskie???
>
>
> "Oj, 100 kg ale Ty jesteś zaślepiony... Popatzr,
> co robią z cenami, z gospodarką, z polityką
> międzynarodową, ze śledztwem smoleńskim, z
> rozmaitymi ustawami (szkoły, służba zdrowia)
> Twoi faworyci. Jak można być tak zaślepiony, to
> nie wiem... "
>
> Powiedz mi Ty żyjesz gdzie?w Polsce? kto ustala
> ceny ? kto Tusk siedzi w gabiniecie i ustala
> ceny??? Ty sie dobrze czujesz???
>
> z gospodarka robią dobrze prawie 4 % wzrost
> gospodarczy- nie rozumiem Cię
>
> Ze szkołami to co - ustwa o szkolnictwie wyższym
> - bardzo dobra ogranicza nepotyzm likwiduje
> układy i układziki przy habilitacjach i
> profesurach
>
> Służba zdrowia to jeszcze przez następne 10 lat
> będzie kołem dopoki nie zostanei przejeta w
> pracownicze społki i sprywatyzowana.
> Im mniej związkowców w zakładach pracy tym
> lepiej dla pracowników.
> Nawet pewnie nie wiesz że w Krakowie nie istnieje
> inna niż Prywatna służba zdrowia- Wszystkie
> ZOZY i NZOZY to prywatne firmy i powiedz mi jak
> idziesz z dzieckiem do lekarza płacisz za cos czy
> nei placisz? ja chodze z dziciekiem do przychodni
> i nie płacę. Jak chce isc prywatnie sam to ide i
> płacę.
>
> AGNAN ja nei wiem jak można byc aż tak
> zaślepionym!!!
>
> Pamietasz Anne Fotygę i Antka Macierewicza jak
> pojechali do USA , padli przed byle jakim
> kongresmenem na kolana i co???NIC!
> tylko się PONIŻYLI. ANI HONORU , ANI KRZTY
> HONORU Fotyga i Macierwicz nie zachowali.
> Pojechali jak kiedy Leszek MIller do Moskwy i
> wasale, służba - dla mnie to zwykli ZDRAJCY i
> kolejny RAZ ZHAŃBILI POLSKĘ
>
> AGNAN PRZEJRZYJ NA OCZY- zobaczy komu służysz,
> służysz zwykłym prymitywnym zdrajcom POLSKI co
> bez krzyty HONORU jeżdza i się proszą - daj
> daje , daj daje... HAŃBA!
Dzisiaj wieczorem pomodle się za Ciebie.
Wracając do tematu, odszczekać proszę teraz to co było tutaj wypisywane ,że Kaczyński kazał lądować pilotom.
Odszczekać i to już:
- W dotychczas zgromadzonym materiale nie ma żadnych dowodów, które wskazywałyby na to, że katastrofa TU-154 była efektem nacisków na załogę TU-154 - podała Wojskowa Prokuratura Okręgowa w rozmowie z tvn24.pl.
Jak podaje Wojskowa Prokuratura Okręgowa w Warszawie, w zebranym materiale dowodowym nic nie wskazuje na to, że wypadek rządowego Tupolewa był wynikiem nacisków na załogę samolotu.
> 100kg Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> > A do reszty: polityka międzynarodowa jest
> > całkiem dobra - za czasów Kaczyńskich -
> wszyscy
> > sie z nas śmiali -WSZYSCY- tak żałosnego
> rządu
Nie, nie smiali sie WSZYSCY, a jedynie redaktorzy pewnej gazety i pewnej telewizji, oraz ich czytelnicy i widzowie.
> > jak rządy braci Kaczyńskich nie było nigdy w
> > historii Polski. Jak rządziły bliźniaki był
> > tylko WSTYD, WSTYD i WSTYD.
Dzieki Bogu ze teraz mamy ludzi ktorych wszyscy szanuja - "Barrackus, Barrackus, spotkaj sie ze mna chocby na 5 minut, inaczej strace szacunek u wyborcow, no blagam, wez nie fisiuj, zrobie dla ciebie wszystko, nawet zadka nadstawie"
> > Agnan wiesz co to jest ludobójstwo??? ja mówie
> o
> > aspekcie prawnomiędzynarodowym ???
> > Ludobójstwo to byłoby wtedy gdyby ruski
> > mordowały nie oficerów policji, wojska,
> służb
> > mundurowych itp ale gdyby mordowali WSZYSTKICH
> jak
> > leci.
Pier*** tak ze rece opadaja, "aspektu prawnomiedzynarodowego" bys nie poznal nawet gdyby wyskoczylo z krzakow i cie w tylek kopnelo.
Hitler tez nie mordowal "wszystkich jak leci", a jedynie zydow, slowian, cyganow i swoich wrogow.
> > no właśnie czy Jarosłąw Kaczyński może
> > krytykowac biskupa Rzymu, Papieża POLAKA JANA
> > PAWŁA II??? Czy moze?
A dlaczego nie ? Na swiecie sa miliony osob, rowniez publicznych ktorzy go krytykuja. Ot, chocby sporo z nich pracuje w mediach ktore [b]stworzyly[/b] Twoja opinie na tematy polityczne.
> > Sledztwo smoleńskie prowadzi NIEZALEŻNA
> > PROKURATURA - szefa Prokuratury Generalnej -
> > powołał nie kto inny jak nieżyjacy juz LECH
> > KACZYŃSKI, zatem to była jego decyzja.
[b]Niezalezna[/b] prokuratura to moze byla, ale za PiSu wlasnie. Ehhh, niech bedzie, ze duzo bardziej niezalezna niz jest teraz.
> Sledztwo
> > wg mnie i tak idzie za szybko , w sprawie
> awarii
> > samolotu i lądowania na rzece Hudson- gdzie
> nikt
> > nie zginał - sledztwo w USA trwało prawie 1,5
> > roku. Czyli że co że USA to "kondominium"
> > rosyjskie???
Czy ty jestes glupi czy glupiego udajesz? Wlasnie w tym rzecz ze sledztwa w sprawie katastrof lotniczych trwaja latami, a pol roku to moze trwac co najwyzej groteska. No ale po co robic sledztwo skoro "politycznie poprawny wyrok" znalismy jeszcze w tym samym dniu w ktorym nastapila katastrofa, a 2 tygodnie pozniej juz i tak nie bylo po co robic sledztwa, bo dowodu zostaly zniszczone?
> > Ze szkołami to co - ustwa o szkolnictwie
> wyższym
> > - bardzo dobra ogranicza nepotyzm likwiduje
> > układy i układziki przy habilitacjach i
> > profesurach
Takie PO cacane, tylko czemu robia wszystko aby przywrocic zlikwidowane przez Ziobre uklady i ukladziki w zawodach prawniczych?
> >
> > Służba zdrowia to jeszcze przez następne 10
> lat
> > będzie kołem dopoki nie zostanei przejeta w
> > pracownicze społki i sprywatyzowana.
> > Im mniej związkowców w zakładach pracy tym
> > lepiej dla pracowników.
A no tu masz racje - az nie dowierzam, ze z takimi liberalnymi pogladami mozna isc glosowac na tworek imieniem PO.
pasy22: pomódl się raczej za siebie , na mnie żadne gusła nie działają ale Ty masz szanse na oświecenie
grosse 197 to że nie ma dowodów to nie znaczy że tak nie było , to tak samo jak: że to że nie ma dowód na zamach to nie znaczy że zamachu nie było ;)
knur - odezwał się - dziewica orleańska , Słonce Peru - Gwiazda Mongoli, Ten Co Zjadł Wszystkie Rozumy Świata, Eru Iluvatar,Mobutu Sese Seko Kuku Ngbendu wa za Banga (tłum.potężny wojownik, kroczący od triumfu do triumfu, pozostawiający za sobą zgliszcza)
Dinth Twoich wypocin to nawet mi się nie chce komentować, bo to poziom pani Fatygi czyli żenada.
100kg, nie spodziewalem sie innej reakcji, na slowne przepychanki typu kto sie bedzie za kogo modlil jeszcze potrafisz reagowac, ale na merytoryczne argumenty.... jak widac :)
Jak powiesz mi czego dokonał Jarosław Kaczyński w swoim życiu to odpowiem Ci na Twoje "merytoryczne argumenty".
Jest prezesem dużej partii, był premierem.
To tak samo mniej więcej jak Tusk. :)
A dlaczego mam o tym konkretnie dodatkowo mowic? W moim poscie, bedacym polemika z twoim, nie ma ani slowa o Kaczynskim.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)