"Po modlitwach tłum pod Pałacem zaczął się rozchodzić, jednak naprzeciw Pałacu Prezydenckiego pozostaje namiot stowarzyszenia "Solidarni 2010", na którym można przeczytać transparent: "Zostajemy na Krakowskim Przedmieściu do skutku, do spełnienia wszystkich postulatów". Jak mówią, chcą m.in. dymisji premiera Donalda Tuska i ministrów: Jerzego Millera, Radosława Sikorskiego i Tomasza Arabskiego oraz powstania międzynarodowej komisji do zbadania przyczyn katastrofy, a także zgody na ekshumację ciał ofiar."
Na szczęście zima już się skończyła to do wyborów mogą tam mieszkać. Gorzej będą mieli jak Tusk znowu zostanie Premierem to kolejne 4 lata w plecy. Z drugiej strony, kto by nie chciał mieszkać w takiej dobrej lokalizacji...
-
-
KATASTROFA RZADOWEGO SAMOLOTU POD SMOLENSKIEM
A co ty Szerszen masz do Krakowskiego Przedmiescia ? Problem, problem ?
Lis wycina informacje o instrukcji Tuska dla dygnitarzy Platformy z 10 kwietnia 2010 roku
Wczoraj rano na portalu Wprost24.pl wisiał wywiad z Petelickim, w którym wyliczał on zaniechania rządu, które jego zdaniem doprowadziły do katastrofy i spowodowały utratę wiarygodności Polski w oczach sojuszników (zmiana decyzji w sprawie rakiet Patriot). Około południa RMF podał, że że naczelny - Tomasz Lis kazał usunąć ten wywiad z Internetu.
Dziś Rzepa przytacza komentarz Petelickiego:
- Byłem jeszcze umówiony z dziennikarzami na ustalenia dotyczące zdjęć. Nagle dostałem telefon, że przynajmniej do poniedziałku nic z tego, bo wywiad został usunięty. Podejrzewam, że właśnie wypowiedź o ememesach powstałych w trójkącie Donald Tusk - Tomasz Arabski - Paweł Graś kogoś bardzo zabolała. To jest właśnie "lisia wolność słowa".
Petelicki twierdzi, że tuż po katastrofie smoleńskiej czołowi dygnitarze Platformy odebrali esemesy z instrukcją, jak mają się wypowiadać na temat katastrofy. Wytyczna była jasna. Według niej katastrofę spowodowali piloci, którzy zeszli we mgle poniżej 100 metrów. Petelicki dosłownie zacytował ostatnie zdanie esemesa "Do ustalenia pozostaje, kto ich do tego skłonił".
10:
Jeśli to sie potwierdzi, mamy koniec Donalda:). Żadne Lisy, gw, tvny mu nie pomogą
Ciekawe...
zubereg Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jeśli to sie potwierdzi, mamy koniec Donalda:).
> Żadne Lisy, gw, tvny mu nie pomogą
Jasne :)
Bo wysyłanie instrukcji smsami to coś nowego w polskiej polityce. Wszystkie partie w sejmie to stosują, PiS jak najbardziej też. Nie raz wyłapywali to dziennikarze jak wszyscy odpowiadają tak samo na pytanie odnośnie jakiś bierzących wydarzeń.
Mnie też interesuje kto skłonił pilotów do lądowania w takiej mgle, to było pierwsze logiczne skojarzenie po tej katastrofie.
Jak ludzie liczą, że takie pseudoaferki z smsami zmienią im rzeczywistość polityczną i gospodarczą w kraju to ja się nie dziwie że się zamieniają we frustratów krzyczących pod Pałacem.
Nie macie nic lepszego do roboty niż emocjonować się tą szopką która ma przesłonić Wam że cała ta banda darmozjadów zwanych "klasą polityczną" od lat nic nie robi tylko pobiera Wasze pieniądze za możliwość odgrywania tej żałosnej telenoweli?
I nawet tragedię taką jak katastrofa lotnicza pod Smoleńskiem w której ginie blisko 100 osób zamieniają w element tej żenującej medialnej zabawy... Co szokujące nawet brat jednego z pasażerów i jego córka w tym uczestniczy i to, że tak się wyrażę na froncie wydarzeń produkując kolejne żałosne elementy tego całego spektaklu...
a Wy wszyscy myślicie że to ma cokolwiek wspólnego z uszanowaniem pamięci, czy też chęcią doprowadzenia do śledztwa...
ech...
Robin
To coś innego niz wysyłanie smsów, to był trop którym szło śledztwo i na który chciano zwalić winę. Chyba pamiętasz co pisano o pilotach i naciskach na nich? Wszystkie są zbieżne z sms, a wszyskie te poszlaki okazały sie kłamstwem.
Ja tam się na meteorologii, awiacji i polityce nie znam więc w sprawie spadających we mgle samolotów się raczej nie wypowiadam. Natomiast dziwi mnie oburzenie w sprawie tablic. Będąc małolatem bowiem mieszkałem nieopodal Cmentarza Rakowickiego i jako żywo pamiętam nasze gówniarskie akcje odrywania za pomocą harcerskiej finki gwiazdek z grobów czerwonoarmistów. Starsi koledzy, którzy byli dla nas pół-bogami pokusili się niejednokrotnie nawet na zerwanie jakiejś tablicy lub chociaż wyrwanie kilku liter z nazwiska. Wydaje mi się zatem, że usuwanie obcych śladów z terenu własnego państwa jest rzeczą naturalną a nie skandalem politycznym. Zaskakuje mnie natomiast to, że jeszcze 10 lat temu w Rosji czynu takiego dokonywali "nieznani sprawcy", a teraz robią to oficjalne władze śmiejąc nam się w nos w dodatku. Albo Rosja się cywilizuje, albo my już osiągnęliśmy dno na arenie międzynarodowej tak głębokie, że można nas oficjalnie i zgodnie z prawem wydymać. Jeśli tak, to sami jesteśmy sobie winni. Mając od tysiąca lat takie sąsiedztwo z lewa i prawa należało pobierać nauki a nie żreć się permanentnie między sobą.
Oj grill się udał. Okazało się że spokojnie można żyć bez telewizora.
Człowiek już się tym kabaretem tak nie podnieca i napewno jest zdrowszy.
Bardziej mnie martwi żeby naprawili sektor gości na przyjazd kibiców z Lubina. Ważne żeby mogli w jakichś w miarę warunkach zobaczyć swoją porażkę.
Szerszeń Napisał(a):
> Agnat twój wpis też świadczy o tobie.Jesteś
> nieobiektywnym wyznawcą Jarka z forowego kółka
> wzajemnej adoracji.
Bardzo ciekawe... Bo ja nie jestem wcale sympatykiem Jarosława K... O czymś takim jak "wyznawca" już nie mówiąc...
Ale jeszcze bardziej niż Jarosława K. nie lubię Bronisława K....
Ale bardzo dziękuję za opinię, że ten wpis świadczy o mnie. Jeśli ten mój wpis i moja krytyka zacytowanych wypowiedzi świadczy o mnie, to jest mi bardzo miło :) Jesli to w ogole o mnie chodzi, bo ja jestem Agnan, nie Agnat :)
Tu-154 wylądował, rozerwała go bomba: http://wiadomosci.wp.pl/kat,48996,title,Tu-154-wyladowal-rozerwala-go-bomba-szokujaca-ksiazka,wid,13316570,komentarz.html?ticaid=1c1f2
W Krakowie
[url=http://www.legolas.pl/s/karta/id/9788393270408/span-classtytulZamach-w-Smolenskuspan]tu ją można kupić[/url]
Spreparowany protokół sekcji zwłok Zbigniewa Wassermanna:
http://www.youtube.com/watch?v=ch9JyFcUdwM
http://www.youtube.com/watch?v=Q1KUSyDOOCA
bielizna Napisał(a):
> Albo Rosja się cywilizuje,
> albo my już osiągnęliśmy dno na arenie
> międzynarodowej tak głębokie, że można nas
> oficjalnie i zgodnie z prawem wydymać.
Wg mnie powyższe słowa kolegi, to esencja całego wątku, ze stanowczym wskazaniem, że obecnie panujący, stworzyli z największego kraju w regionie jakąś popierduchę :(
http://www.rp.pl/artykul/644571_Kiedy-Katyn-przestal-byc-ludobojstwem.html
tyle sa wlasnie warte slowa takich mend jak Wajda i spolka.
Menda to jest Jarosław K.Beata. K. Joachim B. kolego Mr Wright i Mr Wrong
poza Jaoslawem nic mi te inicjaly nie mowia, wiec nie zabiore zdania.
to co, kiedy Wajda mowil to co ma obowiazywac, bo nie wiem? to nazywa sie chyba madrosc etapu, co za pajac.
I znowu obrażasz zacnego Polaka - Andrzeja Wajdę, któego ojciec został w Katyniu zamordowany przez NKWD, który coś w przeciwieństwie do Jarosława Kaczyńskiego w życiu dokonał.Chciałoby się zapytac gdzie zginał towarzysz Rajmund Kaczyński , który to zdradził i kolaborował z NKWD za co rodzna spokojnie sobie przaz lata żyła na Zoliborzu w willi ,a synkowie grali w stalinowskim przemyśle fimowym jako dzieci???
Pożniej zrobili za komuny doktoraty a jeden nawet habilitację.Tak oto cierpiała rodzina Kaczyńskich podczas komuny.
Jak zwykle obrażac zanmienitych POLAKÓW to Kaczyńskiemu i jego klakierom to łąwto bo sami nic w życiu wartościowego dla Polski nie zrobili.
Takie typowe , zakompleksiony , samotny, stary kawaler, którego mamusia majteczki mu dalej pierze - śni o potędze co wieczór.
MAKABRA. PLUĆ na innych to Kaczyński umie, oj umie. Widac że to życiowy frustrat, tacy sa najgorsi bo zaraz 5000 wojska by wysłał do Libii.
Boze jak to dobrze że on wyborów Prezydenckich nie wygrał. To by dopiero teraz było!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)