A.W.B wyjąłeś mi to spod klawiatury :)
zubergu, PiS nie zmienił programu, ale Jarek retorycznie grając pod publiczkę lewicy zrobił sobie najdelikatniej mówiąc z gęby cholewę. Jarek zbyt wiele jest w stanie zrobić pragmatycznych, a niewybaczalnych kroków by dostać się do władzy. Tak było gdy skumał się z Lepperem, gdzie na kilometr było widać, że im nie po drodze razem. Potem jak już z Lepperem był w koalicji, to najpierw próbował podkupić mu posłów, by móc go wysiudać, jak taśmy tej z kurwikami w oczach wyszły na jaw, to nakręcił na Leppera aferę gruntową, która od początku do końca była ukartowana. Tak więc Jarosław K jest zdolny nie tylko do politycznej prostytucji, ale i do łamania prawa w celu osiągnięcia politycznych celów. I jeśli nawet (potępiając metodę) jestem mu wdzięczny za wydutkanie Leppera, tak ogólnie jego sposobu uprawiania polityki nie akceptuję, może dla tego, że stawiam przed polityką inne cele niż on.
A tak ogólnie jestem już polityką zmęczony, z tych samych powodów o których pisze Ian, coraz mniej w niej programów i autoprezentacji, coraz więcej obrzucania się gównem i pyskówek. A najsmutniejsze, że schodzi to coraz niżej i nawet szarzy, a nawet pasiaści obywatele skaczą sobie w imię tych igrzysk do gardeł.
Dobranoc.
-
-
KATASTROFA RZADOWEGO SAMOLOTU POD SMOLENSKIEM
Leszczek: kolejny raz Ci to ktos pisze na forum - jezeli masz jakiekolwiek informacje o lamaniu prawa przez Jaroslawa K., nie tylko powinnes, ale masz obowiazek zglosic to prokuraturze, z art 304 par 1 KPK.
Dinth, przeczytaj ten artykuł. Społeczny obowiązek... Poczytaj komentarze do tego artykułu albo wyroki sądowe. Instytucja "społecznego obowiązku" jest o tyle śmieszna, że "społeczny obowiązek", to nie jest obowiązek bezwzględny, sankcjonowany przez przepisy prawa.
leszeczek
Kolejny raz napiszę to samo......PO i Bronek zrobili dużo więcej by tylko wygrać wybory......Kolejny raz napisze o zabiegach o poparcie UP, cimoszka, wystawienie belki i to tylko po to by przejac głosy potrzebne do wygrania wyborów.....wiec po raz wtóry napisze że i tu o długość wąsa PO wygrywa.
Z lepperem skumał sie bo PO po przegranych wyborach żyłka pękła. Z tym łamaniem prawa to na onet albo gazetę pl.
Zuberg, z tym kumaniem się z Lepperem bo PO coś pękło to do Rzeczpospolitej lub Gazety Polskiej, że się zrewanżuję
A tobie napiszę kolejny raz i nie ja pierwszy. Nie miałbym nić przeciwko uśmiechom do lewicy w kampanii wyborczej, gdyby nie ta cała wcześniejsza antykomunistyczno-lustracyjna retoryka. Dlaczego Jarek nie wytłumaczy się dlaczego chciał rozwiązać partię założoną przez polityków lewicowych średniego, młodszego i starszego pokolenia? Problem w tej obłudzie. w tej jak to nazwałem politycznej prostytucji i zakłamaniu. Wie, że nie przyznasz mi racji bo jesteś zatwardziały w swej pisowszczyźnie, ale może chociaż trochę się nad tym zastanowisz.
Dinth, wystarczy mi, że mam o tym przekonanie. A zawiadomienia składać nie muszę, bo właściwe organa już to badają, powstała nawet sejmowa komisja i o ile wiem jakieś akty oskarżenia już zostały w tej sprawie skierowane.
Jeśli ty dalej wierzysz, że afera gruntowa polegała na tym, że Lepper chciał się ogłowić na jakimś przekształceniu działki to powodzenia na dalszą drogę.
leszceczek
Rozumiem że PO bardzo chciało do rządu tylko zły Jarek nie chciał:))))). Na bajkę to za wcześnie jeszcze.
Jarek prócz głupiego gadania do WYBORCóW Napierały nic nie robił. Do lewicy jako takiej zwracał się Bronek.
Wiem że to boli, ale cóz.
zubereg Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> eyjafjallajoekull
> A jaruzel czy lepper:)????
> A tak apropo kogo lepper poparł bo mi umknęło?
Czy Ty potrafisz racjonalnie ocenić wagę dwóch sytuacji:
a) rządzenie z Lepperem
b) bycie popieranym przez Leppera
Prosto- jeśli coś robi Jarek to tego wymaga polska racja stanu. Jeśli PO to zdrada narodowa.
eyjafjallajoekull
Ależ odróżniam.
no ja aqrat uwazam ze lepiej rzadzic z Lepperem w rzadzie. przynnajmniej przez rok, max 2, kiedy jeszcze nie przyzwyczai sie i nie zacznie podskakiwac, czyli teraz juz za pozno. bierzesz sobie Adrew do rzadu i dajesz miejsce na wino kobiety i spiew, a Ty robisz swoje, raczej bez przeszkod.
mi szkoda Giertycha, bardzo dobrego misnistra, zniszczonego przez uzytecznych idiotow i platnych agentow.
No to po najblizszych wyborach Jarek weżmie sobie Grzesia Napieralskiego -da mu miejsce na kobiety i wino i bedzie spokojnie rządził.
e, ten to sie bedzie pchal do rzadzenia i lodow, przecie ma fakultety.
http://korwin-mikke.blog.onet.pl/Wirus-Smolensk,2,ID411360815,n
5 dni później
W temacie spokój ? Czyżby aktywiści w w-wie pikietują pod pałacem ?
to co się dzieje pod pałacem to jakaś chora sytuacja, nie wierzę w to co widzę w TV
Dementor Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> to co się dzieje pod pałacem to jakaś chora
> sytuacja, nie wierzę w to co widzę w TV
Też nie wierzę, to chyba kolejna wielka inscenizacja bitwy jak ta spod Grunwaldu, walcz Polsko! :D
To jakiś zjazd nawiedzonych jest ... ??
Chorzy ci ludzie są.
dramat.....jak to widze to mi wstyd...starzy ludzie ...nacpana kobieta...
zaraz beda Bogurodzice spiewac....ot rydzkowa kompania...
zeby to chociaz o ten krzyz chodzilo :/
wstyd jak ..uj
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)