Leszeczku, po ostatnim meczu Merda, ewidentnie Merda:) Nie dlatego że skreślam Cabaja, ale dałbym mu szansę się pokazać:)
A poza tym to jak ma się Polczak? Bo jak znosili go z murawy to nie wyglądało to zbyt ciekawie. No i co z Plastikiem? Są szanse że będzie gotów?
-
-
Polonia Bytom - Cracovia [WIKTORIA]
Gdzieś czytałam że Polczak przez 10 dni nie może grać Coś mi się takiego obilo o uszy
Bardzo możliwe. Dostał dość mocno w głowę, nie upadł od razu tylko próbował iść. Zatoczył się, zatoczył i upadł. Miejmy nadzieje że to nic poważnego. Cieszy natomiast powrót Klicha. Mam nadzieje że czas wykorzystał odpowiednio i będzie przygotowany na 90 minut gry na 200%. Trzeba odrobić 3 opuszczone mecze!
No rzeczywiście nie wziąłem pod uwagę ew. wyłączenia Polczaka. Słyszałem, że ma założone 5 szwów, ale to przecież nie jest problem. Jeśli sprawa jest trudniejsza, to nie wiem... Meczu nie oglądałem, bo mam zbyt słabe nerwy by siedzieć przed telewizorem:). Co do bramkarzy, też Dałbym Merdzie kolejną szansę, ale do Cabaja nic nie mam, stąd ta alternatywa.
Nzg co Ty chcesz od leszeczka?
On po prostu wystawiłby w bramce obu:)
I wszyscy by byli szczęliwi:D
leszeczek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Merda - Cabaj
> Sasin - Polczak - Wasiluk - Mierzejewski
> Suvorov(Moskała) - Klich - Szeliga (Łuczak,
> Baran) - Sacha
> Matusiak Ślusarski
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91843,7751713,Bolesna_kontuzja_Polczaka.html
Bolało.
Aaa... No jak dwóch naraz to też popieram:D
Gdzieś przeczytałem ,że uroczystości pogrzebowe mają się odbyć w sobotę. Tak więc jeżeli to sie potwierdzi, mecz pewnie zostanie przełożony.
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/news/zmiany-w-terminarzu-pilkarskiej-ekstraklasy,1463321
Informacje Interii już nieaktualne, na obecną chwilę 25 kolejka ma być grana w niedzielę i poniedziałek [ 18-19 kwietnia ].
Mamy stały kontakt z Departamentem Rozgrywek, jak już będzie coś więcej wiadomo, to pewnie info się pojawi.
Ciężko ustalać skład jak nie wiadomo kogo się ma do dyspozycji. Ale spróbujmy:
Życzeniowo:
Merda
Mierzejewski - Wasiluk - Polczak - Sasin
Pawlusiński - Baran - Klich - Sacha
Matusiak - Ślusarski
Wchodzą: Suvorow już na początek drugiej połowy (ok 60min), a za kogo to by się okazało
Ovseannikov po 70 za kogoś zmęczonego żeby robić przewagę szybkością na podmęczonych bytomian
Łuczak w razie dogodnego wyniku by pomóc w defensywie w środku i pokazać co potrafi
Polczak wiadomo w razie niemocy zastąpiony od początku przez Tupalskiego od początku
Baran w razie niemocy zastąpiony od początku Szeligą (wolę jego doświadczenie od nieznanego Łuczaka)
Pawlusiński w razie niewyleczenia od początku Suvorowem który zmienia się stronami z Sachą
Golińskiego nie biorę w tym zestawieniu pod uwagę bo zdaję się, że ta kontuzja weźmie go na dłużej niż tydzień.
Merda dla mnie wypas. Umiejętności ma trochę mniejsze od Cabaja i to widać na treningach. Wolniejszy, mniej gibki. Co ważne i przemawia za nim to to że daje spokój w tyłach. Cabaj zaraża swoją nerwowością całą defensywę o ile nie drużynę. Dlatego bezapelacyjnie powinien bronić póki co Merda.
Sasin masa strat, niecelnych podań, ale mimo wszystko niesamowicie waleczny, szybki i zwrotny. W defensywie na razie się sprawdza dlatego stawiam na niego, a nie Derbicha choć jego też nie skreślam bo pokazał już, że też umie grać. Może wraz ze spokojem w całej drużynie udzieli się on też Sasinowi i będzie celniej i bardziej z głową podawał i włączał się do akcji ofensywnych jak dawniej.
Wracając do Pawlusińskiego. Wg mnie najlepsi środkowi zawodnicy będący w najlepszej aktualnie formie to Pawlusiński, Sacha i Klich. Suvorow to perełka choć ostatnio jakby przygasła. Mimo to dałbym mu szansę jeszcze na poważne granie i pokazanie, że to tylko chwilowa zniżka. Przy założeniu, że mecze będziemy grać dwójką w ataku (a będziemy) to nie wiem czy dałoby się tę czwórkę jednocześnie wystawić do składu. Już ktoś kiedyś pisał żeby wystawić Pawlusińskiego na defensywnym. Imho bardzo dobry pomyśł - ma pier.dol.nięcie, rozegranie i walkę. Szybkości jakby mniej więc wolę Sachę na skrzydle. Druga opcja to Klich i Suvorow na zmianę grający defensywnego i ofensywnego pomocnika. Ale żaden z nich nie pasuje od razu na klasycznego defensywnego więc byłby to ciekawy lecz ryzykowny eksperyment.
Kolejna sprawa to Arek Baran jako stoper. Przy obecnym braku doświadczonego zawodnika na tej pozycji jest to ciekawa opcja. Moim zdaniem Polczak nie wypadał też tak źle w roli defensywnego. Larum jakie się podniosło wynikało raczej z jego braku w obronie niż słabej gryna pozycji defensywnego.
No i mamy nowy termin meczu. Niedziela 12.30.
[url=http://www.90minut.pl/news/120/news1205992-Nowe-terminy-meczow-24-i-25-kolejki-Ekstraklasy.html][90minut.pl][/url]
O ile pamiętam, to Baran już był próbowany (grał) na pozycji stopera.... i o coś chyba nie bardzo to wychodziło (z całym szacunkiem do Arka). Więc to raczej kiepski pomysł.
A o co do tych 10 dni, które miałby pauzować Polczak.... Czy nie chodzi aby o 10 dni, które ma pauzować Pawlusiński ?
Baran na stopera? Jakieś 2 lata temu grał na tej pozycji z konieczności na Polonii Warszawa i z tego co pamiętam znalazł się po tym meczu w 11-stce kolejki. Już dawno grałby na tej pozycji za sprawą Płatka a sam Arek podobno wtedy zgody nie wyraził i to był chyba też powód odsunięcia go od składu na początku sezonu.
To może mi się coś pomyliło.... Sorry.
g4lu Napisał(a):
> Merda
> Mierzejewski - Wasiluk - Polczak - Sasin
> Pawlusiński - Baran - Klich - Sacha
> Matusiak - Ślusarski
>
> Wchodzą: Suvorow już na początek drugiej
> połowy (ok 60min), a za kogo to by się okazało
> Ovseannikov po 70 za kogoś zmęczonego żeby
> robić przewagę szybkością na podmęczonych
> bytomian
> Łuczak w razie dogodnego wyniku by pomóc w
> defensywie w środku i pokazać co potrafi
Zgadzam się, poza Łuczakiem - w obecnej dyspozycji będzie jedynie sabotował naszą grę podając do tyłu lub w najlepszym razie na boki. Zastanowiłbym się także nad Baranem, bo obecnie prezentuje niestety poziom Szeligi. 12.30? Pora dobra na śniadanie, a nie mecz :(
o kurcze mecz o 12 :D mam nadzieje ze nie zaspie ;p Rzeczywiscie [b]DB[b] [b]juz Klich ale co do Pawlusinskiego i Sachy to chyba nie ma 100 % pewnosci ??[/b]
Slapi - DB?
Baran grał na stoperze i szło mu całkiem nieźle, nie jestem pewien czy po przyjściu Lenczyka nie był sprawdzany na tej pozycji jak mieliśmy problem ze stoperami. Nie wiem czy nawet nie opłacałoby się wystawić Szeligi jako defensywnego a Barana jako stopera zamiast Tupalskiego.
Slapi1988 Napisał(a):
> o kurcze mecz o 12 :D mam nadzieje ze nie zaspie
> ;p Rzeczywiscie DB juz Klich ale co do
> Pawlusinskiego i Sachy to chyba nie ma 100 %
> pewnosci ??
A co jest niby z Sachą ? Pawlusiński, Polczak, Baran, Goliński byli (są) kontuzjowani ostatnio, ale Sacha też ?
z tego co ja wiem to Sacha jest zdrowy...chyba ze cos przegapilem??/
TEN MECZ MUSIMY WYGRAĆ !!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)