Ehhhh, pora Panowie spojrzec prawdzie w oczy... Milosc do Pasow to jedno, a obiektywne obsereacje to drugie: Podhale jest szybsze, Podhale jest agresywne, Podhale w oslabieniu skutecznie uniemozliwia nam wyjazd z krazkiem z wlasnej tercji, Podhale w przewadze zamyka nas i sieje zamet w obronie, Podhale ma swietnie dysponowanego bramkarza w PO, Podhale atakuje kombinacyjnie, Podhale wykorzystuje umiejetnosci technicze poszczegolnych zawodnikow, Podhale strzela na bramke grozniej, silnie i kilkanascie razy czesciej niz my, Podhale ma atut hali i publicznosci, Podhale chyba kontroluje juz sytuacje, CRACOVIA chyba ze srebrem w tym sezonie:-(
Ale...
...jutro znowu jest wieczor, mecz, szansa i wiara, bo MOOOOOOOOJA JEDYNA MILOSC TO CRACOVIA!
PS. doping NT sredni, u nas sporo lepiej podczas PO. I to jest pozytyw na nocke:-)
-
-
Cracovia-Podhale - wszystkie mecze finału play-off
bobson Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Kamil_Cracovia Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Nawet jakby było sreberko, to zawsze jest
> sukces!
> > Jeszcze takiego medalu nie mieliśmy. Ale ja i
> tak
> > nadal wierzę!
> > CRACOVIA ZAWSZE PANY!!!
>
>
> stary w tej lidze srebro to porazka...
>
> smiesza mnie te posty o tresci "na dobre i na zle"
> po tym jak Was Radek z.@#$%&ł...
Skoro taka słaba ta liga to w ogóle porażka w niej grać! Może w przyszłym sezonie będziemy dostawać baty w austriackiej.;)
"Na dobre i na złe" po poście Radsona?! Pokochałem Cracovię, kiedy spadała z drugiej ligi i pozostała w trzeciej przez kilka lat a Okocim pomału wycofywał się ze sponsorowania hokeja, który prawie upadł!
Paradokslanie ja liczę że jutro pykniemy podhale...Owczarki od 25 minuty juz nic nie grały......Jak jutro przetrwamy pierwszą tercje to wygramy.
Proponuję wstrzymać się na razie z krytyką gry naszych hokeistów, dopóki istnieje jeszcze iskierka nadziei.
Jedynego co oni teraz potrzebują to wsparcia od własnych kibiców, choćby tylko w internecie i mediach.
Na ocenę (nawet najbardziej niepochlebną) przyjdzie czas po zakończeniu tej rywalizacji.
Miejmy nadzieję,że do kolejnej porażki nie dojdzie,ale gdyby... to po ekipie tutejszych frustratów można się spodziewać pomysłów typu: najebania hokeistów po powrocie do Krakowa,telefonów z pogróżkami do rodzin itp....Oczywiście tylko na forum.I może jak przegramy to zaczniemy doceniać to co mamy,bo tak nam się te kolejne tytuły Mistrza Polski przejadły,że nie potrafimy się zebrać w dwa tysiące na meczach u siebie.Mam to szczęście,że jutro sobie meczyk oglądnę na żywo,do tego dochodzi L4 do końca tygodnia,czyli ewentualny ,,dołek w okolicy'' nie będzie mi kolidował z pracą:)
Ja rozumiem ze to jest szok dla was ze moze nie bedzie mistrza. Ale chyba juz nas hokeisci za bardzo rozpuscili. Kiedys to musialo nadejsc ale nie koniecznie teraz,
a ja powiem jeszcze raz cała liga w tym sezonie jest bez sensu, nielicząc pucharu kontynentalnego.
Dość grania pod szyldem PZHL.
Chciałbym chodzic na mecze w sezonie zasadniczym ATRAKCYJNE a nie ku r wa naprzód janów czy ruchacze owiec do znudzenia.
Mam nadzieję, że większość z nas podchodzi jednak do sprawy zdrowo. To jest sport - i dzięki Bogu - o mistrzostwie decyduje kto lepiej gra, a nie kto ma więcej pieniędzy.
Jesteśmy w całych play-offach bez formy, zaczynając od bramkarzy, przez obrońców po atakujących. W poprzednich latach z każdym meczem rozkręcaliśmy się coraz bardziej, teraz jest wręcz odwrotnie. Po szczycie formy na Puchar trenerowi nie udało się zbudować drugiego. Miejmy nadzieję, że na przyszłość wyciągnie z tego wnioski.
Ten sezon pokazał co trzeba zmienić. Gracze z zagranicy to raz. Dwa to chyba nie sprawdziło się granie sezonu na dwóch bramkarzy bo jak widać żaden nie ustabilizował się na wysokim poziomie.
A dzisiejszy mecz? Pozostaje nam liczyć chyba tylko na słabość Podhala. To, że nie mają już za dużo sił widać było w ostatnim meczu, tylko czy my mamy tej siły więcej? Słabszy dzień Zborowskiego - nie zapowiada się, ale na moje oko słabiej sobie radzi z technicznymi strzałami niż bombami z daleka więc może tędy droga. I błędy, musimy ich robić zdecydowanie mniej od rywali.
Dziś na chłodno:
1) Będzie mi bardzo przykro jeśli przegramy to do 0 (bonus się dla mnie nie liczy).
2) Bez względu na to co jeszcze ugramy w tym finale, to poprostu "trzeba tu mocno przewietrzyć". Trzeba sprowadzić najlepszych młodych polaków i wymienić stranierich na takich klasy conajmniej Mihalika, tylko nie takich którzy przyjadą do Polski na sportową emeryture, ino zawodników młodych i głodnych sukcesów.
3) Nienawidze Podhala, ale należy im się wielki szacunek. hokeiści przez cały sezon grają niemal bez pieniędzy, a mimo to grają jakby od wyników spotkań zależało ich życie (poniekąd tak jest).
4) Po tej drużynie chciałbym zobaczyć jeszcze tylko jedno: CHARAKTER!!!
jak dzisiaj przegramy to będzie po mistrzu :(
Ej. Oni grają za 100 :( Myślę, że chyba za brąz były większe pieniądze buuuuuu
zubereg Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Paradokslanie ja liczę że jutro pykniemy
> podhale...Owczarki od 25 minuty juz nic nie
> grały......Jak jutro przetrwamy pierwszą tercje
> to wygramy.
Ale klepli Wam dwie bramki w ostatnich 10 min , jak widać z kondycją u nich nie jest tak żle. Niestety żle to wróży Waszaj drużynie. Myślę że dzisiaj będzie koniec tej rywalizacji.
ja jestem pewny, że dzisiaj łatwo skóry nie sprzedamy! ZOBACZYCIE!
Gorzki smak srebra...
Ale to nasze przez nas wywalczone...
Tylko jeden Twixx był w stanie być obiektywny doceniając Podhale.W tych Play-offach my jesteśmy Goliatem a Podhale Dawidem.Mnie życie nauczyło być zawsze po stronie tych słabszych.W tym przypadku nie mogłem bo kocham Cracovię,ale obiektywnie muszę przyznać że Podhale zasługuje na to złoto grając mądrze,ambitnie i całkiem ciekawie.Niby prostymi środkami ale olbrzymią wolą zwycięstwa tworzą wspaniałe akcje.Tworzą wspaniałą DRUŻYNĘ-kolektyw.Tam jeden za drugiego dałby się pokroić.Jeszcze ta młodzież,Kapica,Kmiecik i Gruszka w naszej śmiesznej lidze będą gwiazdami na długie długie lata.Zborowski broni jak zahipnotyzowany.Są poprostu LEPSI i trzeba umieć im to oddać!!!
Co do naszych graczy i trenera.Rudi chciał wzmocnień a ich nie dostał,skończyło się jak zwylke na buńczucznych obietnicach...
Chłopaki grali Puchar Kontynentalny,który w Polsce wygrali to już było coś więcej niż mistrzostwo Polski.Mało tego pojechali na Półfinał i też wstydu nie przynieśli pokonując choćby Sokoła Kijów.Potem rozpierdzielili całą ligę w sezonie zasadniczym i wyrównali rekord zdobytych punktów.Skąd niby mają mieć siłę to wszystko uciągnąć do samego końca.Przecież wszyscy wiecie,że na graczach oszczędzamy i ławki nie mamy takiej jaka być powinna grając na dwóch frontach.Szacunek dla drużyny za to co w sezonie!!!W finale się nie popisali ale to jest nauczka dla szefcia że CHYTRY DWA RAZY TRACI.Rohacek również powinien być noszony na rękach za to co osiągnął mimo braku wzmocnień które podkreślał jako priorytet.Szkoda że wszystkie mecze przegrywają bo to tak niehonorowo,ale może dziś zagrają z WIELKIM sercem dlas NAS-żeby się z nami w KRAKOWIE pożegnać.SREBRNY medal nie jest zły a takiego jeszcze nie mamy:D
A może by tak zamknąć ten temat i niech ktoś otworzy nowy. Tak dla wypędzenia pecha i nowego rozdania w rywalizacji finałowej ;)
grisza
Te dwie bramki w końcówce to były jedyne dwie kontry...Tak to tylko obrona.
Powtórzę raz jeszzce jak pzretrzymamy pierwszą tercję to wygramy.
Ciekawe na kogo dziś postawi Rohaczek na bramce??
Obstawiam ze Radzik chyba dzis znowu dostanie szanse rechabilitacji
Raczka wczoraj moze i nie mial wpadek ,ale na pewno nie pomogl
a po co własciwie te play offy ?
Kto mi wyjasni koniecznośc rozgrywania playoffów? po co to komu?
Po co jest w takim razie sezon zsadniczy?
sorry panowie ale pisanie o naszych rywalach jest spory nadużyciem, ta ekipa rządziła ileś lat w polskim hokeju, teraz po raz kolejny okazuje się lepsza, to kawał historii tego sportu i takie teksty nie powinny tego przysłaniać,
a co do bidy z nędzą w Nowym Targu, byłem - widziałem na własne oczy, Cracovia np. w roku 2003 była nędzarką nie do porównania z obecnym Podhalem, ja wiem że dla Nowotarżan przyjeżdża gwiazdorski dream-team który wszystko może ale prawda jest taka, że jeszcze niedawno to my byliśmy na dnie, więc proponuję odrobinę szacunku dla tych którzy są w trudnej sytuacji,
sympatie kibicowskie zostawiam na boku, chodzi mi o to, że jak na razie bliżej do tytułu jest nie byle komu, ale świetnej ekipie, od których zaangażowania i hartu ducha w tak ważnych chwilach nasi hokeiści mogliby się sporo nauczyć,
choć i tak wierzę, że dziś pokażą najlepszy hokej na jaki ich stać, i odwrócą się losy tego finału
pozdr
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)