Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Cracovia-Podhale - wszystkie mecze finału play-off

• Hokej
    • Rozpoczęto 07.03.2010 o 18:28
      Ostatnia aktywność 18.03.2010 o 21:46
      45027 wyświetleń
    • jaraduga

212
      0
    • 15.03.2010 o 10:40
      Post #596794 15.03.2010 10:40
    *REVENATOR* Napisał(a): ------------------------------------------------------- > jaraduga Napisał(a): > -------------------------------------------------- > ----- > > *REVENATOR* Napisał(a): > > > -------------------------------------------------- > > > ----- > > > > > mamy 59 ,20 sekundę jestesmy w tercji rywala > a > > > Rączka dalej w bramce ?!!!!!!!! > > > > Chyba oglądaliśmy różne mecze - może i > > byliśmy w tercji, ale nie panowaliśmy nad > > krążkiem. Ostatnią minutę przegraliśmy jak > i > > cały mecz - górą było Podhale. > > TO WAŚNIE BY ZAPANOWAĆ NAD KRĄŻKIEM TRZEBA > BYLO WPROWADZIĆ 6 ZAWODNIKA ,ZAWSZE TO JAKAŚ > SZANSA NA ZMIANE WYNIKU LUB NA STRATĘ KOLEJNEJ > BRAMKI ,ALE PRZYNAJMNIEJ COSBYŚMY ZROBIL!!!!!!! > ,,Topielec brzytwy sie chwyta zeby nie utonac'' > > Może napisze inaczej ze jesli bylo na końcu > meczu choć 10% szans na remis(wprowadzenie > kolejnego napastnika ) i nawet 90% na stratę > kolejnej bramki ,to chyba warto zaryzykować w te > 10 % > bo czy przegramy jedna czy dwoma bramkami nie ma > najmniejszego znaczenia w play-offach !!! Mogę się mylić, ale ostatnią akcje (zakończoną de facto po czasie) rozpoczęliśmy zza swojej bramki w 53 sekundzie - o jakim panowaniu nad krążkiem mowa. Na początku 20 minuty było za wcześnie ściągać bramkarza, gdyż nie byliśmy w tercji ataku. Po prostu to nie była ta Cracovia z pierwszego meczu z Tychami w finale 2009. Ale widać poprawę formy i już jutro wszyscy przekonają się, że słusznie mamy Mistrza.
    • rmszar

11.7K
      789
    • 15.03.2010 o 11:02
      Post #596800 15.03.2010 11:02
    Ja również uważam, że słowa Rohacka o wygranych w Nowym Targu nie wzięły się z niczego. Pozostaję dobrej myśli, choć weekend nie nastrajał optymizmem.
    • Leesior

11.3K
      2.9K
    • 15.03.2010 o 13:38
      Post #596835 15.03.2010 13:38
    klekot Napisał(a): ------------------------------------------------------- > PS 2 i jeszcze jedna ciekawostka Baranyk w 11 min > I tercji uderza głową Bondarevsa ( za to jest > obligo kilka meczy kary) oczywiście żaden > samsung z Oświecimiaq tego nie widzi - jak ktos w > klubie zna regulamin dyscyplinarny to może by > jakiś proteścik i gościa sadzamy, > nie moze chamstwo, przy ślepocie sędziów, > bezkarnie łotać naszych gości, dwukrotne > uderzenie Pasiuta przez Bakrlika to kolejny > brutalny atak nie mający nic wspólnego z > twardością w grze... Jeśli były takie sytuacje (nie oglądałem powtórek, ale pamiętam jak Duda dwukrotnie pod koniec meczu zjeżdżał z lodu) to nie ma się co cackać. Trzeba było jeszcze w sobotę działać, ale pewno u nas nikt nic nie zrobił, a nawet jak zrobił, to łaskawy PZHL zbierze sie dopiero po meczach w NT....
    • paweltur86

1
      0
    • 15.03.2010 o 15:16
      Post #596847 15.03.2010 15:16
    Hej. mam pytanie!!! Czy jutro (16.03) jest transmisja meczu tylko na TVP sport czy będzie może na innym kanale??? W tam tym roku były mecze na tvp info. Wie ktoś coś na ten temat???? MISTRZ MISTRZ CRACOVIA. TYLKO CRACOVIA NG!!!!!!!
    • DSS

4.4K
      1K
    • 15.03.2010 o 15:28
      Post #596851 15.03.2010 15:28
    paweltur86 Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Hej. mam pytanie!!! > > Czy jutro (16.03) jest transmisja meczu tylko na > TVP sport czy będzie może na innym kanale??? > W tam tym roku były mecze na tvp info. > > Wie ktoś coś na ten temat???? > > > MISTRZ MISTRZ CRACOVIA. > > TYLKO CRACOVIA NG!!!!!!! Tak. Bez urazy, ale nie prościej sprawdzić samemu wpisując w wyszukiwarce 'tvp sport program'? Średni debiut :) Pozdrawiam
    • Leesior

11.3K
      2.9K
    • 15.03.2010 o 16:07
      Post #596862 15.03.2010 16:07
    Wygląda na to, że na TVP Kraków meczu nie będzie :(
    • Yaguarundi

815
      0
    • 15.03.2010 o 16:22
      Post #596865 15.03.2010 16:22
    Podobno na żywo będzie w NT w hali przy ul. Parkowej, wbitka 20 plnów, Szwagropol 16 zł w jedną strone ;););)
    • koriksc

2K
      362
    • 15.03.2010 o 19:35
      Post #596901 15.03.2010 19:35
    Ewentualny piátkowy mecz hokejowy koliduje z ogládnieciem meczu z Arká.
    • 10*REVENATOR*

8.5K
      811
    • 15.03.2010 o 20:32
      Post #596921 15.03.2010 20:32
    Comarch-Cracovia: trzeba wygrać dwa razy w Nowym Targu Polska Gazeta Krakowska Paweł Guga Dzisiaj 19:31:40 , Aktualizacja dzisiaj 19:35:22 - Wygramy dwa mecze w Nowym Targu - zapowiada odważnie trener obrońców tytułu mistrzowskiego Rudolf Rohaczek. - Nie mamy zresztą innego wyjścia. Zadanie nie niemożliwe, ale bardzo trudne. W kontekście stylu gry drużyny Comarchu-Cracovii oraz Podhala w dwóch pierwszych spotkaniach wielkiego finału. Jeżeli krakowianie faktycznie chcą tego dokonać, ich gra musi się radykalnie zmienić. Przede wszystkim muszą poprawić grę w defensywie. Cracovia straciła w dwóch meczach aż dziewięć bramek. Trudno sobie przypomnieć, kiedy i czy w ogóle miało to miejsca we wcześniejszych play-offach. Krakowianie w obu spotkaniach oddali 90 (!) strzałów na bramkę Krzysztofa Zborowskiego (50 w pierwszym i 40 w drugim). Nowotarżanie tylko 50 razy (28 w pierwszym i 22 w drugim) zatrudniali Rafała Radziszewskiego i Marka Rączkę. Szczególnie znamienna była druga tercja pierwszego meczu. Cracovia przegrała ją 1:3 i te dwadzieścia minut ustawiło całe spotkanie. Tymczasem w tej części gry podopieczni Rudolfa Rohaczka oddali 15 strzałów na bramkę rywali, podczas gdy hokeiści "Szarotek" zaledwie sześć. Skuteczność wręcz fantastyczna! Problemem są nie tylko błędy obrońców, ale i nie najlepsza postawa Radziszewskiego w bramce. - Nie można tak stawiać sprawy, że przegraliśmy któryś z tych meczów przez Radziszewskiego - uważa Rudolf Rohaczek. - On jest mocny psychicznie. Wybronił nam już niejeden mecz i jestem pewien, że jeszcze nieraz będzie bohaterem meczu. Również statystyki dokonań poszczególnych ataków wskazują, gdzie leżą rezerwy Cracovii. Aż pięć bramek zdobył drugi atak, podczas gdy pierwszy i trzeci tylko po jednym golu. Bez punktu zakończył czwarty atak. Najskuteczniejszym graczem "Pasów" był Mikołaj Łopuski, który zdobył dwie bramki i zaliczył tyle samo asyst. David Musial zdobył jednego gola i miał dwie asysty. Skuteczniejsza gra pierwszego, ale i trzeciego ataku jest kluczem do sukcesu. I oczywiście maksymalna koncentracja oraz ambicja. Chociaż braku jej w poprzednich meczach nie można nikomu zarzucić. Krakowianie odczuli fizycznie dwa pierwsze mecze. Damian Słaboń narzeka na stłuczone żebra, co wyraźnie mu przeszkadzało w drugim spotkaniu. Marian Csorich odniósł uraz barku. Ale nie ma wątpliwości, że w tak ważnym meczu obaj zagrają. Sami hokeiście zrestą nie wyobrażają sobie innej opcji. Wtorkowy i środowy mecz w Nowym Targu rozpoczyna się o godz. 20.15.
    • JoNH

51
      0
    • 15.03.2010 o 20:48
      Post #596927 15.03.2010 20:48
    Przy dwóch wygranych meczach z Podhalem w Nowym Targu - gramy trzeci jak mam nadzieję ostatni dla nas mecz o mistrzostwo, a po meczu świętujemy na krakowskim rynku :) Oby tak się stało, chociaż jest do tego daleka droga. Trzeba wygrać wszystkie następne spotkania. Chłopaki muszą dać z siebie wszystko, bo w play-offach to Podhale z pewnością jest niespodzianką tych rozgrywek.
    • Vasago

3.7K
      545
    • 15.03.2010 o 20:58
      Post #596937 15.03.2010 20:58
    JoNH Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Przy dwóch wygranych meczach z Podhalem w Nowym > Targu - gramy trzeci jak mam nadzieję ostatni dla > nas mecz o mistrzostwo, a po meczu świętujemy na > krakowskim rynku :) > Tak to trochę bajkowo, trochę realnie i trochę abstrakcyjnie brzmi.... Dlatego daję szanse 33% że tak będzie.....
    • tomek1906

2.1K
      386
    • 15.03.2010 o 21:20
      Post #596940 15.03.2010 21:20
    tak na spokojnie, gdy już emocje opadły i szczerze mówiąc przestałem już wierzyć, daję sobie na wstrzymanie... może faktycznie jest jeszcze szansa? w czym ją upatruję? jeśli podhale zmieni taktykę i siądzie na nas wysoko bedziemy mogli spróbować gry z kontry. będa nas chcieci szybko zabić i może się trochę odkryją. może o tym mowił Rudi.wtedy jest szansa ze ich wypunktujemy, warunek konieczny trzeba to zrobić jutro i koniecznie trzeba sie wstrzelic z bramkarzem, najlepiej wybrac po porannym rozruchu, powiedzieć przed samą rozgrzewką, o brutalnej grze juz tyle napisano że nie ma sensu sie powtarzać, dla mnie podhale przeszło taką niesamowitą metamorfoze od sezonu zasadniczego że zastanawiam się czy to nie jest dziwne. dodając do tego agresje, wytrzymałość, siłę na bandach , i ogólne pobudzenie...Wolę wierzyć że to kwestia bardzo dobrego przygotowania.
    • dev

4.9K
      359
    • 15.03.2010 o 21:26
      Post #596947 15.03.2010 21:26
    tak na spokojnie to z taką grą to nas Podhale teraz pyknie u siebie dwa razy . Sorry ale te finały sa juz jak dla mnie przegranie owcojebcy nie wyposzcza takiej szansy
    • 10*REVENATOR*

8.5K
      811
    • 15.03.2010 o 21:28
      Post #596949 15.03.2010 21:28
    Milan Baranyk: Teraz nie w głowach nam pieniądze Rozmawiał Szymon Modestowicz 2010-03-15, ostatnia aktualizacja 2010-03-15 20:28 Nowotarżanie dwa razy wygrali w Krakowie, choć w sezonie zasadniczym przegrali tam czterokrotnie (w tym 3:11) Szymon Modestowicz: Niewiele osób stawiało na was w konfrontacji z Cracovią, zwłaszcza w Krakowie. Milan Baranyk: My wierzyliśmy w ten wynik. Przyjechaliśmy tu wygrać pierwszy mecz. Od razu się to udało, kolejne zwycięstwo wynikało z tego nastawienia. Cracovia kontra Podhale. Krezus hokeja mierzy się z ubogim krewnym. - Teraz jest play-off i nie myślimy o kłopotach klubu, po prostu gramy. W Krakowie trzy lata z rzędu jest finał. My przez ten czas musieliśmy zadowolić się brązowym medalem. Sprawy finansowe są kwestią, o której nie chcę mówić. Długie serie ze śląskimi drużynami spowodowały, że jesteście w lepszym rytmie niż Cracovia? - Umiemy wygrywać spotkania, które już nam się wymykają. W sobotę było 2:0 dla krakowian, ale nie złożyliśmy broni. Były już cztery, pięć takich meczów, w których wynik nam uciekał, ale go odrabialiśmy. Przełomem było stracone spotkanie w Nowym Targu z tyszanami? - Serię z GKS-em wygraliśmy dzięki bonusowi. Porażka w Nowym Targu pokazała naszą słabość. Chcieliśmy zadecydować o wyniku spotkania w pierwszych 10 minutach i narobiliśmy masę błędów. Następne mecze wyglądały inaczej. Szkoda tego spotkania w Tychach, gdzie wydarzyła się "przygoda" z Dimitrim Suurem. Rywalizację o mistrzostwo rozstrzygniecie na swoim lodzie? - Chcemy. Czy się to uda? To jest hokej, to jest play-off. Będzie ostra walka. Rywale nie odpuszczą. My wygrywamy 2:1 i nie możemy im dać poczuć wiatr w żaglach. Cracovia to bardzo dobra drużyna. Podchodzimy do nich z dużym szacunkiem i może dlatego wygrywamy. Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków
    • volker0

2.4K
      172
    • 15.03.2010 o 21:46
      Post #596956 15.03.2010 21:46
    Ja wiem ze,wygramy:) tylko mamy grac Panowie z jajem i do konca:) i chcialbym slyszec...Hey Pasy gool....:)
    • 10*REVENATOR*

8.5K
      811
    • 15.03.2010 o 21:47
      Post #596957 15.03.2010 21:47
    Na teraz przed meczami w N.T .oceniam szanse na mistrza Cracovia-40%,Podhale -60% .Na pewno powalczymy w Nowym Targu i w najgorszym wypadku wygramy choc jeden mecz,wielka szkoda ze Rohaczek raczej niczym nie zaskoczy przeciwnika (w ubiegłych sezonach była ogromna mozliwość rotacji w druzynie 6-7 obcokrajowców ,dzis martwimy się by wyjechały jutro 4 piątki i by zawodnicy z urazami zagrali wogóle (ale czy mozna oczekiwać by pokazali maximum mozliwośći?) Nie ukrywam ze byłem dumny i zadowolony w sezonie zasadniczym ze Cracovia na pozycji bramkarza ma dwóch swietnych zawodników ,dzis juz nie wygląda to tak fajnie !!była to jedyna pozycja o której nawet nie pomyslałbym by coś wzmacniać czy zmieniać!!!,szybciej przydałby się jakiś klasowy obrońca czy swietny snajper W Nowym Targu warto zagrac prosty hokej 3-4 podania i strzał szkoda sie meczyć grająć kombinacyjny który daje jak na razie mizerne efekty http://www.pzhl.org.pl/protokoly/Cracovia-Podhale%2012.03.10.pdf http://www.pzhl.org.pl/protokoly/Cracovia-Podhale%2013.03.10.pdf
    • zac

7.2K
      1.5K
    • 15.03.2010 o 21:49
      Post #596958 15.03.2010 21:49
    A ja sprubuje sie doszukać analogii to pewnego sezonu, w którym także potykalismy sie z Podhalem. Pamiętam sezon 05/06, kiedy po trzech meczach było 2:1 dla NT, W każdym z tych meczów szło nam jak po grudzie i choć 1 wygraliśmy 3;2 to w kolejnych natrafiali nasi hokeisci na mur nie do przebicia. Jechali nasi zawodnicy na kolejny mecz z duszą na ramieniu, bo kazdy sobie zdawał sprawę ,że kolejna porażka praktycznie roztrzyga losy rywalizacji. No i ten mecz okazał się być przełomowy. Wygralismy 8:4, a w kolejnych Podhale było już tylko tłem dla Cracovii. Kolejne dwa zwyciestwa, odpowiednio 8:2 i 8;1 nie pozostawiało złudzeń , która z drużyn jest lepsza. Nie raz nasi hokeiści wychodzili zwycięsko z sytuacji wydawało sie beznadziejnych. Przypomnijmy sobie choćby pierwszy ubiegłoroczny mecz z Tychami. Wszyscy na hali juz sie pogodzili z porażką a nasi hokeisci dokonali rzeczy niemożliwej i w ostaniej minucie odrobili stratę dwóch bramek, aby później w karnych roztrzygnąć losy na swoja korzyść. To jest drużyna z jajami i ja wierzę ,że jutro nastapi przełom, że limit sczęścia Podhala i limit naszych błędów został juz w tej rywalizacji wyczerpany. Jutro musi być dobrze , ja w kazdym razie jestem dobrej mysli i nie wyobrażam sobie, abym w piątek nie zasiadł ponownie przy Siedleckiego..........
    • Chwostek

2K
      219
    • 15.03.2010 o 22:09
      Post #596964 15.03.2010 22:09
    Drużyna tak, a bramkarz?
    • zac

7.2K
      1.5K
    • 15.03.2010 o 22:12
      Post #596966 15.03.2010 22:12
    Bramkarz zarówno jeden jak i drugi, wielokrotnie udawadniali ,że jak najbardziej.
    • raf_jedynka

3.3K
      25
    • 15.03.2010 o 22:53
      Post #596975 15.03.2010 22:53
    Sprawa jest jasna To bedzie najciezsza walka o Mistrza z tych dotychczasowych Od obiektywnej oceny szans są neutrallni eksperci Nasza "praca" do wiara i wspieranie druzyny jesli szanse są choćby iluzoryczne A są przeciez dużo dużo większe. Wygramy przynakjmniej jeden (oby dwa) mecze w NT a to oznacza że w piatek mamy mecz w Krakowie To juz nawet nie chodzi oto ze hala ma byc pelna TO MUSI BYĆ ABSOLUTNY MAX ZE STRONY NAS KIBICÓW Tyle na ten temat

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie