Uwazam ze nasi wcale nie grali jakos rewelacyjnie do strzelenia 1 i 2 bramki ktora ustawila mecz,po pierwszych 20 minutach bylem zdania ze znowu gramy chale jak w tamtym roku.Po strzeleniu drugiej (przypadkowej) bramki ktora dodala nam skrzydel wiedzialem ze nie mozemy przegrac tego meczu,Drugá polowe WRESZCIE,WRESZCIE zagralismy po profesorsku i dobilismy kielczan.Niemniej jednak ta druga brama ustawila mecz takie jest moje zdanie.Ale co tam niema sie nad czym rozwodzic,bo to My ostatnio mielismy wiecznego pecha.
Brawo Cracovia !!!
-
-
[WIKTORIA]Cracovia- Korona, sobota 13.03 godz 14:45
dobry wynik i to sie liczy
prosze o link do bramki na 2-0 dobre plecy mamy :D
z piekla do nieba.i znowu Radek jeszcz czarny chociaz pare dni temu byl bialy. czy Wy kiedys zdecydujecie sie na wywazone komentarze? prawda jest taka ze zdobyl PIĘKNĄ pierwszą bramkę, druga nie jest w ogole jego zasługą a przy trzeciej dostał znowu świetna piłke i zachował sie tak jak powinien. pozatym dalej brakuje mu szybkosci i dynamiki. caly czas mam nadzieje ze wroci do formy ale ja bym nie powiedzial ze on komukolwiek w tej chwili zamknął usta. napewno nie mi, bo ja dalej nie mam do niego pełnego zaufania. i niech nikt mi nie wyjezdza z glupimi tekstami o Witkowski przypadkiem.
zaczekajmy jeszcze troche.
i jeszcze slowo o Polczaku. zrobił dobrą robotę w środku jesli chodzi o zapedy ofensywne miedzy innymi Wilka. Pozatym warto odnotowac jedną PYSZNĄ piłkę do Sasina. ja wiem, że jedna piłka to troche mało ale dajmy mu trochę czasu
Camron Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> dobry wynik i to sie liczy
> prosze o link do bramki na 2-0 dobre plecy mamy :D
[url=http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91843,7658391,20_kolejka__Cracovia___Korona_3_0__Matusiak__2_0_.html]--> TU MASZ LINK <--[/url]
Santo Polczak robił świetna robotę, a od rozgrywania piłki jest Klich, który zreszta był dzis bardzo dobry.
Do tego Szeliga i całkiem niezły dziś środek pola.
[color=#FF0000]ZDJĘCIA SĄ JAKIEŚ ?[/color]
dokladnie takiego tez zdania jestem. wydaje mi sie ze Orest moze miec klopot bogactwa. do tego srodka mamy jeszcze niesamowitego w destrukcji(gdy jest w pelnej dyspozycji) Arka Barana, jak ktos napisal siłe spokoju i bardzo wartosciowego zawodnika w ofensywie jakim jest Michał Goliński no i złote dziecko Mołdawii. Ja przyznam się, że sam bym nie wiedział jak to wszystko rozwiązać. Nawet jesli zdecydujemy sie zrobic miejsce w srodku przez przesuniecie Suvorova na lewa stronę to wtedy miejsce w skladzie musi stracic albo swietny mlody Luis Saha albo rzeczywiscie swietnie prezentujący sie obecnie Plastik. no no, jak dodamy do tego ewentualne problemy bogactwa w ataku (liczemy ze Owsiany sie sprawdzi tak? czekamy na eksplozje Kaliego) to ten sezon bedzie dla nas wydaje mi sie bardzo przyjemny
Plastik jaki dynamiczny i wygrywał pojedynki 1 na 1.
Ja czekam tylko, aż zagramy w kompletnym składzie... Ze Ślusarskim, Suvorov'em i wszystkimi zdrowymi
3-0 i to mówi samo za siebie :)
w końcu konkretna wygrana:)
Najwyższa ligowa wygrana od 7 maja 2008 roku (3-0 z Odrą).
Brawo dla całej drużyny!
[url=http://www.wikipasy.pl/Galeria:2010-03-13_Cracovia_-_Korona_Kielce_3:0][size=large][color=#0000CC][b] [u]WikiPasy.pl - Fotogaleria z meczu[/u][/b][/color][/size][/url]
SaNtO masz racje z tym bogactwem srodka ..wiec ja bym Plastika przesunal do ataku (juz gral w takiej roli ) razem z Matusiakiem a Suvorov na lewa pomoc, na prawa Sacha a w srodku Golina(defensywny rozgrywajacy) Klich(lacznik z atakiem ) .
U nas sinusoida jak wygrywaja pilkarze to dupy daja hokeisci ..i na zmiane
Ja tam wolę srebrnych hokeistów i piłkarzy w ekstraklasie :)
Zapraszam do galerii http://1906.com.pl/
http://krak.tv/kategoria-9,film-1204.html Zachowanie vukovicia, Pawlusinski nie da sobie w kasze dmuchac
Gdy wypatrzyłem we wczorajszym dzienniku Polskim wyjściowy skład to miałem obawy co do końcowego wyniku, tymczasem nasi piłkarze zagrali przyzwoicie w pierwszej połowie i bardzo dobrze w drugiej....
Vukovicia niech wypierd...., pzpn pewnie zajmie się tą sytuacją. Co do meczu na początku miałem już obawy co do wyniku, ale na szczęście udało sie zgarnąć 3pkt.
Na całe szczęście (mając doświadczenie z poprzednich lat) spodziewałem się że coś może być nie tak przy wejściu i nagle czytniki zwariują, więc byłem wcześniej. Ale trochę wkurzające jak każą wracać z bramy na sektor 2 pod bramę na sektor 1 bo tam wyjaśnią sprawę, a tam sporo ludzi z tym samym problemem (nawet karnetów nie czytało!!!) i w końcu okazało się że kazali wracać pod sektor 2... Tak jak powiedziałem nie chodzi o to że czytniki coś się pochrzaniły, bo to jest zwykłe urządzenie i zawsze coś takiego może się zdarzyć, problem jest taki że jak zawsze w naszym klubie nikt nic nie wiedział co w takiej sytuacji robić...
A jeśli chodzi o mecz to jednak naprawdę nie popadałbym w hurraoptymizm. Za trenera Lenczyka grywaliśmy już lepsze spotkania, a wynik jest trochę mylący. Pierwsza połowa była okropna i gra niczym nie różniła się od naszej gry rok temu. Wtedy graliśmy długie piłki na Bartka Ślusarskiego, wczoraj non stop na Matusiaka. Problemem było to że nikt się nie podłączał i Radek był sam, bo skrzydła w ogóle nie chodziły, a jak poszły to naszych było tylko 2-3 i ciężko było stworzyć sytuację bramkową. Jedna udana wrzutka, Radkowi wyszedł strzał idealny i mamy 1:0, za chwilę kompletnie przypadkowa bramka i możemy kontrolować grę. Gdyby nie te dwa gole to jestem przekonany że w drugiej połowie gra wyglądałaby tak samo jak w pierwszej, czyli żal by było na to patrzeć. Dzięki tej przewadze 2 goli w drugiej grało się łatwiej i to było widać, bo gra wyglądała przyzwoicie. Tak więc ja bym nie popadał w skrajności, bo naprawdę nie zagraliśmy jakiegoś świetnego spotkania, ale ważniejsze od stylu póki co są punkty, które wczoraj byłby nam po prostu niezbędne. Ale w grze jest jeszcze sporo do poprawy.
Jeśli chodzi o piłkarzy, to wydaje mi się że Merda jest lepszym rozwiązaniem. Choć powiem szczerze że uważam go za słabszego bramkarza od Marcina Cabaja, ale jest spokojniejszy i nie wprowadza takiej nerwowości w grze jak Cabaj. Mimo wszystko w lecie ściągnąłbym jakiegoś porządnego fachowca na tą pozycję.
W obronie było solidnie, ale powiedzmy sobie szczerze, Korona specjalnie nie naciskała. Jednak mamy spore braki w tej formacji, kartki, kontuzje i musimy łatać dziury. Błędem było nie wzmocnienie tej formacji w zimie, potrzeba nam w lecie by do zespołu dołączyło 2-3 graczy, szczególnie problem jest na bokach, gdzie nie ma zmienników.
Pomoc faktycznie wygląda najsolidniej. Jeśli wszyscy będą zdrowi to w przednich formacjach trener Lenczyk będzie miał ból głowy :) Klich wyrasta na świetnego zawodnika i mam nadzieję że nie zmarnujemy takiego talentu. Szeliga jak zawsze niedoceniany, ale jak się lepiej przyjrzeć jego grze to gra naprawdę bardzo solidnie, cały czas stara się być w ruchu, być pod grą (nie chowa się za plecami innych) i to mi się podoba, bo niektórzy nasi gracze wolą sobie postać (patrz pierwsza połowa, gdzie mecz toczył się na stojaka). Golina pokazał że wie co z piłką zrobić i oby tylko omijały go kontuzje. Polczak też wypadł solidnie na tle Korony. Darek Pawlusiński jest piłkarzem trudnym do oceny. Według mnie jego czas w pierwszym składzie powoli mija i nie zmienią tego świetne (od święta, jak piłka zejdzie) dośrodkowania i celne, mocne strzały (także jeśli piłka mu zejdzie). Jak dla mnie gdy wszyscy będą zdrowi to Darek nie jest piłkarzem na pierwszy skład. Masa irytujących strat i bezsensownych rajdów, które przeważnie przegrywa. Podobnie Tomek Moskała, choć Moskita nie zostawiłbym w klubie, jak dla mnie totalnie bezproduktywny w grze, nic nie wniósł.
Radek Matusiak, dwie bramki i asysta więc ocena może być tylko pozytywna, ale uważam że stać go na sporo więcej i liczę że jeszcze to w tej rundzie pokaże. Kaliciaka i Owsjannikowa ciężko oceniać, choć ten pierwszy zrobił na mnie mimo tych kilku minut dobre wrażenie i dałbym mu trochę więcej szans pogrania.
Bravo chłopaki :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)