Cóż ogromnym wysiłkiem i wielogodzinnym marnowaniem czasu w kolejce przez wiernych sympatyków, pomimo [b]jednego punktu sprzedaży z jedną kasą[/b] jak podaje Klub udało sie sprzedać aż ~5000 wejściówek.
[b][u]Brawa dla Pasiaków ![/u][/b]
Ale teraz trzeba na przysłowiowej "głowie stanąć" aby nie powtórzyła się taka sytuacja z biletami przed meczem z Koroną.
Co robić?:
Oczekiwania wobec Klubu:
[list]
[*] Szybka decyzja o proporcjonalnej do liczby meczy obniżce ceny karnetu i rozpoczęcie sprzedaży już w najbliższy poniedziałek/wtorek.
[*] Rozpoczęcie sprzedaży biletów na Korone już w najbliższy poniedziałe/wtorek.
[*] tak jak ostatnio sprzedaż na meczach hokejowych
[*] twarde stanowisko wobec odpowiednich instytucji w kwestii otwarcia kas przed meczem!
[/list]
Co my możemy/powinniśmy zrobić?
1. My powinniśmy - kto tylko może- [b]kupować karnety a nie bilety[/b] . To najlepiej odciąży sprzedaż.
2. Powinniśmy pomóc MKS-owi i zrobić szum medialny wobec [b]CAŁKOWICIE NIEZROZUMIAŁEJ[/b] i niepoważnej decyzji różnorakich władz nie pozwalających na sprzedaż biletów przed meczem. Jak również wobec zdecydowanie skandalicznej decyzji udostępnienia JEDNEGO terminalu biletowego przez ZIS. W czym niby był problem aby udostępnić 3-y skoro Wisła rozgrywa pierwszy mecz z publicznością za 3-y tygodnie? Udostępniono nam 1/3 możliwości technicznych!!! Możliwości technicznych ,które nabyto za gminne- a więc i nasze- pieniądze.
Jeden z forumowiczów obiecał przygotować projekt e-maila w tej sprawie. [color=#FF0000][b]PROJEKT JUZ JEST NA 2 STRONIE[/b][/color] link do tekstu : http://www.cracovia.krakow.pl/read.php?11,1634810,1635115#msg-1635115
-
-
(GLOS)"Operacja" bilety na mecz z Koroną (prośba o wyłącznie merytoryczne wpisy) + przedsprzedaż będzie w HUCIE...a...
Klub MUSI mieć dwie, a najlepiej trzy drukarki.
Jedna na wielickiej, drugą na Hutniku, trzecia na hokeju.
To by rozładowało kolejki i napiecia.
kupiliśmy karnety
według systemu mój Ojciec ma zakaz stadionowy :)
bardzo udany system ZiSowi gratulujemy systemu identyfikacji kibiców :)
[b]Kanet dla Kobiet i dzieci.[/b]
Dlaczego kupując sobie karnet i tak musze jeździć co dwa tygodnie na Wielicką i kupować bilet dla kobiety/dziecka
Bez sensu. Wtedy wole kupować bilety
Możnaby obniżyć ceny karnetów po meczu z Legią. Myślę, że sporo kibiców po zamieszaniu z biletami zdecydowałaby się na kupno karnetu, a obniżka jeszcze bardziej by ich do tego zmotywowała.
A ja powtórzę to o czym juz tu kilka razy pisałem- możliwość rezerwacji/zakupu biletu przez internet! Ma to już wiele klubów w Polsce, a naszym sponsorem/ współwłaścicielem jest przecież szanująca się firma informatyczna!
MicHuMP Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Możnaby obniżyć ceny karnetów po meczu z
> Legią. Myślę, że sporo kibiców po zamieszaniu
> z biletami zdecydowałaby się na kupno karnetu, a
> obniżka jeszcze bardziej by ich do tego
> zmotywowała.
Taki system elektroniczny powinien na to pozwolic,tak ze moznaby bylo naladowac taká karte (karnet) na np 3 ostatnie mecze (po odliczeniu odpowiedniej kwoty)
Na + szybkie wejscie (przykladasz bilet/karnet i wchodzisz),ale dziwi mnie brak sprawdzania danych (mozna bylo wejsc na czyjs bilet) za co jeszcze wiekszy + :)
[quote=Karvin]
według systemu mój Ojciec ma zakaz stadionowy
:)
[/quote]
pewnie za tę zadymę w Podgórzu w 1943 ;)
na hutniku jedna drukarka wystarczy ale na wielickiej powinna być druga żeby obsługiwać zorganizowane grupy od kilkunastu do kilkudziesięciu osób....a w kasie przy stadione na dowód jedna osoba kupuje jeden bilet i wszystko idzie płynnie i nikt nie blokuje. A na wielickiej wysyłasz listę osób i nr pesel i klub bez robienia kolejek wstukuje to w system i wydaje bilety dla osoby która zgłosiła listę.
Trochę za wcześnie BMSA - wtedy go jeszcze na świecie nie było - to raczej Dziadek by miał :)
Kori
"Na + szybkie wejscie (przykladasz bilet/karnet i wchodzisz),ale dziwi mnie brak sprawdzania danych (mozna bylo wejsc na czyjs bilet) za co jeszcze wiekszy + "
no właśnie niekoniecznie przykładasz i wchodzisz - karnet mojego Ojca nie był jedynym wczoraj obarczonym zakazem stadionowym... :)
Po prostu zbliża się Euro i ci najbardziej aktywni dostają zakazy.
:P
ja jestem za tym ..zeby wyslylac wszystkie dane mailem .. niech se Panie wprowadzaja na spokojnie dane i przyjezdzac tylko po odbior ! - my nie bd stali i sie denerwowali, Pania nikt na rece patrzec nie bd .. wszyscy zadowoleni a i jedna drukarka do tego wsytarczy :)
kiepski pomysł.... sam bym powysyłał takie maile 'na wypuche' jakby taki system wprowadzili po drugiej stronie błoń
teraz bedzie juz tylko lepiej, wystarczy:
- rozpoczac sprzedaz od poniedziałku poprzedzającego mecz, a nawet wczesniej
- zalatwic dwie/trzy dodatkowe drukarki (stadion hutnika, wielicka, bronx - to punkty absolutnego minimum! )
dobre rozreklamowanie meczu
Czy tak ciężko i drogo jest wynająć na jakiś czas billboardy w mieście i zareklamować mecz?
Czy tak trudno przekazać darmowe bilety do szkół/gimnazjów?
Hostessy w centrach handlowych (Bonarka/Kazimierz/Krakowska) rozdające ulotki zachęcające do przyjścia na mecz ,albo jakiś kupon rabatowy (10,20 %) przy zakupie biletu.W takich miejsach,szczególnie w weekendy przewala się gigantyczna liczba potencjalnych kibiców(studenci,tzw.kibice piłki,emeryci też by się znaleźli)
To tak na szybko,jak coś mi wpadnie do głowy,wyedytuję post
Karvinie, Twój Tato nie był jedyny. Nie wiem, co jest spieprzone, ale niestety karnetowcy często mogli zobaczyć napis: "zakaz wejścia na stadion".
Co do sprzedaży biletów: wszyscy, którzy bilet kupili są już w bazie danych. Na mecz z Koroną ich dane nie będą musiały już być ponownie wprowadzone do systemu, co może nieco przyspieszyć sprzedaż biletów. Tym niemniej zakup karnetów, pod warunkiem proporcjonalnego obniżenia ich ceny to najlepsze, co można zrobić.
[quote=Karvin]
[quote=BMSA]
[quote=Karvin]
według systemu mój Ojciec ma zakaz stadionowy :)
[/quote]
pewnie za tę zadymę w Podgórzu w 1943 ;)
[/quote]
Trochę za wcześnie BMSA - wtedy go jeszcze na świecie nie było - to raczej Dziadek by miał :)
[/quote]
Ale gdyby był na świecie, to niewątpliwie brałby udział w zadymie w Podgórzu 1943 a system jest inteligentny i bierze pod uwagę takie rzeczy ;)
rmszarze :) toteż napisałem że nie był jedynym obarczonym tym zakazem - coś jest mocno nie tak - ale najgorsze że teraz trzeba z tym karnetem jechać na Wielicką i zapewne znowu będą ludzie musieli odstać swoje...
gżegżółka - interesująca koncepcja :)
Przede wszystkim obniżyć ceny biletów :) 10 zł na sektory 2 i 3 i po trzech dniach nie będzie biletów na te sektory :)
Ten piątak zrobi taką różnicę ?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)