I niech wszyscy czytaja !! Moze, ktos jeszcze podobnie napisze , ale co to da?? PZPN to jest Kurwa nie wiem jak to okreslic.
-
-
Aleksandr Suworow - witamy w Cracovii!
[url=http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/zwiazkowy-trybunal-pilkarski-podjal-decyzje-w-spra,1,4857829,artykul.html]Związkowy Trybunał Piłkarski podjął decyzję w sprawie Łukasza Piszczka[/url]
Mam nadzieję, że powołując się na przykład Piszczka można starać się o zawieszenie kary. To by oznaczało, że Alex mógłby pojawić się na boisku choćby już w meczu z Lechem. No Jakubku, pokaż nam, że jednak na coś Cię stać.
jeżeli zawiesza się karę kopaczowi w przypadku korupcji, to nie wyobrażam sobie braku zmiany kary w przypadku Aleksa.
Dla mnie to będzie większy skandal niż sama korupcja - doraźne, w zależności od potrzeb, wydawanie werdyktów.....
Tak to jest w Polszy. Kupczykom ratuje się dupę, a piłkarz skrzywdzony musi pół roku pokutować. Ot, sprawiedliwość.
4 dni później
http://www.gazetakrakowska.pl/fakty24/454690,aleksander-suworow-aniolek-pokazal-rogi-zdjecia,2,3,2,id,t,sm,sg,sa.html#galeria-material
Fajny wywiad - sympatyczny człowiek z Aleksa :)
No i do wzięcia... ;)
I co najważniejsze - ze słów Alexa wynika, że MKS odwołał się od decyzji:) Także czekamy na dobre informacje!
też mnie to ucieszyło, że klub o niego walczy. Oby na derby był już gotowy i jakiegoś wolniaka wsadzi:)
Derby odpadają tak jak i pewnie cały listopad. Fajnie będzie jak skrócą karę do 3 miesięcy.
zasadniczo to i tak ma tylko 3 ;)
Art. 222. § 1. Kto narusza nietykalność cielesną funkcjonariusza publicznego lub osoby do pomocy mu przybranej podczas lub w związku z pełnieniem obowiązków służbowych,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 3.
§ 2. [b]Jeżeli czyn określony w § 1 wywołało niewłaściwe zachowanie się funkcjonariusza lub osoby do pomocy mu przybranej, sąd może zastosować nadzwyczajne złagodzenie kary, a nawet odstąpić od jej wymierzenia[/b]
[color=#FF0000]nawet kodeks karny przewiduje złagodzenie kary a przepisy PZPN........[/color]
Jakby nie było zachowanie Alexa było spowodowane błędna decyzja sędziego.
Alex ukarany, a sędzia......
jakby Alex przeprosił publicznie nie wiem jakieś oświadczenie wydał to na pewno by to złagodziło jego karę. Chodź dobrze wiemy, ze nie ma za co przepraszać bo bramka była prawidłowa.
Ma za co przepraszać , bo nie powinien się tak zachować. choć sam w podobnej sytuacji ruszyłbym mocniej na sędziego. Czasem działa się pod wpływem impulsu , przeprosić może , nie musza to być szczere przeprosiny ale da świętego spokoju :)
Przeprosić sędziego za uderzenie - niestety - trzeba.
Raz, nasze sądy (chyba piłkarskie też) są takie, że dla nich znacznie ważneijsza jest skrucha - nawet jak widać na kilometr że nieszczera - niż skala przewinienia...
Dwa, że jakkolwiek nas sedzia krzywdził, niestety, nie powinno się używać rękoczynów, nawet jeśli to tylko nieszkodliwe popchniecie.
A cytowany wyżej art. 222 par. 2 należy uzwględnić tłustym drukiem przy odwołaniu...
T-Mobile Ekstraklasa. Aleksandru Suworow zagra już 7 października?
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,115699,10376813,T_Mobile_Ekstraklasa__Aleksandru_Suworow_zagra_juz.html
Kaka i Messi podziwiają Alexa Suvorova - [b][url=http://www.pasy.tv]tylko w PASY.TV[/url][/b]!
Szkoda, że ktoś wpadł na ten pomysł akurat teraz, co daje wrażenie działania pod publiczkę w okresie odwoławczym. Takie spotkania-treningi zawodników szerokiej kadry z dzieciakami powinny być zdecydowanie częściej. Z innej beki - gdzie te czasy gdy potrafiło się wymienić zawodników swojej drużyny z imienia i nazwiska jednym tchem...
To się Alex dowiedział, że jest Mongołem :D
To nie jest działanie pod publiczke. Takie działa przy dyskwalifikacji zawodnika są w każdej druynie na całym świecie. Nie gra w meczach to trenuje wiecej i pracuje z młodzieżą.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)