ale on chyba za Lenczyka odszedl z Belchatowa do Arki, to chyba jakims ulubiencem jego nie jest
-
-
Transfery itp. wiecie o co chodzi... cd. :)
No to jeszcze sztopera + Cetnarskiego i będzie good :).
Tam ktos kombinował z nazwiskiem rasiaka ale niestety nie ma juz takiej opcji aby zasilił nasz klub :D
http://www.90minut.pl/news/101/news1011840-Grzegorz-Rasiak-w-Reading-FC.html
W Polsce wyśmiewany, w Anglii ceniony. Grzegorz Rasiak podpisał kontrakt z nowym klubem. Polak odszedł z Southampton i w sezonie 2009/10 będzie grał w barwach Reading.
http://www.dziennik.pl/sport/pilkanozna/article437340/Rasiak_podpisal_kontrakt_z_nowym_klubem.html
Może wreszcie lepsze czasy nadchodzą? Mam tylko nadzieje że nagle nie będzie u nas połowy zawodników z Bełchatowa...
Przesłuchanie - Michał Goliński
==
Od dziecka chciał być piłkarzem, ale w razie czego zostałby koszykarzem. Dla Michała Golińskiego marzeniem jest wywalczenie tytułu najlepszej drużyny kraju oraz powrót do reprezentacji Polski. Jego piłkarskim idolem jest David Beckham, a ulubionym klubem Manchester United.
Imię i nazwisko: Michał Goliński
Data urodzenia: 17 marca 1981 r.
Klub: KGHM Zagłębie Lubin ==> Cracovia (?)
Pozycja na boisku: Pomocnik
==
Artur Długosz:
- Czy jest coś, dla czego zrezygnowałbyś z piłki nożnej?
Michał Goliński:
- Raczej nie. Piłka nożna jest moim życiem, także wydaje mi się, że nie.
Artur Długosz:
- Gdybym miał trzy życzenia do złotej rybki...
Michał Goliński:
- Trzy wygrane mecze (śmiech).
Artur Długosz:
- W dzieciństwie chciałem być...
Michał Goliński:
- Piłkarzem.
Artur Długosz:
- Gdybym nie został piłkarzem, byłbym...
Michał Goliński:
- Koszykarzem.
Artur Długosz:
- Najbardziej szalona rzecz, jaką w życiu zrobiłem...
Michał Goliński:
- Nie wiem, ciężko mi teraz powiedzieć. Jechałem 250 kilometrów na godzinę samochodem.
Artur Długosz:
- Moim marzeniem jest...
Michał Goliński:
- Zdobyć tytuł mistrza Polski i wrócić do reprezentacji Polski.
Artur Długosz:
- Najbardziej denerwuje mnie...
Michał Goliński:
- Gdy przegrywam mecze.
Artur Długosz:
- Najdziwniejsze pytanie, jakie mi zadano?
Michał Goliński:
- (Śmiech) Ciężko mi coś powiedzieć, nie wiem... O! Kiedy nasza drużyna wygra?
Artur Długosz:
- Klub, w którym chciałbym zagrać?
Michał Goliński:
- Zawsze kibicowałem Manchesterowi United, ale tutaj dużo przede mną pracy i jeżeli nie wejdziemy do LM to ciężko będzie tam trafić.
Artur Długosz:
- Moim piłkarskim idolem jest...
Michał Goliński:
- David Beckham.
Artur Długosz:
- Mecz, który najmilej wspominam...
Michał Goliński:
- Ostatni z Koroną Kielce, gdzie wywalczyliśmy awans do ekstraklasy.
Artur Długosz:
- Trener wymagający czy wyluzowany?
Michał Goliński:
- Wyluzowany.
Artur Długosz:
- Sędzia polski czy zagraniczny?
Michał Goliński:
- Zagraniczny.
Artur Długosz:
- Zagrać w Lidze Mistrzów czy wygrać Ligę Europejską?
Michał Goliński:
- W Lidze Mistrzów już zagrałem, także wygrać Ligę Europejską.
Artur Długosz:
- Adam Małysz, Robert Kubica, a może Marcin Gortat?
Michał Goliński:
- Wszyscy trzej.
Artur Długosz:
- Egzotyczne wczasy czy wypoczynek w Polsce?
Michał Goliński:
- Egzotyczne wczasy.
Artur Długosz:
- Kolczyk czy tatuaż?
Michał Goliński:
- Tatuaż.
Artur Długosz:
- Zmienić czy nie zmienić obywatelstwo dla kariery sportowej?
Michał Goliński:
- Nie zmieniać.
Artur Długosz:
- Krótka piłka czy długie podanie?
Michał Goliński:
- Długie podanie.
Artur Długosz:
- W wolnym czasie?
Michał Goliński:
- Chodzę do kina.
Artur Długosz:
- Najbardziej brakuje mi...
Michał Goliński:
- W Lubinie brakowało mi rodziny, żony, bo mieszka w Poznaniu.
Artur Długosz:
- Mecz u siebie czy na wyjeździe?
Michał Goliński:
- U siebie.
Artur Długosz:
- Ulubiona potrawa?
Michał Goliński:
- Spaghetti.
Artur Długosz:
- Nigdy nie zapomnę...
Michał Goliński:
- Awansu Zagłębia do ekstraklasy.
Artur Długosz:
- Co jest ważniejsze - życie osobiste czy kariera piłkarska?
Michał Goliński:
- Wydaje mi się, że to i to.
Artur Długosz:
- Duże pieniądze w klubie czy gra z satysfakcją za mniejszą stawkę?
Michał Goliński:
- Gra z satysfakcją.
Artur Długosz:
- Stosunek do kibiców i do pseudokibiców...
Michał Goliński:
- Jeżeli chodzi o kibiców Zagłębia to pokazali, że umieją dopingować. Jeżeli chodzi o pseudokibiców, to wydaje mi się, że na stadionie w Lubinie to się nie zdarzyło, ale na pewno negatywnie odbieram pseudokibiców.
Artur Długosz:
- Najbardziej boję się...
Michał Goliński:
- Kontuzji.
Artur Długosz:
- Ostatnio płakałem...
Michał Goliński:
- Po meczu Zagłębia z Ruchem Chorzów - żartuję oczywiście (śmiech). Nie pamiętam.
Artur Długosz:
- Wygląd fizyczny ma znaczenie dla piłkarza?
Michał Goliński:
- Na pewno.
Artur Długosz:
- Presja - mobilizuje czy niszczy?
Michał Goliński:
- U mnie mobilizuje.
Artur Długosz:
- Czy dziewczyny lecą na ekstraklasę?
Michał Goliński:
- Oj nie wiem. Nie jestem dziewczyną (śmiech).
Źródło: Sportowe Fakty
jeszcze stoper i napastnik mowie wam :D
dangorka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> "Z Zagłębia ma odejść Michał Goliński,
> któremu w czerwcu 2010 kończy się kontrakt. W
> grę wchodzą prawdopodobnie Wisła, Lechia i
> Cracovia."
>
> :)
Skąd to info? Ciekawe czy chodziło o Płock czy gts ;)
Na dzisiejszym popołudniowym treningu pojawił się Stoiko Skaliev, który rozpoczął testy w drużynie Cracovii.
Skaliev to 30-letni napastnik z Bułgarii, który w ostatnim sezonie występował w Spartaku Warna. Wcześniej grał m.in. w CSKA Sofia i w Lokomotiwie Płowdiw.
Bułgar ma za sobą również występy w narodowej reprezentacji swojego kraju.
Przypomnijmy, że w testach bierze udział także 20-letni Wojciech Łuczak.
DG
http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=5403&x=0
Nie Skaliev tylko Sakaliev. Oficjalna przekręciła. Przyszedł pewnie ze względu na Ślusarskiego.
wszystko pięknie, ale
-zanim się wykaże
-zanim się ewentualnie dogadają
-zanim dotrze certyfikat
będzie połowa września :(
http://www.youtube.com/watch?v=h_ZmBr0c7Co
Przecież po Koronie jest 2 tygodnie przerwy na kadrę? czyli połowa września to akurat. A decyzja pewnie zostanie podjęta do poniedziałku.
To co z tym Golińskim?
co z tym Golinskim?
W dwóch swoich pierwszych klubach miał ładne liczby, ostatnio było słabiej. Czterokrotny reprezentant Bułgarii. Oczny kontrakt mógłby dostać skoro Ślusarz jest kontuzjowany może się przydać.
[url=http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35800,6971225,Transfery__Michal_Golinski_w_Cracovii.html]to:[/url]
Transfer za 100 tys. euro
Lukę na pozycji środkowego pomocnika ma wypełnić Goliński. 28-letni piłkarz poznał się z trenerem Lenczykiem w poprzednim sezonie, kiedy szkoleniowiec przez półtora miesiąca prowadził Zagłębie i awansował z nim do ekstraklasy. Golińskiemu w czerwcu kończył się kontrakt, a Zagłębie nie było zainteresowane przedłużeniem umowy. Tym bardziej że Goliński jak i cała drużyna spisuje się bardzo słabo. Zespół z Dolnego Śląska przegrał wszystkie cztery mecze w lidze, a w środę odpadł z Pucharu Polski po porażce z IV-ligowym Piastem Kobylin. Dzięki transferowi do Cracovii lubiński klub zarobił na odejściu Golińskiego. Według naszych informacji Cracovia zapłaciła za niego około 100 tys. euro. Wychowanek Lecha, zanim przyjechał do Krakowa, był jeszcze na badaniach lekarskich w Piekarach Śląskich u dra Jerzego Wielkoszyńskiego. Kontrakt podpisze na trzy lata i wszystko wskazuje na to, że zagra w sobotę przeciwko Koronie Kielce.
Podobnie było z Matusiakiem, który piłkarzem Cracovii stał się w piątek, a w niedzielę wystąpił przeciwko Lechowi Poznań.
A może jeszcze Dziedzic?
Trener Lenczyk wciąż szuka stopera, a po meczu z Lechem, w którym kontuzji doznał Bartosz Ślusarski, także kolejnego napastnika. Jeśli podążyć tropem szkoleniowca, który ściąga dobrze mu znanych i sprawdzonych piłkarzy, to przed zamknięciem w poniedziałek okna transferowego do Cracovii mógłby dołączyć Janusz Dziedzic. 29-letni napastnik (może też grać na skrzydłach) wczoraj rozwiązał kontrakt z PGE GKS Bełchatów i jest wolnym zawodnikiem. - Trener Lenczyk? Mam z nim dobre kontakty - przyznaje Dziedzic. - Ale o ofercie z Cracovii nic nie wiem. Chciałem rozwiązać kontrakt przed zamknięciem okna transferowego, by zdążyć znaleźć nowy klub.
Dziedzic i Goliński mają tego samego menedżera - Jarosława Kołakowskiego. W klubie z ul. Kałuży gra siedmiu piłkarzy tego agenta.
- Codziennie kontaktuję się z Cracovią. Mam tam kilku zawodników, ale o innych transferach nic nie wiem - zapewnia Kołakowski.
Bułgar na testach
Stojko Sakaliew trenował wczoraj z Cracovią. 30-letni bułgarski napastnik wywarł korzystne wrażenie na trenerze Oreście Lenczyku. Problemem może być wiek zawodnika, bo szkoleniowiec wolałby pozyskać młodszych graczy. Sakaliew jest wolnym zawodnikiem, a w poprzednim sezonie grał w Spartaku Warna, który nie utrzymał się w ekstraklasie. Bułgar rozegrał 12 spotkań i strzelił trzy gole.
Dziś Cracovia wyjeżdża na tygodniowe zgrupowanie do Spały, w trakcie którego rozegra mecz ligowy z Koroną Kielce. Trener Lenczyk będzie miał do dyspozycji Łukasza Tupalskiego, który narzekał na uraz mięśnia. - Decyzję, czy zagra, podejmę godzinę przed meczem - twierdzi Lenczyk.
Na konferencji prasowej szkoleniowiec mówił też o Golińskim. - To piłkarz na ekstraklasę. Trzy miesiące współpracy w Zagłębiu wystarczyły mi, bym miał o nim dobre zdanie. Będzie wzmocnieniem - mówi Lenczyk.
Z tego co widać ten Sakaliev gole strzelac umie :)
A co do Golińskiego na oficjalnej stronie nic niema ;] ale jak juz wszystkie portale piszą to chyba prawda to jest ... Pożyjemy zobaczymy ;)
Maja chłopaki fantazje:
http://www.youtube.com/watch?v=TcCsO-wfs-U&feature=related
Wracając do tego Sakalieva to nie wiem czy nie za starty ;] ... Ale jak stary to doświadczony a takich nam chyba trzeba ;)
na pewno lepszy od Dziedzica
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)