może zainteresuje Was info, że 6 stycznia znany i ceniony operator filmowy Marcin Koszałka (notabene rodowity krakus) rozpoczyna zdjęcia do dokumentalnego filmu o fenomenie hokejowej dyscypliny na przykładzie Cracovii, wśród bohaterów m.in dawne gwiazdy: Montean, Radwański, reżyserki filmu to Dominika Montean i Agnieszka Wanicka,
więcej o Marcinie, którego wspólny film z Borysem Lankoszem pt. bije własnie rekordy popularności, możecie przeczytać tutaj: http://www.filmpolski.pl/fp/index.php/4111956
zapowiada się świetny dokument i na dodatek pokazywany na wielu międzynarodowych festiwalach,
od siebie dodam, że zdjęcia zapowiadają się pięknie :)
ekipa filmu jest już zaznajomiona z kim trzeba, zadbałem o to :)
o wszelkich kwestiach związanych z filmem postaram się tu państwa poinformować,
pozdrawiam
Ro Man
-
-
Dominika Montean kręci film dokumentalny o fenomenie hokeja w Cracovii
No i fajnie:),
To ten od "Takiego pięknego syna urodziłam" ?? :)
tak, dokładnie ten, od również :)
No to powinien byc niezły dokument ;)
Dodam że występować w nim będą nasi mali hokeiści.
Szkoda, że nie zaczął od zdjęć w Lipawie. ;)
To ten od "Takiego pięknego syna urodziłam"?
czytaj ze dokladnie temat jest to 5 postow wyzej
rmszar Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Szkoda, że nie zaczął od zdjęć w Lipawie. ;)
To i tak by było zdecydowanie za późno... :)
powinien zaczac od 1 meczu finalowego (5:4) z Tychami
Powinien zacząć od bramki Wieczora (Krzysztof Wieczorkiewicz - czy ktoś wie jak mu się w życiu powodzi?) na 3:3 w meczu z Tychami na 20 sekund przed końcem :) AD 1986. A najlepiej od meczu z Polonią Bytom wygranego 2:1 w tymże 1986 roku 17 października. A przed wspomnianym na wstępie meczem z Tychami 450 czerwonych róż na lodzie.... :D
zdjęcia kręcone będą aktualnie, raczej nie będzie archiwaliów
Pasiak_od_1979 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Powinien zacząć od bramki Wieczora (Krzysztof
> Wieczorkiewicz - czy ktoś wie jak mu się w
> życiu powodzi?) na 3:3 w meczu z Tychami na 20
> sekund przed końcem :) AD 1986. A najlepiej od
> meczu z Polonią Bytom wygranego 2:1 w tymże 1986
> roku 17 października. A przed wspomnianym na
> wstępie meczem z Tychami 450 czerwonych róż na
> lodzie.... :D
-racja.. Roku ów, któż Cię jeszcze pamięta, to były bez wątpienia chwile godne uwiecznienia, to był HOKEJ, to byli ZAWODNICY, to był FENOMEN na skalę kraju!
eh...
Ja pamiętam jakby to było dziś.
Myślę, że powinien się pojawić w filmie Roman Steblecki. Nasza żywa legenda mogłaby nam wiele opowiedzieć o pasiastym hokeju.
a dlaczego ja w nim nie gram?!
Z tego co sie dowiedziałem to przede wszystkim,bohaterami maja być 3-ej przyjaciele Radwański,Montean i Korzeniak i o ich wnuczkach zwiazanych z tenisem. Najmłodsi hokeiści mają wystapić w niewielkich migawkach.Dokument ma być o tych 3-ch panach zwiazanych z hokejem Cracovii.
Jakby ktoś przypadkiem nie widział to podrzucam link to jednej z produkcji M.K.:)
http://www.youtube.com/watch?v=Ps1BzCeJl7Y
pani starsza miażdży:D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)