Sezon czas zacząć. Był juz ktoś na stoku?
w Podstolicach otwarto nowy wyciag dla poczatkujacych. Blizej niz Siepraw.
KAZZ zakupil nowy sprzet,
a i Hamera na gieldzie widac bylo :) Zakupy udane?
i co z tymi pasiastymi zawodami bo Pasiakow na nartach smiga coraz wiecej.
-
-
Narty - Sezon 11/12
Jak zawody to ja się piszę.
Wczoraj wiem, że J. pojechał na Słowację ale chyba na parapet a nie na narty
Kojo zobaczył moją narciarską sylwetkę i od razu mu sie zamarzyło....
ja wybijam już jutro :D
Jakby ktoś wymieniał swoje carvingi z kaprysu a nie z powodu ich wytyrania to dajcie znać. Jestem na kupnie używanych, ale w dobrym stanie.
Rok temu zacząłem jeździć. Poza Sieprawiem (i nauką obsługi orczyka hehe) zaliczyłem też kilka razy Laskową-Kamionna. Całkiem przyjemny stok i niedaleko od Krakowa w sumie. W tym roku pora na Tatry..
Sezon jest juz od dawna w alpach, ale na Polskich stokach z tego co sie oriętuję po ostatnich opadach śniegu warunki sie bardzo poleprzyły z wiadomych powodów: śnieg i minus 20 stopni równa się wpsaniałe warunki. Wybieram się 28 w Polskie góry czyli bedę jeździł do 3 stycznia i mam nadzieje że takie warunki sie utrzymaja. W ferie zimowe (dla mazowsza) jadę w Alpy dokładniej do Austri na Kaprun połączone z miejscowymi stokami mniej znanymi. Ktoś może ma takie plany jak ja???
http://www.bsn.pl/
Ruszają 25.12.09, blisko Krakowa, fajny stok, jedzmy tam :)
Dupa... tam się już po 10-11 rano robią muldy i średnia przyjemność z jazdy na desce.
W Zakopanem (i okolicach) wszystkie stoki które posiadają armatki nawaliły tyle śniegu, że już chyba starczy do wiosny. Większość z nich została otwarta w ten weekend.
Dzisiaj się ociepliło (halny idzie) jest piękne słońce i warunki do jazdy takie że hej.
Święta oraz nowy rok w Zakopcu napewno na zimowo.
To tak w celach informacyjnych ;)
Ale to będę zawody narciarskie, a nie parapetowe. Zresztą dla Was też jest wyciąg orczykowy obok :D
Cracovia Ski Team :D
Pod wyciągiem meldujemy się w 20 osób sportowego składu, wszyscy ze sprzętem i robimy wjazd na stok. :D
MASZ POST ROKU ! :)
No przynajmniej grudnia :]
To już dzisiaj 2 :D bo 1 nominacja sprzed 10 min jest http://www.cracovia.krakow.pl/read.php?4,1603211,page=3
Matt Z_ne Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> W Zakopanem (i okolicach) wszystkie stoki które
> posiadają armatki nawaliły tyle śniegu, że
> już chyba starczy do wiosny.
Do dupy to Zakopane i okolice, Szymoszkowa porażka, tłumy ludzi, policja na stoku, Kacprowy fajny ale ludzi jak za komuny po kawior z Jesiotra i ceny kosmos. Kasina Wielka jak napisała Grócha jest super i jeszcze Pilsko. A najlepsza jest Słowacja, blisko, tanio, pełna kultura ekip sportowych ze sprzętem, tani alko :P, noclegi również :)
Anty narty
Snowboard Hóls
Yaguarundi Napisał(a):
A najlepsza jest
> Słowacja, blisko, tanio, pełna kultura ekip
Słowacy się ponoć opamiętali w tym roku i idą w dół z cenami na maksa. Ale po wejściu Euro na Słowacji już nie jest tak tanio i nie będzie...
W zakopcu faktycznie jest masa ludzi ale zostają też okolice. Małe Ciche, Bukowina, Białka, Witów etc.
To kiedy ty byłeś na Słowacji??? Od roku czasu tam jest Euro i ceny poszły w góre tak że jest drożej niz w Polsce, ze śniegiem bywa różnie, wyciągi chodzą jak chcą, a kolejki się nie zmniejszyły. Polecam Alpy ponieważ jest to tylko troche wiecej drogi, a warunki o niebo leprze. Jeżeli nie masz takich funduszy to polecam Czechy [b]Roketnice nad Jezioru[/b], bardzo fajna miejscowość z kilkoma fajnymi trasami, ale w tydzień można się wyjeździc nie dłuzej.
Muldy to sama przyjemnosc :)
Dzisiaj od 10 rano byłem na stoku w Sieprawiu. Pogoda wymarzona - ludzi brak. Dosłownie pustki. Jesli ktos sie chce pouczyc czy tez rozruszac stawy to polecam jutro. od srody ma byc brzydko no i zaczyna sie wolne wiec beda tłumy.
Do Kasiny mozemy pojechac na jazde wieczorna jak sie po swietach znowu zrobi ładniej. Tani karnet dla studentów jest no i muldy. Wiec bedzie odrobine ciekawiej niz na Szymoszkowej :)
Dzisiaj w Sieprawiu była nerwowa atmosfera bo jakas kontrola sie zwaliła ale jutro zapytam własciciela o mozliwosc wynajecia w jakas niedziele czy sobote jednej trasy i mozliwosci ustawienia jakiegos prostego slalomiku, trasy ( nie mylic ze slalomem ) abysmy np mogli zoorganizowac zawody o puchar najlepszego narciarza/parapeciarza wsród najlepszych kibiców :) Jesli cena nie bedzie zaporowa to mozna zrobic jakies zapisy z wpisowym np. 50zł i sie pobawic w zawody, pojeździc i posiedziec w knajpie wsrod znajomych twarzy. Wszystko raczej z przymrużeniem oka i dla spedzenia miłych kilku godzin.
Kto byłby zainteresowany?
oczywiście :)
Jeżeli będzie jakaś kasa do wygrania to się zgłaszam .
I broń Boże nie brać Alberto Tombę ''Hamera'' bo swoją wagą po pierwszym przejeździe narobi muld i kolein na stoku ;)
oooo, wieczorna jazda w Kasinie to jest to :) :):):)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)