A co do meritum to ja dawniej nie lubiałem Tychów. Kiedyś dobre już 5 lat temu Karv mnie tam zabrał i od tej pory kiedy tylko mogę to jadę tam na mecz. [b]Wspaniali ludzie i fanatyczni kibice.[/b]
ps: ja tam nie mam nic przeciwko temu jak u nas się Gwiżdża wygwiżdże;) a Laszkę wygwizda w Tychach. Mecz to mecz od lat My i Tychy to najlepsze teamy w kraju i emocje muszą być. Ważne jak sie ludzie [b]po meczu[/b] potrafią zachować a w Tychach po sromotnym 1-5 w play-off potrafili obcy ludzie podejść i z przysłowiowymi "łzami w oczach" ale pogratulować zasłużonej wygranej.
-
-
GKS Tychy - Cracovia 13.12.09, g. 17:00
Sam wielokrotnie bylem w gosci w Tychcach , jak i rownierz goscilem ich u siebie.... sporo razy..
Pamietam ten okres naszej zgody wybitnie... nie dopomyslenia bylo wtedy (calkiem nie dawno) uslyszec bluzganie na wszystko co zwiazane z Cracovia... spiewaly o nas wtedy obydwie strony trybun na ich hali .. i dalo sie.. Niestety czasy sie zmieniaja ... jak i ludzie.. ,wtedy to Tyscy potrafili zapanowac nad zachowaniem calej hali , teraz jest zupelnie inaczej , owszem mamy zgode nie od dzis , ale ludzie Ci starszej daty i podkreslam nie tylko , (bo i mlodzi tez ublizaja nam ) , maja to gleboko w dupie.. i cisna z naszymi ,poniekad z nami .. a ich dezyzyjni to akceptuja
Dawniej bylo to nie do pojecia ....
Dlatego uwazam ze lessior jak i zoltakaczka , sa Pasiakami sa Bialoczerwoni ,sa oddani swoim przekonaniom swojej religii i trzeba ich zrozumiec.... tym bardziej ze pisza sensownie z taktem i poszanowaniem taj zgody..
Dobra ta nasza zgoda z Tychami, a i chuligansko sie dobrze organizujemy i wspieramy , ale pomalu zaczyna brakowac tej zgodzie wzajemnego szacunku. --
--- a tak byc nie powinno.....
Jakoś nikt nie chce pamiętać o brutalnym faulu Proszkiewicza na Bondarevsie w finałach play off.
A był to atak kijem trzymanym oburącz na szyję Igora. O wiele groźniejszy niż, to co zrobił Pasiut. I okazało sie, że Proszkiewicz nie otrzymał nawet zawieszenia na jeden mecz.
Żółta kacza, Leesior czy sterby.... Zgód nie ustalaja normalni kibice na forum.... przeczytajcie to powoli 3 razy i nie piszcie pierdół już.
Hefko Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jakoś nikt nie chce pamiętać o brutalnym faulu
> Proszkiewicza na Bondarevsie w finałach play off.
>
>
> A był to atak kijem trzymanym oburącz na szyję
> Igora. O wiele groźniejszy niż, to co zrobił
> Pasiut. I okazało sie, że Proszkiewicz nie
> otrzymał nawet zawieszenia na jeden mecz.
Tak. Był to atak ,który mógł się skończyć naprawdę tragicznie.
wrzo.ksc Napisał(a):
> Żółta kacza, Leesior czy sterby.... Zgód nie
> ustalaja normalni kibice na forum....
> przeczytajcie to powoli 3 razy i nie piszcie
> pierdół już.
A czy Ty czytałeś co napisałem? Zaznaczyłem kilka razy, że wiem, że zgoda jest i wiem, że będzie, i z jakiego powodu, że wiem, że tu nie ma demokracji i że pomimo sprzeczności z wersją oficjalną mam takie zdanie, nawet jeśli nie mam wpływu na decyzję, to przy nim pozostanę, jak i większość kibiców obu klubów, jak to bardzo dobrze napisał rmszar - Takie jest odczucie zwykłych kibiców. Mogę trzeci raz napisać co czuję do GKSu - czy pomoże Ci to zaakceptować fakt, że są kibice Cracovii, którzy tak myślą? Sądzę nawet że jest nas całkiem sporo, naprawdę...
wrzo.ksc Napisał(a):
> pierdół już.
Drogi Kolego, zapewne Młody Pasiaku. Przeczytaj powoli raz jeszcze wpisy wymienionych przez Ciebie kolegów, a zapewne doczytasz, że ich wypowiedzi nie mają na celu "ustalania zgód", a jedynie wyrażają swoją (i nie tylko) opinię na temat relacji kibicowskich z GKS Tychy. Faktem jest, że coraz trudniej zaakceptować padające z tyskiej strony teksty szkalujące mocno nasz klub, naszych zawodników i trenerów. Być może ta eskalacja momentami już nienawiści bierze się z tego, że to my wygrwamy a nie oni... Być może.. Pomimo to, nie jest usprawiedliwienie. I tak jak w poprzednim sezonie, tak i w tym chciałbym w finale MP spotkać się z Podhalem.....
Pozdrawiam
Wexcie pod uwagę kto z Tychów tak krzyczy... zwróćcie ez uwage że na naszych trynunach równiez da się to słyszeć. A wasze wpisy do zerwania zgody oczywiście nie doprowadza aczkolwiek wprowadzaja niepotrzebne kwasy i ja sie pytam po co? Ja tez moge i mam swoje zdanie na temat zgód i innych klubów z którymi nic nas nie łaczy ale pozostawiam to dla siebie lub podzielę się z tym z kolegami przy piwku (lub soku) a nie wypisuję tego na jak by nie patrzeć ogólnopolskim forum. Rozumiecie? Więc przestańcie. Bo tak jak juz mądrze żółtakaczka zauwazył nie ma tu wolnosci słowa odnosnie zgód. Skoro już to wiesz to przestan tak pisac.
wrzo.ksc Napisał(a):
> pierdół już.
Jak nie normalni, to jacy ? Nienormalni ? :) Pisane razem, czy osobno ? :) Jak ci nie()normalni ustalą zgodę z gts, to też mam wpaść w zachwyt ? Wolno mi swoje zdanie mieć ?
Zresztą Pasiak1979 już ci odpwiedział młodziku.
Do k... nędzy nie macie PW?! Wyjaśniono pewne kwestie? Wyjaśniono. Tekst peperiego KAŻDEMU polecam pod rozwagę. Temat wzajemnego traktowania i uznawania zgody lub nie jest już wyczerpany.
Wzajemne żale albo na PW, albo do ściany wygłaszajcie.
Oj, Leesior taki staruch już z Ciebie, że innym wypominasz młodzieńczy wiek?
Mnie się zdaje, że Khalid napisał wybitnie dobrze.
W czasie meczu jest gra o zwycięstwo.
W każdej dyscyplinie sportu w grach zespołowych jest tak, że jak przyjeżdża mistrz to adrealina na widowni rośnie.
Publiczność oczekuje takiego meczu i oczekuje pokonania mistrza. Nic tak nie cieszy jak wygrana z najlepszym zespołem.
Reakcja publiki jest taka jak jest, a wynika to poniekąd z bezradności swoich, ale częśc uważa , że w ten sposób pomaga swojej drużynie. I tego nie zmienisz.
Może Ci się nie podobać takie zachowanie, ale dzięki temu, że w świecie kibicowskim istnieją takie układy możesz mecz w Tychach zobaczyć, a np w Nowym Targu nie. A jeżeli Twoje zyczenia się spełnią to w Tychach też nie zobaczysz.
[img]http://www.szarek.com.pl/img/226/15/230_pod_sciana_placzu_8.jpg[/img]
;)
Dobra. Jako staruch nie będę się w tym temacie już odzywał.
Niech młodzi tworzą zgody z kim chcą....
Fakt że to trudna zgoda,bo nie nie ma w Polsce w żadnym sporcie drugich bardziej nieobiektywnych kibiców niż tyscy.To jest jakiś fenomen jak można tak uporczywie o własne porażki obwiniać wszystkich dookoła a zwłaszcza Cracovię i nigdy nie umieć uderzyć we własne piersi.....
Dziękuję, że nie muszę się już odnosić do umiejętności czytania ze zrozumieniem przez niektórych forumowiczów, chciałem jednak zwrócić uwagę na nieco inny aspekt.
Sam co roku jeżdżę do Tychów na play -offy i jestem wdzięczny tyskiej publice, że mogę oglądać tam mecze, szczególnie, że często wygrywamy, ale...
Przez powyższe wypowiedzi przewija się odmieniana przez wszystkie przypadki zgoda, zgody, zgodzie itd. itp.
Pomija się jednak fakt, że [b]niektórzy[/b] tyscy kibice obrażają, czy to na hali czy w internecie, naszą (moją) Cracovię.
Jakoś nie mogę pojąć dlaczego miłośnicy zgód tak bardzo obrażają się na słowa gorzkiej prawdy, a nikt nie zwrócił uwagi na to, że Pasiuta wyzywano od ciot, naszych hokeistów nazywa się panienkami, w wulgarny sposób przekręca się nazwisko naszego Trenera, a firmę naszego Prezesa oskarża się wprost o kupowanie sędziów i całkowite uzależnienie od siebie PZHL-u.
Dlaczego Ci, którzy nadstawiają karku za nasze barwy na mieście nie potrafią w odpowiedni sposób zwrócić uwagi tyskim "czynnikom", że takie zachowanie nas obraża, denerwuje i boli, boli tym bardziej, że pada ze strony ekipy podobno zaprzyjaźnionej.
I niech sobie będzie tysiąc zgód, ścierpię nawet, że dopingujecie więcej obcych niż swoich, ale do cholery jasnej nie pozwalajcie obrażać Cracovii.
W pełni się z Tobą zgadzam sterby !
sterby mądry wpis.
Faul Proszkiewicza na Bondarevsie w finałach play off.
http://www.youtube.com/watch?v=UNYblgVKVok
Proponuję porównać, który faul był bardziej brutalny!!! Pokazać komisji dyscyplinarnej! Pragnę zaznaczyć, że faul Proszkiewicza miał miejsce po gwizdku, a nie jak w przypadku Pasiuta w ferworze walki! Proszkiewicz nie dostał kary, tym bardziej nie dostanie jej Pasiut!
Witam. Widze że już ktoś wkleił mój post z naszego forum więc wiecie co sądzę o tym zdarzeniu. Uwierzcie że bardzo boli to co się dzieje na naszych meczach. Ale niestety to jest spowodowane tym o co graja nasze drużyny. Rywalizacja sportowa nie pomaga w budowanie super zajebiście przyjaznej atmosfery. Z drugiej strony na co wy patrzycie? Na dziadów którzy są zwykłymi ogladaczami hokeja?? Na to że ktoś obraża waszego grajka?? Panowie nie oszukujmy się to tylko zawodnicy którzy grają tam gdzie jest pieniądz a to czy grają w Pasach, Tychach czy Unii jest im obojętne. Czasami wasi zawodnicy (nasi tez) zachowują się jak panny to fakt. Bo jak oceniać kogoś kto jest hokeistą czyli gra w męski sport a po byle bodiku drze się "ała panie sędzio". Nie płakaliśmy jak u was wyzywano Gwizdka. Bo to tylko zawodnik, nawet nie wychowanek. Nikt nie wyzywa przecież Cracovii jako zgody, jako klubu. Baa kto był wczoraj u nas ten wie że podczas waszej przewagi poszły dla was pozdrowienia. Więc życzę wszystkim więcej ogarnięcia się.
CRACOVIA - GKS TYCHY ZGODA OD ZAWSZE NA ZAWSZE.
ps. marzy mi sie grać tak jak kilka długich lat temu gdy i my i wy byliśmy najsłabsi w lidze. wtedy to były mecze :)
Stanleju wklej prosze tego linka powyzej z postu starego kibola na Wasze forum
i przekonaj że ten w jasniejszej koszulce to jest Pasiut...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)