Nic z tych rzeczy Izbiku,choc moja budowa mowi ze sklamalem to piszac:D:D:D:D
-
-
dobre restauracje w Krakowie i nie tylko
Tamara :) i obiadki na uniwersytetach, ale jesli dysponujemy wolnym czasem to najlepsze jadlo jest w Zakopanem np.restauracja Adamo.
Najlepsze placki ziemniaczane jakie w życiu jadłem w Krakowie, to były w ostatnich latach lat 80-tych w Cyganerii na Szpitalnej i z tego co pamiętam kosztowały wtedy 150zł, a obiad na stołówce studenckiej kosztował 120 zł, co powodowało, że byliśmy z kolegami częstymi bywalcami tej knajpy, nawet zawsze Zagłoba tam był, kiedy to wszem i wobec panowała w Krakowie "Zemsta Barbakana" ! Ale Cyganerii już ze 20 lat nie ma, a te placki z Balatonu, to według mnie nie dorastają do pięt tym, które wspominam z takim rozrzewnieniem ! :(
Ostatnio tylko "Cyklop"na Mikołajskiej.Bardzo dobre makarony(choć mogliby dawać troszkę więcej)i pizza.
Restauracja pod Wawelem i ich kultowa Ognista szpada ;)
A jakieś wegetariańskie miejsce?
Karma na krupniczej - ponoć super (wg. Wojciecha Nowickiego)
mknacy chodzi Ci o restaurację wegetariańską czy bar żeby coś dobrze zjeść? bo jak o to drugie to Momo na Dietla (wegański bar), Vega na Krupniczej, Greenway na Mikołajskiej, ale to są wszystko bary z samoobsługą itd. z restauracji kojarzę i mogę polecić "Młynek" na pl. Wolnica, w "Chimerze" na Anny byłem ostatni raz dobre pięć lat temu i nie wiem jak to teraz wygląda.
obawiam się jednak, iż żadne z tych miejsc nie mieści się w Romanowej definicji "dobrej restauracji" :)
Z tymi barami jest tak jak Željezničar napisał, ja jeszcze omijam Dynię szerokim łukiem, chociaż właściwie to w ogóle nie jadam w takich miejscach. A Chimera do teraz jest dobra, oczywiście jak tylko pieczywo jest świeże i tarta gorąca :)
Wybiórczo mogę powiedzieć tylko, że: najlepsza sałatka - Scandale na Kazimierzu, pasta ze szpinakiem - Scandale na Szczepańskim, "takie pierożki" (hahah, pozdrawiam w tym miejscu Knura) czyli empanadas - Diego i Bohumil na Sebastiana (no ale w sumie tylko tam jadłam).
DNL_KKS Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Restauracja pod Wawelem i ich kultowa Ognista
> szpada ;)
popieram!!! :D
Željezničar miejsce, gdzie zjeść, czyli albo bar, albo restauracja. Tego Momo nie znałem, w tych Vega barach brudno, chociaż jadłem parę razy. W Chimerze bardzo fajnie nadal, ale od kiedy przestałem jeść mięso, to zaczęli serwować rzeczy z mięsem też :D i zamknęli piwnicę dla baru. Sprawdzę Momo
od barow Vega trzymac sie jak najdalej!
Tylko mięso ;)
Z wege jadłodajniami jest ten problem, że nie ma mięsa. Ani wołowiny, ani drobiu. I choćbym nie wiem jak prosił, to mi jeszcze nigdy nie podali.
Pimiento - argentyński grill na Józefa, zna ktoś? wołowina z Makro ale daje radę
Drogo w uj. Ale ponoć T bone wyborny
mknacy, słuszna decyzja, ja już rok bez mięsa i jestem z tej decyzji bardzo zadowolony :)
jeszcze jedno fajne miejsce jest, "Chilli & Cynamon" na Berka, jeśli chodzi o czystość to było wszystko tip top kiedy ostatni raz byłem, jedzenie też ok.
Vega z tych co wymieniłem zdecydowanie najsłabsza.
616 dni później
koniec z fast foodami, pora odgrzebać temat ;)
En Plato w Bibicach, włoska restauracja wg mnie najlepsza pizza w Krakowie/okolicach i genialne włoskie potrawy :D
I Sardi na Sławkowskiej podobno b.smacznie.
W Wawie :
sto900 na Powiślu, bez białych obrusów, na luzie, fajni kucharze - często sami rozmawiają z ludźmi i coś polecają.
woda i mąka na Chmielnej ( np.pizza bez sosu pomidorowego, fajna rzecz ).
prosta historia na Saskiej Kępie.
a jak ktoś ma nadmiar gotówki to nolita na Wilczej.
50 dni później
Jedliście już w Domino's Pizza na Kurdwanowie? (w CH Dekada) Jeśli tak to jakie macie wrażenia?
Pytam bo to pierwszy lokal DP w Krakowie i jeden z niewielu w Polsce.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)