Dev nie marudź,pokaz mi lepszą kiełbase pieczoną w Krk.
-
-
dobre restauracje w Krakowie i nie tylko
dobra to kiedyś była u nas na stadionie za czasów kabanosika
6 dni później
Przemysl: jadlodajnia przy placu obok dworca glownego (niestety, nie pamietam nazwy - takie wejscie przez taras) polecam "placki po wegiersku, naprawde duza porcja - rewelacja! Za jedyne 15 zl.
5 dni później
Zapiecek i ich kanapki na Floriańskiej w bramie gdzie kiedyś mieściła się Jemioła!
moi drodzy, temat zszedł na jakieś kiełbasy i kanapki w folii, to dobre na pijaństwo w Rynku albo przekąskę w locie do pracy,
zakładając go liczyłem na podniesienie popołudniowego i wieczornego gustu kulinarnego wśród Pasiaków ;)
co powiecie o następujących miejscach?
Cul-De-Sac
Farina
Ancora
Hotel Francuski (Gessler)
to zdecydowanie [b]dobre[/b] restauracje, nie przeciętne
to na początek,
w Warszawie polecam R20 przy Rozbrat, miód w ustach choć ceny kosmiczne
Ro Man Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> w Warszawie polecam R20 przy Rozbrat, miód w
> ustach choć ceny kosmiczne
w sam raz dla mlodych lewicowych intelektualistow.
pobliska siedziba SLD nie ma z tym nic wspólnego :) nie widziałem żadnego czerwonego pająka przy żadnym stoliku, a jest ich raptem... 6?
Odkąd wyrzuciłem mięso z jadłospisu nie mam potrzeby pojawiania się w takich miejscach. Zresztą i tak nie byłoby mnie i nie będzie raczej w przyszłości stać na tego typu restauracje, a nawet gdyby było mnie stać czułbym wyrzuty sumienia wydając takie pieniądze na żarcie.
Natomiast w Momo i Greenwayu zjem szybko i dobrze, i do tego zgodnie z moimi kulinarnymi gustami.
Czarzasty z kolegami lubi pokazać ryja w r20, ale knajpa ponoć ok ( mnie nie stać).
Jeśli chodzi o wawę to absolutna maestria kulinarna mieści się z dala od tłumów centrum miasta.
Joseph wine and food , ul. Duchnicka 3. Trochę taniej, porcje nie za duże ale jakie wariacje.
Byłem 3 x , czekałem zawsze,żeby do czegoś się przypieprzyć - kufa nic ! Wszystko świeże, wszystko pyszne i wino za dopłatą 15 zł ze sklepu połączonego z knajpą.
Ja polecam "Papryczki 5" na ul.Mikołajskiej 5...smacznie, w przystępnej cenie, spory wybór pizzy...tak na marginesie dodam że serwują tam bajecznie dobre "czekadełka" ;)
Kultowe jedzenie jest u Edka pod Cracovią. Polecam poledwice z frytkami plus specyficzny humor właściciela lokalu.
jadę sprawdzić Duchnicką w Warszawie
denzi, miałeś rację, słyszałem o tym miejscu ale dopiero tu okazało sie ze mowa o tym samym, powiem tak: sprawdziłem raz czyli przed chwilą, właśnie siedzę nad talerzem po giczy cielęcej z puree truflowym i powiem Wam ze dawno nie jadłem tak znakomicie przyrządzonego mięsiwa, miękkie, rozpływające sie w ustach, Joseph's wine and food godne polecenia, wpadnę tu jeszcze nie raz, dzięki denzi
86 dni później
http://tnij.org/oojg
:)
Kto lubi prawdziwy barszcz, gołąbki z kaszą, pierogi z ziemniakami i serem, buraczki oraz naprawdę fajne kombinacje mięsne - polecam "Smak Ukraiński" na Kanoniczej. Ceny całkiem przystępne.
Z okolic Ruczaju natomiast robi wrażenie przede wszystkim Restauracja "Palermo" na Torfowej. Po zmianie właściciela schludny wystrój, ceny w porządku i bardzo smacznie. Małym minusem może być obecność zawsze dużej ilości ludzi, ale świadczy to też o tym, że miejsce przypadło do gustu.
Jeśli chodzi o pizze, ciabatty, panini i tego typu rzeczy polecam tylko i wyłącznie Pizzerię "Toskania", ul. Kobierzyńska 220. Wszystko oparte na świeżych składnikach, super smaczne.
Myślę że "Piotrus Pan" zaraz odbierze klientele powyższym lokalom ;) Warto zakosztować tamtejszej kuchni.
BartAcid Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Myślę że "Piotrus Pan" zaraz odbierze klientele
> powyższym lokalom ;) Warto zakosztować
> tamtejszej kuchni.
a jaka jest historia tego lokalu?
historia nie istotna - przyszłość się liczy!! świetlana :D
30 dni później
Bylem w Baltonie na Grodzkiej i takich wypasionych plackow ziemniaczanych nie jadlem juz z 12lat.Powiem tak ze normalnie cud,miod i orzeszki.Placuszki chrupiace ze jak sie tnie nozykiem to az slinka cieknie.Sosy do plackow miazdza iloscia miesa bo nie idzie tego miesa tyle zjesc.Do tego bardzo fajniutki wystruj.PRL:D
Polecam tez zaraz za Wieliczka "Karczme pod strzecha" i kotleta karczmarza:D:D:D jest mega wielki i bardzo dobry.Podaja go na noszach:D:D:DIle razy bylem tam zawsze niestety przy nim poleglem choc jadlem go solo!Rodziny go biora jednego na 4 osoby:D:D:D
W tej samej restauracji przepyszne zeberka w kapuscie.
to teraz rozumiem Kruszyna dlaczego nie miales czasu na piwko ,by sie spotkac..... Ty glodomor jestes :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)