Zdarzają się lepsze,ale nie takie pasiaste jak ta:)
W Czterech Pokojach faktycznie siedzi się wygodnie tylko te sofy sprawiają wrażenie jakby je wyhaczono spod śmietników.
-
-
dobre restauracje w Krakowie i nie tylko
Po sobotniej wizycie w Oranżerii Pergamin odradzam z czystym sumieniem. Jeśli macie ochotę się tam wybrać to tylko na kawę, kulinarne popisy rodem z tej knajpy omijajcie szerokim łukiem.
Sernik mają w porządku :)
Studnia życzeń na Kazimierzu
Ostatnio odwiedziłem fajne miejsce oranżeria-pergamin dobre jedzenie, miła obsługa i ceny przystępne, polecam również "Warsztat" na Kazimierzu dobre jedzenie ( carpaccio wołowe ) olbrzymie porcje i dobra cena, jedyny minus to strasznie nieruchliwa obsługa. Co do deserów to uważam, że Scandale Royal na pl. Szczepańskim są niezastąpione.
mówie wam wstąpcie do studia Qulinarnego na ulicy gazowej sam tam pracuje:) nie zawiedziecie sie:)
sosskis Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> mówie wam wstąpcie do studia Qulinarnego na
> ulicy gazowej sam tam pracuje:) nie zawiedziecie
> sie:)
Byłem i potwierdzam... Bardzo miłe wnętrza i bardzo dobra obsługa.
Co do jedzenia:
Polecam w szczegółności np. policzki wołowe (na danie główne), zupę consomme z ryb i owoców morza, tatar jagnięcy na przystawkę, a na deser parfait kokosowe lub lawendową panna cotę... :-)
Nie jest super tanio ale jak chcecie kogoś zaprosić na dobry obiad w ładne i eleganckie miejsce to warte polecenia... :-)
no wlasnie:) tym bardziej ze pracowalem w roznych knajpach i tu jest zdecydowanie najlepszy standard wiekszocs rzeczy bardzo swieza zero mrozonek:)
38 dni później
warszawiak zrobił dobrą robotę w Krakowie- Gessler właścicielem restauracji w hotelu Francuskim (pod koniec roku podobno ma wykupić cały hotel). Szkoda tylko Compendium cullinarum- sąsiedzkiej knajpy, którą hurtem przejął w/w.
Ciekawe czy w Krk też narobi takich niesamowitych długów jak w Wawie hehe
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,87945,10210048,Gessler_we_Francuskim__Orgia_to_byla.html
o Gesslerze w Hotelu Francuskim
A.W.B. Napisał(a):
> Ciekawe czy w Krk też narobi takich niesamowitych
> długów jak w Wawie hehe
Zależy, czy przez dłuższy okres czasu będzie się tak starał o jakość wszystkiego jak na początku. Jak dotąd- jest ok.
Już narobił. Będzie o tym w najbliższym czasie artykuł w Gazecie Krakowskiej.
Warszawa,Zapiecek, al.jerozolimskie (blisko N.Światu) - dobre pierogi.
To samo miasto,Przegryź, Mokotowska, różnorodna kuchnia,smacznie.
Nigdy nie mogłem zrozumieć popularności Zapiecka. Pierogi smaczne, bez rewelacji.
gentlemen Napisał(a):
> Nigdy nie mogłem zrozumieć popularności
> Zapiecka. Pierogi smaczne, bez rewelacji.
Spróbuj coś zjeść innego o 6 rano w okolicach Rynku :). Myślę o Zapiecku na Sławkowskiej.
ja za Zapieckiem też nie przepadam. podobnie jak za jedzeniem w Karafce (ul. Bonifraterska, obok kościoła), gdzie czasem wpadam osuszyć kufelek bądź dwa.
Twixxx Napisał(a):
> Kielbaski pod Hala!
zebys wiedzial :D
CRACOVIA-NKA Napisał(a):
> Twixxx Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Kielbaski pod Hala!
>
>
> zebys wiedzial :D
może kiedyś jak nie było takiej masówki . Teraz to niestety często jest nie dopieczona .
Bo się w godzinach szczytu kiełbasianego nie zagląda :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)