SaNtO Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> ...jesli juz Lenczyk wystawil drugi
> sort to mogl go lepiej ustawic. a nie jakies
> eksperymenty na ktore jest czas ale przed sezonem
> w sparingach....
przed którym sezonem?? przypomnij sobie kiedy tr. OrLen do nas przyszedł!! i chyba można uznać że jego experymenty zdają egzamin patrząc po wynikach ostatnich meczy...
-
-
Legia - Cracovia, 25 XI 2009 (środa), godz. 20.15
Jescze miesiac temu nikt by nawet nie marzyl ze mozemy grac jak rowni z Legia i wygrac z Wisła.Wiec spokojnie .Liga najwazniejsza.
Ja to nawet się cieszę, że przegrali, szkoda tylko, że musieli grac 120 minut (swoją droga czy grali 120 minut? Ciekawe, że bieganie zaczęło się dopiero w dogrywce.) Gdyby wygrali z Legią, to (znając psychikę naszych graczy) byliby tak przekonani o swej wielkości, że zlekceważyli by Piasta i stracilibyśmy punkty w b. ważnym meczu. A tak to mam nadzieję, że zrozumieją, że każde zwycięstwo trzeba przeciwnikom wydrzeć z gardeł tak, jak to derbowe.
Swoją drogą też żałuję, że Matusiak i Kaszuba nie zagrali razem. To nie prawda, żę Kaszuba jest nieskuteczny, on po prostu sobie nie wypracowuje sytuacji. On musi dostać piłkę do strzału i w tym elemencie w ME się wykazuje. Pytanie czy byłby równie skuteczny w dorosłej piłce pozostaje otwarte.
GAleria z meczu z Legią http://www.waszapilka.pl/galleries,167
Trener Lenczyk po meczu z Legią http://www.terazpasy.pl/index.php/cr_site/pilka_nozna/aktualnosci/orest_lenczyk_nie_chcialbym_zeby_taki_sedzia_nam_jeszcze_sedziowal
Nie zagraliśmy optymalnym składem, był to skład wręcz eksperymentalny, a mimo to w moim odczuciu byliśmy od Legii lepsi (przynajmniej w regulaminowych 90 minutach). Błędy sędziego, brak odpoczynku, konieczność oszczędzania filarów zespołu i nasza porażająca nieskuteczność złożyły się na to, że tego meczu nie wygraliśmy, szkoda, bo było bardzo blisko. Skoro tak gramy w eksperymentalnym składzie przy tylu niesprzyjających czynnikach to jestem pełen optymizmu przed kolejnymi meczami, ale w okienku transferowym trzeba pomyśleć nad sensownym napastnikiem. Brawo za walke!
Ludzie, rezerwy drużyny, która pół roku temu spadłą do 1 ligi grała równy mecz z rezerwami Legi w Warszawie! Przypomnijcie sobie wynik z wiosny w tym samym miejscu!
Ocknijcie się!
Nie każdy mecz wygramy już nie wspomnę, że na Łazienkowskiej to jest piaskownica teraz.
Dobry mecz nie ma co się wstydzić i tyle!
Brawo chłopaki!
Pogratulować GK recenzji tego meczu. Oni nas tak "kochają" że w łyżce wody by nas utopili.
Przy bramce na 1:0 Tupalski powinien niezły opierd.ol dostać od trenera.
Nie można stać w miejscu na 20 m jak kołek. Jedyną reakcją Tupalskiego to było pokazanie dupy Szałachowskiemu przy oddawaniu strzału.
A ni wkurwiał was ten komentator? Legią śmierdziało od niego na kilometr. Nie miał pojęcia o naszych zawodnikach ("Absolutny debiut Jelenia w pierwszym zespole Pasów"), wszystko Legia to, Legia tamto. A na koniec jeśli miałem jeszcze jakieś wątpliwości, to rozwiały mnie jego prognozy na temat rywala w ćwierćfinale - "Legia może wpaść aż na dwa zaprzyjaźnione kluby, Zagłębie Sosnowiec i Pogoń Szczecin". W profesjonalnej redakcji to jest nie do pomyślenia, ani w Canal Plus, ani w Polsacie.
A co do samego meczu:
moim zdaniem to ostatni mecz Kłusa w Cracovii
Arek Baran może stać się czwartym stoperem
Tylko Tupalski potrafił wejść w tych dzieciaków z Legii jak senior. Reszta naszych obrońców jebała się z tym całym Kosecim i Żyrem. O ile Żyro coś tam w nogach ma, to ten "synek" jest ewidentnie pchanym przez ojca grojkiem. Taki typ Dudzica, tyle, że Bartek jest lepiej od niego wyszkolony.
Szkoda tych 120 minut - taki Mierzej i Derbich grali w ciągu 3 dni 210 minut! ME nie mogła jechać do Warszawy, bo w poniedziałek grała swoje derby w ME. Ile jeszcze będziemy się tak dawać dymać?
Przegralismy dopiero po dogrywce, wiec nie jest zle. Teraz trzeba sie skupić na lidze i wygrywac co sie da
ten co narzeka na druzyne po wczorajszym meczu musi byc totalnym idiota !!
Ja się ciesze i gratuluje !!!
mknacylopez Napisał(a):
> A ni @#$%&ł was ten komentator? Legią
> śmierdziało od niego na kilometr. Nie miał
> pojęcia o naszych zawodnikach ("Absolutny debiut
> Jelenia w pierwszym zespole Pasów"), wszystko
> Legia to, Legia tamto. A na koniec jeśli miałem
> jeszcze jakieś wątpliwości, to rozwiały mnie
> jego prognozy na temat rywala w ćwierćfinale -
> "Legia może wpaść aż na dwa zaprzyjaźnione
> kluby, Zagłębie Sosnowiec i Pogoń Szczecin". W
> profesjonalnej redakcji to jest nie do
> pomyślenia, ani w Canal Plus, ani w Polsacie.
>
> A co do samego meczu:
>
> moim zdaniem to ostatni mecz Kłusa w Cracovii
> Arek Baran może stać się czwartym stoperem
> Tylko Tupalski potrafił wejść w tych
> dzieciaków z Legii jak senior. Reszta naszych
> obrońców @#$%&ła się z tym całym Kosecim i
> Żyrem. O ile Żyro coś tam w nogach ma, to ten
> "synek" jest ewidentnie pchanym przez ojca
> grojkiem. Taki typ Dudzica, tyle, że Bartek jest
> lepiej od niego wyszkolony.
> Szkoda tych 120 minut - taki Mierzej i Derbich
> grali w ciągu 3 dni 210 minut! ME nie mogła
> jechać do Warszawy, bo w poniedziałek grała
> swoje derby w ME. Ile jeszcze będziemy się tak
> dawać dymać?
Powiem krótko. Komentator tego meczu to skandal. W głowie się nie mieści że tacy ludzie pracują w publicznej telewizji.
PUBLICZNA-to jednoczesnie WARSZAWSKA-niestety.....
Według mnie, jak na skład i to, że w niedzielę walczyliśmy w derbach to zagraliśmy naprawdę przyzwoite spotkanie. Gdyby Matusiak strzelił tą setkę z 5 metrów, którą miał w dogrywce to niemal na 100 % byłyby karne. Nie raz zdarzało mi się Radka krytykować, w tym meczu wniósł jednak sporo ożywienia a walczył z najlepszym obrońcą w tej lidze. Jasne jest, że sytuacje jaką miał taki napastnik musi wykorzystać... ja jednak jestem dziwnie spokojny, że na wiosną Ci, którzy teraz na niego plują będą go jeszcze na rękach nosić.
Przypomnę, że graliśmy z drużyną, która zajęła w poprzednim sezonie miejsce 2, a my również 2 ale od końca.
Obecnie Legia ma w lidze punktów 28, a my 14...
Ja chciałbym za ten mecz chłopakom podziękować.
DSS Napisał(a):
> Nie zagraliśmy optymalnym składem, był to
> skład wręcz eksperymentalny, [b]a mimo to w moim
> odczuciu byliśmy od Legii lepsi[/b] (przynajmniej w
> regulaminowych 90 minutach). Błędy sędziego,
> brak odpoczynku, konieczność oszczędzania
> filarów zespołu i nasza porażająca
> nieskuteczność złożyły się na to, że tego
> meczu nie wygraliśmy, szkoda, bo było bardzo
> blisko. Skoro tak gramy w eksperymentalnym
> składzie przy tylu niesprzyjających czynnikach
> to jestem pełen optymizmu przed kolejnymi
> meczami, ale w okienku transferowym trzeba
> pomyśleć nad sensownym napastnikiem. Brawo za
> walke!
ale jaja... ja wiem ze mozna kochac swoj klub i slepo w niego wierzyc ale jak ktos pisze ze po meczu w ktorym Legia nas caly czas cisnela(rezerwowym skladem) w ktorym stworzyla sobie z 10 klarownych sytuacji na strzelenie bramki, w ktorym nie wymienilismy 3 podan, w ktorym nie potrafilismy dosrodkowac pilki z boku, w ktorym jedyna grozna sytuacje stworzyl sobie Cebula, w ktorym przez zdecydowana wiekszosc spotkania przy pilce byli gospodarze, że byliśmy lepsi to mi ręce opadają.
argument ze grali 2 dni po derbach jest smieszny z tego wzgledu ze po derbach w tym skladzie byl tylko Derbich, Mierzejewski a pozniej Golinski i Matusiak.
przegralismy ten mecz w beznadziejnym stylu i trzeba o tym napisac. walka-tak i owszem ale zagralismy beznadziejnie pilkarsko
[quote=SaNtO]
ale jaja... ja wiem ze mozna kochac swoj klub i slepo w niego wierzyc ale jak ktos pisze ze po meczu w ktorym Legia nas caly czas cisnela(rezerwowym skladem)
[/quote]
Zaraz, zaraz my też gralismy rezerwowym składem. Legia to wicelider tabeli i wicemistrz Polski.
[quote=SaNtO]
w ktorym stworzyla sobie z 10 klarownych sytuacji na strzelenie bramki, w ktorym nie wymienilismy 3 podan, w ktorym nie potrafilismy dosrodkowac pilki z boku, w ktorym jedyna grozna sytuacje stworzyl sobie Cebula...
[/quote]
Nasze sytuacje tylko z końcówki meczu i dogrywki:
1) W końcówce meczu: sam na sam Kłusa, strzela półgórną piłkę po długim rogi, niecelnie.
2) W końcówce meczu: groźny strzał Matusiaka po dobrym podaniu Sasina z prawej strony
3) W dogrywce: Matusiak wychodzi sam na sam po podaniu Sasina, sędzia gwiżdze spalonego, którego nie było
4) W dogrywce: Mucha cudem broni strzał Matusiak z 5 metrów
5) W dogrywce: Po indywidualnej akcji strzał Matusiaka z pola karnego, metr od bramki
Legia miała super okazję Koseckiego w dogrywce, strzał życia Szałachowskiego, i bramkę Rybusa ze spalonego...
Ogólnie mecz wyrównany, a przed dogrywką to nawet Szczęsny Nas trochę chwalił, że jeśli ktoś stara się grać w piłkę to Cracovia... A wiadomo, że jest to gość, który o Cracovii dobrze mówi średnio raz w roku...
Santo jak to nie było sytuacji? Sprawdź ile sam Matusiak ich zmarnował.
Zespól dobrze się zaprezentował.
Od pie rdo lic się krytykanci!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)