to nie Polczak tam stal
-
-
Polonia Warszawa - Cracovia 0 : 1
Napastnik
> wychodzi do główki między dwoma obrońcami
> (Polczak i Wasiliuk) oglądającymi nie wiem co bo
> stali do niego tyłem a obok stało jeszcze 2
> zawodników jak na wakacjach.
To byl Tupalski(kierownik zamieszania) i (jego zastepca) Wasiluk> Pierwszy nie skoczyl do glowy, a drugi podszedl pod Ivanovskiego zeby ten sie mogl na nim wesprzec i jeszcze ulatwil zadanie.
Komunikacja zero.
A tak na marginesie to powinni zrobic im wtedy zdjecie i podpisac "para najbardziej zakreconych stoperow w lidze". To oni dwaj walcza o miejsce u boku Polczak, ale zaden chyba tej rywalizacji nie chce wygrac.
Mierzejewski wczoraj bardzo dobrze i nawet do przodu staral sie podlaczac jakby to nie byl on. Szkoda ze takie mecze ma raz na 5 kolejek.
Polczak wczoraj momentami po profesorsku i te pojedynki glowkowe, dodac mozna tylko ze gdy wprowadzal kontratak to nie powinien sie zatrzymywac tylko isc w ciemno, a bal sie ze bedzie na spalonym. Stoper jak juz idzie to w ciemno do konca i ma dostac pilke i albo jest spalony albo sam na sam.
Ogolnie dzieki wielkie chlopaki za walke i co najwazniejsze 3 pkt. Tym razem musicie przyznac ze szczescie bylo po naszej stronie, bo po kilku bezpanskich swieczkach w naszym polu karnym moglo sie cos niedobrego urodzic.
PS. Polonia wyglada jakby byla w stanie agonalnym, dobrze wiedziec ze sa jeszcze slabsi od nas w tej lidze :)
Dzieki za waleczność, dzięki za zwyciestwo.
Forma rośnie, to cieszy.
Może uda się z wislą nie przegrać.
Idę na mecz do Zabierzowa
gra katastrofalna..ale bravo za trzy punkty w tym meczu miernot//
W tym meczu przynajmniej nie oglądałem 5 ligi już - oby na dobre.
Są jakieś filmiki z tego meczu?
generalnie kopanina niemiłosierna , dla porównania wcześniej był mecz Totenhamu z Suderlendem i jak ktoś poźniej ogląda nasza ligę to sobie mysli że to jakieś kaleki grają.8 razy gorzej podają i 20 razy wolniej biegają.
Kopaniana niebywała, bez ładu i składu .
Dobrzę że 3 pkt dopisali i tyle.
Cała ta nasza liga to jakaś 5 liga europejska.
[quote=piotrek67]
Komentatorzy orange to tak sie znają na piłce że jeden z nich stwierdził że WICIA jest bardzo szybki-myślałem że spadne z fotela szkoda ze jeszcze nie powiedzieli że jest strasznym walczakiem -z drugiej strony szkoda że Wicia nie wykorzystała tej okazji ale i tak mieliśmy dużo szczęścia w tym jakze ważnym meczu dla nas .Baran w 2 poł.błąkał sie tylko po boisku i stwarzał zagrożenie pod naszym polem karnym Cabaj w bramce nadal niepewny podobnie jak Tupalski i Wasiluk /vide głowka Polonii/,Derbich tez zrobił błąd w obronie w 37 min.po którym mogliśmy stracic bramke-lepiej niech gra w pomocy,Cebula nie bardzo wiedział o co chodzi w tej grze,Matusiak swoje zrobił wiążac obrone Polonii i WALCZĄC z nimi w przeciwienstwie do WICI .Ogólnie mecz słabiutki ale dzieki BOGU mamy 3 pkt. więcej.
[/quote]
Śmiejesz się z komentatorów a sam lepiej się nie znasz, bo jak dla mnie to tylko z Cebulą masz rację, a reszta to jakieś brednie. 67 to pewnie data urodzenia i to jest przykład, że wiek nie znaczy, że ktoś jest mądrzejszy albo się lepiej zna na piłce.
ale powrownajcie ta kopaniene do meczy z odra ! tam to byla 5 liga !
niema co narzekac tymbardziej ze bylo widac wole walki wsrod naszych~!!
jak nie walczyli to byly narzekania ! jak walcza to tez narzekanie ze kopanina ! Ludzie czego wy chcecie !
Wielkie mi AjWaj Vojnarze. O tym czym jest Polska liga każdy na tym forum wie. W końcu nie tylko nasz mecz z Polonią ale i piątkowy "pseudohit" ligowy to pokazał po raz 150-y. Ale co to ma do rzeczy? Wątpliwe aby w ciągu najbliższych lat nasza liga stała się porównywalna nie tylko z Totenham-Sunderland ale nawet z 2-ą ligą angielska. Więc po co o tym po raz 1655;) pisać?
Walczymy teraz o przyszłość Klubu. Czy wystartujemy z nowym stadionem w ekstraklasie czy będziemy się straszliwie męczyć jak Górnik (którego nawet ŁKS dogonił w tabeli) na zapleczu.
Myślę (wiem wiem ,że wielu ma inny pogląd i mnie obśmieje) ,że długo naprawdę długo nie zobaczymy na Kałuży drużyny ,której (przy wszystkich minusach) 9/10 piłkarskiej Polski nam [b]autentycznie zazdrościło[/b] bo mecze z Pasami w 2004-5 po prostu były atrakcyjne dla widza.
Ale za to wierzę ,że pod panem Orestem już wiosną zobaczymy twardą , wybieganą, wiedzącą czego chce na boisku drużynę typu Bełchatowa z czasów jak zaaplikowali "onym" przy r22 4 gole.
zubereg Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Polonia słabiutka.....Barana dobrze ze w derbach
> nie będzie bo nie dograłby do końca
> meczu.....Szkoda Tupalskiego.
Juz w tym meczu powinien dostac druga żołta ( w meczu z Odra rowniez 2 żółte mu sie nalezały ) , do tego karnego dla Polonii zrobił odbijajac piłke reka w polu karnym czego na szczescie sedzia nie odgwizdał . Jak widac sedziowie oddaja nam to co w tamtym sezonie zabrali .
Ja widziałem tylko ostatnie 20 minut - i rzuciło mi się w oczy, że wśród naszych graczy są straszne różnice w paru elementach wyszkolenia technicznego (przyjęcie piłki pod presją, podanie pod presją). To się pewnie łączy z słabszą psychiką, nerwowy był np. Karwan, dopóki u nas grał; niemniej to się musi zmienić, a że Orest to wie i nad tym pracuje, wnioski narzucą się same... w grudniu?
Na razie jednak wypada pogratulować drużynie i trenerowi jakże ważnego zwycięstwa.
calder Napisał(a):
> Muertes Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Może i Arek nie jest w najwyższej formie ale
> > walczył
> > Mierzejewskie najwyraźniej dochodzi do formy
> > I Witkowski i Matusiak włożyli swoją
> cegiełkę
> > w wygraną - szkoda że nie mogą grać razem -
> > napsuli by niejednemu przeciwnikowi krwi -
> > uzupełniali by się pewnie dobrze
> > Cała drużyna dziś wygrała mecz - wytykanie
> > któremukolwiek z piłkarzy że jego udział
> jest
> > mniejszy niż innych jest niesprawiedliwy i
> > niepotrzebny
> > Teraz dwa tygodnie na jak najlepsze
> przygotowanie
> > się do derbów z Wisłą
>
>
> Zaraz się dowiemy, że to był świetny mecz:) Ja
> tam nawet jednej ładnej akcji nie widziałem.
> Jestem za Polczakiem ale teraz jemu się też
> dostanie. ten strzał w poprzeczkę Polonii...
> Gdyby padł gol to czterech naszych zawodników
> powinno się biczować po plecach. Napastnik
> wychodzi do główki między dwoma obrońcami
> (Polczak i Wasiliuk) oglądającymi nie wiem co bo
> stali do niego tyłem a obok stało jeszcze 2
> zawodników jak na wakacjach. Do piłki stoi się
> przodem! Mimo wszystko dalej twierdzę że Polczak
> to wielki talent. Cieszy mnie też to, że nasi
> wyprowadzali kontry pod koniec meczu a nie stali
> (jeżeli można powiedzeć że w naszej lidze się
> biega:) ). Nasze gwiazdy zapraszam na dzisiejszy
> mecz Chelsea- MU a potem głowy w piasek a nie do
> mikrofonu:)
> Jedynie do Sachy nie mam pretensji bo w tym
> zawodniku jest jakaś wola walki. A jak czytam,
> że Baran walczył to się zastanawiam z kim.
> Może ze sobą?
Dobrze powiedziane- Baran walczył ale chyba ze swoimi słabościami. Teraz już tylko pozostaje mu wchodzić na ostatnie 15 minut przy bronieniu korzystnego rezultatu z trudnym rywalem (czyli w obecnej sytuacji z każdym). Oczywiście znowu mu się coś stało i w 70/80 minucie pokazywał zmianę. Mnie już wkurza i jemu mówię stop. Myslcie co chcecie i piszcie to samo mam to gdzieś-Baran out!
K-S-C Napisał(a):
> zubereg Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Polonia słabiutka.....Barana dobrze ze w
> derbach
> > nie będzie bo nie dograłby do końca
> > meczu.....Szkoda Tupalskiego.
>
> Juz w tym meczu powinien dostac druga żołta ( w
> meczu z Odra rowniez 2 żółte mu sie nalezały )
> , do tego karnego dla Polonii zrobił odbijajac
> piłke reka w polu karnym czego na szczescie
> sedzia nie odgwizdał . Jak widac sedziowie oddaja
> nam to co w tamtym sezonie zabrali .
Nie bylo reki, co pokazala powtorka zza bramki !
Walka już była podczas poprzednich meczów, w których częsć z Was zarzucała im lenistwo-oceniacie z punktu widzenia ostatecznego wyniku ;)
Jestem przekonany, że forma powoli ale jednak systematycznie wzrasta od dłuższego czasu.Jest to wynikem form treningowych wprowadzonych przez tego starego capa Lenczyka (stary cap dla mnie oznacza duży szacunek za wieloletnie doświadczenie-to tak w kwestii zarzutu wobec mnie za to sformułowanie) który od razu wiedział, co tą drużynę boli.Lenczyk dobrze wie, że w tym sezonie tylko i wyłącznie walczymy o KAŻDY PUNKT gdyż zdaje sobie sprawę, że na nic wielkiego tej drużyny nie stać.Mecz z Polonią to udowodnił.Było to przeciętne widowisko,wygraliśmy mecz dzieki większej ambicji, woli walki a nie dzięki większym umiejętnościom.Tych umiejętności brakowało w meczu np.z Bełchatowem gdy wola walki była porównywalna.Pozwólmy spokojnie pracować Lenczykowi i wspierajmy kopaczy jak umiemy najlepiej....
ian thorpe- i tu sie z Toba zgadzam. Sam pisze do Kolegow-znawcow by zostawic w spokoju ORESTA ,bo to wszystko zaprocentuje.I milo mi za sprostowanie Twojej mysli o Trenerze!
ian thorpe Napisał(a):
> Walka już była podczas poprzednich meczów, w
> których częsć z Was zarzucała im
> lenistwo-oceniacie z punktu widzenia ostatecznego
> wyniku ;)
> Jestem przekonany, że forma powoli ale jednak
> systematycznie wzrasta od dłuższego czasu.Jest
> to wynikem form treningowych wprowadzonych przez
> tego starego capa Lenczyka (stary cap dla mnie
> oznacza duży szacunek za wieloletnie
> doświadczenie-to tak w kwestii zarzutu wobec mnie
> za to sformułowanie) który od razu wiedział, co
> tą drużynę boli.Lenczyk dobrze wie, że w tym
> sezonie tylko i wyłącznie walczymy o KAŻDY
> PUNKT gdyż zdaje sobie sprawę, że na nic
> wielkiego tej drużyny nie stać.Mecz z Polonią
> to udowodnił.Było to przeciętne
> widowisko,wygraliśmy mecz dzieki większej
> ambicji, woli walki a nie dzięki większym
> umiejętnościom.Tych umiejętności brakowało w
> meczu np.z Bełchatowem gdy wola walki była
> porównywalna.Pozwólmy spokojnie pracować
> Lenczykowi i wspierajmy kopaczy jak umiemy
> najlepiej....
Wydrukujcie to sobie wszyscy krytycy p. Lenczyka i powieście tuż obok monitora zanim cokolweik złego o Nim napiszecie i będziecie Go chcieli zwolnić po kolejnej porażce.
P.S. Miło, że ktoś ma jakiekolwiek pojęcie o tym co załozył sobie trener przychodząc tutaj. 100% poparcia Ian.
do MISZCZU 2007
Ty sie znasz lepiej i jesteś mądrzejszy! Baran w 1 i 2 poł. to niebo i ziemia -zreszta sam prosił o zmiane w 2 poł.bo nie miał siły i chwała mu za to.
Co do główki Iwanowskiego- to jeśli uważasz że tak maja sie zachowywac 2 obrońcy przy jednym zawodniku w polu karnym to tez znasz sie lepiej .Być może tr.Lenczyk tez tak uważa jak Ty i dlatego tez mamy takie wyniki jakie mamy.
Derbich podobnie jak w meczu z Bełchatowem przewrócił sie w 37 min. po czym o mały włos nie straciliśmy bramki na szczęście Lenczyk to zauważył że żaden z niego obronca i przesunął go do pomocy
Co do Matusiaka i Wicia to jeśli nie widzisz tego kto bardziej pracuje na boisku to juz Twój problem
I bynajmniej nie twierdze że jestem mądrzejszy i lepiej sie znam tylko wyrażam swoje zdanie czego mi chyba nie zabronisz ?Prawda?!
Daria nie ma więc pozwolę sobie tu ocenić grajków,potem przekopiuję:)
Cracovia:Wysoko cenię to trudne w dodatku wyjazdowe zwyciestwo!!!
Cabaj- 5 minus pkt przy tym balonie po którym była poprzeka ZAWALIŁ miał kwadrans na wyjście i złapanie balona
-Mierzejewski- 5 charował charował ale też prowokował zagrożenie na naszej połowie
Polczak-6 generalnie OK- psycha mu wróciła na właściwe tory
Tupalski-4 kartka głupia strasznie(Dziewicki też powinien dostać),poza tym strasznie niepewny
Wasiluk- 5 moim zdaniem całkiem nieźle
Sacha- 7 młody chłopak i piękne podejście,gol za 3 pkt a taki skromny i przy tym pracuś:)
Baran- 5 ja wiem,że Aras to POSTAĆ i stara się jak może,ale on już dużo mniej może(dużo fauli i błędów z braku sił)
Cebula-3 za wysokie progi jak dla tego chłopca,a próby strzału .........no comentss
(78 Szeliga)- dobra zmiana POMOCNA
Derbich-6 bardzo dojrzale i jest coraz pewniejszym punktem tej drużyny
Klich -4 niestety bezbarwny występ(ale młodość tak ma,gra w kratkę)centrę po której główkował powinien zamienić na gola!!!
(60 Pawlusiński)-3 niestety Plastik jest bez formy a słupek w ostatniej akcji jest tego najlepszym dowodem:(
Witkowski-5 zagrał na tyle dobrze że zszedł przy prowadzeniu,a i udział jakiś przy golu miał
(50 Matusiak)5 zagrał na tyle dobrze że zszedł przy prowadzeniu,a i udział przy golu mógł mieć:D
Tak sie wtrace-bo Wszyscy piszecie ,ze Kamil mial udzial przy bramce. Ale czy napewno? On probowal strzelac i dobrze ,ze nie trafil w pilke bo inaczej pewnie by przestrzelil a tak pilka pod noga przeszla do Sachy!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)