@A.B.W. Wiocha i dno kierowane było do psów. W stosunku do kibiców Cracovii ująłbym to łagodniej i grzeczniej, co nie zmienia faktu, że całkowicie potępiam takie zachowanie.
Właśnie gadałem z kumplem, który nie jest kibicem ubecji, ale poszedł na stadion GTS-u, bo w życiu reprezentacji nie widział i mówi, że więcej jego noga tam nie postanie. 90% przyśpiewek wiślackich, 10% reprezentacyjnych. Właśnie to mnie oburzyło aż tak, że nazwałem to dnem i wiochą.
-
-
Franciszek Smuda - na euro2012 niech Ci się uda
Ja rozumiem wieszania klubowych flag czy pojedyncze wspomnienie na kogo stadionie jest mecz, ale nie rozumiem pozdrawiania zgód, nadmierności klubowych przyśpiewek czy kibicowanie tylko swojemu byłemu piłkarzowi. Niezbyt trafne jest porównanie wygwizdywania Peszki do ewentualnego wygwizdywania na Kałuży Małeckiego. Peszko nigdy nie kierował w strone kibiców gtsu chorych gestów itd. Wątpie czy Sobolewski albo inny wiślacki wynalazek byłby tak ostro wygwizdywany na Cracovii. Może tylko przez jakieś bardzo pojedyncze osoby.
Jeśli na każdym meczu reprezentacji będzie stosowana taka nadmierność klubowości jak to było wczoraj na wiśle to o klimacie meczów reprezentacyjnym będzie można już zapomnieć. Mam nadzieję, że takie rzeczy tylko u nich i nigdzie więcej.
W latach 90 tych jeździliśmy na reprezentacje nie jako jej kibice i nie po to, żeby ją dopingować do utraty tchu, mieliśmy to w dupie.
Jeździliśmy jako kibice Cracovii pokazać ,że ten klub nie dość, że nie umarł, to w dodatku ma się się bardzo dobrze.
6 dni później
http://www.weszlo.com/news/5564
... a może by ktoś ,,kumaty'' sportowo i taktycznie, zrobił podobna analize naszej gry.... wiem ,że o niebo łatwiej.... ale całkiem praktyczne....a może by i Ula skorzystała...
Smuda we wspomnieniach Macieja Terleckiego
[i]Reprezentacja olimpijska w barażach o awans spotkała się we Wronkach z Turcją. W pierwszym meczu prowadzililiśmy już 2:0, ale goście zdobyli bramkę w końcówce. Z wyniku bardzo dobrego zrobił się więc zaledwie niezły. Po meczu niezadowolony Janas wydał zakaz opuszczania hotelu. Czterech chłopaków miało jednak inne plany. Mimo zamkniętych bram wydostali się z ośrodka. Czekała tam już na nich taksówka.
Wtedy na każdy nasz mecz jeździł Franciszek Smuda, bo wydawało mu się, że zostanie selekcjonerem i chciał oglądać narybek. Wracał więc samochodem ze spotkania z Turcją razem z Jackiem Kazimierskim i Władkiem Żmudą. Jechali do Poznania. Po drodze w Szamotułach dostrzegli przypadkowo z samochodu, że jeden z naszych chłopaków wybiera pieniądze z bankomatu. A przecież wszyscy mieli być w hotelu. Zwolnili więc, podjeżdżają bliżej. Ten nasz ich zauważył i biegiem do taksówki. Wpada, zatrzaskuje drzwi. "Leć pan na Poznań" - krzyczy do taksówkarza. Ruszyli. Smuda z ekipą za nimi. "Panie, do dechy, szybciej" - wrzeszczą ci nasi, a taryfiarz na to: "No daję kuźwa do dechy, ale szybciej nie mogę. To 1.7 diesel". No i na trasie zajeżony Smuda zajechał im drogę. Kazał wracać do hotelu. Wrócili. Tyle że chwilę później znowu byli w drodze do Poznania.
Sprawa się rypła. Czterech balangowiczów nie zostało wziętych na rewanż do Turcji. Atmosfera w zespole siadła.
W Turcji przegraliśmy 0:1 i odpadliśmy. To oznaczało koniec tej reprezentacji.[/i]
Źródła: Przegląd Sportowy, Magazyn Sportowy
15 dni później
http://www.tvp.pl/publicystyka/tematyka-spoleczna/niepokonani/wideo/jakub-blaszczykowski-29092010/2722191 nie wiedziałem gdzie wkleić.
9 dni później
oglądamy? USA-POLSKA 10.10.10. - niezła data!
Widac ze Lewandowski siedzi na lawie.
20 dni później
Smuda nie lubi poklepywania stewardess ze szklaneczką wina w ręku w czapeczce Chicago Bulls
Co naprawdę wydarzyło się na pokładzie samolotu, którym leciała polska kadra piłkarzy, i czy aby na pewno było to pierwsze wykroczenie dwójki Artur Boruc - Michał Żewłakow?
Incydent w samolocie linii Air France wydawał się mało znaczący. Przynajmniej dla większości zawodników. Okazał się jednak idealnym pretekstem dla Franciszka Smudy do pozbycia się z kadry dwóch doświadczonych zawodników - Michała Żewłakowa i Artura Boruca. Z naszych informacji wynika, że Smuda miał do obu pretensje o negatywny wpływ na drużynę.
Kilka minut po 17 trenerzy i piłkarze wsiedli do boeinga 747-400 linii Air France. Wszyscy zajęli miejsca w klasie ekonomicznej. Lotem AF 345 leciało około 250 osób. Wkrótce po starcie stewardessy zaczęły roznosić napoje. Nasi reprezentanci wybrali alkohol, konkretnie francuskie wino w małych plastikowych butelkach. Smuda początkowo nie zwracał uwagi na piłkarzy. Dał im trochę luzu.
Ale po jakimś czasie rozweseleni i głośni Michał Żewłakow z Arturem Borucem rozpoczęli wycieczki po samolocie. Kiedy zobaczył to Smuda, zaczął się irytować. Nasi rozmówcy twierdzą, że najpierw tylko komentował coś pod nosem.
W pewnym momencie, według relacji jednego ze świadków, obaj zawodnicy przeszli na tył samolotu, gdzie znajdują się toalety i tzw. aneks kuchenny. Tam zaczęli zachowywać się "niestosownie", zaczepiali stewardessy. Wszystko oczywiście z winem w ręku.
Potem, jak zapewnia nasz rozmówca, Boruc i Żewłakow przenieśli się na przód samolotu. Co chwila zmieniali miejsca. Do tego Boruc zachowywał się głośno, a Żewłakow paradował w koszulce Michaela Jordana i czapeczce Chicago Bulls, czym dodatkowo denerwował selekcjonera.
Źródło: PS
[b]WSZYSCY NA WIDZEW CZAT HOOLIGANS[/b]
WSZYSCY NA WIDZEW CZAT HOOLIGANS
[b]WSZYSCY na WIDZEW!!!! czat HOOLIGANS[/b]
Boruc o Smudzie
"Ja nie jestem osobą , którą da się w d.u.p.ę kopać i która do tego będzie jeszcze spuszczać oczy".
"Trenerowi nie pasowało, że my się bawimy lepiej od niego. Nie pasowało to, że jesteśmy zbyt wyluzowani. To nie jest kwestia poczucia humoru, tylko kwestia podejścia do życia"
"Trener Smuda jest osobą, która nie umie rozmawiać, słuchać i zrozumieć. Czasami nie kontroluje tego co mówi. W normalnym świecie za takie teksty dostaje się w pysk. Ja jestem tak wychowany, że jak ktoś mi ubliża to nie będę spokojny".
"Inni piłkarze siedzą cicho, bo pewnie się boją, boją się stracić miejsce w reprezentacji. Informacje o szczegółach wydarzeń podczas lotu Air France sprzedał pewnie ktoś, kto chciał się przypodobać trenerowi. Niektórzy piłkarze powoływani są chyba tylko dla zaspokojenia mediów".
"Wiem jaki będzie oddźwięk sprawy, ale skoro trener mówi o sobie, że nie jest miękkim ch... robiony, to powinien do mnie zadzwonić i wyjaśnić, ale widać jego prawda jest prawdą 'najmojszą'".
"Nigdy nie będę udawał kogoś, kim nie jestem. Zmieniłem się dla reprezentacji... już nie chcę mówić, że dla pana Dyzmy... znaczy Smudy. Przegiąłem, ale to co się dzieje wokół mnie przechodzi wyobrażenie".
"PZPN niech zacznie karać siebie, a później piłkarzy. Działacze nie świecą przykładem. Mówię o wielu sytuacjach, kiedy ludzie ze związku byli na tapecie. Nie sądzę, że wszyscy to abstynenci. Jeśli my złamaliśmy zasady, to... przemilczę to. Boli mnie to! Jest jakiś jełop, któremu coś się przykleiło do głowy".
Źródło: http://www.youtube.com/watch?v=_PZ42MOsIx8&feature=player_embedded http://www.youtube.com/watch?v=oiaDsf1ecs4&feature=player_embedded http://www.youtube.com/watch?v=ywm73A0mBMU&feature=player_embedded
142 dni później
O naszej Kadrze mozna napisac tyle ,ze istnieje:( Obrona jak Cracovii za czasow Uli a bramkarz z refleksem szachisty....Dobrze ,ze gra Grosicki w 2 polowie - bo moze honorowa bramke zdobedziemy. O pseudo-kibicach nawet nie chce pisac....
bo Smuda do kadry powołał tych z reklamy ;)
Zamiast z Biedronki mógł brać z Almy:)
ian thorpe Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> bo Smuda do kadry powołał tych z reklamy ;)
Co do tej reklamy - to kompromitacja ,zwlaszcza w kontekscie probowania az tylu zawodnikow przez Smude. Czy Franek nie moze zamknac juz ta kadre i docierac ja w wybranym skladzie? Prochu nie wymysli a z przecietniakow gwiazd futbolu nie zrobi - zgrywac to co mamy...
http://www.igol.pl/article,33216.html
Rozrabiaka zatytuluj choc link..Pierwsze co sprawdzilem - wyniki meczow w eliminacjach potem inne newsy a na koncu to co myslalem ze wiem o meczu Kadry. Na samym koncu przeczytalem o bijatykach (obciach do ktorego sie przyzwyczailem) a tu - wiadomosc ,ze pobito prawie do nieprzytomnosci Kibica Cracovii! Ilu(kto?) z Naszych Fanatykow pojechal na Reprezentacje?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)