Najwieksze leszcze wiadomo, ze na wisle.
A jak z innymi rybkami? Lowicie cos Panowie Pasiacy?
Dyskutujemy o lowiskach, wedkach, przynetach, sposobach lowienia itp. Oczywiscie zdjecia "trofeow" albo opisy mile widziane.
Ja jestem raczej poczatkujacy. Dopiero niedawno kupilem pierwsza wedke spinningowa: Shimano Catana BX210 + kolowrotek shimano nexave 2500 (co myslicie?). Najlepsze co zlowilem to szczupak (60cm).
Jakie miejscowki w okolicach naszego pieknego miasta polecacie? Narazie bardziej interesuja mnie jakies prywatne lowiska bo nie wyrobilem sobie jeszcze karty. I apropos co z ta karta? Jak to sie robi i gdzie?
Niech starsi, wytrawni wedkarze Pasiacy podpowiadaja nam, mniej doswiadczonym!
Pozdrawiam i powodzenia!
-
-
Wedkarstwo - temat zbiorczy :)
http://www.cracovia.krakow.pl/read.php?4,1530311
Może tu się czegoś więcej dowiesz :)
ano :)
jak co to ja mam kilka dobrych łowisk pstrągi potokowe i tęczowe , karpie szczupaki łowiska komercyjne i dzikie do wyboru do koloru , 15 km na zachód od Krakowa , jak ktoś chce coś złowic na Wigilię to pisac na pw
Wekarstwo ma przyszłość. Najlepsze weki robi moja mama.
No to mozesz lowic na chleb.
Super :) calkiem z nudów wpadlem na ten watek a tu prosze,nie tylko w moim przypadku dwie na pozor nie pasujace do siebie pasje i milosci w sercu graja:)
Osobiscie preferuje metode muchowa i na wiosne czesto spinning.Wlasciwie to caly rok biegam po rzekach malopolski (i nie tylko) za Salmo trutta m.fario i Thymallus thymallus.Z checia udziele chetnym wszelkiego rodzaju pomocy w polowie tych dwoch jakze pieknych gatunków.
I jeszcze jedno Wam szanowni koledzy napisze: tak jak najpieknieszym,najukochanszym i dajacym tyle radosci klubem jest dla mnie Cracovia tak i tez najbardziej finezyjna,dajaca najwieksza satysfakcje i bedaca kwintesencja wedkarstwa metoda jest metoda muchowa! wystarcza checi a potem po prostu jest juz tylko pieknie nad woda....
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)