Ustalmy fakty:
[list=1]
[*] Drużyna jest nieprzygotowana do sezonu, przygotowania były nerwowe , krótkie a do tego mało odpowiedzialnie zarząd je zdeorganizował wysyłając na jeden mecz do hameryki
[*] Nie gra i nie będzie grał najlepszy zawodnik Slusarski
[*] Środkowi pomocnicy Baran i Kłus są kompletnie bez formy i nie trzymają gry
[*] Trener Lenczyk nakazał grać skrajnie ostrożnie i uciułaliśmy w 7 meczach 8 pkt mało ale jednak coś...nie leżymy przynajmniej na samym dnie dzięki temu.
[*] Na duzą poprawę gry nie ma co liczyć jesienią. Liczy się więc Każdy punkcik...
[/list]
Pierwsze wnioski:
[list]
[*] Sam Lenczyk nie pociągnie gry, musimy wspierać drużynę! Naprawdę nie czas na zabawę w "wyp...nie" tylko WSPARCIE drużyny.
[*] Pierwsza okazja jest za dwa tygodnie [b]w sobotę o 14.45 w Sosnowcu[/b].
Powinniśmy i tu na forum i między kumplami Pasiakami i w pracy i "na osiedlach" wytworzyć atmosferę : [b]KTO MA WOLNE A NIE JEDZIE TO ŻADEN PASIAK. KLUB TAK JAK NA WIOSNĘ POTRZEBUJE NASZEGO WSPARCIA!!![/b] [u][i]Wsparliśmy dopingiem i frekwencją wiosną drużynę z Polonią , Bełchatowem, Górnikiem. Niemal się udało utrzymać...a i tak te mecze dały nam jak się okazało grę w lidze!!![/i][/u]Budujmy atmosferę .
[b]POSPOLITE RUSZENIE I DO BYTOMIA DRZEĆ RYJA ZA PASAMI!!![/b]
[/list]
-
-
Szanowni Panowie zamiast jęczeć i płakać zastanówmy się lepiej jak możemy WESPRZEĆ drużynę w walce o punkty i utrzyma...
100 procent racji.Podpisuje się pod tym obiema rękami!!!
Apeluje też do ludzi z Tylko Cracovia by zorganizowali specjalny pociąg (ewentualnie autokary).Tylko tak można osiągnąć dobry wynik .Jechanie na własną ręke powoduje to że jadą bardzo nieliczni .Nie twierdze że na Lubin pojechaly by tłumy ale te 5,6 autokarów by się pewnie uzbierało ponad to co pojechało!!
Jest czas by zorgazizować zapisy wcześniej i organizatorzy będą wiedzieć czy jest zainteresowanie na tyle duże ze potrzebny jest specjal czy wystarczą autokary!!!.Jeśli są straty za arkę to trzeba je wyrównać.
A dla mnie to jest wrecz smieszne caly ten temat!
Oni maja nas w dupie czy Ty to rozumiesz czy tez nie. Oni zarabiaja pieniadze i sa normlanymi pracownikami jak kazdy inny czlowiek w normalnej firmie.
Tyle razy juz zakladaliscie pojebane tematy typu tego i co z tego wyniklo? co to daje ze jedziesz i drzesz jape na calego?!
No chyba tylko satysfakcje ze jestes.
Kogo wy chcecie motywowac?!, Moskale? - a do czego? zeby zrobil cos na przekor sobie i nauczyl sie grac w pilke nozna w 5 minut? czy tez moze Kłusa zeby nagle zrozumial ze 90 minut stania na wlasnej polowie i podawania obronca nic nie wnosi do ataku?! - zal poprostu.
Sami siebei oszukujecie i macicie sobie oczy piekna wizja. Dopoki nie zacznmie sie ich motywowac w inny sposob nizeli tu zasugerowany zdzierania gardel bedzie tylko i wylacznie satysfkacja dla lekarza.
Karac te dziewczyny finansowo i wypierdalac po kolei jak leci!
iwi czysta poezja , !!!
-tez tak uwazam.....
dokladnie...KARY FINANSOWE NATYCHMIAST !!!
panie Filipiak - kiedys sie dalo,wiec teraz tez sie da !!!
Kary i to juz !!!
Na mecz się nie jedzie dla tych marnych kopaczy.
Zamrożenie premi załatwi sprawę.
Zrobmy tak jak w pierwszym poscie na meczu z Poloniá,postawmy sprawe na ostrzu noza,zaufajmy im i jedzmy pelni optymizmu jak nie zdobedá 3 pkt,to obrazamy sie ;)
A co ze słowami "Nawet w chwili złej nigdy nie opuszcze Jej"?
To, że dalej kibicujemy Cracovii, a nie przerzucamy się na inny klub, który gra dobrze i chodzimy na mecze. Ale na mecze chodzimy dla Cracovii, a nie dla marnych kopaczy.
Zgadza się, to kibice reprezentują Cracovie, bo Cracovia to jej kibice, ale czy ktoś chce czy nie to właśnie od tych "marnych kopaczy" zależy czy w następnych sezonie na nowe El Passo przyjedzie Ruch czy tak popularny Dolcan Ząbki. Dlatego pozostaje wspierać tych kopaczy.
ja kibucuje CRACOVII a nie zawodnik w niej grającym, ja bede napewno, jak zawsze,
tofi ma rację. To nie my biegamy po boisku, niestety... A co do tych kar to jest chyba najlepsze rozwiązanie, albo nie wiem, jakieś spotkanie z kibicami... Tak czy siak, nie można się "obrażać" tylko kur*a jeździć! Niezależnie czy jest dobrze czy źle!
iwi Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A dla mnie to jest wrecz smieszne caly ten temat!
> Oni maja nas w dupie czy Ty to rozumiesz czy tez
> nie. Oni zarabiaja pieniadze i sa normlanymi
> pracownikami jak kazdy inny czlowiek w normalnej
> firmie.
>
Może oni mają nas w dupie, ale my nie mamy w dupie Cracovii... Chyba że Ty...
Co z tego, że ewentualnie ukarasz kopaczy - nie wiem czy słusznie, może oni po prostu nie potrafią? - jak zlecimy...
Khalid ma wielką rację - nie po raz pierwszy zresztą :)
spotkanie w EFC z kopaczami...ciekawe ktory sie odwazy (nie liczac nowych)...
a ja uwazam ze to nie ich wina ... bo poprosu nie prezentuja poziomu ekstraklasowago ... zarowno klub jak i samych zawodnikow skrzywdzil ten kto ich w Pasach zatrudnil (czytaj majeski platek ). Jak kilku zawodnikow trafi w zimie do I ligi to bedzie z korzyscia dla wszystkich.
Od Płatka się odstosunkuj, chłop choć wiele nie umiał, to robił co mógł.
Naczelnym destruktorem był majewski, sęk w tym, kto uparcie trzymał na stanowisku tę gnidę....
Ale to nie jest temat dotyczący tego co było, a tego co będzie. Ja mimo wszystko raczej unikam nazywania piłkarzy w sposób obraźliwy kopaczami, ale to może z tego względu, że sam kiedyś byłem takim "kopaczem". Mam szacunek do nich, że im się udało dojść tak daleko (Ekstraklasa), bo chętnych do uprawiania tego sportu w Polsce nie brakuje dlatego konkurencja jest spora. To w jaki sposób szkoli się piłkarzy i jaki poziom później prezentują to już inna bajka.
Nie zawsze idzie wszystko z górki i na brak dobrej gry może wpływac wiele czynników. Wszystkie główne mamy wypisane w pierwszym poście. Coś się zacina po prostu, do głowy przychodzą już inne myśli, mniej pozytywne i trudno się przełamać. Dlatego powtarzam jeszcze raz, nie ma co się obrażać na tych piłkarzy czy kopaczy (jak kto woli) i chociaż próbować ich wspierać. Oczywiście wsparciem dla nich powinny być przelewy bankowe, ale widocznie potrzebują jeszcze czegoś więcej.
1. Zawodnicy są delikatnie mówiąc, są sceptycznie nastawieni do spotkań z kibicami.
2. Darcie ryja na stadionie jest według mnie mobilizacją, przyjemnością i satysfakcją jedynie dla kibiców.
3. Zarząd sympatyzuje z rzeką.
4. Orest nic nie zmieni, bo piłkarze znają realia i wiedzą, że trener odejdzie, a zarząd zostanie i dalej będzie to samo.
5. Generalnie atmosfera w klubie jest prawie taka sama jak na księżycu.
6. ....
7. ....
długo by wymieniać :)
Po pierwsze, nigdzie nie napisalem ze mam zamiar sie na nich obrazac i nikomu tego nie przykazuje!
Ponadto, nikomu nie zakazuje jezdzenia na mecze i robienia za statyste, kazdy z nas ma swoje ambicje i kazdy by chcial aby doping byl prowadzony niezależnie od stylu jaki prezentuja te dziewczyny.
Ja uwazam natomiast, ze zakladanie tematow tego typu jest nic nie wnoszaca namiastka poprawy checi lepszego grania przez te drewniane nogi. Jako przyklad przytocze wyjazd do Bytomia tamtej rundzie, wyjazd zajebisty, jedzie cale grono chcacych spiewac dopingowac, drzeć sie na maxa, opravy, kazdy robi co moze i co?! a no to ze ta rzesza 11 rasiakow nie potrafi wygrac meczu grajac w 11 na 10 prawie od poczatku spotkania, w dodatku traci bramke i przegrywa, a styl a raczej jego brak powoduje tylko jedno uczucie ktore slina cisnie na jezyk.
Kazdy z kibicow jezdzi nei tylko po ty by pokazac sie w licznym gronie, tylko po to zeby rowniez zejsc ze sceny niepokonanym, a my w zamian od tych dziewczyn dostajemy mega nie wypal, ktory to juz raz z kolei?
Ile razy moje oczy beda musialy patrzec na sparalizowanego Moskale czy Klusa? Myslicie ze dlaczego tylu kibicow rzeki jezdzi za nia na wyjazdy?! - ano dlatego ze wiedza ze wygraja ich kopacze, graja piekna pilke i wiedza ze nie jada na darmo, po to by tylko zaspiewac cos i jechac do domu i wysluchiwac docinek na temat stylu ichniejszej druzyny.
Dla mnie patrzenie przez pryzmat kibicowania, ktory ma odmienic gre pilkarzy jest totalnym nieporozumieniem, i nikt mnie do tego nieprzekona dopoty, dopokoi nie zobacze ze te gwiazdy same uderza sie w piers i zaczna myslec na tzreźwo.
Czym my sie roznimy od takiej Poloni Bytom?1 - no chyba tym ze mamy wiekszy budzet i 10 razy lepsza baze treningowa...
A gdzie jestesmy my a gdzie jest Polonia Bytom, co prezentujemy My a co prezentuje Polonia Bytom?!.
Skoro tym łajzom nie chce sie profesjonalnie wykonywac swojego zawodu, to raz ze powinni zostac karani za taki czyn, to dwa ze po kazdym meczu powinni robic wszystko by w nastepnym pokazac sie z lepszej strony!
Bynajmniej to nie jest wina trenera Lenczyka, jzu tylu ich bylo i kazdy z nich robil co mogl, po czym jeden z drugim kombinowali w szatni co tu zrobic zeby przyszedl nowy, bo przez niego nie gram w pierwszym skladzie i nie stawia na mnie.
Po czym jeden leb z drugim dostaje szanse i pokazuje sie w takim meczu jak z Zaglebiem jak kaleka, paralityk badz inwalida. No sory ale jak patrze na bezradnosc i splatane nogi takiego Mosklay czy Klusa to naparwde mi sie noz w kieszeni otwiera.
Nie bede ich wspomagal zadnym cieplym slowem bo jesli sami nie zrozumia ze graja dla Cracovii marny ich los bedzie.
W dodatku miadzy ale miazdzy mnie doslownie taki stan rzeczy, czy oni naprawde przez taka gre sa na cienkiej lini z ktorej latwo spasc i wyleciec, a chyba z takimi umiejetnosciami zamykaja sobie kariere w ekstraklasie na bank, i pewnie w pierwszej lidze rowniez. Boli mnie to ze sa ułomni i nie ugieci w tym co robia, i byanjmniej napewno na wyjazdy jezdzil nie bede dla tej bandy nierobow!
Karac finansowo i tyle, moze to cos zmieni, ale zanim sie to zrobic pozbyc sie natychmiast z tej druzyny Klusa i Moskaly a kupic w ich miejsce kogos sensownego, kogos komu zawod pilkarza sprawia radosc!
gambrinus84 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> 3. Zarząd sympatyzuje z rzeką.
O ! Ciekawe !
Możesz rozwinąć myśl...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)