to smieszne ale ja nawet z 2 punktow bede zadowolony - zawsze to jakis optymizm przed meczem u Siebie....
-
-
Aktualna sytuacja w tabeli
Dzis podobno w Orange sport info przedstawili jakby wyglągała tabela ekstraklasy gdyby uwzględnic pomyłki sędziów i wg ekspertów Cracovia zajęłaby ostatnie miejsce z dorobkiem 18 pkt
Asi@ Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Dzis podobno w Orange sport info przedstawili
> jakby wyglągała tabela ekstraklasy gdyby
> uwzględnic pomyłki sędziów i wg ekspertów
> Cracovia zajęłaby ostatnie miejsce z dorobkiem
> 18 pkt
Czyli co ? To mamy traktować jako pocieszenie że jednak mamy 23 i realne szanse na utrzymanie ?
Ciekawe czy ci pseudoeksperci uwzględnili to że szulc (szmat...) gwizdał tak ewidentnie pod ruch ze kompletnie podcinał zawodnikow w pierwszych 45 minutach kiedy coś jeszcze mozna było zrobić.
tego nie powiedziałam. miałam tylko nadzieję, ze ktos jeszcze to oglądał i wie cos więcej na ten temat :)
ciężko się przyznać, ale nie liczyłem w szczególny sposób na punkty z Ruchem i Jagiellonią. Uważam, że są to drużyny poza naszym zasięgiem w chwili obecnej. Czasem sam tak "zaklinam" wynik, marząc o sukcesie. BARDZO zabolał mnie wynik z Ruchem ale chodziło mi o jego rozmiary . Jak czytam wpisy o zagrożeniu Jagielloni, to muszę przyznać rację Astonowi, który wysyła tak myślących w pewne miejsce.
Obronimy byt w Ekstraklasie, jestem spokojny o to :)
Jeszcze jedna ważna rzecz - proponuję wszystkim wyrzucającym kopaczy kibicom, schłodzenie twarzy. Na takie dywagacje, przyjdzie czas po sezonie. Teraz należy w kazdym przypadku wesprzeć kopaczy, nawet jak niektórych sie nie lubi, bo to oni mają nam wybronić ligę.
Nawet ten puszczający babole Cabaj.
Sędzia gwizdał pod Ruch i dlatego nasi nie oddali celnego strzału przez 80 minut i to sędzia wbił nam 4 gole tak? Człowieku weź się zastanów o czym Ty piszesz...
Nie chce mi się takich analiz przeglądać ale osobiście faktycznie mam wrażenie ,że o ile w sezonie 2008/09 sędziowie ogromnie i to w wielu meczach przyczynili się do naszego 15-ego miejsca w tabeli to w tym w naszych meczach wielu specjalnie odbiegających od niskiej ligowej normy sędziowskich błedów nie ma...
...jak zabawnie zauważył jeden kolega - jesteśmy tak słabi ,że nawet sędziowie się nad tym litują :D
Nie ma to jak czarny humor, prawda:)? Czy litują czy nie, z Jagiellonią pan sędzia wielu fauli nie widział, kilku kartek nie rozdał etc. To jest jednak inny temat. Co do białorusi i podpinania ich pod stawkę zamykającą tabelę, trzeba zauważyć że w tamtym sezonie ani My ani Górnik nie wyglądaliśmy jak drużyna do spadku. Jagiellonia gdyby z nami przegrała, w kolejnym meczu znów byłby niekorzystny rezultat, mogłaby wpaść w tarapaty i popełniać głupie błędy grając z nożem na gardle. Jest to oczywiście hipoteza, ale osoby które podpinały ich pod grupę "walczymy o utrzymanie" nie oszalały w zupełności.
Ian, na punkty z Jagiellonią liczyłem. Przynajmniej 1, a nie będę nikogo oszukiwał po cichu na 3. Kopacze podobno byli po meczu z Ruchem wściekli, a to miało przełożyć się na kolejny mecz. Widać było poprawę, ale zabrakło siły ofensywnej. Szkoda. Ruch był poza zasięgiem, nie spodziewałem się jednak 1-4. Najbardziej jednak klnę na mecze z ległą i Arką. 6 punktów więcej w naszej sytuacji ratowałoby nam tyłek.
A ja liczyłem w ostatnich 2 meczach na 6 punktów. W naszej gównianej lidze każdy może wygrać z każdym, dodatkowo Ruch był osłabiony kadrowo, a Jaga kiepsko gra na wyjeździe. Niestety nasze piz.dy w korkach nie były w stanie zmusić się do biegania i skończyło się jak się skończyło. Mam nadzieję, że otrzeźwienie przyjdzie w porę.
3lvis Napisał(a):
> Sędzia gwizdał pod Ruch i dlatego nasi nie
> oddali celnego strzału przez 80 minut i to
> sędzia wbił nam 4 gole tak? Człowieku weź się
> zastanów o czym Ty piszesz...
3lvis radzę Ci żebyś sobie w wolnej chwili (o ile masz taką możliwość) [u]dokładnie[/u] przeanalizował pracę szulca w meczu z ruchem, a dopiero później chętnie usłyszę Twoje zdanie na temat poziomu jego sędziowania.
Nie chodzi tu o to czy oddali strzał przez te 80 minut czy nie, w piłce wystarczy uporczywe gwizdanie przeciwko w każdej najmniejszej sytuacji, przy notorycznym "niezauważaniu" sytuacji na faul/kartkę dla drugiego zespołu. To gwarancja zgnojenia mentalnego, a to piłkarzom nigdy nie pomaga. Nie twierdzę że wygraliby to gdyby nie szulc ale twierdze że arbiter dodatkowo pomagał rucholom i ma swoją cegiełkę w wyniku 1:4.
Jak by nie patrzeć, już dzisiaj (piątek) widać, że po tej kolejce nadal ponad strefą spadkową. Powodów do euforii brak, ale promyczek nadziei nadal świeci
Dobra patrząc na wyniki wyłącznie z 1 połowy http://www.waszapilka.pl/article,5638,Do_24._kolejki_%E2%80%93_Lech_najlepszy_w_1_polowkach
I ta tabela idealnie odzwierciedla psychikę naszych dziewczyn.
W końcówkach wpadają w panikę i przegrywają dobrze zaprowadzone mecze.
A jak sami pierwsi tracą bramkę to jest już po meczu.
5 dni później
No to nasza przewaga nad strefą spadkową wynosi Panie/Panowie 2 punkty.
sporo ;)
Jak jutro Odra wygra z Ruchem to nasza przewaga będzie wynosiła 1 pkt . Zapowiada się horror w Gliwicach w ostatniej kolejce .
[color=#3333CC][u]Le[/u][/color][u][color=#0066CC]ch[/color][/u] [u]2:0[/u] [color=#FFCC33][u]Ar[/u][/color][color=#3333FF][u]ka[/u][/color] Dobrze..
Piast 0:2 [u]Po[color=#CCFFCC][color=#CCFFCC]lon[/color][/color][color=#FF0033]ia W[/u][/color]. Wolał bym remis..
Legia 2:1 Jagiellonia Dobrze.
Ruch 3:2 Odra Zajebisci.e
Korona 1:1 GKS B. Ok.
Przed ostatnia kolejka [color=#FF0033][u]Crac[/color][color=#FF0033]ovia[/u][/color]-[s]gts[/s] Zwycięstwo i odebranie mistrzostwa... [s]gts[/s]-owi...
Villa_KS Napisał(a):
> No to nasza przewaga nad strefą spadkową wynosi
> Panie/Panowie 2 punkty.
Tak realnie patrząc to 1 pkt, bo w przypadku równej ilości Arka będzie przed nami.
Zrobilismy maly kroczek w kierunku utrzymania - zdobywajac 1 punkt w Lubinie. Jednoczesnie wiekszosc meczy "ulozylo"sie po Naszej mysli -wiec kolejke ta mozna okreslic za w miare udana. To tylko kroczek i musimy dalej punkty zdobywac - zwlaszcza ,ze Liga jest bardzo wyrownana i ciagle o utrzymanie walczy polowe zespolow Ekstraklasy. Sytuacja w tabeli bez wiekszych zmian i jeszcze bez podzialu na pewniakow do spadku - choc pewnie kazdy ma swoje typy...Zremisujmy przynajmniej w Bytomiu i wygrajmy z Odra w Krakowie -a bedzie sie lepiej pisac o sytuacji...
Damy rade w Bytomiu i z Odrą i juz kierujemy się na prostą . WSZYSCY DO BYTOMIA !!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)