Ja się urodziłem w innym mieście, mieszkam teraz w innym mieście i kibicuje Cracovii :)
-
-
Komu kibicowałbyś, gdybyś urodził się w innym mieście?
4 dni później
Troszke gadacie głupoty. Oczywiste że jakbyś się urodził i wychował w Warszawie to nie miał byś nic wspólnego z Cracovią , wy odrazu mówicie że Polonia. A jakbyście wpadli w towarzystwo gdzie sama legia albo mieszkalibyscie na ich osiedlu? Tak to trzeba brac.
Hmmm, ja tam w podstawówce miałem wokół siebie samych wiśloków ;)
Więc i W-wie nie miałbym problemu z wyborem Polonii, z oczywistych względów.
Jeśli ktoś wybiera klub, któremu kibicuje na podstawie presji środowiska to nie mam pytań...
Aston1906 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jeśli ktoś wybiera klub, któremu kibicuje na
> podstawie presji środowiska to nie mam pytań...
Przepraszam Aston, ale to jednak ma znaczenie, gdzie sie wychowujesz...
Pamietam, ze na Dabiu nie dawano nam za wiele szans na dokonanie innego wyboru. Mysle, ze np. na Oswiecenia tez tak to dzialalo i nadal dziala... I cale szczescie;-)
Jak jestes malolatem to chyba najpierw "srodowisko" Cie ksztaltuje, a dopiero pozniej rozsadnie dobierasz argumenty. Przy Cracovii akurat nie ma z tym problemu (bo sympatyzowanie z UB jest rozsadnym ludziom jakby genetycznie obce). Czesto nawet (ja jestem tego dobrym przykladem) wiecej znaczy wplyw otoczenia (koledzy, szkola, osiedle, etc.) niz wplyw Rodziny (np. u mnie Ojciec i Jego Dwaj Bracia zawsze za rzeka, a jeden z Nich to nawet gruby kiedys u nich zabijaka - teraz powiedzialbys, ze byl "z ekipy").
Czyli jednak srodowisko w jakim sie wychowujesz ma znaczenie...
Aston1906 - czyli jakbys sie urodzil np. na Azorach,nie mialbys kumpli ani rodziny za Pasami,wychowywalbys sie z samymi rzekowcami,to bylbys za Cracovia ?
nie musisz odpowiadac,ja znam odpowiedz - nie :)
Cieszę się, że znasz odpowiedź co ja bym zrobił :) ale jednak nie każdy człowiek podejmuje decyzje na podstawie sugestii ze strony znajomych, rodziny, przyjaciół itd. Ja osobiście uważam to za wręcz żenujące, ale szanuję poglądy tych, którzy się ze mną nie zgadzają w tej materii.
Ja zawsze miałem zakodowane płynięcie "pod prąd", taki już mam wredny charakter i dlatego zawsze moje wybory są skrajnie niekoniunkturalne (oczywiście nie chodzi tylko o piłkę, ale o wsyzstkie dziedziny życia).
Stąd akurat w przypadku wyboru Cracovia/Wisła czy Polonia/Legia nie miałbym nigdy żadnych wątpliwości.
Natomiast w Gdynii najprawdopodobniej (bo pewności nigdy nie ma) kibicowałbym Bałtykowi.
isaac Napisał(a):
> Aston1906 - czyli jakbys sie urodzil np. na
> Azorach,nie mialbys kumpli ani rodziny za
> Pasami,wychowywalbys sie z samymi rzekowcami,to
> bylbys za Cracovia ?
Wyobraź sobie, że urodziłem się w Łobzowie, gdzie w moich czasach po prostu nei było innego tematu niż GTS. Moi rodzice nie byli kibicami, rodzeństwa nie mam. W podstawówce ludzie byli albo za GTS albo za nikim. Pierwszych znajomych za Pasami poznałem w liceum, ale to było już dawno po świadomym wyborze Pasów.
Dlatego też nigdy nie mógłbym kibicować Barcelonie, jak Ty (bez urazy oczywiście:) ), bo wszyscy jej w Polsce kibicowali. Dawno wybrałem Chelsea, bo to był niepokorny klub niepokornych kibiców, który tak jak Pasy dzięki nim przetrwał. A to, ze przyszedł Romek z kasą i transferami? To tak, jakbym miał się odwrócić od Pasów ze względu na pojawienie się Filipiaka.
Aston1906 Napisał(a):
> Cieszę się, że znasz odpowiedź co ja bym
> zrobił :)
ja takze ;)
ale czy napewno w wieku 10-13 lat (tyle m.w. sie ma jak sie zaczyna porzadnie interesowac pilka),gdybys byl w sytuacji takiej jak napisalem dwa posty wyzej,to naprawde bys myslal zeby isc "pod prad" ?
ja np. nie...na 100% bylbym za wisla legia albo inna urwą :)
e:
Aston1906 Napisał(a):
> isaac Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Aston1906 - czyli jakbys sie urodzil np. na
> > Azorach,nie mialbys kumpli ani rodziny za
> > Pasami,wychowywalbys sie z samymi rzekowcami,to
> > bylbys za Cracovia ?
>
> Wyobraź sobie, że urodziłem się w Łobzowie,
> gdzie w moich czasach po prostu nei było innego
> tematu niż GTS. Moi rodzice nie byli kibicami,
> rodzeństwa nie mam. W podstawówce ludzie byli
> albo za GTS albo za nikim. Pierwszych znajomych za
> Pasami poznałem w liceum, ale to było już dawno
> po świadomym wyborze Pasów.
>
> Dlatego też nigdy nie mógłbym kibicować
> Barcelonie, jak Ty (bez urazy oczywiście:) ), bo
> wszyscy jej w Polsce kibicowali. Dawno wybrałem
> Chelsea, bo to był niepokorny klub niepokornych
> kibiców, który tak jak Pasy dzięki nim
> przetrwał. A to, ze przyszedł Romek z kasą i
> transferami? To tak, jakbym miał się odwrócić
> od Pasów ze względu na pojawienie się
> Filipiaka.
no dobra,wygrales :)
Hehe przypomnial mi sie temat - dziekuje ci tato ze jestem Pasiakiem. Czyli komu dziekujemy za to ze jestesmy pasiakami,u mnie tez raczej to byl wplyw srodowiska,kumple,osiedle,a wlasciwie moj sásiad i jego syn(moj kolega) wzieli mnie pierwszy raz na mecz i od tego sie zaczelo.
A wiec dziekuje ci X ze jestem Pasiakiem
Ja nie miałem żadnego wsparcia jeśli chodzi o kibicowania Cracovii z żadnej strony. Mogę chyba sam sobie podziękować, że jestem Pasiakiem.
Trudno powiedzieć komu bym kibicował, gdybym urodził się, w którymś z podanych miast, to jest właśnie tylko gdybanie.
Bielsko-Biała - BKS
Bydgoszcz - Zawisza
Dębica - nikomu :D
Gdynia - Arka
Jaworzno - Gks Katowice :p
Łódź - ŁKS
Poznań - Lech
Przemyśl - Czuwaj
Radom - Broń
Rzeszów - Stal
Słupsk - nikt
Śląsk - Tychy
Tarnów - Tarnovia
Toruń - Apator
Warszawa - Legia
Bielsko-Biała - BKS
Bydgoszcz - Zawisza
Dębica - Wisłoka
Gdynia - Arka
Jaworzno -
Łódź - ŁKS
Poznań - Lech
Przemyśl -Polonia
Radom - Broń
Rzeszów - Resovia
Słupsk - Czarni
Śląsk - ...
Tarnów - Unia
Toruń - Elana
Warszawa - Legia
Nie jestem z Krakowa, ani Śląska jednak kibicuje Cracovii
koriksc Napisał(a):
>Hehe przypomnial mi sie temat - dziekuje ci tato ze jestem Pasiakiem. Czyli komu dziekujemy za to ze jestesmy pasiakami,u mnie tez raczej to byl wplyw srodowiska,kumple,osiedle,a wlasciwie moj sásiad i jego syn(moj kolega) wzieli mnie pierwszy raz na mecz i od tego sie zaczelo.
U mnie też osiedle zrobiło swoje, chociaż z ciekawości poszedłem raz na Jej mecz.. i od tamtego czasu się zakochałem w Cracovii ;)
Nie mam wątpliwości komu kibicuje i komu będę zawsze kibicował.
Dziękuję Ci panie Boże, że jestem Pasiakiem.
Bielsko-Biała - Podbeskidzie
Bydgoszcz - Zawisza
Dębica - Wisłoka
Gdynia - Arka
Jaworzno - Szczakowianka
Łódź - Widzew
Poznań - Lech
Przemyśl - Polonia
Radom - Radomiak
Rzeszów - Resovia
Słupsk - Gryf
Śląsk - Ruch Chorzów
Tarnów - Unia
Toruń - Apator
Warszawa - Legia
ponczowlck Napisał(a):
> Troszke gadacie głupoty. Oczywiste że jakbyś się urodził i wychował w Warszawie to nie miał
> byś nic wspólnego z Cracovią ,
Oczywista nieprawda, kumple z podwórka to nie wszystko
4 dni później
Tak troche poza tematem jakie są stosunki kibiców Zawiszy (piłka nożna) i Polonii (żużel) w Bydgoszczy i Lecha i Warty w Poznaniu?
Lech chodzi czasem na mecze Warty.Ale Warciarze majá tez swoich kibicow,ogolnie spokoj i szacunek.
Zawisza z Polonią się nie lubią....delikatnie mówiąc...
Z tym szacunkiem to zależy o kim mowa. Zdecydowana większość myśli o Warcie jak najlepiej ale kibicuje Lechowi. Jest gro osób, dla których liczy się tylko Lech i gdyby zaorali Drogę Dębińską to by nie płakali. Na Warcie też jest kilka osób, które za Lechem nie przepadają. Taki mix jest w Poznaniu. Warta nigdy nie przeskoczy pułapu Lecha i kibicowsko i sportowo. Za małe zainteresowanie ich meczami. Szansą jest współpraca obu klubów ale patrząc kto działa w Warcie nie zanosi się na to. W klubie z Wildy pracuje i gra wiele osób, którym w Lechu albo się nie udało albo byli zbyt słabi w pewnym momencie by walczyć o najwyższe cele. Wystarczy spojrzeć na kadrę Warty. Do tego wśród działaczy jest wielu byłych pracowników Lecha, który mają pewną zadrę w sercu. Niektórzy uzasadnioną. Poniżej tylko tych obecnych Warciarzy z przeszłością w Lechu.
Piotr Reiss, Marcin Klatt, Marcin Mazurek, Arek Miklosik, Tomasz Bekas, Tomek Magdziarz, Błażej Jankowski, Łukasz Radliński to tylko kilku zawodników grających w Lechu. Większość z nich grało nawet bardzo długo i często w pierwszym składzie.
Bielsko-Biała - BKS / bo zawsze byli ok
Bydgoszcz - / Zawisza- kiedyś zgoda
Dębica / Wisłoka- kiedyś zgoda
Gdynia - Arka /- kiedyś zgoda;-)
Jaworzno - Szczakowianka -/ barwy
Łódź - ŁKS /-kiedyś zgoda
Poznań - Lech / -kiedyś zgoda:)
Przemyśl - Czuwaj / - polonia pieska:X
Radom - / Radomiak -pasiasci
Rzeszów - Resovia -barwy
Śląsk - ...GKS Tychy kiedyś zgoda:)
Tarnów - Tarnovia kiedyś zgoda:)
Toruń - / Tkh Toruń
Warszawa - / Polonia kiedyś zgoda:)
Szczecin Pogoń bo lubię:):):)
Lublin - Lublinianka też wolę od Motoru
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)