Zawodnik o nazwisku Szostak grał w II lidze Cracovii na wiosnę 1985 , pojawia się także jesienią tego roku w lidze III i rozgrywkach ogólnopolskiej fazy PP (z Widzewem). Czy ktoś go pamięta, wie coś więcej o nim, choćby i imię?
-
-
Szostak
Krzysztof Szostak, wychowanek szkółki piłkarskiej przy szkole nr 96, którą prowadził Władysław Babirecki. Po odejściu z Cracovii grał w klubach niższych klas, a obecnie jest trenerem.Chyba grywał też w drużynie naszych oldbojów. A ja chcesz wiedzieć więcej to napisz priva do solnikovo.
A czy ta kwestia wymgała załozenia nowego tematu?? Masz FA temat dalsze losy naszych byłych... i tam zadawaj takie pytanie bo sie smietnik robi niepotrzebnie.
Krzysiek gra w drużynie Old Boys Cracovia
Grałem z Krzyśkiem,świetny napastnik ,umiał sie ustawic w polu karnym,piłka go szukała,świetny strzał z głowy.W tym meczu gdzie odniósł kontuzje,grałem razem z nim,a zawodnikiem z którym miał starcie był zawodnik Nadwiślanu ,kibic Cracovii,więc napewno tego złośliwie tego nie zrobił,sam miałem z nim starcia na boisku,poprostu walka.
taki z brodą :)
nawet przez jakiś czas prowadził trampkarzy
Szostak już jako trener trampkarzy grał w naszej rezerwie jeszcze w 1997 i wprowadził ją (razem z innymi) do V ligi pamiętnych barażach z Tempem Rzeszotary.
Uczy/ł w Szkole poligraficznej i tam go poznałem. W tamtym okresie grał w rezerwach i zdobył pierwszą bramkę w treningu noworocznym.
Lekcje z nim to była bajka. Siadał, sprawdził kto był na meczu, ja zawsze miałem Tempo więc luz totalny. Siadał do lektury i tak lekcja mijała(rysunek zawodowy). raz jeden koleś przyszedł do szkoły w podkoszulku rzeki więc został odpowiednio przepytany i na koniec dostał gola(tak Szostak mówił na ocenę niedostateczną).
Ja pamietam Krzyska z poczatku lat 80-tych :) z druzyny juniorow trenera Adamczyka (sorry jesli przekrecilem nazwisko:)). Rocznik chyba 64. Byl czolowym zawodnikiem, wysoki, szybki, dobrze zbudowany, strzelal sporo bramek. Niestety nie przebil sie wtedy do skladu I-szej druzyny.
Bardzo sympatyczny chlopak.
Z Panem Krzyśkiem widzę się praktycznie co tydzień.. jest on trenerem klubu z A klasy..
Rabarbar_1 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A czy ta kwestia wymgała załozenia nowego
> tematu?? Masz FA temat dalsze losy naszych
> byłych... i tam zadawaj takie pytanie bo sie
> smietnik robi niepotrzebnie.
Przepraszam, ale nie bardzo interesowały nie losy dalsze, a w kazdym razie nie tylko dalsze. Przede wszystkim poprzednie.
Na dodatek przyklejone tematy są na ogół mnie uczęszczane niż nowe, takie mam wrażenie. Liczba odpowiedzi (za które dziękuję) wskazuje, że zapytanie na forum było świetnym pomysłem, ludzie tu piszący mają ogrom wiedzy.
Ustalenie danych Szostaka jest kluczową sprawa ponieważ jest jego nazwisko zostało omyłkowo ominięte w monografii stulecia Cracovii, a jako gracz, który zagrał na szczeblu 2L i PP ma prawo tam być. Krzywdę trzeba teraz wynagrodzić i przywrócić go do historii.
Użytkownika Solnikovo nie ma na forum. :(
Przepraszam chodziło mi o solnikowo . Tak mi Cracovia weszła w krew, że ciągle zamiast w piszę v :)
Krzysztof Szostak - zdecydowanie najfajniejszy nauczyciel w ZSPK :)
Co lekcja to gadki o piłce. Nie wiem w którym roku, ale był strzelcem pierwszej bramki na treningu noworocznym.
Po pamiętnych derbach 2:5 na SS przepytał podśmiechujących sie 3 kibicow Hutnika :-) Wszyscy zaliczyli po golu :)
Swego czasu był o nim artykuł w Dzienniku Polskim albo Krakowskiej, jak pokazał sędziemu (albo przeciwnikowi) "środkowy palec" i został usunięty z boiska :D Nie mało się wkurzył jak mu to powiekszylismy na ksero i przyczepilismy do tablicy :)
I ja z Nim mialem lekcje :D Zawsze patrzył na koniec zeszytu, zeby sprawdzic jakie są napisy :D Lubiłem Pana profesora, wiec prosze go serdecznie pozdrowić :)
Hehe widze ,ze mamy tu maly zjazd absolwentow ZSKP . W czasach gdy ja uczeszczalem do poligrafika profesor Szostak gral bodajze w Nadwislanie .
Bardzo fajny czlowiek , pilkarz i zarazem nauczyciel.
Szostak dalej uczy w ZSPK
[quote]W tym miejscu do dyskusji włączył się wiceprezes MKS Cracovia SSA Krzysztof Szostak: - Finalizujemy kontrakt z trenerem Stawowym, Nie wyobrażamy sobie, aby ktoś inny miał poprowadzić Cracovię w nowym sezonie.
http://www.wikipasy.pl/2003-06-21_Cracovia_-_Motor_Lublin_2:0[/quote]
To ta sama osoba? Był wiceprezesem MKSu?
A tu jest to co do tej pory udało się ustalić:
http://www.wikipasy.pl/Krzysztof_Szostak
Nie, to zbieżność nazwisk i imion. Ten gość przyszedł do nas z Kolportera jak graliśmy w III lidze i pracował chyba niecały rok.
Szostak dalej pracuje w ZSPK bo jestem jego uczniem juz 3 rok,bardzo miły gosc jak go nie wkurzysz
FortArt Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> W tym miejscu do dyskusji włączył się
> wiceprezes MKS Cracovia SSA Krzysztof Szostak: -
> Finalizujemy kontrakt z trenerem Stawowym, Nie
> wyobrażamy sobie, aby ktoś inny miał
> poprowadzić Cracovię w nowym sezonie.
>
> http://www.wikipasy.pl/2003-06-21_Cracovia_-_Motor
> _Lublin_2:0
>
> To ta sama osoba? Był wiceprezesem MKSu?
>
>
> A tu jest to co do tej pory udało się ustalić:
> http://www.wikipasy.pl/Krzysztof_Szostak
Był zdobywcą pierwszej bramki w treningu noworocznym ad 1997.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)