http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32294,title,Polski-Koller-zagra-w-II-lidze,wid,10761692,wiadomosc.html
-
-
Transfery - niekończąca się odyseja cd. :) temat następny
i bardzo dobrze
a apropo Misana - kto pierwszy zalozy nowy watek "Damian Misan witamy w Cracovii" :D ? bo ja juz mam wszystko napisane i co dwie sekundy odswiezam oficjalna zeby potwierdzic info.pozniej wystarczy kliknac tylko wyslij :D
kto,no kto ? :D
19 stycznia 2009, 12:38:42 - R_Czykiel
Damian Misan piłkarzem Cracovii
24-letni Damian Misan przeszedł do Cracovii. W Krakowie będzie występował przez najbliższe dwa lata.
Napastnik jest wychowankiem Olimpii Kamienna Góra, a od 2005 roku stale reprezentuje barwy Miedzi Legnica. W rundzie jesiennej na drugoligowych boiskach rozegrał 16 spotkań i nie strzelił bramki.
Cracovia do tej pory zimą pozyskała już czterech piłkarzy, a Misan będzie piątym nabytkiem. Szeregi krakowskiego klubu zasilili Bartosz Ślusarski, Paweł Sasin, Mariusz Sacha i Maciej Murawski.
źródło: własne / miedz-legnica.pl
Mierzejewski piłkarzem Cracovii
Wak2009-01-19, ostatnia aktualizacja 2009-01-19 12:31
Łukasz Mierzejewski, do tej pory napastnik Widzewa, przeszedł podwójne badania lekarskie, zanim zyskał akceptację klubu z ul. Kałuży. Dziś ma podpisać kontrakt z Cracovią.
Półtora roku temu Mierzejewski miał operację stawu skokowego. - Na badaniu USG widoczne były blizny. Dopiero wizyta u dr. Zbigniewa Ficka w Bieruniu potwierdziła zdolność do gry - wyjaśnił Jakub Tabisz, wiceprezes Cracovii.
W niedzielę Mierzejewski był na przedpołudniowych zajęciach Cracovii. Przez półtora roku w Widzewie strzelił zaledwie jednego gola. W 1999 roku został wicemistrzem Europy U-16. Dwa lata później świętował złoty medal z reprezentacją U-18.
Oddala się możliwość wcześniejszego pozyskania przez Cracovię Jakuba Grzegorzewskiego z Górnika Łęczna. - Jeśli w tym tygodniu nie załatwimy sprawy, poczekamy do lipca i dostaniemy zawodnika za darmo - twierdzi Tabisz. - Nie będziemy załatwiali spraw za Górnika [macierzysty klub Grzegorzewskiego, Concordia Piotrków Trybunalski, dopomina się o pieniądze - przyp. red.].
Dopiero od poniedziałku treningi wznowią Bartosz Ślusarski i Maciej Murawski. Napastnik pozyskany z West Bromwich Albion wykorzystał zaległy urlop, a Murawski chorował.
Bardzo blisko Cracovii jest Damian Misan z Miedzi Legnica. To dziwny transfer, bo trzecioligowy napastnik nie strzelił gola od przeszło roku.
Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków
Już 15:22 a tu nie ma żadnego oficjalnego info?
Mierzejewski na 3 lata Misan na rok z opcjom przedłużenia o rok .
Chodzi mi o oficjalną stronę, a nie tp.
na oficjalnej jest potwierdzenie!!
Panowie i Panie!! W podziękowaniu dla J.T za wszystkie tegoroczne transfery proponuję zrzutkę na garnitur;). A tak poważnie to miejmy nadzieję że teraz Płatek poskłada te wszystkie "klocki" do kupy i wyjdzie z tego coś zaj...ego!! Powodzenia!
[IMG]http://i44.tinypic.com/jg5xs3.jpg[/IMG]
znajdź różnice :)
ps. Mina Tabisza ,zapewne zadowolony z oszczędności w "różnicy" bezcenna
Misan dostał jakąś "rezerwową' koszulkę. Nawet napis inny niż wszystkie...
Ale mamy pakę... Żebyśmy tylko coś strzelali.
dario1981 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Misan dostał jakąś "rezerwową' koszulkę.
> Nawet napis inny niż wszystkie...
model z zeszłego roku, z białą plamą.
garry Napisał(a):
> dario1981 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Misan dostał jakąś "rezerwową'
> koszulkę.
> > Nawet napis inny niż wszystkie...
>
> model z zeszłego roku, z białą plamą.
>
>Dlatego o tym napisałem. Pewni im brakło nowych....
zaje+iscie :)
dario1981 Napisał(a):
jaka rezerwowa? to jest model ponad czasowy !
jeszcze Rocki i bedzie ok :)
Dla Rockiego będzie koszulka w stylu retro.
Moja prywatna opinia jest taka - [b]NIE[/b] dla Rockiego.
garry Napisał(a):
> Dla Rockiego będzie koszulka w stylu retro.
>
> Moja prywatna opinia jest taka - NIE dla Rockiego.
Myślę że tekst z koszulką retro mówi wszystko i ja sie pod tym podpisuję :)
audax Napisał(a):
> jeszcze Rocki i bedzie ok
Rockiego nie kupujemy
Partner Rockiego Lato zapadł na filipińska chorobe
dario1981 Napisał(a):
Profesjonalizm pełną gębą...
http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=4108&x=0
Wygląda na to, że Stawowy przelicytował z Grzegorzewskim i Jakub u nas dopiero od lipca, jeśli wogóle u nas zagra, bo ciasno się w ataku zrobiło.
Trener Artur Płatek podał nazwiska 26 graczy, którzy tworzą obecną kadrę Cracovii.
Bramkarze: Cabaj, Olszewski, Wróbel.
Obrońcy: Karwan, Kulig, Murawski, Polczak, Radwański, Szeliga, Tupalski, Wasiluk.
Pomocnicy: Baran, Klich, Kłus, Kostrubała, Mierzejewski, Nowak, Pawlusiński, Sacha, Sasin.
Napastnicy: Dudzic, Misan, Moskała, Snadny, Ślusarski, Witkowski.
Wróbel, nie Szwiec?
ale PAKA :D i badz tu mądry i zrób tu 11stke :]
Cabaj-Kulig, Murawski, Polczak, Wasiluk-Pawlusiński, Kłus, Nowak, Sasin-Ślusarski, Dudzic :)
Cabaj- Kulig, Murawski, Polczak, Szeliga- Batran, Kłus, Kostrubała- Witkowski, Ślusarski, Sacha
Panowie, nie ten temat...
Sasin,Ślusarski,Grzegorzewski,Sacha ok.Znaki zapytania przy Murawskim,Misanie (czy on jest lepszy od Kaszuby,Krzywickiego czy Szczoczarza?) i Mierzejewskim.Jestem ciekawy co nowi zawodnicy wniosą do drużyny.Najważniejsze jednak że Płatek ma jakąś wizję drużyny (w porównaniu do Jego tfu! poprzednika) i możemy mu w 100% zaufać."Łyżką dziegciu"może być fakt że znowu nie ściągnęliśmy rozgrywającego.
Chyba chcemy ustanowić rekord Guinessa w kategorii "napastnicy którzy nie strzelają".
Misan, Mierzejewski, Moskała, Dudzic, Witkowski - to w sumie na jesieni około 100 meczy ligowych - efekt 0 goli.
Oficjalnej wiadomości, że były to ostatnie transfery na razie nie ma więc jeszcze może, może...
Mam nadzieję, że ilość przełoży się na jakość.
Od przybytku głowa nie boli, miejmy nadzieje że Ślusarski ruszy ten atak, a że Dudzic się wkońcu przy nim odblokuje i pokaże swoje atuty:)
a tak wogóle to dawno takiej prasy nie mieliśmy a takie tytuły gazet kiedy to było
"Pasy" szaleją z transferami :) http://sport.interia.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/news/pasy-szaleja-z-transferami,1245637
Natomiast najciekawiej brzmi końcówka:
"Czy to już koniec transferów tej zimy w Cracovii? Na to wygląda, choć trener Płatek niczego nie wyklucza. - To już ostatnia konferencja prasowa tej zimy - powiedział podczas prezentacji nowych zawodników, ale po chwili zaczął się śmiać: - Ostatnia w tym tygodniu. Nigdy nie mów nigdy!"
Półtora roku temu Mierzejewski miał operację stawu skokowego.
- Na badaniu USG widoczne były blizny. Dopiero wizyta u dr. Zbigniewa Ficka w Bieruniu potwierdziła zdolność do gry - wyjaśnił dr Jakub Tabisz, wiceprezes Cracovii.
Oddala się możliwość wcześniejszego pozyskania przez Cracovię Jakuba Grzegorzewskiego z Górnika Łęczna.
- Chyba poczekamy do lipca i dostaniemy zawodnika za darmo - twierdzi Tabisz. - Nie będziemy załatwiali spraw za Górnika.
Macierzysty klub Grzegorzewskiego, Concordia Piotrków Trybunalski, dopomina się o pieniądze.
Źródło: gazeta.pl
Madra decyzja z tym Grzegorzewskim. Bardzo fajnie, ze Fafel u nas zostanie.
Zakladajac, ze jak mowi trener Platek bedziemy grac 4-2-3-1:
Cabaj-Mierzejewski-Polczak-Tupalski-Szeliga-Baran-Klus-Pawlusinski-Klich-Nowak-Slusarski
Tak ja bym to sobie wyobrazal;) Ale nawet w takim ukladzie, przeciez niektorzy dotychczas pewni gry zawodnicy w ogole wypadna z kadry meczowej!
Bo na lawce jedno pewne miejsce ma Olsza. A dalej? W napadzie: Witkowski, Moskala, Dudzic, Misan, Snadny, Tatara. W pomocy: Wasiluk (ewentualnie w obronie, ale mnie sie on najbardziej podoba na defensywnym pomocniku), Kostrubala, a w razie potrzeby mozna do pomocy zaadaptowac tez Pawke Nowaka i Slawka Szelige. Skrzydla: Sacha, Sasin, choc takze Moskala. Obrona: Radwanski, Karwan, Murawski, Kulig.
Oj, bedzie sie dzialo:)
Nie wiedziałem gdzie to zdjęcie wkleić ale jest istnie zajefajne:)
Nowe nabytki:
[img]http://bi.gazeta.pl/im/8/6178/z6178578X.jpg[/img]
http://sport.interia.pl/raport/transfery/news/pasy-szaleja-z-transferami,1245637
Ślusarski zainkasował pół miliona za to, że podpisał kontrakt. Kolejne pół miliona wziął jego menedżer z tytułu prowizji. Wreszcie 450 tys. zł wyniesie roczny kontrakt wychowanka Lecha Poznań.
Ktoś powie, że płacenie takich pieniędzy to czyste wariactwo. Paradoksalnie wychodzi jednak na to, że klub spod Wawelu zrobił świetny interes. Ślusarski jest wyceniany na grubo ponad 3 mln zł i jeśli założymy, że to jego realna wartość, trzeba przyznać, że Cracovia zaoszczędziła 1,5 mln zł. Liczby nie kłamią.
kto by się spodziewał że w transferach będzie 3 miejsce w lidze :) nonono
libero Napisał(a):
> Ślusarski zainkasował pół miliona za to, że
> podpisał kontrakt. Kolejne pół miliona wziął
> jego menedżer z tytułu prowizji. Wreszcie 450
> tys. zł wyniesie roczny kontrakt wychowanka Lecha
> Poznań.
>
> Ktoś powie, że płacenie takich pieniędzy to
> czyste wariactwo. Paradoksalnie wychodzi jednak na
> to, że klub spod Wawelu zrobił świetny interes.
> Ślusarski jest wyceniany na grubo ponad 3 mln zł
> i jeśli założymy, że to jego realna wartość,
> trzeba przyznać, że Cracovia zaoszczędziła 1,5
> mln zł. Liczby nie kłamią.
Liczby nie...ale...
To sa wyliczenia Przeglądu Sportowego, którego rzetelność pozostawia wiele do życzenia. ( choćby to: http://www.sports.pl/ekstraklasa/artykul.asp?Artykul=31222 ) .
A prawdziwych liczb nie znamy, bo są chronione tajemnicą handlową. Więc proponuję dać sobie spokój z podejrzliwością i generalnie - z tym tematem.
We wtorek na zajęciach Górnika Łęczna pojawił się Mouhamadou Traoré. To napastnik z Senegalu (ur. 1986), który ostatnio występował w klubie Glinik/Karpatia Gorlice.
Sztab szkoleniowy Górnika sprawdzi na co stać zawodnika z Senegalu
Wciąż natomiast nie wiadomo, czy w Górniku pozostanie Jakub Grzegorzewski. Sprawa ma się wyjaśnić do środy.
- W środę rzeczywiście powinna zapaść ostateczna decyzja - mówi Jakub Tabisz, wiceprezes Cracovii.
- Myślę, że Grzegorzewski zostanie w Górniku do czerwca. W ramach rozliczeń możemy oddać Krzysztofa Radwańskiego. Kamil Witkowski? On nie chce odchodzić z Cracovii.
źródło: Dziennik Wschodni/90minut.pl
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Goście (4)