Skąd wiesz?
-
-
Transfery - niekończąca się odyseja cd. :) temat następny
Bo kupiliśmy Murawskiego więc Krzysiu Radwański pewnie odejdzie.
Niby logiczne... Ale to byłoby zbyt szybko, nie zdążyliby jeszcze dograć szczegółów. Jednak najważniejsze, że zaczyna się coś dziać.
Na Murawskim na pewno nie stracimy, a może zyskamy. Ma chłop przecież doświadczenie. A to będzie ważne w walce o utrzymanie...
marr.85
Murawski za Radwańskiego to raczej osłabienie.
Raczej chodzi o prezentacje Łukasza Derbicha kolejnego obrońcy:/
[i]- Dla nas priorytetem jest zatrzymanie Cichosa. Oficjalnej oferty z Korony jeszcze nie otrzymaliśmy, ale sam piłkarz chce z nami rozmawiać na temat transferu do Kielc. Propozycję z Cracovii ma również lewy obrońca Łukasz Derbich. O ile na miejsce Derbicha mamy szanse znaleźć następcę, to zastąpić Cichosa będzie niezwykle trudno - powiedział Wachowicz.[/i]
za 90minut.pl
Murawski, Sacha, Grzegorzewski(przyjdzie), Pawlusiński podpisany kontrakt.
Tylko ludzie, potrzebujemy ofensywy!
Mysle ze bedzie to Nawrocik dzisiaj nie przedluzyl kontraktu za Arką...
"Atakując Smudę, piłkarze bronili się przed krytyką. Owszem, bezsensem było zwalanie na niego winy za własne kiksy, bo jak ktoś nie umie grać w piłkę, to go żadne trener w dwa miesiące nie nauczy - do tego kto nie umie, jeszcze dojdziemy.
(...)
Moja forma spadł, przyszedł kryzys. Jednak może trudno niektórym w to uwierzyć, ale jest polski piłkarz, który się nie myli, nie notuje kryzysów. Podaje celnie, strzela mocno, biega szybko, skacze wysoko, drybluje bajecznie, a formę zawsze ma wysoką. Mało tego - nawet gada mądrze. I najwięcej filmów widził, każdą książkę przeczytał. Przedstawiam państwu Macieja Murawskiego, zwanego Murasiem. Mówisz "Muraś", myślisz "mistrz" - mówisz "mistrz", myślisz "Muraś.
(...)
Wspomniałem wcześniej o meczu z GKS, przegranym haniebnie 0:2. (...) Jak zapewne wiele osób pamięta, Murawski Maciej w owym spotkaniu odstawił taką żenadę, że żal było patrzeć. W szatni Okuka kolejno mówił z kogo jest zadowolony, a z kogo nie. Muraś nigdy się nie zgadzał. Nigdy! Z Gieksą straciliśmy śmiesznego gola. Maciek zderzył się bodajże z Jackiem Magierą, gdzieś tam jeszcze wpątany był Tomek Jarzębowski - na ławce rezerwowych ryk śmiechu połączony z jękiem zawodu. Gdy Muraś zaczął opisywać tę sytuację, to wyszło na to, że najbardziej zawalił Moussa Yahaya, że tam stał i śmiał strzelić gola. - Po co on tam stał? - pytał MM.
On tak miał, że niby występował w Legii, a grał w zupełnie innych meczach niż my. Przynajmniej mówił coś zupełnie odmiennego od zdania ogółu. Była taka sytuacja po spotkaniu z Zagłębiem Lubin, gdy prowadził nas Krzysztof Gawara. Muraś się z trenerm pokłócił! Że zrobił dobrze, tylko wszyscy się na niego uwzięli i chcą mu wmówić błędy, których przecież nigdy nie popełnia. "Maciek, jest kaseta, obejrzymy to na wideo" - padło hasło. Sprawdzimy cię, cwaniaczku. Muraś popatrzył chwilę w ekran, gdzie właśnie leciał film pod tytułem: "Jak zawalić bramkę w meczu Legii, na przykładze Murawskiego" i stwierdził:
- Bo ja zapieprzałem za innym, którego ktoś tam nie pokrył. Nie mogłem go zostawić samego.
- Ale przecież ty miałeś kryć tego, który strzelił gola - odpowiedział Gawara.
- Nie mogłem, bo musiałem pobiec za tym. Bo gdyby tamten zamiast strzelić gola podał do tego, to by było na mnie.
- Przecież jak ci kazałem kryć numer osiem, to kryj numer osiem!
Blisko pół godziny Muraś udowadniał wszystkim, że czarne jest białe. On się nie myli! Do Okuki też mówił, że się nie zgadza z oceną. "Panie, ja i błąd? Ja błędów nie robię. Mam w meczach 70 odbiorów i 69 strat, więc jestem na plusie". To był naprawdę jedyny bezbłędny piłkarz, jakiego znam. Gdy dostawał żółtą kartkę, to sędzia się pomylił. Gdy zmarnował sytuację strzelecką, to bramkarz rzucił się nie tam, gdzie powinien. Gdy urwał komuś nogę, to ta paskudna noga sama się urwała. Mało tego. Jakkolwiek irracjonalnie by to zabrzmiało, Muraś uważał, że potrafi rozgrywać. On w to szczerze wierzył!
Na treningach umieraliśmy ze śmiechu, gdy demonstrował swoje zagranie typu Laudrup. Patrzył w prawo, kopał w leco. Skutek zawsze był taki sam - zanim Muraś spojrzał, gdzie jest piłką, już był przechwyt i jazda z kontrą.
(...)
Tak, Muraś miał w meczu więcej strat niż wszyscy piłkarze razem wzięci. To był w zasadzie co mecz najlepszy rozgrywający naszych rywali. Słał piłki-marzenie.
Wydawało mi się, że zawodnicy ligowi tak drewniani nie bywają. Murawski jest bardziej drewniany, niż mój parkiet w domu. Gdyby urodził się w Grecji, pewnie nazywałby się Drewnopoulos, w Turcji - Drewnoroglou.
(...)
Dla przykładu rozbierzmy go na czynniki pierwsze. Strzał? Podobno ma dwójkę dzieci i to by było na tyle. Wprawdzie ktoś mi mówił, że kiedyś strzelił gola w Wodzisławiu, ale to musi być pomyłka. Gra głową? Wyskok dobry, ale głowa - tragiczna. Przy takim wysoku powinien pakować bramę za bramą, a on zazwyczaj uderzył wyżej niż dalej. O dryblingu wolę nie pisać. Nie wiem, może ja się na tym nie znam.
Ta opowieść zaczęła się od bramki z GKS Katowice, którą Maciek zawalił, a do której się nie przyznawał. Moja opinia jest taka - gdyb tam w polu karnym nie było Murasia, ten gol by nie padł. A przez to, że Muraś był, każdy się przestraszył, że zaraz przyjedzie piła mechaniczna i urżnie nogę. Na widok długowłosego kolegi wkradła się nerwowość, a może i panika."
Kto zna tytuł cytowanego utworu i nazwisko autora, który je popełnił? :)
Moj scenariusz na jutro Radwański do Stawowego za to do nas przychodzi wcześniej Grzegorzewski plus którys z Miedzi , badz tez Gieksy.
A ja czuje, ze to bedzie David Topolski
KSC-D Radwanski lepszy od Murawskiego? hahahahahahaha Od Radwanskiego to jest kazdy lewy obronca lepszy :] Poza tym Murawski nie przyszedl za niego,bo to nie jest lewy obronca.
Jutro przyjdzie Grzegorzewski-Radwanski do ~Łęcznej,a na dniach Derbich na lewą obronę.
Oby Nawrocik z Arki z nami podpisał kontrakt. On ma duże doświadczenie i nie jest stary jak ten Murawski.
A ja czuje że żaden z was nie trafił i będzie to transfer roku.Jeśli to się potwierdzi co ,,czuje''publicznie za ten transfer pochwalę Jakubka.
Potter dla terj chwili: warto było czekac na te dziwne czasy żeby można z bliska jaja te zobaczyć.
My bierzemy Murasia, a Paknys, ktory byl pod reka jedzie az nad morze :/
Paknys był u nas na testach i kilku treningach. Nikt mu nie bronił grać lepiej od ówczesnych obrońców Cracovii.
Ja bym za nim aż tak nie płakał.
Potter masz na mysli Radzewicza?? bo jesli tak to tez o nim pomyslalem a uwazam zeby sie przydal tak samo Nawrocik, chociazby z tego powodu ze na te pozycje nie mamy nikogo!
lewy pomocnik i srodkowy pomocnik.
A Radwański niech myka za Wojtasem do Łecznej, jestem jak najbardziej ZA, szkoda ze dopiero teraz!
Dlaczego znikła ostatnia czesc ktora informowala o jutrzejszym suprise?!
Rafi, a ja bede, bo kiedy to bylo? Od tego czasu zrobil postep. Grzegorzewski tez byl u nas i bedzie po kilku latach, na Robaku czy Majewskim tez sie nikt nie poznal. wazne jest to jak gra teraz, a nie ze jakis czas temu gral gorzej
ja mysle ze to bedzie zaskakujaco dobry transfer... ale cos mi mówi, ze bedzie to Spiżak..
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)