Łukasz Kubik,belgijska gwiazda
w dziurawych skarpetach grywa,
nie wyszedł mu sezon w kochanej CRACOVII
więc teraz się w "Tempie"odgrywa ?
-
-
Wywiad z Kubikiem w Tempie...
Kajman nie jestem przekonany - napisałem tylko, że domyslam się, ale wiesz jak jest z piłkarzami.
"...Uważasz że nie mógł polubić atmosfery panującej w CRACOVII??Zauważ też że Nowaczek u nas jest kimś,jest GWIADĄ , rozwija sięa podrógiej stronie błoń był by co najwyżej jednym z wielu..."
Zdecydowanie się z Tobą zgadzam w tej kwestii.
"...Więc zejdźmy już może z Niego i zajmijmy się naszym Belgijskim "gwiazdorem"..."
Ja go w tym przypadku absolutnie nie atakuję, a wręcz przeciwnie - jego wypowiedź przedstawilem jako przykład jak należy się zachować udzielając wywiadu. Może z mojej strony było nie na miejscu stwierdzenie, żę jego wypowiedź mogła być nieszczera. Może trochę za duzo powiedziałem tak jak Łukasz, ale jak stwierdził Robert - my kibice możemy gadać a piłkarze mają grać. Lubię i szanuję Pawła za to, że tyle zdrowia zostawia na boisku w każdym meczu, choć może nie zawsze mu wychodzi.
Zgadza się Vasago! Kubik powinien wykazać więcej dyplomacji. A tak to pokazał filozofię p.t. Na złość mamie odmrożę sobie uszy!
Torreador... jeśli Ty posądzasz Łukasza K. o jakąkolwiek filozofię, to ja przepraszam!
Shrek! każdy jakąś inteligencję posiada, nieraz szcz atkowa ale jednak...
A tak swoją drogą to dlaczego Kubik nie wypowie się na forum o tym co powiedział.W wywiadach nie raz mówił że czyta forum.Cyba że w jego belgijskim domu wyłączyli światło (to w takim razie nasze baraczki są super!!!) i nie może włączyć komputera.
Panie Kubik mówię Ci pa,pa........
Kubik ma chyba taką naturę, że lubi ponarzekać. Może jest typowym cracoviackim malkontem? Pamiętam na czacie rok temu bardzo narzekał na ligę belgijską prawie pod każdym względem.
Nie wiem na ile poważnie traktować tą wypowiedź - równie dobrze dziennikarz mógł poprzekręcać.
Nie zmienia to faktu, że Łukasz powinien w jakiś sposób wyjaśnić tą sytuację, no i na wiosnę powinien wszystkich zagiąć swoją formą, bo narazie to cieniutko!
panie Łukaszu jeśli pan to czyta
niech pan wyśle mail'a do mnie
to powiem jak może pan odebra getry
- kupie je panu.
Szkoda, że tak się wszystko potoczyło. Łukasz miał być ulubieńcem kibiców, gwiazdą druzyny a tu tymczasem...
Zgadzam się z Henrykiem, że Łukasz powinien sprawę wyjaśnić i przeprosić - nikt nie jest doskonały i kazdy popełnia błędy. Według mnie za bardzo go atakujemy za w sumie błache przewinienie - kilka głupich słów. Według mnie cała sprawa musi mieć swój koniec - albo w jedną albo w drugą stronę, tzn:
> sprostowanie i przeprosiny ze strony Łukasza, a my o sprawie zapominamy, do tego Łukasz swoją grą udowadnia, że na tak wysoki kontrakt jaki ma zasługuje i w kazdym meczu "gryzie trawę"
> Łukasz odchodzi - nie ma sensu trzymać zawodnika bedącego w konflikcie z działaczami, kibicami itd. ponieważ z niego nie będzie żadnego pożytku. Szydercy po każdym nieudanym zagraniu będą wypominac mu dziurawe getry itd., itp. i to wszystko źle wpłynie na psychikę zawodnika.
Vasago przyjacielu
Ja nie znajduję słów na to co zrobił.
Kiedy przychodził do Cracovii cieszyłem się jak dziecko.
Kiedy nic mu nie wychodziło tłumaczyłem znajomym
że koniec końców wyjdzie.
A to że jest wychowankiem.
Jak od moich dzieci wymagam więcej niż od obcych
bo mi na nich bardziej zależy.
Ciekaw jestem czy Ty lub inni ( zwłaszcza Ci którzy akcentują swoją
niechęć do Wisły na każdym kroku ) wybaczyliby takie
"błache przewinienie" np.Ankowskiemu czy Nowakowi .
Ja sam bym pomyślał "niepodoba ci się to wypier... na Reymonta".
Nie widzę powodu dla którego miałbył pana Lukiego traktować
inaczej. Przecież nawet mając chłodny stosunek do Wisły
każdy wie ża Ankowski,Nowak zrobili dla obecnej Cracovii więcej
niż "mesje" Kubik.
Dlatego bardzo Cię proszę nie nazywaj mnie "Szydercą"
Ps. Można nie być w formie (tj bywało z Pawłem Nowakiem),
ale na boisku należy zapier....(tj robi to Paweł Nowak)
Mnie się wydaje że Kubik ma żal że nie grał więcej więc szuka dziury w całym... A przecież zarabia najwięcej w drużynie. A takich żeczy nie powinien mówić. Jak sam nie potrafi pomóc CRACOVII to niech przynajmniej nie przeszkadza!!
A to że jest wychowankiem go nie usprawiedliwia, w każdy n klubie są jakieś niedociągnięcia a on akurat najmniej powinien narzekać! Jak mu nie pasuje to droga wolna, chociaż myślę że pomyśli trochę i na wiosnę będzie przynajmniej walczył na boisku jeżeli oczywiście zagra...
wczoraj-dziś-jutro-zawsze CRACOVIA!
Vasago , myśle iz lepiej się dzieje że atakujemy Go tutaj, na naszym forum,w "rodzinie" a nie np. na stadionie czy nie daj Boże poza nim.Krytyka jest potrzebna i jak już pisałem wcześniej będzie dobrą nauczką -mam nadzieje!
Nie uwżam też że źle się stało,że to już koniec Kubika,nikt z PASIAKÓW go nie lubi itd...
To jest głos forumowiczów a jaką stanowimy część ogółu CRACOVII?
Paredziesiąt też osób przeczytało ten wywiad w Tempie i tyle ...
Większość kibiców może nawet o tym fakcie nie wie (choć nie wiem czy to dobrze? ...) niektórym (mam nadzieje że mi również) do wiosny przejdzie i Kubik będzie mógł się odegrać za tę niefortunną wypowiedź !
Swoją drogą to przeprosiny ze strony Łukasza, chociażby na forum mile widziane i myśle że pojawienie się na forób Kubika wiele by wyjaśniło...
Jakoś nie chce mi się wierzyć że tego Łukasz nie czytasz ;)
Jak masz jaja to weź się zalogój i odpisz cokolwiek ...
Dajcie mu spokój przy.... sie do tego (dlaczego!?)kto mu dał tyle pieniędzy i zrobił z niego gwiazdę,bo chłopak niczemu nie winien dobrze gra tylko nie na to co (moze potrafi) my oczekujemy,jeszce raz klikając zobaczymy -trzeba chyba dać mu czasu bo nie jest łatwo grać w pierwszym składzie i o niego trzeba walczyć, każdy chce grać dlatego,(a nie gra całych meczów) ja w niego wierzę bo wiem co potrafi, ale juz nie chce tak przesadzać, bronie łukasza bo jest wychowankiem pasów i czasami nierozumiem ale....................Może gadac o pierdołach (o tych getrach itp..) w każdym wywiadzie, niech tylko kopie dobrze w piłę tak jak tego chcemy !
"Mnie się wydaje że Kubik ma żal że nie grał więcej więc szuka dziury w całym... "
raczej w getrach :)
a na powaznie, to Łukasz pokaż na wiosnę, na co Cię stać i tyle!
Mam nadzieję, że nie pokaże dziur w getrach, to by było co najmniej niepolityczne.
A tak poważnie, to może z tęsknotą wspominać te 240 minut spędzone na boisku w rundzie jesiennej, biorąc pod uwagę rosnącą rywalizację.
Pif paf, a kto twierdzi że nie ma umiejętności ??!!
A co do wypowiedzi to chyba mamy prawo się przy......... bo i jest o co !
Sam sobie Łukasz winien i sam też może tą winę odkupić na wiosne...
Dokładnie Kajman. Wiele potrafimy wybaczyć i zapomnieć. Tyle że odkupienie winy musi byc widoczne na boisku, nie w gazecie.
Dopiero dzisiaj przeczytalem ten wywiad i stwierdzam ze to matoł ,dosc ze nic nie pomogl druzynie zarazbia najlepsza kase zajmuje miejsce mlodym to jeszcze...szkoda gadac ale mnie podk......!
PS.Jaka jest roznica miedzy Kubikiem a Szwajdychem?
Pif paf Ty wiesz co...:)
ok sprawa numer 1 Kubik nie zarabia najwięcej w drużynie - tak gwoli ścisłości...
dwa to co zarabia to zdecydowanie za dużo - Ci co mnie znają wiedzą jaka jest moja opinia na ten temat w całości - pominę ją milczeniem.
trzy ja bardzo Łukasza lubię ale przesadził i to ostro - jednak mam nadzieję że pokaja się i zobaczymy go jeszcze na boisku Cracovii (tylko mam nadzieję że z niższym kontraktem - bo ten teraz to przegięcie)
cztery skończmy o tym nawijać bo chłopak coś chlapnął a Wy od razu jak hieny...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)