Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Podbródkowe Oresta :)

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 13.08.2009 o 21:44
      Ostatnia aktywność 31.08.2012 o 15:11
      50955 wyświetleń
    • odys

199
      0
    • 03.06.2012 o 11:01
      Post #831834 03.06.2012 11:01
    SaNtO Napisał(a): ------------------------------------------------------- > znajdz post w którym napisałem że wynik Oresta > to zasługa Tarasiewicza. > > teraz Ci powiem więcej przyjacielu. jak się > odrobie po weekendzie znajdę nawet moje wpisy w > których chwaliłem grę Śląska (mimo że > dostawali bęcki) i byłem zdania że wyjdą z > kryzysu. przed sezonem też ich typowałem wysoko. > i wypunktuje Cię. > > Kafar jest młodym trenerem to skąd ma mieć > wyniki. Lechia grała fajną piłkę za jego > czasów i na to liczę. Nie wiem jak Ty. Ja na to > liczę A trenerzy Realu i barcelonki tez chyba na starych niewygladaja a wyniki maja :D
    • Diabel

14.8K
      18.5K
    • 03.06.2012 o 13:24
      Post #831858 03.06.2012 13:24
    potter Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Jeśli popatrzymy na Lechię to pozostawił po > sobie b.przeciętny zespół który utrzymał się > przy pomocy Bełchatowa i Widzewa. > W Lechii miał okres 1,5 sezonu co faktycznie > grali niezłą piłkę ale suma sumarum nie > poradził sobie. > > Jesień poprzedzającą zwolnienie z Lechii miał > tragiczną . a Probierz zostawil po sobie swietny zespol, (Jaga) tylko grali na jego zwolnienie (huehue), a wiosne 2010/11 mial niesamowita (nie tragiczna?) bo trener jest swietny, wspanialy i co jeszcze, co przeciez pokazal z gtsem , wywalczajac dla nich gorna polowke tabeli (brawo!!) miarka dla wszystkich taka sama co nie Potter, hehehehehe :D naprawde to jest komiczne jak blizniaczo podobne argumenty u jednego ci nie przeszkadzaja a drugiego zjeb..sz od gory do dolu :) monty python! :)
    • Karvin

10.6K
      9.4K
    • 03.06.2012 o 13:33
      Post #831860 03.06.2012 13:33
    potter [ Odpowiedz prywatną wiadomością ] [ignoruj wpisy] Re: Kto po Oreście??? Dyskusja i spekulacje. 27 maj 2010 - 17:20:53 Zarejestrowany: 7 l. temu Posty: 5.246 Urrban to by była katastrofa .To jest ,,trener''gorszy od maji majewskiego nawet.Zero ,sukcesu beznadziejny styl i lizanie dupy by jak najdłużej na stołku być. Pozostali czyli Ulatowski i Stawowy ok .[b]Moze być i jeden i drugi bo to dobrzy trenerzy[/b]. i drugie: potter [ Odpowiedz prywatną wiadomością ] [ignoruj wpisy] Re: Kto po Oreście??? Dyskusja i spekulacje. 26 maj 2010 - 23:08:44 Zarejestrowany: 7 l. temu Posty: 5.246 [..] Z polskich trenerów do nas widzę tylko 3 Ulatowski ,Stawowy ,Skorza-reszta szkoda gadać .Jak czytam o Urbanie że ktoś o zdrowych zmysłach może chcieć go do Cracovii to się zastanawiam czy aby nie zwariował.Urbana to ja chętnie bym wcisnął gts by tam przez lata nie miał zadnych osiagnięć (poza pojedynczymi wygranymi meczami)Mieć 50 mln budżetu -skład bardzo mocny i nic nie wywalczyć to jest sztuka.O stylu nie wsponmę był mniej więcej taki jaki legia pokazała grając z nami na suchych stawach. [b]3 wymienionych przezemnie jest gwarancją na spokój w lidze.Spadek nam nie zagrozi.[/b] Przypadkowy trener typu urban może spowodowac nieszczęście czyli spadek. ----------- Podbródkowy Karvina :) Znawco :D
    • Aston1906

15.4K
      2.8K
    • 03.06.2012 o 13:46
      Post #831864 03.06.2012 13:46
    Ohoho, wczorajsza bokserska gala trochę się przedłużyła. W walce poranka nasz dzielny Potter zachwiał się na nogach po poście Diabla, a szybkie dwa podbródkowe Karvina nie pozostawiły złudzeń. Nasz bohater runął na deski jak długi :D
    • janczer

4.4K
      3.3K
    • 03.06.2012 o 14:37
      Post #831882 03.06.2012 14:37
    Zaraz się podniesie i napisze, że to było wyrwane z kontekstu i on wcale nie to miał na myśli :D
    • kkk_84

10.7K
      360
    • 03.06.2012 o 19:43
      Post #831927 03.06.2012 19:43
    potter Napisał(a): ------------------------------------------------------- > kkk nie zakłamuj prawdy .Od samego początku do > teraz uważałem zwolnienie Oresta za błąd.Jest > to do sprawdzenia w archiwum. > Znajdź mi choć 1 post mój w którym > popierałem zwolnienie Oresta.Owszem popełnił > błąd na wiosnę w przygotowaniu fizycznym -ale > suma sumarum utrzymał Cracovię w sezonie w > którym gralismy poza domem wszystkie 30 meczy i > dodatkowo kwoty wydawane na wzmocnienia były > śmieszne. > > Nie piałem na przyjście Ulatowskiego -jak wg > masz czelność wypisywać takie bzdury. Sam zaklamujsze prawde, gdzie napisalem ze sie cieszyles na zwolnienie Oresta ? napisalem ze Ulatowski byl na Twojej liscie zyczen po zwolnieniu Oresta, a teraz sie tego wypierasz.
    • potter

8.9K
      5.2K
    • 03.06.2012 o 19:45
      Post #831928 03.06.2012 19:45
    Widzę że mojemu koledze Karwinowi się nudzi . Zatem odpowiem ; Jak zwalniano Oresta byłem przeciwny i do tej pory uważam to za ogromny błąd Filipiaka . Jak mleko się wylało i była giełda wolnych trenerów to Ulatowski wydawał się jednym z rozwiązań .Nie było opcji powrotu Oresta. Do momentu pracy u nas radził sobie przyzwoicie .Nie wzięto tylko jednej rzeczy pod uwagę -Ulat dostawał do trenowania zespoły gotowe.Do momentu pracy u nas nic nie musiał budować (obejmował solidny Lubin i Bełchatów). Nie wiedział co to stres związany z graniem o utrzymanie.Zadanie to go przerosło i najgorsze że trzymano go tak długo. Zamieniono sprawdzonego i obytego trenera który na ekstraklasie zjadł zęby na trenera na dorobku który nie sprostał zadaniu. Dlatego różnimy się z kolegą Karvinem w kwestii trenera . Moim zdaniem powinniśmy zatrudnić charyzmatycznego i sprawdzonego takiego jak Orest , Zieliński ,Radolsky ,Stawowy a Karvin trenera z nikąd na dorobku pokazując mi przykład Korony . Tyle że my mieliśmy już 5 trenerów na dorobku z nikąd (młodych zdolnych )Białas ,Mikulski,Płatek ,Ulatowski i Pasieka . Teraz mamy 6 Kafarskiego .Staczanie się Cracovii od kilku lat ,spadek w kompromitującym to wypadkowa ich ,,pracy ''razem ZARZĄDEM.Tych ,,trenerów ''łaczy wspólny mianownik -dyletanctwo , nieudolność i sterowalność .Jak generał nakazał że miał grać zawodnik X to grał (czy był w formie czy bez)
    • 3lvis

6.6K
      6.3K
    • 03.06.2012 o 21:49
      Post #831950 03.06.2012 21:49
    Białas czy Mikulski młodzi, zdolni i na dorobku?
    • SaNtO

31.1K
      16.3K
    • 04.06.2012 o 01:52
      Post #831972 04.06.2012 01:52
    nie wiem dlaczego ja sie daje wciagac w te przepychanki z Potterem skoro i tak nigdy nie odpowiada na moje posty tylko ctrl+c ---> ctrl+v i trenera bronią wyniki i na zbity pysk i kopa w dupe eot z mojej strony
    • gentlemen

4.6K
      355
    • 04.06.2012 o 12:35
      Post #832005 04.06.2012 12:35
    Potter, może inaczej. Naprawdę niewiele osób na forum (i w ogóle w Polsce) powie, że Ulatowski to lepszy trener od Oresta. Mało tego, mało kto powie, że Orest to słaby trener. Jak już pisałem, we Wrocławiu pokazał klasę, zdobył drugi w swojej karierze tytuł mistrzowski (a podobno pierwszy uczciwie, choć i tu niektórzy pewnie by się nie zgodzili) i brawa dla niego. Nie można natomiast mitologizować jego kariery w Cracovii. Być może rzeczywiście, należy wyżej docenić jego jesień, niż "przyzwoita". Z pewnością nie "fantastyczne", ale "udana" byłoby chyba na miejscu. Natomiast wiosna to padaka najwyższej kategorii. Mecze z Ruchem, Jagą, Polonią W. (choć tu sędziowie dali o sobie znać). Pamiętam dokładnie, że na wyjeździe do Lubina, w przeddzień Katastrofy Smoleńskiej, wszyscy już byli pogodzeni ze spadkiem. Zaufania do trenera to zbyt wiele sobie nie przypominam. Potem nastąpiła nieplanowana, stosunkowo długa, przerwa w rozgrywkach, szczęśliwie wygrane mecze w Bytomiu i z Odrą, no i derby które przejdą do historii jako jedne z ważniejszych. OK, Lenczyk utrzymał Cracovię dysponując słabym składem (plaga kontuzji po części z jego winy, jak mniemam po lekturze tego forum), fakt. Taki sam fakt, jak to, że zrobił te utrzymanie w słabym stylu. Ja, oczywiście, patrzę na faceta raczej pozytywnie, bo choć nie lubię go jako człowieka, to jestem mu niezmiernie wdzięczny głównie za bilans derbowy w tamtym sezonie - coś fantastycznego. Jeśli jeszcze chodzi o to czy grać poza swoim terenem, czy na swoim, czy z kibicami czy bez. Być może coś pomijam, ale ostatnie wysokie ligowe zwycięstwo było chyba z Łęczną, przy pustych trybunach, z garstką ludzi za płotem. ;) Słaba psychika nienajlepszych grajków owocuje tym, że czasami presja rzutuje na formę. ;) Zeljeznicar, brak zwolenników =/= legiony przeciwników. Pamiętam dokładnie zepsute WielkoCzwartkowe popołudnie, po meczu z Potoczanką. Nie twierdzę, że Orest był żegnany wówczas białymi chusteczkami, ale miłości trybun do niego też nie było. Podobnie jak niemal na każdym meczu, z ogromną irytacją trybun dotyczącą późni przeprowadzanych zmian.
    • potter

8.9K
      5.2K
    • 04.06.2012 o 19:56
      Post #832062 04.06.2012 19:56
    Można się oczywiście czepiać kilku b.słabych występów na wiosnę za czasów Oresta .Tyle że następcy mieli ich więcej ,a niektórzy tacy jak obecny trener wręcz się skompromitowali. Przy naszym tragicznym zarządzaniu i kiepskich transferach CRACOVIA POTRZEBOWAŁA kogoś takiego jak Orest . Orest jeśli chodzi o taktykę jest prawdziwym mistrzem .Potrafi uderzyć w czuły punkt rywala doborem składu pod konkretny zespół i zawodników .Że jest trudny ,uparty niczym osioł wiemy wszyscy . W naszej rzeczywistości tylko ktoś o podobnych cechach ma szansę na sukces. To trener ma decydować o obliczu zespołu ,transferach ,doborze taktyki czy wyjściowej 11.Nie Filipiak ,nie Rząsa ANI TYM BARDZIEJ TABISZ. Orest musiał odejść bo stał się dla Jakuba i Rząsy nie wygodny .Tego pierwszego trzymał daleko od drużyny ,drugi musiał liczyć się z tym że 80% propozycji transferowych będzie ze względów sportowych nie do zaakceptowania dla Oresta . I tu rodził się konflikt interesów .Obaj ręka w rękę przekonali Filipiaka że lepszy będzie Dyzma. Konsekwencja tych ,,transferów ''i TRENOWANIA CRACOVII PRZEZ kolejnych ,,trenerów ''widmo BYŁ SPADEK . Filipiak dobrze wiedział że temat SPADEK przy Oreście nie miał prawa bytu ,ALE JAK TWIERDZIŁ CHCIAŁ ,,Cracovię popchnąć ostro do przodu ''.Zamiast tego posłuchał ,,doradców ''i wepchnął Cracovię do błota.
    • docent

8.8K
      3.4K
    • 04.06.2012 o 20:40
      Post #832075 04.06.2012 20:40
    A skoro Potter zachwalał Skorżę, to tylko tak w kwestii formalnej - jest do wzięcia.
    9 dni później
    • AQQ

567
      14
    • 14.06.2012 o 19:26
      Post #845385 14.06.2012 19:26
    SaNtO Napisał(a): ------------------------------------------------------- min. > nie wiem dlaczego ja sie daje wciagac w te > przepychanki z Potterem skoro i tak nigdy nie > odpowiada na moje posty ... Bo Potter, co by nie mówić, ma jednak swój urok i... chociaż osobiście mam go na ignorze, to jednak często... tego ignora rozwijam. Gość najczęściej pisze kompletne bzdury i w tzw. żywe oczy wykręca się ze swoich własnych słów, niemniej w kilku rzeczach się z nim w tym uporze zgadzam i jedną z tych niewielu rzeczy, jest postać Oresta Lenczyka. Zawsze mnie ten facet (Orest oczywiście - nie Potter) fascynował, ma w sobie coś z filozofa w stylu: "nie zasłaniaj mi słońca", zawsze też przypominał mi jednego z moich idoli - Marcello Lippiego - cygaro, spokój - brak okazywania jakichkolwiek emocji, cokolwiek by się nie działo i taką postawą buduje się właśnie autorytet trenera. I prawdą jest, że drużyna za kadencji Oresta grała przez pewien okres fatalną kiche, ale trzeba to powiedzieć jasno - jest to świetny trener i całościowo jego bilans u nas jest bardzo na plus. Co do Pottera zaś, to co by nie mówić nadaje on kolorytu temu forum - trzeba mimo wszystko docenić jego zaangażowanie (bo naprawdę trzeba mieć samozapał, aby powtarzać w kółko to samo we wszystkich tematach, po kilka razy dziennie) - gdyby chociaż jeden z naszych grajków miał tyle zapału do trenowania piłki, ile ma Potter do produkcji postów, to bylibyśmy dzisiaj nadal w ekstraklasie. Jego częsty upór do obrony stanowisk, których po prostu "nie da się obronić", jest również fascynujący i mimo wszystko taka przekora musi budzić sympatię. A pamiętne akcje w stylu odliczania dni dla Stefka Majewskiego tworzą niepowtarzalną specyfikę naszego forum. Pottera po prostu trzeba traktować jak... Pottera, przyjmując odpowiedni "współczynnik wagowy" dla jego postów.
    41 dni później
    • Żarko

1.7K
      809
    • 26.07.2012 o 18:32
      Post #851410 26.07.2012 18:32
    Stary, zarozumiały dziad, wczoraj, kolejny (który to już?) raz cudem uciekł spod topora,a szkoda.
    • Camron

5.3K
      1.9K
    • 26.07.2012 o 23:40
      Post #851481 26.07.2012 23:40
    Obronić porażke 1-0 i awansować to jednak sztuka, tez trzeba umieć. Mimo to brawo Orest (z ironią lub bez jak kto woli) :)
    • potter

8.9K
      5.2K
    • 27.07.2012 o 19:52
      Post #851615 27.07.2012 19:52
    I kolejny raz dla zarozumialców podbródkowy od ,,Starego Dziada ''.Który to już ?Oj boli glowa jak ,,dziad ''mocno bije . Żarko wynik idzie w świat .Kto za tydzień będzie pamiętał o tym że Śląsk słabo zagrał?. Nie bardzo zresztą jest się czego czepiać wynik 2-0 na wyjeździe ustawił ich w komfortowej sytuacji i w 2 meczu okazali się lepsi.
    • gentlemen

4.6K
      355
    • 27.07.2012 o 21:18
      Post #851624 27.07.2012 21:18
    Ale jaki wynik idzie w świat? Ten z pastuchami z Czarnogóry? A kogo w świecie to obchodzi?
    • odys

199
      0
    • 27.07.2012 o 23:13
      Post #851647 27.07.2012 23:13
    Wlasnie liczy sie awans dalej a to idzie w swiat. Stary zarozumiały dziad ale wie co robi i jak narazie bardzo dobrze mu to wychodzi drugiego takiego trenejro u nas nieuswiadczy z taka znajomoscia taktyk.
    • ian thorpe

17.8K
      14.2K
    • 28.07.2012 o 21:12
      Post #851770 28.07.2012 21:12
    podsumowali "dziadka" ;) http://www.weszlo.com/news/11267-Dramat_w_wykonaniu_Slaska_czyli_taktyczna_zbrodnia_Oresta_Lenczyka
    4 dni później
    • izbik

7.7K
      86
    • 01.08.2012 o 22:50
      Post #852392 01.08.2012 22:50
    Orest poszedł po bandzie z Slunskiem , całe 0:3 :D Cosik mi sie wydaje ,ze prędzej my zagramy w LM niz jakakolwiek inna drużyna Polska.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie