Kuba Żywko - zwykły b.uc
-
-
Legia------Cracovia 0-0
Nie do wiary. Ten klub mnie od lat potrafi przerazic!
Staszek a kto mowi aby gonili caly mecz a co do literowek popraw ty ja jestem dyslektykiem a na dodatek nie Polakiem.
Jak jestes dyslektykiem to poświęcaj więcej czasu na redagowanie swoich postów! Skoro jestes tego świadomy to sie więcej staraj, a nie usprawiedliwiaj! To tak jak ja bym sie tłumaczył w sądzie, że komuś przyje*%^ bo jestem nerwowy.
Zapewne jestes takiej narodowosci, w której jezyku pisanym stosuje sie interpunkcje. To dosc popularne zjawisko!
STC_Piotrek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jak jestes dyslektykiem to poświęcaj więcej
> czasu na redagowanie swoich postów! Skoro jestes
> tego świadomy to sie więcej staraj, a nie
> usprawiedliwiaj! To tak jak ja bym sie tłumaczył
> w sądzie, że komuś przyje*%^ bo jestem
> nerwowy.
>
> Zapewne jestes takiej narodowosci, w której
> jezyku pisanym stosuje sie interpunkcje. To dosc
> popularne zjawisko!
uwazaj bo ci jeszcze ktos przyje.......a w sadzie ten ,ktory to zrobi zostanie uniewinniony bo sad uzna ,ze to bylo zasadne.
ROMAN KOŁTOŃ: - Janusz Filipiak - aby ratować bałagan po Arturze Płatku - rozmawiał z Franciszkiem Smudą i Orestem Lenczykiem. Smuda nie palił się do pracy po drugiej stronie [b]Plant[/b]. Lenczyk podjął to wyzwanie, ale myślę, że do meczu z Legią miał za mało czasu, aby poskładać zespół. TYP: 1.
po drugiej stronie plant...
Yoozeff gdzie jest ten artykuł z typami?
Nowy szkoleniowiec Cracovii Orest Lenczyk debiutuje w starciu z Legią Warszawa - czytamy w "przeglądzie Sportowym".
Spotkanie Cracovii z Legią miało być meczem o wszystko dla trenera Artura Płatka. Tymczasem, po zaskakującej, bo bardzo szybkiej decyzji władz klubu, sobotnie spotkanie będzie debiutem na ławce Pasów nowego szkoleniowca Oresta Lenczyka. Od pierwszego treningu z nowym zespołem do meczu z Legią miną zaledwie trzy dni. Czy w tak krótkim czasie trener jest w stanie coś pozmieniać w drużynie?
- Taki szkoleniowiec jak Orest Lenczyk na pewno w ciągu tych trzech dni może zrobić więcej niż młody trener, który dopiero musi pracować na swój autorytet - uważa Wojciech Stawowy, który był kandydatem do objęcia posady po Arturze Płatku. - Gdy drużynę obejmuje taki autorytet jakim jest Lenczyk każdy piłkarz od razu bardziej się mobilizuje.
Jednak w ciągu zaledwie kilku dni po objęciu zespołu rola trenera ogranicza się do wyzwolenia dodatkowej motywacji u chłopaków, i - co bardzo ważne - wyzwolenia wielkich możliwości, które drzemią w psychice piłkarzy. Trudno, aby Lenczyk od razu zmienił styl gry Cracovii, ale na pewno może opracować i przećwiczyć strategię na najbliższe spotkanie - dodał Stawowy.
Na razie Orest Lenczyk nie zrobił w zespole rewolucji, ale wyprowadził kilka zmian. Najważniejsza z nich to taka, że do treningów z drużyną już w pierwszym dniu pracy nowego trenera w klubie wrócił wieloletni kapitan, podpora defensywy Cracovii Arkadiusz Baran, którego Płatek nie widział nawet w szerokiej kadrze.
Łukasz Mordarski
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Nowy-trener-Cracovii-zadebiutuje-z-Legia,artykul,55534,1,296.html
kscman Napisał(a):
> Yoozeff gdzie jest ten artykuł z typami?
http://sport.interia.pl/raport/typer-ekstraklasa/news/eksperci-typuja-3-kolejke-ekstraklasy,1352626
O jak pana autora poniosło. Z gówna bata nie ukręcisz, pierwszoligowcy itp. Musze poszukać jego wypocin po meczach z Brondby, gdzie jego legia po raz kolejny pokazała frajerski futbol i przegrała z drużyną do przejścia. Facet jeszcze się zdziwi.
Jestem szczesliwy że treneuje nas trener z prawdziwego zdarzenia ,sadze ze jesli uda sie zremisowac to bedzie super sukces.
Niestety material jakim dysponujemy jest mocno słaby i nie pozwala z optymizmem patrzec na mecz,lecz wiara w nowego trenera i jego metody moze i duza doza szczescia pozwoli zobaczyc mecz z ktorego wszyscy bedziemy zadowoleni.
Sadze ze im dłużej bedziemy grali bez straty gola tym wieksze szanse na niespodzianke.
A propo Spały to kolejny dobry pomysł Lenczyka ,byłem tam i nic tam nie ma oprócz bazy treningowej i Lasów najbliższa knajpa to 10 kilometrów.Także nażelowane panienki pora ściągnąć spódniczki i założyć spodenki.
[img]http://www.spala.cos.pl/images/gora.jpg[/img]
http://www.spala.cos.pl/
Atrakcje w okolicy:
- Wieża ciśnień (0.24km)
- Mogiła hrabiny Wielopolskiej (0.24km)
- Dom Pamięci Walk i Męczeństwa Leśników i Drzewiarzy Polskich (0.24km)
- Zdrowie i medale po pobycie w Spale (0.29km)
- Grota św. Huberta (0.29km)
- Żubr Aleksandra II (0.35km)
- Kościół pw. Matki Boskiej Królowej Korony Polskiej (0.39km)
- Niemieckie schrony dla pociągów sztabowych (2.77km)
- Wotum Władysława Hermana (5.69km)
- Dawna synagoga (5.76km)
Cesarsko-prezydencka kwatera łowiecka
Spałę i myśliwskie walory Puszczy Pilickiej rozsławili rosyjscy carowie - Aleksander III (1845-1894) i jego syn Mikołaj II (1868-1918).
W lasach pod Spałą urządzono zwierzyniec, odbywały się tutaj niezwykle uroczyste łowy z udziałem imperatorów i zaproszonych gości. Polowali tu m.in. szach Persji Nasser-al-Din i cesarz niemiecki Wilhelm II.
W 1884 r. w Spale wybudowano pałacyk myśliwski otoczony parkiem. Wokół niego powstało wiele obiektów towarzyszących, w tym elektrownia, koszary wojskowe, stacja pomp z wieżą wodną i dwa eleganckie hotele dla carskich gości o pretensjonalnych nazwach Bristol i Savoy (przemianowane później na Dzika i Rogacza).
Pałac carów stał się po I wojnie światowej rezydencją Naczelnika Państwa, Józefa Piłsudskiego. Po nim mieszkali tu prezydenci Rzeczypospolitej, Stanisław Wojciechowski i Ignacy Mościcki. Z inicjatywy pierwszego z nich w 1923 r. zbudowano modrzewiowy kościółek pw. MB Królowej Korony Polskiej. Stoi wśród zieleni parku po północnej stronie drogi nr 48, biegnącej przez Spałę. Ze względu na czernione ściany skryte pod wysokimi gontowymi dachami przypomina świątynie Podhala.
W latach swojej prezydentury bardzo często w Spale mieszkał Ignacy Mościcki. Zapoczątkował [b]obyczaj urządzania Dożynek Prezydenckich[/b], które w latach 30. ubiegłego wieku gromadziły dziesiątki tysięcy rolników z całej Polski. Ignacy Mościcki był zawołanym myśliwym. Za jego czasów lasy nad Pilicą znowu stały się areną wspaniałych łowów. W 1945 r. pałac myśliwski został doszczętnie spalony.
Niewiele pamiątek łowieckiej przeszłości przetrwało w Spale. Należy do nich pomnik żubra naturalnej wielkości. Do I wojny światowej znajdował się na terenie rezydencji carskiej w Białowieży. Powrócił do Polski w latach 20. ubiegłego wieku i dzięki staraniom prezydenta Mościckiego stanął na cokole przed pałacem w Spale. Budynku dziś nie ma, ale żubr ocalał.
W uroczysku leśnym "Grzybek", na wschód od miejscowości, blisko wysokiego brzegu zakola Pilicy stoi wysoka piramida z głazów, zwana Grotą św. Huberta. Zbudowano ją ponoć w miejscu, gdzie car Aleksander III upolował pierwszego jelenia w lasach spalskich (współrzędne geograficzne Groty św. Huberta: N51°32`04,2" E20°09`27,6").
Widać, że nie tylko my uważamy Oresta za najlepszą z możliwych opcji i nie tylko my uważamy, że szkoda, że tak późno...
Typy fachowców 3 kolejski Ekstraklasy:
Legia Warszawa - Cracovia (sobota, godz. 19:15)
MIELCARSKI: - Spodziewam się gry z większym zębem ze strony Cracovii, ale bez przesady. Legia ma jasno postawiony cel - mistrzostwo Polski. Legia wygrała trudny mecz w Gdyni. Byłaby niespodzianka, gdy straciła choćby dwa punkty. TYP: 1
SZPAKOWSKI: - Cracovię objął Orest Lenczyk. Choć jego kunszt trenerski i wiedzę cenię, Lenczyk ma zbyt mało czasu, żeby zmienić oblicze zespołu przed tym meczem. Legia wygra. TYP: 1.
WOŁOWSKI: - Nie może tu być wyniku polubownego: dobrego dla jednych i drugich. Stawiam na trzecie zwycięstwo Legii, choć żal mi trzeciej porażki Cracovii. TYP: 1
ROMAN KOŁTOŃ: - Janusz Filipiak - aby ratować bałagan po Arturze Płatku - rozmawiał z Franciszkiem Smudą i Orestem Lenczykiem. Smuda nie palił się do pracy po drugiej stronie Plant. Lenczyk podjął to wyzwanie, ale myślę, że do meczu z Legią miał za mało czasu, aby poskładać zespół. TYP: 1.
BIAŁOŃSKI: Orest Lenczyk to trenerska klasa i świetne posunięcie "Pasów". Nie tylko on, ale nawet Mourinho, Freguson i Hiddink razem wzięci nie naprawiliby w trzy dni tego, co inni psuli przez dwa lata. TYP: 1.
> [b]- Kościół pw. Matki Boskiej Królowej Korony
> Polskiej (0.39km)[/b]
> - Niemieckie schrony dla pociągów sztabowych
> (2.77km)
> - Wotum Władysława Hermana (5.69km)
> [b]- Dawna synagoga (5.76km[/b])
>
Ciekawe gdzie pójdą się pomodlić przed meczem :)
a pzoniej macie pretensje jak ze tak nas nazywaja...Mysle ze chyba jednak blizej im do kosciola;)
e tam, 5 km, w sam raz na rozruch ;)
Najlepiej, żeby poszli i tu i tu. Wsparcai nigdy za wiele, choć w zasadzie Odbiorca Modłów i tu i tu ten sam.
DSS Napisał(a):
> ROMAN KOŁTOŃ: - Janusz Filipiak - aby ratować
> bałagan po Arturze Płatku - rozmawiał z
> Franciszkiem Smudą i Orestem Lenczykiem. Smuda
> nie palił się do pracy po drugiej stronie [b]Plant.[/b]
> Lenczyk podjął to wyzwanie, ale myślę, że do
> meczu z Legią miał za mało czasu, aby
> poskładać zespół. TYP: 1.
>
Wlaściwa strona Plant
Stasznie bałem się tego meczu, ale po zmianie trenera zobaczyłem iskrę... A więc ładować armaty i OGNIA PASY!!!
Yaro1984 Napisał(a):
> a pzoniej macie pretensje jak ze tak nas
> nazywaja...Mysle ze chyba jednak blizej im do
> kosciola;)
Nigdy o to nie miałem pretensji. Jestem z tego dumny
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)