Ja też szczerze wierze że wygramy, tylko się trochę obawiam, co będzie jak się nie uda :(
-
-
[smutek]Cracovia-Lechia 7.08 17-45 (Tylko Piłka)
Platek chce wygrac tylko 1 -0 :/
Cos mi to smierdzi taktyká rumcajsa
Troche skromnie :P ja chce przynajmniej 3 bramki
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/news/mecz-cracovii-jak-dozynki,1349451
Płatek tak się wypowiada jakbyśmy mieli przegrać
Panie Platek z kim mamy wygrywac jak nie z lechia???? Np. z legia na wyjezdzie??? Lechia do ogrania jak nic
Cracovia - Lechia Gdańsk, godz. 17:45, sędzia: Mariusz Trofimiec (Kielce).
źródło: PZPN
Sędziował w kwietniu na Kałuży pucharowy mecz z Polonią (2:2).
W czwartek o 7 rano piłkarze Lechii wyruszyli autokarem na południe Polski. W piątek o godz. 17,45 gdańszczanie zagrają drugie w tym sezonie spotkanie o ligowe punkty, w Sosnowcu z Cracovią. Pod znakiem zapytania stoi występ bohatera derbów, Karola Piątka. Oby kapitan biało-zielonych doszedł do pełnej sprawności, bo to może być jego dzień. W końcu mecz z Cracovią, podobnie jak ten z Arką, odbędzie się w... piątek.
A wszystko przez uraz, jakiego Karol Piątek nabawił się w derbach z Arką po ataku Bartosza Ławy. Kapitan biało-zielonych musiał opuścić boisko i ćwiczył indywidualnie.
Piątek w przeszłości grał w barwach krakowskiego klubu. To było w latach 2004/05.
- Nie wiem, czy zagram przeciwko Cracovii. Wciąż odczuwam ból. Bardzo chcę wystąpić właśnie w tym spotkaniu, ale na teraz nie mogę jeszcze powiedzieć nic konkretnego. Nie mam żadnego sentymentu do Cracovii. Byłem w tym klubie krótko i to było na tyle dawno, że już o tym zapomniałem. Od tego czasu dwa razy już Lechia grała z Cracovią, ale ja zagrałem tylko w jednym meczu. Mam nadzieję, że zagramy jeszcze lepiej niż w derbach i chcemy zdobyć w Sosnowcu trzy punkty - zapowiada Piątek.
Drugim graczem Lechii, który ma za sobą występy w krakowskim zespole, jest nowy nabytek biało-zielonych, Paweł Nowak.
- Dziennikarze i kibice lubią takie rozważania. Najpierw wyjątkowym meczem były derby, a teraz spotkanie z Cracovią, w której parę ładnych lat grałem. Dla nas piłkarzy każdy mecz ligowy powinien być tak samo ważny i do tego dążymy. Za każde zwycięstwo przyznawane są takie same trzy punkty. Spędziłem w Cracovii aż siedem lat i to był okres, który na pewno dobrze wspominam. Teraz to jednak nie ma znaczenia. Jestem profesjonalistą, gram w Lechii i tylko to się liczy. Zresztą z kolegów, z którymi wywalczyłem awans do drugiej ligi, a potem do ekstraklasy, już mało kto pozostał w zespole "Pasów" - przyznał Nowak.
Nowy piłkarz Lechii nie ukrywa jednak, że fajnie będzie spotkać dobrych kolegów po przeciwnej stronie boiska.
- Na pewno fajnie będzie zagrać po tylu latach występów w jednym klubie przeciwko Marcinowi Cabajowi, z którym w czasach mojej gry w Cracovii zajmowałem jeden pokój na wyjazdach czy podczas zgrupowań. Znamy się jak stare konie i lubimy. Miło byłoby mu w końcu strzelić gola - powiedział z uśmiechem pomocnik biało-zielonych.
Cracovia nie może grać u siebie i korzysta z gościnności Zagłębia Sosnowiec. Nie ma jednak zgody na organizowanie imprez masowych. A ponieważ do tego wszystkiego mecz z Lechią ma status podwyższonego ryzyka, to spotkanie obejrzy zaledwie dwustu widzów.
- Szkoda, bo wtedy nie ma atmosfery sportowego widowiska. Niektórzy mówią, że taki mecz sprawia wrażenie sparingu. Pod tym względem cieszę się, że jestem w Lechii, gdzie na mecze przychodzi kilkanaście tysięcy kibiców - powiedział Nowak.
W porównaniu z meczem z Arką drobnej zmianie uległa meczowa "18".
- Siłą rzeczy wypadł z niej Sergejs Kożans, który doznał kontuzji w meczu Młodej Ekstraklasy z Arką. W jego miejsce w kadrze na mecz z Cracovią znalazł się Andrzej Rybski - zdradził Tomasz Kafarski, trener biało-zielonych.
Na razie nie powiększy się kadra zespołu Lechii. 19-letni Admir Dadic, napastnik grający w szwedzkim klubie Gislaved IS, trenował w tym tygodniu w Gdańsku, ale na dłużej tutaj nie zostanie. Trener Kafarski zapewnia jednak, że będzie się przyglądał piłkarzowi, którego polecił były piłkarz biało-zielonych, Jerzy Kruszczyński.
Źródło: Dziennik Bałtycki - Paweł Stankiewicz
http://krak.tv/kategoria-9,film-610.html
pojawiło się z dzisiejszej konferencji prasowej
Bo boju CRACOVIA !!! Ja jestem spokojny o wynik.... Mecz ze śląskiem pokazał że potrafimy dominowac i stworzyc sytuacje a że nie wpadło to szczęście dla wks bo z betonami napewno coś wpadnie. Mam nadzieje że Ślusar się rozkręci i niczym futbolowa machina będzie dumnie kroczył od bramki do bramki.
mój typ 3-1 dla LECHII
Nowak 12' , Ivans Lukjanovs 26', 53' - Ślusarski 31'
tylko L E C H I A Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> mój typ 3-1 dla LECHII
> Nowak 12' , Ivans Lukjanovs 26', 53' - Ślusarski
> 31'
:D wielki optymista
zycie to optymista także panowie tym razem LECHIA
Boisko wszystko zweryfikuje :)
Jak dla mnie to wygramy ten mecz zdecydowanie
Fajne mamy forum, co nie? U was takiego nie ma?
Pewny wygranej to ty mogłeś być jak graliście w ostatnim meczu poprzednego sezonu w Gliwicach. Odziwo było to jedno z dwóch wygranych wyjazdowych Lechii i to akurat w ostatnim meczu, w którym decydowały się losy spadku.
Trener nie podał jeszcze szerokiej kadry na spotkanie?
> mój typ 3-1 dla LECHII
> Nowak 12' , Ivans Lukjanovs 26', 53' - Ślusarski
> 31'
Tutaj się nie typuje.
w Gdansku panuje zbyt dobry klimat przed meczem - apeluje o pomoc w wypelnieniu typowania na ten mecz - moze to przynajmniej ostudzi glowy ;) dzieki :)
pozdrowienia z Gdanska
http://sport.trojmiasto.pl/typuj.php?id_zaklady=4016
a dlaczego sie nie typuje :) żyjemy w wolnym kraju i mozna robic co się chce.
kulturalnie piszę do Was, że wygra lepszy a tym razem bedzię to gdańska LECHIA i 3-1 dla nas.
pozdrawiam normalnych kibiców
> a dlaczego sie nie typuje :) żyjemy w wolnym
> kraju i mozna robic co się chce.
> kulturalnie piszę do Was, że wygra lepszy a tym
> razem bedzię to gdańska LECHIA i 3-1 dla nas.
> pozdrawiam normalnych kibiców
Bo taką mamy zasadę. "żyjemy w wolnym kraju" ;) :D
heh na smiesznych portalach typu interia, czy wp stawiaja na lechie... Znawcy sie odezwali :). DO BOJU CRACOVIA!
Wygrają PASY!!!.Ja się nie mogę już doczekać.Pewnie zagramy brzydko i przez to w tej kolejce wygramy ale nie o piękno idzie tylko o punkty.
Podziwiam Wasz optymizm.
wiecie, gdzie bedzie można ogladnąc mecz (internet)?
www.meczyki.pl
> a dlaczego sie nie typuje żyjemy w wolnym
> kraju i mozna robic co się chce.
Bo takie są tutaj zasady, a demokracja polega również na ich przestrzeganiu. Typujemy tylko w temacie do tego wyznaczonym, do którego Cię zapraszam.
http://forum2.cracovia.pl/read.php?11,1107723,page=21
Daje Link do transmisji Meczu
http://je.pl/ohet lub http://www.ebramki.pl/view,mecze-na-zywo-cracovia-lechia-,6259.html
no to znamy skład.
dla mnie zaskoczenie in minus.
gramy na jednego napastnika.
Kłus za Szczoczarza.
tego pana chyba poj...
czemu Kłus? ja pierdziele
Normalny kibic potradi chyba ocenić swoją drużynę, a 3:1 dla lechii to chyba science fiction bo jesteście najsłabsi w tej lidze i nie umiecie grać w piłke sprzedawczyki.
jak to Płatek mówi: dla niego nie liczą się nazwiska, ale [b]dyspozycja dnia[/b] :) widocznie Kłus jest lepszy w tym momencie :)
ale dziwnie, przy wyjściu klaszcze kilka osób
http://freedocast.com/forms/PopOut.aspx?sc=5334427231E62137109A
Bez Grzegorzewskiego to my i tak mamy całego jednego napastnika, więc taktyka chyba jednak ok. Przynajmniej Ślusarski będzie sam strzelał, a nie tylko wypracowywał setki. Tyle, że teraz znów będzie cały mecz kryty.
co za poczatejk...
ja piernicze
ja pier... zaczyna się
Kurwa 0:1 ;/
Ja pier... ;/
ale Padaka ;/....
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)