Ja też szczerze wierze że wygramy, tylko się trochę obawiam, co będzie jak się nie uda :(
-
-
[smutek]Cracovia-Lechia 7.08 17-45 (Tylko Piłka)
Platek chce wygrac tylko 1 -0 :/
Cos mi to smierdzi taktyká rumcajsa
Troche skromnie :P ja chce przynajmniej 3 bramki
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/news/mecz-cracovii-jak-dozynki,1349451
Płatek tak się wypowiada jakbyśmy mieli przegrać
Panie Platek z kim mamy wygrywac jak nie z lechia???? Np. z legia na wyjezdzie??? Lechia do ogrania jak nic
Cracovia - Lechia Gdańsk, godz. 17:45, sędzia: Mariusz Trofimiec (Kielce).
źródło: PZPN
Sędziował w kwietniu na Kałuży pucharowy mecz z Polonią (2:2).
W czwartek o 7 rano piłkarze Lechii wyruszyli autokarem na południe Polski. W piątek o godz. 17,45 gdańszczanie zagrają drugie w tym sezonie spotkanie o ligowe punkty, w Sosnowcu z Cracovią. Pod znakiem zapytania stoi występ bohatera derbów, Karola Piątka. Oby kapitan biało-zielonych doszedł do pełnej sprawności, bo to może być jego dzień. W końcu mecz z Cracovią, podobnie jak ten z Arką, odbędzie się w... piątek.
A wszystko przez uraz, jakiego Karol Piątek nabawił się w derbach z Arką po ataku Bartosza Ławy. Kapitan biało-zielonych musiał opuścić boisko i ćwiczył indywidualnie.
Piątek w przeszłości grał w barwach krakowskiego klubu. To było w latach 2004/05.
- Nie wiem, czy zagram przeciwko Cracovii. Wciąż odczuwam ból. Bardzo chcę wystąpić właśnie w tym spotkaniu, ale na teraz nie mogę jeszcze powiedzieć nic konkretnego. Nie mam żadnego sentymentu do Cracovii. Byłem w tym klubie krótko i to było na tyle dawno, że już o tym zapomniałem. Od tego czasu dwa razy już Lechia grała z Cracovią, ale ja zagrałem tylko w jednym meczu. Mam nadzieję, że zagramy jeszcze lepiej niż w derbach i chcemy zdobyć w Sosnowcu trzy punkty - zapowiada Piątek.
Drugim graczem Lechii, który ma za sobą występy w krakowskim zespole, jest nowy nabytek biało-zielonych, Paweł Nowak.
- Dziennikarze i kibice lubią takie rozważania. Najpierw wyjątkowym meczem były derby, a teraz spotkanie z Cracovią, w której parę ładnych lat grałem. Dla nas piłkarzy każdy mecz ligowy powinien być tak samo ważny i do tego dążymy. Za każde zwycięstwo przyznawane są takie same trzy punkty. Spędziłem w Cracovii aż siedem lat i to był okres, który na pewno dobrze wspominam. Teraz to jednak nie ma znaczenia. Jestem profesjonalistą, gram w Lechii i tylko to się liczy. Zresztą z kolegów, z którymi wywalczyłem awans do drugiej ligi, a potem do ekstraklasy, już mało kto pozostał w zespole "Pasów" - przyznał Nowak.
Nowy piłkarz Lechii nie ukrywa jednak, że fajnie będzie spotkać dobrych kolegów po przeciwnej stronie boiska.
- Na pewno fajnie będzie zagrać po tylu latach występów w jednym klubie przeciwko Marcinowi Cabajowi, z którym w czasach mojej gry w Cracovii zajmowałem jeden pokój na wyjazdach czy podczas zgrupowań. Znamy się jak stare konie i lubimy. Miło byłoby mu w końcu strzelić gola - powiedział z uśmiechem pomocnik biało-zielonych.
Cracovia nie może grać u siebie i korzysta z gościnności Zagłębia Sosnowiec. Nie ma jednak zgody na organizowanie imprez masowych. A ponieważ do tego wszystkiego mecz z Lechią ma status podwyższonego ryzyka, to spotkanie obejrzy zaledwie dwustu widzów.
- Szkoda, bo wtedy nie ma atmosfery sportowego widowiska. Niektórzy mówią, że taki mecz sprawia wrażenie sparingu. Pod tym względem cieszę się, że jestem w Lechii, gdzie na mecze przychodzi kilkanaście tysięcy kibiców - powiedział Nowak.
W porównaniu z meczem z Arką drobnej zmianie uległa meczowa "18".
- Siłą rzeczy wypadł z niej Sergejs Kożans, który doznał kontuzji w meczu Młodej Ekstraklasy z Arką. W jego miejsce w kadrze na mecz z Cracovią znalazł się Andrzej Rybski - zdradził Tomasz Kafarski, trener biało-zielonych.
Na razie nie powiększy się kadra zespołu Lechii. 19-letni Admir Dadic, napastnik grający w szwedzkim klubie Gislaved IS, trenował w tym tygodniu w Gdańsku, ale na dłużej tutaj nie zostanie. Trener Kafarski zapewnia jednak, że będzie się przyglądał piłkarzowi, którego polecił były piłkarz biało-zielonych, Jerzy Kruszczyński.
Źródło: Dziennik Bałtycki - Paweł Stankiewicz
http://krak.tv/kategoria-9,film-610.html
pojawiło się z dzisiejszej konferencji prasowej
Bo boju CRACOVIA !!! Ja jestem spokojny o wynik.... Mecz ze śląskiem pokazał że potrafimy dominowac i stworzyc sytuacje a że nie wpadło to szczęście dla wks bo z betonami napewno coś wpadnie. Mam nadzieje że Ślusar się rozkręci i niczym futbolowa machina będzie dumnie kroczył od bramki do bramki.
mój typ 3-1 dla LECHII
Nowak 12' , Ivans Lukjanovs 26', 53' - Ślusarski 31'
tylko L E C H I A Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> mój typ 3-1 dla LECHII
> Nowak 12' , Ivans Lukjanovs 26', 53' - Ślusarski
> 31'
:D wielki optymista
zycie to optymista także panowie tym razem LECHIA
Boisko wszystko zweryfikuje :)
Jak dla mnie to wygramy ten mecz zdecydowanie
Fajne mamy forum, co nie? U was takiego nie ma?
Pewny wygranej to ty mogłeś być jak graliście w ostatnim meczu poprzednego sezonu w Gliwicach. Odziwo było to jedno z dwóch wygranych wyjazdowych Lechii i to akurat w ostatnim meczu, w którym decydowały się losy spadku.
Trener nie podał jeszcze szerokiej kadry na spotkanie?
tylko L E C H I A Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> mój typ 3-1 dla LECHII
> Nowak 12' , Ivans Lukjanovs 26', 53' - Ślusarski
> 31'
Tutaj się nie typuje.
w Gdansku panuje zbyt dobry klimat przed meczem - apeluje o pomoc w wypelnieniu typowania na ten mecz - moze to przynajmniej ostudzi glowy ;) dzieki :)
pozdrowienia z Gdanska
http://sport.trojmiasto.pl/typuj.php?id_zaklady=4016
a dlaczego sie nie typuje :) żyjemy w wolnym kraju i mozna robic co się chce.
kulturalnie piszę do Was, że wygra lepszy a tym razem bedzię to gdańska LECHIA i 3-1 dla nas.
pozdrawiam normalnych kibiców
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)