goLdenNighT Napisał(a):
-------------------------------------------------------
ŁKS nie może być
> przesunięty na ostatnie miejsce za ostatni sezon,
> bo w tamtym seoznie miał licencję. Tym samym
> Cracovia spada. Tyle.
Polecam lekturę paragrafu 2.2 Regulaminu rozgrywek Ekstraklasy w sezonie 2008/2009. I czekam na interpretację prawną, znawco.
-
-
Ekstraklasa: Nie ma skandalu w związku z licencją Cracovii
nooky dla ciebie to forum to forum onetowskie? To gratuluje samopoczucia i dobrego zdania o tym forum. Bo ja opieram się tylko na tym, co wyczytałem tu. Żadne dziecinne onety, interie czy wp mnie nie interesują. Ale skoro ja tu wyczytuję, że Cracovię chcą udupić przez...Wisłę, to ogarnia mnie czysty śmiech. Chyba nie czytałeś tego wątku dokładnie, co?
pKracy czytaj ze zrozumieniem. Dlatego napisałem, że w normalnych ligach europejskich nie ma tak jak w burdelu pt PZPN. Wytłumacz mi jedno, dlaczego ŁKS, który miał licencję na cały sezon, nagle jest przesuwany na ostatnie miejsce w tabeli? No wyjaśnij mi to logicznie. Rozumiem, że gdyby ŁKS skończył ligę na 7 mejscu i nie został dopuszczony do następnego sezonu i grał w 1 lidze-zgoda. Ale nie przesuwany w sezonie, w któym miał licencje. Rozumiesz? To jest w ogóle niezgode z przepisami UEFA/FIFA, dlatego też ŁKS chce walczyć dalej. Żadna liga nie ma takiego chorego przepisu, który jest kompletnie bezsensu.
"Ale skoro ja tu wyczytuję, że Cracovię chcą udupić przez...Wisłę" - ty jestes normalny??? jesli ktos tak napisal, to w formie zartu.... ehh dziecko dziecko
goLdenNighT Napisał(a):
> Cracovia powinna spaść do 1 ligi i tyle. Robicie
> tyle szumu niewiadomo o co. Rozumiem, że bronicie
> swojego klubu, ale jest pewna granica godności i
> honoru. Cała liga będzie z was szydzić jeśli
> zostaniecie w ekstraklasie mimo tego, iż sportowo
> spadliście. Jeśli nawet ŁKS nie dostałby
> licencji na grę w ekstraklasie, to następny klub
> z 1 ligi powinien zająć jego miejsce(tak jest w
> normalnych europejskich ligach-polecam poczytać
> regulaminy innych lig). Cracovia i Górnik spadły
> i takie są fakty. ŁKS nie może być
> Cracovia spada. Tyle.
>
> A teraz czekam na pojazdy w moją strone za
> napisanie prawdy.
>
Napisanie prawdy?
1. Nie spadliśmy sportowo. Spadliśmy m.in. przez pomyłki sędziów w tym w meczu z ŁKS.
2. Polecasz poczytać regulaminy. A w regulaminie naszej ligi jest, że jak ktoś nie dostaje licencji to go przesuwają na ostatnie miejsce. Tak jest W REGULAMINIE I W PRZEPISACH. Czy sensownie - inna sprawa. Mnie się nie podoba. Ale takie są przepisy wg których grała liga. I wszyscy o tym wiedzieli i nikt żadnego larum nie podnosił.
Poczytaj sam przepisy, a potem pouczaj innych.
3. Nie my robimy "szum nie wiadpmo o co". Szum robi ŁKS i łodzcy politycy. Non stop. Poczytaj sobie doniesienia z ostatnich 2 miesiecy. Kto robi non stop jakieś akcje? Wymyśla różne rzeczy, kuriozalne komisje? Ile razy musiała się zbierać komisja odwoławcza po terminie by mówić cały czas to samo - termin minął, prawnie nic nie można zrobić?
Cracovia oficjalnie praktycznie nie zabierała głosu. My sobie po prostu dyskutujemy na NASZYM forum. Wolno nam.
Tak więc: NIE NAPISAŁEŚ PRAWDY. Za to nas obraziłeś paroma sformułowaniami.
Taaaa goLdenNighT.....
Czyli jesli awans w miejsce zdegradowanego łks-u uzyskałoby Podbeskidzie to honorowi kibice łks-u przyjma to z pokorą, łodzcy politycy przestaną się kompromitować i wszytsko wróci do normy ;)
"kolego" ....a przypomnij mi co zrobil nasz prezes ( oprocz wspomnianego i niepochwalanego tutaj wspolnego listu z Arka domagajacego sie przedstrzegania prawa) w sprawie naszego utrzymania? nic...jakbys sledzil to wszystko to wiedzialbys ze dluuugiego juz czasu nie wypowiada sie w tej sprawie, nie lobbuje, nie udziela na lewo i prawo wywiadów..jedyne stwierdzenie to to ze jest tym wszystkim zniesamczony i liczy ze prawo w Polsce bedzie przestrzegane. Ani razu nie wspomnial nazwy LKS czy innego klubu...
i tak wlasnie zachowuje sie klub ktory w swojej historii nie raz i nie dwa dowozil ze pewne "zachowania" nie sa u niego norma... i napewno najstarszy w Polsce.
Aaaa...i jakie bledy popelnilismy wg Ciebie? siedzac cicho i czekajac na rozwoj wydarzen...to sa wg Ciebie bledy?czy moze wniosek do prokuratury grupy krakowskich prawników nie zwiazanych zupelnie z MKS Cracovia?
Znajdz mi cos ....no prosze....na to ze gramy nie fair i podpier....wszystkich jak leci w odroznieniu od łódzkich sirot....
poczytaj forum LKS i tam pisz o braku honoru a nie tutaj dziecino....tyle ode mnie
a swoje wynurzenia pisz na forum LKS ...tam znajdziesz poklask i uznanie
Agnan co ty wypisujesz? Pamiętam, jak sobie opisywaliście, w których meczach was przekręcono, szkoda tylko, że zapomniałeś o meczach, w których to sędzia pomógł wam w zdobyciu pkt. Więc nie używaj PRu, bo to z lekka śmieszne jest.
Przepisy i regulamin muszą być zgodne z regulacjami UEFA-a nie są, dlatego ŁKS chce się tam odwołać(lub już to zrobił?)
Szum? Ja też bym robił szum, gdyby okazało się, że w komisji do spraw licencji zasiadał kibic Cracovii. Naprawdę, sprawiedliwe to
Tak więc napisałem prawdę. Użyłem sformułowania, że w normalnych ligach przepisy są inne. A, że przepisy muszą być jednolite pod szyldem UEFA, daje to prawo do odwołań.
tomecki-mnie nie obchodzą kibice ŁKSu, jak oni to przyjmą. Mi chodzi o to, żeby w polskiej piłce w końcu nastał porządek, a porządkiem na bank nie będzie to, że Cracovia mimo tego iż spadła, to się utrzyma. To samo Widzew, powinien ponieść karę degradacji tak jak inne kluby. Tyle.
kinder aha, czyli wy tu sobie piszecie od tak. Jest forum, to sobie piszecie piszecie. Nie wyczytuję, że chcecie grać w ekstraklasie, mimo tego, że spadliście. A ŁKS jak nie spełnia wymogów, też powinien lecieć, tyle, że klubem któy powinien grać w ekstraklasie, nie jest wtedy ani ŁKS, ani Cracovia, tylko kolejny klub z 1 ligi.
Chłopcze szukanie honoru zacznij od siebie/was.I to misja niemożliwa.Na miejscu Cracovii mógł byc każdy inny klub i to jego byście teraz odsądzali od czci i wiary.Kiedyś w meczach o utrzymanie załatwiliśmy wam hokej który zaraz upadł i mam teraz nadzieje że tak będzie teraz z piłką...Po prostu budzicie już tylko obrzydzenie albo śmiech jak kto woli....
goLdenNighT Napisał(a):
> Cracovia powinna spaść do 1 ligi i tyle. Robicie
> tyle szumu niewiadomo o co. Rozumiem, że bronicie
> swojego klubu, ale jest pewna granica godności i
> honoru. Cała liga będzie z was szydzić jeśli
> zostaniecie w ekstraklasie mimo tego, iż sportowo
> spadliście. Jeśli nawet ŁKS nie dostałby
> licencji na grę w ekstraklasie, to następny klub
> z 1 ligi powinien zająć jego miejsce(tak jest w
> normalnych europejskich ligach-polecam poczytać
> regulaminy innych lig). Cracovia i Górnik spadły
> i takie są fakty. ŁKS nie może być
> Cracovia spada. Tyle.
>
> A teraz czekam na pojazdy w moją strone za
> napisanie prawdy.
Jeśli nie kibicujesz ŁKS, to zdradź komu ;)
A tak do rzeczy. Cracovia zajęła 15 miejsce w lidze i powinna spaść. Tak stanowi regulamin rozgrywek Ekstra(?)klasy. Regulamin ten został utworzony przez PZPN - organ niezależny zarówno od ŁKS jak i od Cracovii. Regulamin pierwszej ligi również został stworzony przez PZPN.
Uprawnionymi klubami do gry w ekstraklasie są drużyny, które osiągają wynik sportowy oraz spełniają warunki licencyjne.
Nie jest winą któregokolwiek z klubów ekstraklasy (poza ŁKS), że dnia 28.05 kiedy to Cracovia znajdowała się na 13 miejscu Ekstraklasy Komisja Odwoławcza ds Licencji nie przyznała licencji ŁKS - decyzja ta, była ostateczna. Na niej mogły skorzystać Lechia, Arka, Cracovia lub Górnik Z.
Los chciał by to Pasy zajęły 15 miejsce, co niewątpliwie jest zasługą piłkarzy, ale nie kibiców. I w związku z trupem w szafie ŁKS ma grać w ekstraklasie. Dlaczego ? Bo regulamin PZPN nie przewiduje awansu 4 lub kolejnej drużyny z pierwszej ligi do ekstraklasy w przypadku braku licencji. To też pomysł PZPN a nie Cracovii, i to ustalony przed sezonem. Pytanie do Ciebie. Gdyby Podbeskidzie nie spełniało wymogów licencyjnych to kto wg Ciebie miałby grać w Ekstraklasie ? Przecież zarówno 4 i każda kolejna drużyna pierwszej ligi tak samo nie zasługuje na Ekstraklasę jak i 15 drużyna Ekstraklasy. Za to, że jest z tego zamieszanie należy obciążać przepisy i "naginanie prawa" z lat poprzednich.
Cieszę się, że Cracovia mimo grania totalnej kaszanki będzie miała (mam nadzieję) szansę grać w Ekstraklasie. Prawdopodobnie każdy kibic każdego polskiego klubu na moim miejscu myślałby podobnie.
Mam nadzieję, że gdy ten cały cyrk się skończy wszystkie kluby zobaczą, że w końcu wymogi licencyjne to nie puste słowa tylko rzeczywiste regulacje
goLdenNighT - zagracie w I lidze, co i tak organizacyjnie i finansowo was przerasta. Możecie płakać i skamleć, ale choćby skały srały nie zagracie w Ekstraklasie. Nie przez Cracovię, nie przez PZPN tylko przez brak profesjonalizmu własnych działaczy oraz lage wykładaną na was przez miasto. Jeśli zagramy w ekstraklasie (a wszystko na to wskazuje) będziemy się cieszyć, tak jak każdy by się cieszył na naszym miejscu. Jeśli okazałoby się, że w tej ekstraklasie nie zagramy to nie będziemy płakać, jak prawie każdy by płakał na naszym miejscu. Wasi działacze i władze waszego miasta manipulują wami jak Hitler swoimi obywatelami. Znaleźli wam "kozła ofiarnego" żeby odwrócić uwagę od własnych grzeszków, a wy jak ta ciemna masa łykacie to jak nie powiem kto nie powiem co.
...." Pamiętam, jak sobie opisywaliście, w których meczach was przekręcono, szkoda tylko, że zapomniałeś o meczach, w których to sędzia pomógł wam w zdobyciu pkt. Więc nie używaj PRu, bo to z lekka śmieszne jest.."
w jakich meczach nam sedzia pomogl?przyklady prosze ...
"Szum? Ja też bym robił szum, gdyby okazało się, że w komisji do spraw licencji zasiadał kibic Cracovii. Naprawdę, sprawiedliwe to ..."
hehehehehe...no teraz to sie usmialem...ale i tak nie przebijasz lodzkich ktorzy pisali ze Lewicki zasiadal w zarzadzie Cracovii...pozostawie to bez komentarza...zresz
reszty juz nie czytalem bo poziomTwojej merytorycznosci jesli bliski LKs- owi
ale jaja .....
no naprawde ...nie wierze ze sa ludzie i w takie rzeczy wierza ...glosowales na Tyminskiego...on tez pewnie mial w teczce cos na Filipiaka i Cracovie...heheheh
jeszcze raz powtarzam, nie jestem kibicem ŁKSu.
eredin jedno pytanie-czy dla ciebie normalną rzeczą było to, że w komisji odwoławczej do sprawy ŁKSu zasiadał kibic Cracovii? Oczekuję odp tylko na to jedno jednyne pytanie. Bo piszesz, że ŁKS jest winny sam sobie, ale z tego co czytałem przez te 'x' dni, to w ŁKSie tak dobrze, jak jest teraz nie było już dawno. Więc czemu nagle teraz nie dostali licencji? Czy wpływ na to mógł mieć zasiadający w komisji kibic Cracovii?(nie wiem czy nie był on czasem przewodniczącym?)
goLdenNighT Napisał(a):
> Agnan co ty wypisujesz?
Prawdę. Szkoda że Pan nie rozumie.
> Pamiętam, jak sobie
> opisywaliście, w których meczach was
> przekręcono, szkoda tylko, że zapomniałeś o
> meczach, w których to sędzia pomógł wam w
> zdobyciu pkt. Więc nie używaj PRu, bo to z lekka
> śmieszne jest.
>
Tak jest, osobiście pisałem. I wielu innych. I w tym sezonie sędziowie odebrali nam na pewno 6 punktów, a prawdopodobnie dalsze 4 - albo więcej bo może czegoś w tej chwili nie pamiętam. nie było w tym sezonie ANI JEDNEGO MECZU z pomyłkami sędziowskimi które dałyby nam choćby punkt. Ja piszę o faktach. Śmieszne i smutne (i wcale nie z lekka) jest to co Pan pisze.
> Przepisy i regulamin muszą być zgodne z
> regulacjami UEFA-a nie są, dlatego ŁKS chce się
> tam odwołać(lub już to zrobił?)
To bardzo proszę, by Pan podał - konkretnie - przepisy UEFA z którymi nasze nie są zgodne. Bo osobiscie nie wierzę w to by coś takiego miało miejsce.
A ponadto znając inwencje polityków łodzkich i ŁKS gdyby coś takiego miało miejsce - od dawna by o tyn trąbiono.
>
> Szum? Ja też bym robił szum,
Będąc ministrem który ma dbać o przestrzeganie prawa?
A poza tym nie rozumiem - bo pisze Pan (niezgodnie z prawdą) że my robimy szum
- i że to jest źle - a jak ŁKS robi szum to dobrze?
A może oni by się wzieli za siebie?
Bo Lewicki dzwonił do nich by dowieźli brakujące materiały i 3 i pl godziny czekał... A jeden z członków komisji powiedział że to co dostarczyli trudno było nazwać dokumentami...
> gdyby okazało
> się, że w komisji do spraw licencji zasiadał
> kibic Cracovii.
jaki kibic Cracovii zasiadał w komisji licencyjnej????
A poza tym komisje podejmowały decyzje w sprawie ŁKS gdy NIE WIADOMO BYŁO że będzie chodzić o Cracovię.
Poza tym, każdy prawie związany z piłką był kiedyś związany z jakimś klubem.. Wg tego rozumowania Lato musiaby abdykować bo może keidyś pod obrady PZPN wejdzie sprawa Stali Mielec...
> Naprawdę, sprawiedliwe to
>
> Tak więc napisałem prawdę.
NIE NAPISAŁ PAN PRAWDY. I PISZE PAN NIEPRAWDĘ NADAL.
Był przewodniczącym ale czy kibicem tego nie wiem. Pan Lewicki grał w juniorskiej drużynie Cracovii 40 lat temu. Poza tym komisja czyli 5 osób (decyzje zapadają poprzez głosowanie zwykłą większością) zawierała jeszcze 4 inny członków - nie będących kibicami Cracovii.
Każdy członek (bez skojarzeń, choć te często się nasuwają) PZPN jest kibicem jakiegoś klubu, bo z jakiegoś środowiska się wywodzi. I to nie Cracovia przed sezonem powoływała komisję lecz Zarząd PZPN z maksymalnie dwoma kibicami Cracovii (Pana Lach kibicuje Wiśle ale solidaryzuje się z Krakowem)
Czy licencja została przyznana z naruszeniem prawa o tym powinien zdecydować sąd, a to że ŁKS twierdzi że tak dobrze to już dawno nie było sugeruje, że już dawno nie powinien mieć licencji. W którym klubie piłkarze strajkowali o wypłaty w ostatnim sezonie ? I to jest to dobrze?
I kto twierdzi że w ŁKS jest dobrze? Kto poza działaczami z Łodzi?
BO w okresie PRL też wszyscy mówili że jest dobrze.
> Jeśli nie kibicujesz ŁKS, to zdradź komu
no pomyślmy ;) nie ŁKS, są wakacje, kibice.net nie działają, gdzie by to dosrać żydom ;)
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32294,title,Kibice-Cracovii-walcza-z-PZPN-u-prokuratora,wid,11328389,wiadomosc.html prosze cie oto szum. Ale zaraz napiszesz, że to nie kibice Cracovii. Bo najłatwiej negować.
http://deser.pl/deser/1,83452,5548469,UFO_nad_Poznaniem___szokujaca_relacja_swiadkow.html
to jak dalej powołujemy się na media ;)
Napisać coś może każdy a ile prawdy w mediach....
nie dyskutujcie z gwardzistom. naczytał się dodatków do łódzkich gazet i bezmyślnie powtarza nie przeczytawszy wcześniej dyskusji. gdyby przeczytał nie trzeba by było po raz tysięczny na tym forum powtarzać różnym melepetom tego co zostało 1000 razy napisane.
Skromny ten szum - czteroosobowa delegacja kibiców Pasów - prawie ultras.
Złożenie zawiadomienia to nie szum. Jeśli zostało popełnione przestępstwo a Ty o nim wiesz, masz obowiązek zawiadomić prokuraturę.
Zaniechanie też jest przestępstwem
KPK I KPC - ustanowione przez Sejm RP
goLdenNighT nam tylko chodzi o to żeby się od nas ŁKS odstosunkował. Bo jeżdżą po naszym klubie jakbyśmy im tą licencje zabrali. PZPN im zabrał i nich do niego mają prentensje i do swoich działaczy którzy sprawy nie dopilnowali.
Tak naprawde to ŁKS stracił u nas do końca szacunek. Zwykłe gamonie które nie dostały licencji i żeby polepszyć swoją sytuację oskarżyły Cracovie o korupcje ws. licencji.
Poza tym to wiedze raczej czerpiesz wyłącznie ze strony ŁKS i te bzdury o Lewickim bierzsz za prawde.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)