Omen, nie zauważasz tylko, że Ty jesteś jednym z nielicznych kibiców ŁKS, który stara się nie wietrzyć spisku ze strony naszego klubu.
Miażdżąca większość kibiców ŁKS uważa, że nie dostaliście tej nieszczęsnej licencji na zlecenie Filipiaka, który poprzez tajnego agenta Lewickiego (gość, który kiedyś był naszym juniorem wyjechał 50 lat temu na stałe do Olsztyna tylko po to, by akurat teraz "załatwić" nam ligę :D ) oraz inne niewidzialne siły celowo chce was uwalić byśmy to my się utrzymali.
Przy okazji to z waszej strony (a nie odwrotnie) leci cała masa bluzgów na nasz klub.
A Ty się dziwisz, że "skaczemy sobie do oczu". To co napisałeś teraz jest ok, ale pomyliłeś adresata - powinieneś tego posta skierować nie do nas, tylko do swoich kolegów na forum ŁKS.
-
-
Ekstraklasa: Nie ma skandalu w związku z licencją Cracovii
czy niemumyślnie powodujący śmierć jest mordercą czy zabójcą?
chyba mordercą, ale prosze o radę
rmszar pomoż bo nie pamietam jak to prof. Mącior na wykładach z prawa karnego mówił?
Teraz jest nagonka na Cracovię przez dziennikarzy i nie tylko, bo jej się upiekło. Od dawna wiadomo że Ci dziennikarze piszą dla sensacji nie zagłębiając się w dokumenty. Dlatego nie ma się co przejmować. Media nigdy nie były całkiem neutralne.
Panowie, gdyby proces licencyjny był uczciwy (równy dla wszystkich) i ŁKS by nie spełniał wymogów, to słowem bym się nie odezwał. Chodzi mi o to, że w tej chwili gra się licencjami. Ten cały proces licencyjny przybrał patologiczną formę.. niektórzy z Was nie chcą tego jak widzę dostrzec. Jestem pewien, że gdyby uczciwie przeanalizować dokumenty licencyjne wszystkich klubów ubiegających się o przyznanie licencji, to co najmniej połowa by uczciwie licencji nie dostała. Niektórym z Was niestety wygodniej jest myśleć, że ŁKSowi się nie należy licencja, bo działacz nie doniósł na czas jakiegoś świstka. Ok tylko jak to się ma do zespołów, które niektórych świstków w ogóle nie mogły przedstawić? PZPN stosuje swoje prawo wybiórczo. Złamał prawo odwołując baraże, dlaczego nikt z Was w tej sprawie nie mówi o przestrzeganiu prawa?
Zaginął w tym wszystkim aspekt sportowy, którego nie warto chyba nawet poruszać, bo piłka nożna w Polsce, raczej nigdy w pełni sportem nie była.. kupowanie meczów, spółdzielnie, przekupni sędziowie, cyrk licencyjny.. Piłka Nożna w Polsce to jedno wielkie bagno, korupcja, patologia i ciemne interesy. Nie chodzi w niej o czystą sportową rywalizację, tylko o kasę. Ja jako kibic jestem już tym zdegustowany. Kiedyś chodziłem na mecze które jak się okazuje były ustawiane, teraz cyrki z licencjami. Wszyscy jesteśmy oszukiwani. Czy ten beton PZPNowski kiedyś się skruszy? śmiem wątpić.. Jeśli chodzi o dziennikarzy, to jak sami zauważyliście, nie można im wierzyć, bo będą dobrze pisać o tym kto im więcej zapłaci.
ŁKS 1908
Omen dobrze mowisz
moje zdanie jest takie
mi to bylo obojetne gdzie bedziemy grac czy gdzie gralibysmy, liczylem na 1 lige ze wzgledu na stadion, i na odbudowe druzyny , by wkoncu uwierzyla ze potrafi wygrywac ladnie i efektownie! pan majewski tak zniszczyl druzyne ze zrozumialem ze tylko nizsza liga jest wstanie przywrocic styl tej druzynie po przez pokonywanie slabszych zespolow no i w dodatku ten stadion ktorego niemamy , i trzeba grac wszystko na wyjazdach , dlatego dla mnie 1 liga nie byla dramatem w sytuacji jakiej znalazl sie teraz nasz klub
jak slysze jak jada po mojej Cracovii to mi sie nie dobrze robi , bo nikt z nas nie chcial byc na tym nieszczesnym 15-tym miejscu! ale czy to nasza wina ze wy nie dostaliscie licencji i my na tym korzystamy bo to my mielismy 15-te miejsce???
gdyby na naszym miejscu byla Polonia B, Odra , czy Lechia itd to tez byscie ich wyzywali od zielonych stolikow , zlodzieji itp?
dlatego powtarzam po raz ostatni do wszystkich kibicow z ŁKS ( DLA MNIE I NIE TYLKO DLA MNIE MOJA CRACOVIA MOZE GRAC W 1 LIDZE !!!!!!! ) bo i tak wiem ze wrocimy do ekstraklasy bo ten klub poprostu musi w niej wystepowac juz na stale!
Pozdrawiam
Kolego z Łodzi .Nie jest winą Cracovii że u was odpowiedzialny za to osobnik Gałuszka zrobił sobie jaja i przedstawił do komisji licencyjnej coś co nadawało się do kosza.
Były tam pozycje typu przychód 1 mln zl dla klubu ze sprzedaży napoju energetycznego.Jak obliczyli by klub mógł zrealizować taki przychód trzeba by było sprzedać ....1 mln puszek napoju.To nie mogło przejść bo nawet laik by zauważył że to są jaja.Ubieracie nasz klub w cale zło widząc spiski ,ubierając Lewickiego w nasze barwy nie widząc oczywistycziCh faktów.A te dla was są brutalne .
Wystarczy popatrzeć na datę odrzucenia waszego odwołania (od którego wg przepisów odwołania nie ma).Komisja odrzuciła je na 2 dni przed ostatnią kolejką ligową -czyli na naszym miejscu mógł być każdy.Nas na tym miejscu wg nie powinno być bo ordynarnie nas sędziowie skręcili w Poznaniu (2 gole dla Lecha z ewidentnych spalonych).W całej całym sezonie Cracovie okradli ewidentnie w 6 meczach z punktów czyli było to 20 % meczy .
Rozumiem ze czasem sedziowie popełniają błędy ale tyle co ich było przeciwko Cracovii nie miał żaden zespół.
jest naszą winą że zamiast dobrze wypełnionego wniosku licencyjnego zawierającego wszystkie niezbędne dokumenty niepoważny osobnik reprezentujący wasz klub wysłał papiery nadające się na makulaturę.Zapytam gdzie był Klejman jak w PIERWSZEJ INSTANCJI odrzucili wniosek licencyjny ?Przecież nic nie stało na przeszkodzie by dopilnował by wszystkie papiery były ok ?.Za błędy trzeba płacić .
Omen problemem nie jest świstek, tylko podejście waszych właścicieli i działaczy - będą finanse jak ŁKS będzie grał w ekstraklasie, jak nie to będzie zagłada klubu. Pichniczek opowiada brednie o wyniku sportowym bo uzyskując go podpisując z zawodnikami nierealne kontrakty, co jest powodem odmowy przyznania licencji gra jest nie fair.
Kurcze, jednak nie ma skandalu czy co?
Tak jakoś się nieswojo czuję, przez całą sobotę i niedzielę nie pojawiło się nic co by świadczyło że jesteśmy źli....
CRACOVIA PANY!!!!!
Błagam, bądźmy poważni. Wystarczyło sprawdzić przepisy i popytać. We wniosku licencyjnym można zgłosić tzw. promesę wynajęcia stadionu (tę Cracovia miała w maju z Zagłębiem Sosnowiec), a inne przepisy mówią z kolei, że klub ma na podpisanie ostatecznej umowy o wynajem obiektu siedem dni od definitywnego ogłoszenia składu ekstraklasy. A to zarząd PZPN formalnie zrobił dopiero w ostatni piątek.
Jutro pewnie cos nowego wymyślą, może piechnizcek przy kominku na cos wpadnie....
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi
zubereg Napisał(a):
-------------------------------------------------------
>
> Jutro pewnie cos nowego wymyślą, może
> piechnizcek przy kominku na cos wpadnie....
>
>Najlepiej du..ą na pogrzebacz i w tej pozycji juz pozostał;)
a to smuteczek ...
nie ma skandalu ...
:D
To tekst p. Sarzało :
ŁKS - myślcie o sobie!
Nie wierzę ani w to, że Cracovia ma jakieś równie tajemnicze, co potężne przełożenie na PZPN, ani w to, że jej wniosek licencyjny mógł zostać zaakceptowany, mimo że nie było w nim rozstrzygniętej sprawy stadionu, na którym miałaby rozgrywać swoje mecze.
W związku z tym bardzo sceptycznie traktuję najnowsze szaleństwo, które wybuchło w ostatnich dniach w Łodzi - jakoby Cracovia dostała pozwolenie na grę w ekstraklasie, choć nie miała umowy na wynajem stadionu w Sosnowcu (jej własny idzie do remontu). Piłkarze, działacze i kibice ŁKS histerycznie uchwycili się najnowszej brzytwy, a ja pytam - czy naprawdę wierzycie, że komisja licencyjna (przypominam - przed zakończeniem rozgrywek!) wiedziała, że to Cracovia mogłaby zyskać na ewentualnym nieprzyznaniu zgody ŁKS, mało tego: miała przed sobą wniosek klubu z Krakowa, w którym nie było umowy o wynajem stadionu - a mimo to dała jej licencję?!
Błagam, bądźmy poważni. Wystarczyło sprawdzić przepisy i popytać. We wniosku licencyjnym można zgłosić tzw. promesę wynajęcia stadionu (tę Cracovia miała w maju z Zagłębiem Sosnowiec), a inne przepisy mówią z kolei, że klub ma na podpisanie ostatecznej umowy o wynajem obiektu siedem dni od definitywnego ogłoszenia składu ekstraklasy. A to zarząd PZPN formalnie zrobił dopiero w ostatni piątek.
Nie bronię Cracovii, przeciwnie - uważam, że jej miejsce jest w pierwszej lidze (o tym niżej). Ale doszukiwanie się wszędzie spisków jest żałosne. Apeluję o rozsądek, zwłaszcza do fanów ŁKS. Rozumiem rozgoryczenie, nie dziwię się poczuciu krzywdy. Klub jednak nie dlatego nie dostał pozwolenia na grę w ekstraklasie, że Cracovia miała zły wniosek licencyjny - ale dlatego, że sam nie spełniał wymogów. Usprawiedliwianie własnych błędów cudzymi to po pierwsze dziecinada, po drugie zaś - donikąd nie prowadzi. Kolejne wnioski licencyjne łodzian nie będą przecież lepsze tylko z tego powodu, że udało się znaleźć haka na inny klub. W dodatku haka, który okazał się niewypałem.
Zamiast bezsensownego potrząsania szabelką, działania w nieprzemyślanych emocjach i bicia się w cudze piersi - dużo więcej dałaby najpierw analiza własnych grzechów, a później mądre ich likwidowanie. O niewesołej rzeczywistości klubu z al. Unii pisałem wiele razy (choćby tu) i, niestety, w tej sprawie nic się nie zmieniło. Przyszłość ŁKS wciąż jest czarna wcale nie wyłącznie z powodu nieprzyznania klubowi licencji.
I tak, jak nie jestem wrogiem ani Cracovii, ani ŁKS - tak również nie uważam się za sprzymierzeńca PZPN, co niektórzy próbują mi zarzucać... Nadal konsekwentnie twierdzę, że związek en bloc powinien zostać uroczyście rozstrzelany. Tyle że z zupełnie innych przyczyn niż ta, że ponoć uparł się na jeden klub...
Oczywiście, zupełnie innym problemem (czytaj skandalem) jest fakt, że Cracovia na boisku zajęła 15. miejsce w rozgrywkach ekstraklasy i formalnie została zdegradowana, a po ukaraniu ŁKS - nagle miałaby dostać od PZPN drugie życie. Przesuwanie jej w górę ekstraklasowej klasyfikacji - niezależnie od skali przewinień rywali - jest kompletnym nonsensem, bo swoją grą zasłużyła na pierwszą ligę, nie ekstraklasę. ŁKS na poprzedni sezon licencję miał i zgodnie z regulaminem należy mu się siódme miejsce, które zajął. Podobnie jak nie wolno łodzianom odbierać pieniędzy, które za takie osiągnięcie płacą sponsorzy.
Związek powinien jak najszybciej zmienić przepisy regulujące zastępowanie zespołów nie spełniających wymogów licencyjnych. No bo jak? Jeżeli pozwolenia na grę nie dostałby żaden z klubów, które w sezonie 2008/2009 zajęły w tabeli miejsca 1-14 - Cracovia zostałaby mistrzem Polski?!
No dobra , ale co będzie jak teraz "ktoś" namówi działaczy Zagłębia Sosnowiec albo miasto Sosnowiec / nie wiem kto jest właścicielem stadionu Zagłębia / do tego żeby nie podpisali z nami umowy o wynajem stadionu ?
A na to mamy chyba czas do piątku .
Scot Napisał(a):
> No dobra , ale co będzie jak teraz "ktoś"
> namówi działaczy Zagłębia Sosnowiec albo
> miasto Sosnowiec / nie wiem kto jest
> właścicielem stadionu Zagłębia / do tego żeby
> nie podpisali z nami umowy o wynajem stadionu ?
> A na to mamy chyba na to czas do piątku .
Ale promesa to ( jak mniemam) jakies zobowiązanie obustronne i bez konsekwencji druga strona tez się nie może wycofać...
może się wycofać, my musimy wskazać gdzie będziemy rozgrywać mecze i przedstawić na to stosowną umowę, która może być różna od promesy, byle zgłosić w terminie
W związku z remontem stadionu przy Kałuży krakowianie mecze będą rozgrywać w Sosnowcu lub Bytomiu. Na drugi wariant potrzeba zgody PZPN-u na zmianę lokalizacji względem wniosku licencyjnego oraz zgody tamtejszej policji na organizację imprez masowych.
gw
Myśle że ma co występować z prosbą do pzpnu....Tylko wynając Sosonowiec, ew. Sosonowiec i Bytom.
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi
Czy ktoś z Kolegów oglądał może dzisiejszą "Szybką piłkę"? A jeśli tak to czy może streścić czy i co o nas mówiono? Czy bardzo jechano po Cracovii? Pytam bo niestety nie oglądałem, a ponoć pan Hajto był w programie.
Scot Napisał(a):
> No dobra , ale co będzie jak teraz "ktoś"
> namówi działaczy Zagłębia Sosnowiec albo
> miasto Sosnowiec / nie wiem kto jest
> właścicielem stadionu Zagłębia / do tego żeby
> nie podpisali z nami umowy o wynajem stadionu ?
> A na to mamy chyba czas do piątku .
>
Stary 15 meczy po (najtaniej) 50 kola + ochrona (też miejscowa) + kilka innych dodatków...
Stary kontrakt najmniej(!) na ~1mln. złotych. Kluby ze Śląska prześcigały by się jeden przez drugiego abyśmy u nich nie w Sosnowcu grali.
Jedne co nam grozi to mecz czy dwa bez publiczności.
PS: Sarzało ma rację i nie ma racji. Niech mi pokaże inna drużynę przekręconą przez "czarną mafię" w sezonie 2008/2009 w 5-7 (zależy jak patrzeć) meczach.
Pasiak_od_1979 Napisał(a):
> Czy ktoś z Kolegów oglądał może dzisiejszą
> "Szybką piłkę"? A jeśli tak to czy może
> streścić czy i co o nas mówiono? Czy bardzo
> jechano po Cracovii? Pytam bo niestety nie
> oglądałem, a ponoć pan Hajto był w programie.
Wcale nie jechano, no może poza jednym tekstem, że będzie nam ciężko, przemytnik był ok. 1,5 sekundy z petem w pysku...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)